Håravfall hos kvinner? Årsak, råd og behandling


Graviditet, sykdom, stress eller alderdom. Årsakene til hårtap hos kvinner er mange, men på et eller annet tidspunkt i løpet av livet vil stort sett alle oss kvinner oppleve en form for hårtap. Få innsikt i årsaker til håravfall hos kvinner og behandlinger i denne artikkelen.

Christine Jensen

Skjønnhetsskribent

Christine er utdannet journalist fra Høyskolen i Christiania i Oslo. Hun har lang erfaring fra skjønnhetsbrasjen og har arbeidet i en helsekostforretning i Bærum, hvor hennes primære ansvar var kjøp og salg av hårpleieprodukter. Les mer om skribenten.

Det er ytterst sjeldent at vi beholder den samme hårprakt fra tidlig ungdom til voksenliv. Det kan være en stor frustrasjon for alle kvinner, uansett alder, når håret begynner å tynnes ut og i noen tilfeller ender i hårtap. Du er sikkert enig med i at håret er en stor del av oss som kvinner, og derfor er vi villige til å gjøre nesten hva som helst for å forebygge håravfall. Gjennom min tid som frisør gikk det virkelig opp for meg at årsaken til hårtap hos oss kvinner er veldig forskjellig, og at av den grunn også finnes et hav av ulike behandlinger der ute. Det kan være en stor fordel å kjenne forskjellen på de ulike behandlingene til håravfall hos kvinner, da den behandling som virker for meg kanskje virker annerledes på deg.

Men bare rolig - jeg har gjort det harde arbeidet for deg! Les videre her, og jeg garanterer at du vil bli klokere på årsaker til hårtap hos kvinner og finne den beste behandlingen for deg! Jeg viser blant annet to gode og naturlige produkter for håravfall hos kvinner, som er godkjent av flere eksperter samt anerkjent av kunder på TrustPilot.

Hva er så årsaken til håravfall hos kvinner?

Før du leter etter løsninger og behandlinger for ditt hårtap, anbefaler vi at du leter i sømmene etter årsaken for hårtapet. Når du er nærmere årsaken, så er du også nærmere en løsning.

Sannheten er at håravfall hos kvinner og menn er en kompleks prosess, som involverer forskjellige genetiske, hormonelle og miljømessige mekanismer. Akkurat som vår hud, er vårt hår også underlagt indre og ytre aldring.

Genetisk arv og sykdom

Håravfall hos kvinner kan skyldes generell arv og hormonelle forandringer. Andre årsaker kan være som følge av sykdomsforløp, som en reaksjon på medisinske behandlingsformer, lavt immunforsvar, graviditet, stress, kost, underernæring o.s.v. Dette er de vanligste grunnene til at kvinner opplever håravfall.

Hormonelle forandringer

Ut over sykdommer og medisinske behandlinger, er en stor del av kvinnelig håravfall relatert til hormonelle forandringer i kroppen. Oftest vil kvinner i takt med at de blir eldre, produsere mindre østrogen og progesteron, og tilsvarende kan en økning av det mannlige kjønnshormonet observeres i kroppen, som dessverre betyr at håret blir tynnere og et håravfall vil oppstå. Det er meget alminnelig å oppleve hårtap hos kvinner etter graviditet, når man ammer. Det er så stort et emne, at vi faktisk har skrevet en dedikert artikkel om ammehår og hårtap etter graviditet. Det samme gjelder med kvinner i overgangsalderen. Her er det også ganske vanlig å miste en del hår.

Hårpleie

En annen form for årsak til håravfall hos kvinner, kan skyldes fysisk skade på håret og hodebunnen. Dette kan være forårsaket av hårfarging, overforbruk av varme styling-gjenstander, permanente krøller o.s.v. Tilsvarende kan stramme hårfrisyrer, inkludert stramme hestehaler, fletter eller extensions skade håret så mye at det i seg selv kan forårsake håravfall hos kvinner. Hårrøttene klarer simpelthen ikke ekstra press eller vekt, som over tid kan resultere i at håret faller av. Et godt tips kan være å pleie håret med en kombinasjon av god shampoo, balsam og hårkur.

Hårtap hos kvinner og vitaminmangel

Noen ganger kan vitaminer mot håravfall hjelpe. Heldigvis kan vitaminmangel korrigeres ved å tilføre vitaminrike matvarer til din kost eller ved hjelp at hårvitaminer. Noen hårvitaminer har antioksidantegenskaper, som hjelper med å bekjempe de ytre faktorer av hårtap, mens andre vitaminer og proteiner mot hårtap kan hjelpe kroppen med å få hormonene i balanse som kur mot hårtap.

Finnes den perfekte behandling for hårtap hos kvinner?

