Shampoo mot hårtap: Kan en shampoo få håret til å vokse fortere?


Er shampoo mot hårtap til kvinner og menn en myte, eller finnes det virkelig en shampoo som får håret til å vokse fortere - og hvordan virker det i så fall? Få svarene på alle de spørsmålene du måtte ha, uansett kjønn, i denne artikkelen. Jeg gir også mine beste produktanbefalinger - så følg godt med!

Rasmus Serup

Medgründer, HairLust

Rasmus var med å starte HairLust tidlig i 2017 og har viet livet til å lage bærekraftige og innovative hårpleieprodukter. Forskning og fordypning i alle deler av håret er en stor del av utviklingen av nye, effektive produkter. Derfor kan du alltid stole på at Rasmus er oppdatert med forskning på hårtap og andre temaer om håret og hodebunnen. Rasmus har en økonomisk bakgrunn fra Copenhagen Business School og har de siste 6 årene jobbet med hårpleie på 24-timers basis. Les mer om skribenten.

Du er sikkert enig med meg når jeg sier følgende:

“Som forbruker er det er ofte veldig vanskelig å finne ut hva som er rett og galt når det er snakk om hårtap og produkter som kan minske hårtap?”

Når jeg søker opp informasjon rundt produkter til hår eller hud, tviler jeg ofte selv på om jeg faktisk kan stole på at produkterne holder det de lover. Man vil jo f.eks. helst ikke ende opp med en shampoo mot håravfall som bare ender med å gjøre problemet verre enn det i utgangspunktet var!

Men hva kan man da regne med når vi snakker om shampoo mot hårtap? Hva skal de inneholde, og hva gjør ingrediensene egentlig for håret? Hvordan er en shampoo til hårvekst mest effektiv, og hvordan får den håret til å vokse fortere og sunnere? Finnes det egentlig en shampoo som får håret til å vokse fortere?

Les videre, når jeg i denne artikkelen gjør opp med noen av mytene omkring sjampo mot hårtap og går i dybden med både hvordan og hvorfor sjampo mot hårtap virker. Du får effektive tips og triks til hvordan du booster effekten av din shampoo, og i tillegg gir jeg en detaljert guide til hva du skal være oppmerksom på når du skal finne en shampoo mot håravfall. Jeg ser også nærmere på hvorfor det er best med en økologisk sjampo mot hårtap, og forteller mer om hva menn og kvinner hver spesielt skal se etter i en shampoo mot hårtap. Du kan hvert fall regne med å komme ett stort skritt nærmere å finne en shampoo som får håret til å vokse fortere!

De fleste som lever med hårtap tenker ofte med lengsel tilbake på de dagene hvor håret var tykt og fyldig. De drømmer om et vidundermiddel, en shampoo mot håravfall, hva som helst, som kan spole tilbake tiden. Mange er dog overbeviste om at det ikke er så mye å gjøre med problemet. Om man mister hår eller ei, er vel noe som ligger i genene!

Men ligger det egentlig kun i genene? Eller er det faktisk noe man enkelt kan gjøre selv?

Ja! Det er heldigvis masse av hjelp å hente, til og med i noe så simpelt som en shampoo mot hårtap.

Det er mye man kan gjøre for å komme hårtapet i forkjøpet eller minske hårtap som allerede har meldt sin ankomst. En av de absolutt enkleste ting er å velge en god og naturlig sjampo mot hårtap, som ikke inneholder skadelige stoffer som SL-sulfater, parabener eller ftalater. En shampoo som får håret til å vokse fortere, og samtidig styrker håret og hodebunnens naturlige balanse.

Men en shampoo går ikke alene! Så om man virkelig vil gjøre en forskjell, er det best med en kombinert innsats.

I denne artikkelen går jeg derfor i dybden på hvorfor en sjampo mot hårtap virker, og hvordan det kan hjelpe deg til å oppnå økt hårvekst og sunne hårlokker. Les videre og bli klokere på sjampo mot hårtap til både kvinner og menn.

Hvordan virker en shampoo mot hårtap? Og virker det overhodet?

Gode produkter mot hårtap behandler og er med på å skape et sunt miljø for både hår og hodebunn. Dersom hår og hodebunn får tilstrekkelig med næring og er godt beskyttet mot daglig slit og skiftende vind og vær, så har håret også de beste forutsetninger for å vokse både lengre og tykkere. Hvis håret samtidig ikke utsettes for harde tilsetningsstoffer, stylingprodukter og alt for mange varmeapparater, har det også bedre sjanser for å ikke bli ødelagt igjen.

Men hvordan kan en shampoo mot hårtap hjelpe?

Sannheten er at en shampoo mot hårtap ikke er et vidundermiddel som på magisk vis kan gi deg mer eller lengre hår over natten. For å unngå at du blir skuffet, er det derfor viktig at du tar i betraktning at en sjampo mot hårtap alene ikke vil gi deg håret tilbake. Men den riktige shampooen kan fortsatt hjelpe håret godt på vei:

En shampoo som får håret til å vokse fortere høres kanskje ut som en drøm? Men det har seg nemlig slik at sammensetningen av de aktive ingrediensene i en sjampo mot hårtap kan virke antibakterielle, PH-regulerende og nærende på hodebunnen, samtidig som de nærer og beskytter håret, så det skapes best mulige forhold for hårsekkene. De mer naturlige shampooer mot hårtap er ofte også fri for skadelige SL-sulfater, og virker dermed langt mer skånsomt på hodebunnen. SL-sulfater fjerner nemlig de essensielle naturlige oljene i hodebunnen og kan derfor virke uttørkende på huden og skape irritasjon og kløe, spesielt hvis du som meg selv har en litt sart og følsom hodebunn.

For meg hjalp det utrolig mye på hodebunnen at jeg skiftet til en økologisk sjampo mot hårtap, som støtter sunn hårvekst og ikke inneholder SL-sulfater. Lengre nede i artikkelen forteller jeg mer om hvilke naturlige ingredienser og eteriske oljer du skal se etter når du skal velge den beste shampoo mot hårtap for ditt hår.

Dersom du har blondt, lyst eller grått hår, vil jeg anbefale deg å anvende en god lilla shampoo ukentlig, for å bevare fargen. I min kollega, Hanne, sin bloggartikkel kan du lese mer om lilla shampoo og -balsam, og hvordan du unngår gult hår.

Kan en shampoo mot hårtap gjøre håret tykkere?

Nøkkelen til å få tykt hår ligger i hodebunnen og hårsekkene. Hvis man ønsker tykkere hår er det derfor alfa og omega å sørge for skånsom og mild pleie av hodebunnen, og at den får den mengde fukt og næringsstoffer den har bruk for.

Derfor kan den riktige shampoo mot hårtap virkelig utgjøre en forskjell. En fuktgivende shampoo som ikke inneholder parabener eller uttørkende SL-sulfater kan nemlig hjelpe med å gjenopprette den naturlige balansen i hodebunnen. Dog er det viktig at man prøver å vaske håret så sjeldent som mulig, helst ikke mer enn 1-3 ganger i uken. På den måten får hodebunnen nemlig mulighet til å danne naturlige oljer som nærer og beskytter hodebunn og hårsekker.

Har du også en tendens til å få fett hår når du ikke vasker det med shampoo?

Jeg vasker nå konsekvent kun håret kun 2-3 ganger i uken. De dagene hvor jeg ikke har vasket det, setter jeg det ofte opp i en løs oppsats, så man ikke ser at det er så fett. Min life-saver er helt klart den lave knuten i nakken, som på mirakuløst vis får håret mitt til å se langt mindre fett ut enn det egentlig er. Så handler det bare om å planlegge shampoo-vasken med når håret skal vises frem, og når man bare skal slappe av hjemme.

Det var verst i starten, da jeg gikk fra å vaske håret 4-5 ganger i uken til å kun vaske det 2-3 ganger. Da ble det så fort fett igjen, men nå kan jeg lett ha håret løst i hvertfall to dager, uten å bekymre meg for at det ser fett ut. Man må være litt tålmodig, men det lønner seg virkelig! Og spesielt etter 2-4 uker, når man virkelig kan merke at man har fått en sunn og glad hodebunn. Så sparer man selvfølgelig også en masse shampoo, noe som er godt for både lommeboken og miljøet.

hairlust trustpilot

Hvordan velger du den riktige shampoo mot hårtap til ditt hår?

Det finnes mange forskjellige shampooer på markedet som kan virke mot håravfall, både til kvinner og menn. Det finnes både shampooer som er basert på medisinske aktive ingredienser og noen som utelukkende er basert på naturlige ingredienser.

Jeg er selv veldig påpasselig med hva jeg utsetter håret mitt og huden min for, og derfor vil jeg alltid anbefale deg å gå for det mest naturlige valget. I dag er det heldigvis blitt lettere å velge produkter med naturlige ingredienser og uten skadelige stoffer. Dog kan det ofte gjemme seg noen ingredienser som er harde for både hud og hår i selv de tilsynelatende mest harmløse og naturlige shampooer. Så vær gjerne ekstra oppmerksom og ta en grundig titt på ingredienslisten før du kjøper en sjampo mot hårtap.

Følg gjerne disse enkle rådene til hvilke stoffer og ingredienser du bør unngå, og hvilke du skal se etter når du skal finne en shampoo mot hårtap til kvinner eller menn:

Disse stoffene bør du unngå når du skal velge en shampoo til tynt hår:

Når du skal finne en sjampo mot hårtap, som pleier hår og hodebunn skånsomt og støtter opp om en sunn hårvekst, så sjekk først og fremst ingredienslisten om den inneholder parabener, ftalater eller SL-sulfater.

Parabener og ftalater er mistenkt for å kunne virke hormonforstyrrende, og derfor er det alltid en god idé å unngå dem. SL-sulfater kan ha en uttørkende virkning på hodebunnen, da de fjerner alle de essensielle oljene som dannes naturlig omkring hårrøttene, og er samtidig er utrolig vanskelige å få skyllet ordentlig ut. Det kan virke irriterende på hodebunnen og skape ubalanse, hvilket kan ha en negativ innflytelse på hårveksten.

Unngå derfor:

 • Parabener, som brukes som konserveringsmidler i kosmetiske produkter. Noen av de mest brukte er; ethyl-, methyl-, propyl- eller butylparabener.
 • Ftalater, som ofte angis som phthalat og brukes som mykgjørende stoffer i både farge-, lakk-, plast- og kosmetikkprodukter. De er under alvorlig mistanke for å ha hormonelt forstyrrende virkninger på både mennesker og dyr.
 • SL-sulfater, som ofte står beskrevet som Sodium Lauryl/Laureth Sulphate eller Natrium Lauryl/Laureth Sulphate.

Når du har sikret at shampooen ikke inneholder de stoffene jeg har nevnt ovenfor, kan du gå videre til å undersøke hvilke aktive naturlige ingredienser i din shampoo mot hårtap som kan ha en positiv effekt på hårveksten. Deretter er det bare å velge den du liker best. Les med videre.

hairlust trustpilot

Disse aktive ingrediensene bør du se etter når du skal finne en god shampoo mot hårtap:

Når du skal finne den beste sjampo mot hårtap, bør du se etter noen av de naturlige ingrediensene jeg nevner her, og velge de som appellerer mest til deg. Vi har alle forskjellige preferanser når det kommer til ingredienser og duft, og man kan like gjerne gjøre hårvasken til et deilig selvpleiende rituale.

Det er en god idé å først se etter om shampooen inneholder naturlige DHT-blokkerende ingredienser. DHT er forkortelsen for dihydrotestosteron, som er en naturlig metabolit, som dannes i binyrer og hårsekker, og hos menn også i prostataen og testiklene. Overproduksjon av DHT i hårsekkene er en av de typiske årsakene til håravfall hos både menn og kvinner, men dette kan en god shampoo mot hårtap effektivt gjøre noe med.

Disse naturlige ingrediensene i en shampoo mot håravfall er gode mot overproduksjon av DHT:

 • Olivenolje; styrker og beskytter håret fra rot til spiss, beskytter mot frie radikaler og tidlig aldring av hår og hårsekker, tilfører fukt, vitaminer og antioksidanter til håret og blokkerer overproduksjon av DHT.
 • Jojobaolje; forsegler hårstråene og hjelper håret med å holde på fukten, mens det forhindrer talg i å blokkere hårrøttene.
 • Peppermynteolje; stimulerer blodsirkulasjonen i hodebunnen, virker antiinflammatorisk og bekjemper sopp og parasitter. Er rik på vitamin A og C, omega 3-fettsyrer og mineraler som er viktige for en sunn hårvekst, og er rik på catechiner, som hjelper med å blokkere DHT. Den besitter dessuten effektive antiseptiske egenskaper, som lindrer kløe og forebygger flass.
 • Dvergpalme; blokkerer effektivt overproduksjon av DHT.

Når man har konstatert at en shampoo inneholder gode DHT-blokkerende egenskaper, så er det utrolig mange andre gode naturlige oljer og planter som kan stimulere hodebunnen og fremme økt og sunn hårvekst - også når de brukes i en shampoo mot hårtap. Jeg har fremhevet noen av de mest effektive ingrediensene her:

Naturlige ingredienser som er gode for hodebunnen og fremmer hårveksten via utvortes bruk:

 • Aloe vera; er proppfull med enzymer, mineraler, aminosyrer, næringsstoffer og vitaminer som bidrar til å opprettholde hodebunnens naturlige pH-nivå og understøtter en sunn hårvekst. Et høyt innhold av antioksidanter bekjemper frie radikaler og beskytter cellene i både hud og hår, slik at fukt og næring kan trenge dypt inn.
 • Risprotein, planteprotein & hveteprotein;, som mest av alt består av proteiner, også kalt keratiner, er gull verdt for håret. Akkurat som musklene har også håret bruk for proteiner for å kunne vokse. Mangel på protein kan derfor forårsake tørt og skjørt hår, og i verste fall håravfall. Proteiner fra ris og hvete har derfor gjenoppbyggende egenskaper og hjelper håret å gro.
 • Blåbærekstrakt; har antioksidante egenskaper, som effektivt bekjemper frie radikaler, mens blåbær også øker blodsirkulasjonen og lindrer irritert hodebunn.
 • Mangosmør; gir fukt og pleie til hodebunnen og håret, og understøtter derfor sunn hårvekst.
 • Vindruekjerneekstrakt; er proppet med vitamin C, kalsium og kalium. Anvendes for dens anti-inflammatoriske og rensende egenskaper i hodebunn og hårstrå, og hjelper med å holde hodebunnen balansert og sunn.
 • Arganolje; inneholder store mengder av nyttige næringsstoffer, vitaminer og fettsyrer. Innholdet av bla. vitamin E fremmer sunn hårvekst, og antioksidanter stimulerer blodsirkulasjonen og påvirker hårcellene til å produsere nytt og sunt hår.
 • Kokosolje;inneholder sunne fettsyrer som nærer og fukter tørre hårlokker og hjelper med å gjenopprette hårets fuktbalanse ved å trenge dypere inn i hårstrået sammenlignet med andre lignende oljer.
 • Avokadoolje; gir intensiv fukt til tørt hår, inneholder vitamin B og vitamin E, som beskytter cellene mot oksidativt stress og vedlikeholder sunt og sterkt hår.
 • Rosmarinolje; bekjemper flass og mykgjør håret, mens den utvider blodkarene og stimulerer celledeling.

Så gjenstår det bare å velge en shampoo mot hårtap som inneholder noen av de lekre, sunne ingredienser, som appellerer best til deg. Invester i en shampoo som får håret til å vokse fortere - både hår og hodebunn vil elske deg for det!

Følg disse 4 trinnene når du skal velge en god shampoo til tynt hår:

1. Sett deg godt inn i de aktive ingrediensene: Velg produkter med aktive ingredienser som har bevist effektiv at de virker godt mot håravfall. Det kan være ingredienser som: risprotein, aloe vera, mangosmør eller andre plante- og fruktekstrakter, som er rike på gode vitaminer, aminosyrer og proteiner.

2. Unngå parabener, ftalater og SL-sulfater: Unngå hormonforstyrrende stoffer og uttørkende ingredienser som parabener, ftalater og SL-sulfater.

