• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 499,-

  • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

Håravfall hos kvinner, årsak og behandling


På et eller annet tidspunkt i løpet af vårt liv vil stort sett alle kvinner til en viss grad oppleve en form for hårtap. Det er ytterst sjelden at vi beholder den samme hårprakt fra vår tidlige ungdom til vårt eldre voksne liv. Det kan være en stor frustrasjon for alle kvinner, uansett alder, at håret begynner å tynnes ut. Håret er for kvinner en så stor del av vår kvinnelighet at man nesten er i stand til gjøre hva som helst for å gjenopbygge eller forebygge et hårtap

Hva er så årsaken til håravfall hos kvinner? 

Før du leter etter løsninger og behandlinger for ditt hårtap, anbefaler vi at du leter i sømmene etter årsaken for hårtapet. Når du er nærmere årsaken, så er du også nærmere en løsning, og hva du kan stille opp mot det.

Sannheten er at håravfall hos kvinner og menn er en kompleks prosess, som involverer forskellige genetiske, hormonelle og miljømessige mekanismer. Akkurat som vår hud, er vårt hår også underlagt indre og ytre aldring.

Genetisk arv og sykdom

Håravfall hos kvinner kan skyldes generell arv og hormonelle forandringer. Andre årsaker kan være som følge av sykdomsforløp, som en reaksjon på medisinelle behandlingsformer, lavt immunforsvar, graviditet, stress, kost, underernæring o.s.v. Dette er de vanligste grunnene til at kvinner opplever håravfall.

Hormonelle forandringer

Ut over sykdommer og medisinelle behandlinger, er en stor del av kvinnelig håravfall relatert til hormonelle forandringer i kroppen. Oftest vil kvinner i takt med at de blir eldre, produsere mindre østrogen og progesteron, og tilsvarende kan en økning av testosteron observeres i kroppen, som dessverre betyr at håret blir tynnere og et håravfall vil oppstå.

Hårpleie

En annen form for årsak til håravfall hos kvinner, kan skyldes fysisk skade på håret og hodebunnen. Dette kan være forårsaket av hårfarging, overforbruk av varme styling-gjenstander, permanente krøller o.s.v. Tilsvarende kan stramme hårfrisyrer, inkludert stramme hestehaler, fletter eller extensions skade håret så mye at det i seg selv kan forårsake håravfall hos kvinner. Hårrøttene kan simpelthen ikke klare ekstra press eller vekt som over tid kan resultere i at håret faller av.

Hårtap hos kvinner og vitaminmangel

Noen ganger kan vitaminer mot håravfall kvinner hjelpe. Heldigvis kan en vitaminmangel korrigeres ved å tilføre vitamin-rike matvarer til din kost eller ved hjelp at vitaminpiller til ditt hår. Noen hårvitaminer har antioksidant egenskaper, som hjelper med å bekjempe de ytre faktorer av hårtap, mens andre vitaminer og proteiner mot hårtap hjelper kroppen med å få hormonerne i balanse som kur mot hårtap.

Hva kan du selv gjøre for å behandle håravfall hos kvinner?

Hvis du har mistanke om at ditt hårtap skyldes sunnhetsrelaterte årsaker, så er det viktig at du tar kontakt med din lege for å finne en korrekt diagnose og behandlingsmåte.

Hvis ditt hårtap er et resultat av mangelfull pleie, så er ditt eneste håp å endre den måten du behandler ditt hår på. 

Kost og ernæringsmessige årsaker til hårtap forårsaket av vitaminmangel samt hormon-relatert hårtap, kan du selv rette opp. Vi anbefaler vår kur mot hårtap, vårt vitamintilskudd HairLust, som inmeholder vitaminer mot hårtap, mineraler og proteiner, egnet til å forebygge samt behandle hårtap og tynt hår. Du kan lese mer om produktet og forskningen bak blandingen av næringsstoffer på vår shop.

Kan du behandle håravfall hos kvinner med hårvitaminer?

Der finnes mye forskning og kliniske forsøk som beviser at vitaminmangel kan forårsake hårtap. 

Vitaminene og mineralerne Sink, Vitamin b-kompleks (Biotin & B5), Vitamin D, Jern og Kollagen blir benyttet til behandling av mange former for hårtap hos kvinner og menn. Disse vitaminer og mineraler er alle involvert i viktige funksjonelle aktiviteter i hårsekken og hjelper med å fremskynde hormonell balanse. Hårvitaminer mot hårtap kan hjelpe håret ved å gjenopprette skadet hår forårsaket av eksterne faktorer; mangelfulle pleierutiner og varm, samt at de kan hjelpe hårsekkene med å stimulere en sunn hårvekst.

Kost og hårtap – hvilken betydning har det?

Sanheten er at et sunt og velbalansert kosthold kan gjøre mye for ditt hår, din hud og dine negler. En sunn kost i kombinasjon med vitaminer mot håravfall kvinner, er en god kombinasjon for å forebygge hårtap og bygge opp et sunt og fyldig hår.

Et annet spendende aspekt: Siden hår primært består av proteiner, er en god tommelfinger- regel at du skal øke ditt protein-inntak gjennom ditt kosthold.

Hvem blir rammet av hårtap?

Hår regnes for å være en av de viktigste elementene i utseendet til en person, og de psykologiske konsekvenser av hårtap kan bety en markant endring for selvbildet og selvtilliten. Dessverre rammer hårtap en stor andel av oss, faktisk antar man at mer enn 50% av menn blir rammet av generisk hårtap innen en alder av 50 år. Hos kvinner er mesteparten av hårtap før 50 år relateret til kost og ernæring. Det anslås at 30% av alle kvinner rammes av en eller annen form for tidlig hårtap. 

Den gode nyheten er imidlertid at de fleste tilfeller av håravfall hos kvinner kan behandles og rettes opp med en kombinasjon av gode kostvaner, vitaminer mot hårtap og god hårpleie, der resultatene kan merkes innen få måneder.