Jeg har gradvis funnet ut at med mindre det er kirurgisk, så finnes det ingen mirakelkur for behandling av håravfall hos kvinner. Selv om dette er tilfellet, finnes det effektive behandlinger, som er overraskende lette å komme igang med.

Før- og etterbilder med HairLust kosttilskudd

HairLust Hair Vitamins før- og etterbilde

Venstre: Etter 1 måneds bruk av HairLust Hair Growth Formula Capsules. Høyre: Etter 3 måneders bruk av HairLust Hair Growth Formula Gummies. Resultatet varierer fra person til person.

Hva kan du selv gjøre for å behandle håravfall hos kvinner?

Hvis du har mistanke om at ditt hårtap skyldes sunnhetsrelaterte årsaker, så er det viktig at du tar kontakt med din lege for å finne en korrekt diagnose og behandlingsmåte.

Hvis ditt hårtap er et resultat av mangelfull pleie, så er ditt eneste håp å endre måten du behandler ditt hår på. Les med her hvor vi har samlet en rekke dårlige vaner du kan endre, for å unngå tynt hår og hårtap hos kvinner.

Kost og ernæringsmessige årsaker til hårtap forårsaket av vitaminmangel samt hormonrelatert hårtap, kan du selv rette opp i. Vi anbefaler vår kur mot hårtap, vårt vitamintilskudd HairLust Hair Vitamins, som inneholder vitaminer mot hårtap, mineraler og proteiner, egnet til å forebygge samt behandle hårtap og tynt hår. Du kan lese mer om produktet og forskningen bak blandingen av næringsstoffer på vår shop.

Kan du behandle håravfall hos kvinner med hårvitaminer?

Der finnes mye forskning og kliniske forsøk som beviser at vitaminmangel kan forårsake hårtap.

Mange kliniske tester har testet vitaminene og mineralene sink, vitamin b-kompleks (biotin & B5), vitamin D, jern og kollagen for å se om de kan knyttes til behandling av hårtap hos kvinner og menn. Disse vitaminer og mineraler er alle involvert i viktige funksjonelle aktiviteter i kroppen og hjelper med å fremskynde hormonell balanse. Hårvitaminer kan hjelpe håret ved å gjenopprette skadet hår forårsaket av eksterne faktorer; mangelfulle pleierutiner og varme, samt bidra til en normal hårvekst.

Jeg anbefaler alltid mine kunder å huske både indre og ytre pleie av håret, hvis de ønsker å gro et langt hår

Helene Sørensen

Hårstylist og skjønnhetsekspert

Kost og hårtap – hvilken betydning har det?

Sannheten er at et sunt og velbalansert kosthold kan gjøre mye for ditt hår, din hud og dine negler. En sunn kost i kombinasjon med vitaminer mot håravfall for kvinner, er en god kombinasjon for å forebygge hårtap og bygge opp et sunt og fyldig hår.

Et annet spennende aspekt: Siden hår primært består av proteiner, er en god tommelfingerregel at du skal øke proteininntaket ditt gjennom kostholdet.

Hvem blir rammet av hårtap?

Hår regnes for å være en av de viktigste elementene i utseendet til en person, og de psykologiske konsekvensene av hårtap kan bety en markant endring for selvbildet og selvtilliten. Dessverre rammer hårtap en stor andel av oss, faktisk antar man at mer enn 50% av menn blir rammet av generisk hårtap innen en alder av 50 år. Hos kvinner er mesteparten av hårtap før 50 år relatert til kost og ernæring. Det anslås at 30% av alle kvinner rammes av en eller annen form for tidlig hårtap.

Den gode nyheten er imidlertid at de fleste tilfeller av håravfall hos kvinner kan behandles og rettes opp med en kombinasjon av gode kostvaner, vitaminer mot hårtap og god hårpleie, der resultatene kan merkes innen få måneder. Ellers anbefaler jeg deg å lese vår artikkel om shampoo mot hårtap, hvor jeg deler mine råd og anbefalinger når det kommer til dette.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


2 kommentarer


  • Vilde Marie

    Har nettopp gått gjennom en periode med masse stress, og jeg merker utrolig godt at jeg mister MYE mer hår nå enn før… Det er utrolig irriterende, og jeg har aldri opplevd dette før. Jeg vil gjerne prøve en type kosttilskudd, men usikker på om jeg skal velge tyggevitaminer eller kapsler. Noen som har erfaringer med disse? 😊


  • Berit

    Kjempefin artikkel! Synes det er veldig irriterende at jeg mister hår hvor enn jeg går, og synes i tillegg at det tærer litt på selvtilliten at håret bare blir tynnere og tynnere. Har faktisk lagt inn en bestilling på 3 måneder med hårvitaminer hos dere nå, og jeg gleder meg til å prøve dem ut :-)


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres