Shampoo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etterSe alle artikler

Shampoo mot hårtap, virker det? Her er ingrediensene du skal se etter

Var du klar over at valg av shampoo faktisk kan påvirke hvor mye hår du har på hodet, og at det faktisk finnes shampoo for hårtap?

Noen av de vanligste ingrediensene i mange typer shampoo, som sodium lauryl sulfat, kan faktisk påvirke håret negativt. Andre ingredienser, som koffein og rosmarinolje, kan derimot fremme en sunn hårvekst.

Jeg har tips og anbefalinger til den beste shampoo for tynt hår, så fortsett å lese hvis du sliter med hårtap og vil vite hvordan du kan hindre at det blir verre enn det allerede er. Jeg skal fortelle deg hvilke ingredienser du burde inkludere og holde deg unna i de beste sjampo mot hårtap.

Innholdsfortegnelse

Hva er hårtap, og hva forårsaker det?

Det er normalt å miste mellom 50-150 hårstrå hver dag. Hvis du begynner å miste mye mer enn det kan det være du sliter med hårtap.

For de fleste menn er hårtap genetisk bestemt. På den andre siden er det hormonelle endringer som er en av de største årsakene til hårtap hos kvinner. Det finnes likevel flere årsaker til at man mister håret, som vitamin- eller mineralmangel, stress, aldring og infeksjoner i hodebunnen. Hårtap kan også være et symptom på andre underliggende sykdommer. Hvis du føler du mister mer hår enn det som er normalt anbefaler jeg at du bestiller en time hos legen din for å finne ut hva årsaken til hårtapet ditt er.

Hvordan virker shampoo for tynt hår?

Uansett hva som forårsaker hårtapet du opplever, kan shampoo for tynt hår forbedre kvaliteten på håret ditt. I noen tilfeller kan til og med shampoo for tynt hår bidra til en økt hårvekst.

De fleste shampoo du får kjøpt på dagligvaren kommer ikke til å hjelpe deg hvis du sliter med hårtap. Faktisk inneholder flere av dem ingredienser som faktisk kan forverre problemet. Hvis du bytter til en sjampo spesifikt mot hårtap kan du unngå skadelige ingrediensene. Dette vil i tillegg tilføre en rekke gode ingredienser til håret og hodebunnen som dermed skaper optimale forhold for hårvekst.

Den beste shampoo for tynt hår inneholder noen ingredienser, som forbedrer hårets volum, styrker helsen til hodebunnen din, er fuktighetsgivende og øker blodsirkulasjonen til hårsekkene.

Den beste sjampo mot hårtap: 4 ingredienser

AnaGain™

AnaGain

Når du er på jakt etter den beste sjampoen for hårtap, må du sørge for at sjampoen inneholder AnaGain™. AnaGain™ ekstraheres fra ertespirer, og har ifølge flere studier vist seg å være i stand til å stimulere hårvekst og redusere hårtap. Og disse resultatene er kun etter 90 dagers bruk! Av den grunn er AnaGain™ en viktig ingrediens i Hair Growth & Repair Shampoo for Men og Hair Growth Serum.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men
Selger fort ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo for menn mot hårtap, beriket med AnaGain™ og økologisk rosmarin.

229 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum
Nyhet 🎉

Hair Growth Serum

Konsentrert hårvekstserum, utviklet med Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ og AnaGain™.

619 kr

Les mer

Rosmarinolje

Rosmarinolje

Det kommer kanskje som et sjokk, men rosmarinolje har faktisk vist seg å være mer effektiv for å øke hårveksten enn det velkjente produktet Minoxidil! I tillegg har rosmarinolje ingen kjedelige bivirkninger. Dette gjør rosmarinolje til en veldig viktig ingrediens i de fleste HairLust-produkter, bl.a. i Hair Growth & Repair Shampoo for Men og Scalp Follicle Treatment & Volumizer.

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur mot kløende, tørr hodebunn, beriket med RootBioTec™ for hårtap.

299 kr

Les mer
HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Selger fort ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Forfriskende hodebunnskrubb for tørr, kløende eller fet hodebunn.

249 kr

Les mer

Proteiner

Protein

At håret brekker fordi det er svakt og skjørt bidrar også til at håret blir tynnere. En sjampo mot hårtap som inneholder hydrolysert protein styrker håret fra utsiden. Disse små mikroproteinene trenger inn i hårstrået og gjenoppbygger skadede hårstrå og forbedrer strukturen på håret ditt. Disse mikroproteinene finner du i alle shampoo fra HairLust og kalles Gluadin®, Protectagen™ og Dynagen™.

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Selger fort ⚡️
Spar 15%

Hair Growth & Repair Set

Gjenoppbyggende shampoo og balsam som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

458 kr

389 kr

Les mer
HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask

Protein Reconstructor Mask

Proteinkur for håret, som gjenoppbygger viktige proteiner og forbedrer elastisiteten.

299 kr

Les mer

Aloe vera ekstrakt

Aloe Vera Ekstrakt

Når du er på utkikk etter en sjampo mot hårtap, vil du sannsynligvis merke at mange av inneholder aloe vera. Det er faktisk en spesiell grunn til det! Aloe vera har tradisjonelt blitt brukt for å behandle hårtap. Selv om det ikke er noen vitenskapelige studier som direkte knytter aloe vera til forebygging av hårtap, er denne planten rik på et bredt spekter av vitaminer. Disse vitaminene, som vitamin A, C og E styrker sunne celler og hindrer skade fra frie radikaler.

Ingredienser du bør unngå i din shampoo mot hårtap

Hvilke ingredienser burde du unngå når du ser etter en shampoo som får håret til å vokse fortere? Styr unna følgende ingredienser:

Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Mange av de vanligste sjampoene på markedet inneholder SLS, som er et sterkt, kjemisk rensemiddel og overflateaktivt middel. SLS fjerner all den naturlige beskyttende oljen fra hodebunn og håret, og kan føre til et tørt og sprøtt hår og en tørr, kløende hodebunn.

Det som kanskje er enda mer skremmende er de vitenskapelige studiene som har indikert at SLS har en nedbrytende effekt på cellemembranen i hodebunnen. SLS irriterer hodebunnens hudceller som kan ha en negativ innvirkning på hårveksten din. Derfor bør du unngå denne ingrediensen når du ser etter en sjampo mot hårtap!

Parabener

Mange produsenter av sjampo tilfører ofte en rekke konserveringsmidler kalt parabener for å forlenge holdbarheten på produktet. Dessverre, som med SLS, kan parabener irritere hodebunn og til og med føre til allergiske reaksjoner. Hvis du ser etter en sjampo mot hårtap som ikke ødelegger strukturen på håret ditt så unngå for all del denne ingrediensen!

Methylchloroisothiazolinone (MCI)

Mange hårprodukter inneholder methylchloroisothiazolinone, også kjent som MCI. MCI er et konserveringsmiddel som beskytter skjønnhetsprodukter mot bakterievekst, gjærvekst og sopp. MCI blandes ofte med methylisothiazolinone (MI). Både MCI og MI er koblet til allergiske reaksjoner, og noe du burde unngå når du ser etter shampoo for hårtap. I følge en studie fikk så mange som 8% av deltakerne en allergisk reaksjon på denne blandingen. Det er grunnen til at EU har forbudt blandingen med MCI-MI i produkter som skal etterlates på huden, som i kremer.

MCI-MI er fortsatt lovlig i produkter som skal skylles ut raskt, som sjampo og balsam. Det er derfor viktig at du sjekker ingredienslista for en kombinasjon av disse før du kjøper en sjampo mot hårtap.

Slik velger du den riktige shampoo som får håret til å vokse fortere

Når du er på utkikk etter en ny god shampoo som kan få håret til å vokse fortere burde du gjøre følgende:

 • Alltid sjekk ingredienslisten før du kjøper en shampoo mot hårtap. Ikke fall for markedsføringstriks! Før du kjøper en shampoo som kan bidra til en bedre hårvekst pass på å undersøke hva den faktisk inneholder.
 • Hold deg til effektive ingredienser som er bevist å faktisk virke. Nå som du vet hvilke ingredienser som er de beste i shampoo for hårtap (og hvilke du burde unngå) kan du sjekke ingredienslisten for å passe på at den faktisk kommer til å være bra for håret og hodebunnen din. Hvis en sjampo mot hårtap hevder visse ting om noen ingredienser, sjekk det opp selv ved å lese noen vitenskapelige studier om ingrediensene.
 • Se etter et kvalitetsstempel. For å være sikker på at en sjampo mot hårtap har blitt laget med trygge metoder og bærekraftige teknikker kan du se etter et kvalitetsstempel, som for eksempel Ecocert COSMOS-standard, som er en felles europeisk sertifisering av økologisk kosmetikk.

Min anbefaling til den beste sjampo mot hårtap

Dette er mitt beste valg når det kommer til sjampo mot hårtap.

Den beste sjampo mot hårtap for menn

Den beste sjampo mot hårtap for menn<

Denne shampoo mot hårtap, Hair Growth & Repair Shampoo for Men, har en proteinrik blanding som fremmer optimal helse for hodebunnen og gir et sterkt og sunt hår. Blandingen inkluderer økologisk rosmarinolje, som har vist seg å være effektive når det kommer til å styrke en ny og sunn hårvekst, og som gjør det til en svært god shampoo mot hårtap for menn!

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men
Selger fort ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo for menn mot hårtap, beriket med AnaGain™ og økologisk rosmarin.

229 kr

Les mer

Den beste sjampo mot hårtap for kvinner

Den beste sjampo mot hårtap for kvinner

Hair Growth & Repair Shampoo er utviklet for å pleie og gjenopprette et tørt og skadet hår, og samtidig fremme en naturlig, sunn hårvekst. Derfor kan denne shampoo for tynt hår være til god hjelp om du opplever slitte tupper eller hår som knekker.

Hemmeligheten ligger i de veganske mikroproteinene som hjelper til å gjenoppbygge håret fra utsiden og inn. HairLust har i tillegg tilført pleiende og fuktighetsgivende aloe vera i shampooen for hårtap.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Selger fort ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfatfri shampoo med proteiner som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

229 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner

Hair Growth & Repair Conditioner

Silikonfri balsam med proteiner som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

229 kr

Les mer

Den beste sjampo mot hårtap for blondiner

Den beste sjampo mot hårtap for blondiner

Blondiner har det kanskje mer gøy, men håret deres trenger faktisk ekstra pleie. Denne shampoo som får håret til å vokse fortere er laget med styrkende veganske mikroproteiner i tillegg til fuktighetsgivende ingredienser som er fylt med antioksidanter, som økologisk mango- og blåbærekstrakt. Den inneholder også lillapigmenter som motvirker gule, varme toner i lyst hår.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Lillashampoo, som frisker opp blondt eller grått hår ved å fjerne uønskede gulaktige toner.

229 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes

Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes

Lillabalsam som frisker opp blondt eller grått hår ved å fjerne uønskede gulaktige toner.

229 kr

Les mer

Andre gode hårpleierutiner mot hårtap

I tillegg til å bruke den beste shampooen som får håret til å vokse fortere er det flere ting du kan gjøre for å få et sunt og sterkt hår. Disse hårpleierådene kan hjelpe til å øke hårets helse og vekst, forhindre at det brekker, og få håret til å virke generelt fyldigere.

Skrubb hodebunn

Skrubb hodebunn

Når skrubbet du hodebunn sist? Hodebunnen din består av hud, så det er viktig med en skrubb innimellom for å gi et best mulig utgangspunkt for en sunn hårvekst. Oppbygging av olje, døde hudceller og produkter i hodebunn kan tette porene til hårsekkene og forhindre en normal hårvekst. Pass på at du skrubber hodebunn regelmessig for å opprettholde en sunn hårvekst.

Når du skal skrubbe hodebunn anbefaler jeg å bruke Hair & Scalp Detox Scrub. Denne skånsomme skrubben inneholder plantebaserte ingredienser som økologisk aloe vera, rosmarinolje og havreekstrakt. De fjerner effektivt oppbyggede rester i hodebunn og bidrar til et balansert miljø i hodebunn. Dette skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Selger fort ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Forfriskende hodebunnskrubb for tørr, kløende eller fet hodebunn.

249 kr

Les mer
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush
Selger fort ⚡️

Scalp Massage Brush

Hodebunnsbørste med myke silikontupper for skånsom eksfoliering og stimulering.

139 kr

Les mer

En sunn sirkulasjon

Promote Scalp Circulation

En annen måte du kan sørge for en sunn hårvekst i tillegg til en god shampoo for hårtap er å øke blodsirkulasjon i hodebunn. Hårsekkene dine trenger visse næringsstoffer for en sunn hårvekst. Næringsstoffene blir ført til hårsekkene gjennom de røde blodcellene dine, så ved å øke sirkulasjonen i hodebunn kommer flere av de viktige mineralene og vitaminene til hårsekkene dine og vil positivt påvirke hårveksten din.

Du kan øke blodsirkulasjonen i hodebunnen på to måter: manuell stimulering (hodebunnsmassasje), eller kjemisk stimulering (med rosmarinolje).

Scalp Massage Brush gjør det lett å massere hodebunn og gjøre det til en normal del av rutinen din, takket være de myke silikontuppene og det ergonomiske designet på børsten. På den andre siden kan du bruke Scalp Follicle Treatment & Volumizer som inneholder økologisk mynteolje som er vitenskapelig bevist å forhindre hårtap. For det absolutt beste resultatet burde du bruke disse to sammen, i tillegg til HairLust beste shampoo for hårtap.

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur mot kløende, tørr hodebunn, beriket med RootBioTec™ for hårtap.

299 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum
Nyhet 🎉

Hair Growth Serum

Konsentrert hårvekstserum, utviklet med Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ og AnaGain™.

619 kr

Les mer

Ta et kosttilskudd for sunn hårvekst

Ta et kosttilskudd for sunn hårvekst

Å øke sirkulasjon i hodebunn kommer ikke til å være effektivt med mindre du faktisk får i deg de næringsstoffene som vil bidra til en sunn hårvekst.

Det er her Hair Growth Formula Gummies kommer inn. Disse supergode tyggevitaminene inneholder alle vitaminene og mineralene hårsekkene dine trenger for en sunn hårvekst, inkludert biotin, vitamin C, folsyre og sink. De er i tillegg veganske, glutenfrie og laget med veganske ingredienser, så du kan være sikker på at de er gode for deg!

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Spar opptil 33%

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie tyggevitaminer med høyt innhold av biotin, som bidrar til å vedlikeholde normalt hår.

349 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men
Spar opptil 33%

Hair Growth Formula Gummies for Men

Sukkerfrie tyggevitaminer med biotin, sink og selen, som bidrar til å vedlikeholde normalt håret.

349 kr

Les mer

Hint: kosttilskuddet kommer også i tablettform, i tillegg til en spesiell formel for menn som tyggevitaminer og tabletter.

HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spar opptil 33%

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter for kvinner, basert på silika fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

349 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men
Spar opptil 33%

Hair Growth Formula Tablets for Men

Hårtabletter for menn, beriket med 20 vitaminer, mineraler og aminosyrer.

349 kr

Les mer

Bruk balsam

Bruk balsam

Hodebunnen din produserer naturlige oljer som dekker hårstråene og holder håret sunt og hydrert. Dersom du har langt hår er det derimot ikke så lett for oljen å nå tuppene på håret, og kan være en årsak til at håret (spesielt tuppene) blir tørt. Jeg anbefaler alltid å bruke balsam etter du har vasket håret, men det er spesielt viktig dersom du har langt hår.

Tips: Du kan spare 15% hvis du kjøper shampoo og balsam sammen som et sett!

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Selger fort ⚡️
Spar 15%

Hair Growth & Repair Set

Gjenoppbyggende shampoo og balsam som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

458 kr

389 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth & Repair Set for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Set for Blondes
Spar 15%

Hair Growth & Repair Set for Blondes

Fargekorrigerende silver shampoo og balsam set for blondt, bleket eller grått hår.

458 kr

389 kr

Les mer

Vær forsiktig med flokene

Vær forsiktig med flokene

Selv om hårtapet du opplever ikke er direkte relatert til skade på håret eller at det brekker så hjelper det ikke at du røyter ekstra når du grer det. For å forhindre at håret blir ekstra tynt fordi det brekker er det viktig at du er forsiktig når du skal gre ut floker, spesielt fra vått hår.

Håret er på sitt mest sårbare når det er vått, så det er viktig at du enten bruker en kam med godt mellomrom mellom taggene, eller Detangle Wet Brush når du grer ut floker fra vått hår. Alltid begynn å gre fra tuppene av håret ditt og fortsett oppover mot røttene. Vær forsiktig når du grer ut floker, og ikke ta i for hardt, bruk heller litt ekstra tid.

HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa

Detangle Wet Brush, Rosa

Hårbørste, spesielt utviklet for bruk i flokete, vått hår, som reduserer risikoen for knekt hår.

89 kr

Les mer
HairLust - Detangle Wet Brush, Fersken HairLust - Detangle Wet Brush, Fersken

Detangle Wet Brush, Fersken

Hårbørste, spesielt utviklet for bruk i flokete, vått hår, som reduserer risikoen for knekt hår.

89 kr

Les mer

Husk at hårvekst er en prosess som tar tid, så det kan ta opptil fire måneder før du kan være sikker på at en shampoo for tynt hår faktisk virker. Du kan følge progresjonen din med før- og etterbilder når du bruker den beste sjampo mot hårtap. Hvis du velger å prøve vår HairLust Hair Growth & Repair Shampoo blir vi svært glade om du deler resultatet med oss! Lykke til.

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubben

  Renseshampoo: Slik velger du den beste hodebunnskrubben

 • Kan man få hårtap av stress? Årsak & behandling av hårtap etter stress

  Kan man få hårtap av stress? Årsak & behandling av hårtap etter stress

 • Kosttilskudd for håret: De 14 beste vitaminene og hvordan de fungerer

  Kosttilskudd for håret: De 14 beste vitaminene og hvordan de fungerer

 • De 7 beste vitaminer mot hårtap: Få svar på de mest stilte spørsmålene

  De 7 beste vitaminer mot hårtap: Få svar på de mest stilte spørsmålene

 • Hårtap hos menn: Slik kommer du tynt hår i forkjøpet!

  Hårtap hos menn: Slik kommer du tynt hår i forkjøpet!

Se alle artikler