3. Let etter DHT-blokkerende ingredienser og ingredienser som er gode for å fremme hårvekst: Mange ingredienser har DHT-blokkerende egenskaper, men noen av de mest anvendte naturlige ingrediensene er; olivenolje, jojobaolje og peppermynteolje. Andre naturlige ingredienser som kan bidra til å øke sunn hårvekst er; aloe vera, ris- og hveteprotein, blåbærekstrakt, peppermynteolje, arganolje og kokosolje.

4. Gå etter sunne og naturlige produkter. Håret ditt vil elske deg for det!

    Hva er det som gjør at HairLust Hair Growth & Repair Shampoo virker mot hårtap?

    En god, naturlig shampoo mot hårtap, som HairLust Hair Growth & Repair Shampoo, inneholder en masse aktive, naturlige ingredienser som ris-, plante- og hveteprotein, aloe vera, olivenolje, blårbærekstrakt og mangosmør, som alle virker fuktgivende, styrkende og gjenoppbyggende på både hår og hodebunn.

    HairLust Hair Growth & Repair Shampoo er en sertifisert vegansk og økologisk shampoo mot hårtap som er helt fri for parabener, ftalater, SL-sulfater og silikon. Shampooen støtter dermed sunn hårvekst ved å hjelpe med å sikre et sunt miljø for både hår og hodebunn.

    Derfor er det en god idé å velge en økologisk shampoo mot hårtap!

    Hvorfor er det nå plutselig så viktig å velge økologiske produkter til hår og hud, og hva betyr det egentlig at en shampoo mot hårtap er økologisk? Man blir hva man spiser, sier man, og det gjelder selvfølgelig også for hva man smører på huden og i håret.

    Hvis du tenker på huden som kroppens største organ; et organ som både skiller ut avfallsstoffer, men som også suger en masse næringsstoffer til seg gjennom de produktene vi bruker til hud og hår, så gir det kanskje mer mening?

    Alt det vi utsetter huden for, på den ene eller andre måte, har en effekt på kroppen. Om det er luften og luftpartiklene vi beveger oss i, kremen vi smører på, eller shampooen vi skummer opp i håret og lar renne nedover kroppen når den skylles ut. En stor prosentandel av alle stoffene vi utsetter huden for opptas i kroppen, og har dermed til slutt en effekt på helsen vår.

    Det som gagner kroppen mest er altså rene næringsstoffer, og disse får man best fra økologiske produkter. Derfor gir det god mening at økologiske og naturlige hårprodukter som en shampoo og balsam mot hårtap, også er bedre for håret og kroppens helse enn en som er fylt med tilsetningsstoffer og ingredienser som har vært utsatt for diverse sprøytemidler.

    Når en shampoo mot hårtap, som HairLust Hair Growth & Repair Shampoo er sertifisert økologisk, betyr det at alle de naturlige ingredienser som kan dyrkes økologisk er nettopp det. Mange hårprodukter inneholder f.eks. store mengder vann, som av gode grunner ikke kan være økologisk, mens oljer fra planter som oliven, kokos, mynte og aloe vera kan være økologisk dyrket.

    4 effektive tips til hvordan man kan booste effekten av sin shampoo mot hårtap

    En sjampo mot hårtap er som sagt ikke et vidundermiddel alene, men kombinert med riktig hårpleie og en sunn livsstil kan den gjøre en enorm forskjell.

    Det kan dog ofte være litt av en jungel å finne frem til hva som virker og hva som ikke virker, om man vil unngå hårtap og tynt hår. Derfor gir jeg her 4 gode tips til hvordan du kan booste effekten av din shampoo og få håret til å vokse fortere og sunnere:

    1. Ta et kosttilskudd til håret: Hvis man for alvor vil komme hårtap eller tynt hår i forkjøpet, er det viktig å tenke på både indre og ytre pleie av håret. Håret har nemlig bruk for en masse næringsstoffer, aminosyrer og vitaminer for å gro, men det kan ikke oppta alle disse gjennom kun en shampoo eller en balsam. Derfor er det viktig at man overveier hva man inntar gjennom kosten, og om man kanskje burde ta et kosttilskudd til håret. Et naturlig kosttilskudd som HairLust Hair Growth Formula Tablets tilfører vitale vitaminer, mineraler, aminosyrer og andre næringsstoffer til hodebunn og trette hårsekker. Men i forhold til vanlige vitamintilskudd har det et meget høyt innhold av bla. biotin, sink og b-kompleks, som bidrar til å normalisere hårets vekstsyklus og kan dermed hjelpe med å øke den andelen av hårsekker som er i vekst. Du kan lese mer om kosttilskudd til håret i vår artikkel om vitaminer mot hårtap.

    2. Bruk ALLTID balsam når du bruker shampoo: Når du vasker håret med shampoo vasker du ikke bare skitt vekk, du åpner også hårcellene og gjør de mottagelige for næringsstoffer. En god balsam, som HairLust Hair Growth & Repair Conditioner, tilfører derfor næringsstoffer, proteiner og lipider til håret og hjelper med å forsegle hårstråene, slik at de får et ytre skall av beskyttelse og kan dermed lettere motstå dagens utfordringer. Når du bruker en shampoo mot hårtap, bør du derfor alltid avslutte med en god balsam som passer til.

    3. Dropp varmeverktøy og de harde stylingproduktene: Noe av det som kan være verst for håret er hårpleierutinen. Hvis man hver dag bruker varmeapparater som hårføner, rettetang, krølltang, eller hvis man bruker hårpleieprodukter fylt med unaturlige ingredienser, så kan man gjøre mer skade på håret enn man umiddelbart tror. Man skader ikke bare håret, det har også større sannsynlighet for å bli tørt, å knekke og kanskje til og med falle av. Derfor anbefaler jeg at man lar håret lufttørke og ønsker den naturlige look velkommen med åpne armer. Det er ikke et under at folk med en naturlig look også ser ut til å ha sunnere hår; de to tingene går ofte hånd i hånd. Det samme gjelder hårpleieprodukter; jo mer naturlige ingrediensene er, jo sunnere er de også for håret.

    4. Bruk hårkur eller hårolje: Selvom man passer godt på håret, bruker en god og naturlig shampoo mot hårtap, unngår å bruke varmeapparater og tar et kosttilskudd til håret, så kan det fremdeles ha bruk for litt ekstra pleie og fukt en gang innimellom. Supplerer man med en ukentlig hårkur eller en deilig hårolje i tuppene daglig, så styrkes og fuktes håret ytterligere utenfra.

     Når håret får den fukten og de næringsstoffene det har bruk for, både innenfra og utenfra, så kan det ikke unngå å bli sunt. Og bare vent - plutselig gror det nærmest som ugress.

     FØR- OG ETTERBILDER VED BRUK AV HAIRLUST (KVINNER OG MENN):

     “hairlust
     “hairlust
     “hairlust
     “hairlust
     “hairlust
     “hairlust
     “hairlust
     “hairlust
     “hairlust
     “hairlust
     “hairlust
     “hairlust
     “hairlust

     Resultatet varierer fra person til person, men synlige resultater vises som oftest etter 2-4 måneders bruk.

     Shampoo mot hårtap til kvinner og menn

     Det er faktisk slett ikke så stor forskjell på hva menn og kvinner skal lete etter i en sjampo mot hårtap. Derfor er denne artikkelen superrelevant for begge kjønn. Men det kan likevel være litt vanskelig å finne den beste shampoo som får håret til å vokse fortere, og hvilken du bør gå for. Her forklarer jeg litt mer i dybden om de forskjellige årsakene for hårtap hos menn og kvinner, og hva man spesifikt skal se etter i en shampoo mot hårtap til kvinner og menn.

     Er du kvinne, kan du sikkert nikke gjenkjennende til følelsen av femininitet man får av å ha et langt, sunt og skinnende hår, som svinger fra side til side når man går.

     Og er du mann, så tenker jeg at du kan kjenne igjen følelsen av uovervinnelighet og selvtillit man får av å dra hendene gjennom et tykt og fyldig hår når man ser seg selv i speilet om morgenen.

     Derfor kan det gjøre helt vondt i hjertet når man så smått kan begynne å skimte viker i tinningene, eller når man plutselig kan gre store dotter av hår ut med hendene i dusjen.

     Hårtap hos kvinner og menn kan ofte skyldes forskjellige ting. Det er f.eks. flere menn enn kvinner som opplever hårtap, grunnet overproduksjon av DHT. Samtidig er det av gode grunner kun kvinner, som opplever hårtap som følge av graviditet. Men det er også mange årsaker som kan være de samme for begge kjønn. Som f.eks. stress, dårlig hårpleie, bruk av dårlige hårprodukter eller usunn kost og mangel på mosjon.

     Derfor kan mange av de samme ingrediensene i shampooer mot hårtap hjelpe hos både menn og kvinner, f.eks. ingredienser som blåbærekstrakt og peppermynteolje, som effektivt øker blodsirkulasjonen i hodebunnen, og olivenolje eller aloe vera, som inneholder en masse gode næringsstoffer, fukt og antioksidanter.

     Hva bør menn se etter i en shampoo mot hårtap?

     Siden hårtap hos menn er forårsaket av overproduksjon av DHT oftere enn hos kvinner, er det viktig for menn at det er en eller flere ingredienser i en shampoo mot hårtap, som virker DHT-blokkerende.

     Derfor skal menn gjerne gå for shampooer som f.eks. inneholder olivenolje, jojobaolje, dvergpalme eller peppermynteolje.

     I vår artikkel om hårtap hos menn kan du lese mer om hvordan man kommer tynt hår i forkjøpet.

     Hva bør kvinner se etter i en shampoo mot hårtap?

     Hårtap hos kvinner skyldes ikke så ofte overproduksjon av DHT som hos menn, men det er likevel en god idé å lete etter shampooer som inneholder DHT-blokkerende ingredienser som f.eks. olivenolje. DHT er nemlig også ofte en årsak til hårtap hos kvinner, selv om det ikke er like hyppig som hos menn.

     I vår artikkel om hyppige årsaker til hårtap spesifikt hos kvinner, kan du lese mer om hvordan man behandler det på best mulig måte.

     Graviditet kan ha svært forskjellig effekt på håret, og det varierer veldig fra kvinne til kvinne. Hver graviditet er selvsagt forskjellig. Dog ser man ofte at kvinner opplever at håret blir tørt og kjedelig under, og spesielt etter graviditeten. Derfor kan det være en god idé å se etter en shampoo mot håravfall til kvinner med ingredienser som olivenolje, aloe vera, blåbærekstrakt, mangosmør eller kokosolje, som inneholder mange gode næringsstoffer og virker utrolig fuktgivende.

     Mange opplever også at håret blir tykkere under graviditeten, men så plutselig tynnere igjen etter at man har født. Det skyldes at man under graviditeten opplever høyere østrogennivå, som etter graviditeten synker igjen, hvilket kan få hårsekkene til å gå i dvale. Samtidig kan mange kvinner etter de har født oppleve mangel på vitaminer og mineraler og større nivåer av stress. Derfor kan det hjelpe å bruke en shampoo til tynt hår eller en shampoo mot hårtap til kvinder, som inneholder store mengder vitaminer fra ingredienser som olivenolje, vindruekjerneekstrakt, aloe vera, blårbærekstrakt, arganolje eller peppermynteolje.

     Hvis du vil lese mer om hårtap i forbindelse med graviditet, har vi skrevet en artikkel om hårtap etter graviditet her.

      

     4,8

     4,8 av 5 stjerner

     41 anmeldelser


     2 kommentarer


     • Johanne

      Har veldig fint og glatt hår, og har derfor aldri tenkt at jeg har behov for en balsam. Men etter å ha lest denne artikkelen, har jeg skjønt at jeg må begynne med det! Ønsker også å finne en god hårolje som har flere bruksområder – noen som har erfaring med denne fra Hairlust? 😊


     • Turid Helene

      Synes bloggartiklene deres er veldig informative og lett leselige! Finner alltid spennende og nyttig informasjon som jeg ikke visste fra før av. Kan anbefale alle å scrolle seg gjennom artiklene her inne :)


     Legg igjen en kommentar     Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres