• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 499,-

  • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

Shampoo til tørt hår – Derfor er en fuktighetsgivende shampoo viktig


Som mde fleste kvinner, bruker du sannsynligvis shampoo, hårføner eller rettetang daglig i et forsøk på å få håret til å se bra ut.

Men over tid vil denne daglige ritualen gradvis bryte ned hårets naturlige oljer. Hvis du har problemer med tørt hår, bør du bytte ut den "harde" shampooen med en mykere og mer fuktighetsgivende shampoo for tørt hår.

En fugtighetsgivende shampoo er grunnlaget

Hvis håret ditt er tørt, er det også gode muligheter for at det er krusete og vanskelig å håndtere. Heldigvis finnes det hjelp. En enkel investering i en god shampoo for tørt hår kan forandre det krusete utseende mens du forbedrer hårstrukturen. Ditt valg av shampoo er det første du bør se på hvis du har problemer med tørt hår. For å skape et sterkt grunnlag for håret ditt, bør du velge en fuktighetsgivende shampoo fylt med næringsrike oljer som argan, kokos eller avokado. En shampoo for tørt hår er det grunnleggende forsvaret til håret, og først og fremst andre hårpleieprodukter (som også er veldig fordelaktige).

Shampoo uten parabener og sulfater

Når du velger en shampoo for tørt hår, kan det være lurt å se på produktets bakside og produktinnhold. Hold deg unna shampooer som inneholder harde parabener eller sulfater. Disse ingrediensene kan bygge seg opp over tid og etterlate rester i hår og hodebunn. Dessuten kan de fjerne hårets naturlige oljer, slik at du får et livløst og tørt hår.

Les vår artikkel om sulfatfri shampoo her.

Vask håret mindre

Shampoo fjerner smuss og fett fra hårlokker og hodebunnen. Men hvis du vasker håret ditt for ofte kan det medføre tørrhet. Hår produserer en naturlig olje som kalles talg. Dette er hårets egen fuktighetskrem og fungerer som naturlig beskyttelse mot hår og hud. Men en overdreven bruk av shampoo kan føre til at denne naturlige oljen kommer ut av balanse. Finn en fuktighetsgivende shampoo for tørt hår og prøv å vaske håret litt mindre. Det er svært få mennesker som trenger å vaske håret daglig, og denne gruppen er vanligvis idrettsutøvere eller mennesker som lever i et fuktig klima. Vi andre kan godt venne håret vårt til å bli vasket annenhver dag eller hver tredje dag.

Hvilen shampoo til tørt hår skal jeg velge?

I mange mange år har folk brukt eteriske oljer til en rekke kosmetiske formål. Noen av de beste oljene som finnes i shampoo for tørt hår er:

  • Kokosolje: mykner håret og trenger inn i håret og reparerer det skadede håret.
  • Marokkansk arganolje: fukter og gir næring til sterkt hår og hodebunn.
  • Søt mandelolje: Beroliger og fukter hodebunnen.
  • Kamilleolje: Tilfører glans, myker håret og beroliger hodebunnen.
  • Druefrøolje: fuktighetskrem, tilsetter næringsstoffer og stimulerer hodebunnen.
  • Olivenolje: fuktighetskrem, gir håret en fin naturlig glans og eliminerer problemer med hårtap, flass og tørrhet.
  • Olivenolje finnes i HairLusts fuktighetsgivende shampoo for tørt hår.
  • Rosemari olje: stimulerer hårrøtter og øker sirkulasjonen i hodebunnen.
  • Sandeltreolje: hjelper tørre tupper og gir en fin duft til håret.

Hva er neste skritt?

Å bruke en god balsam og hårmaske er også et godt verktøy for kvinner med tørt og krusete hår. Ikke bare gir en god balsam og hårmaske håret en sunn fuktighetsbalanse, men det har også en mykende effekt på håret og holder krusete hår i sjakk. Hovedformålet med en shampoo er å vaske håret rent, mens hovedmålet med hårmasken er å trenge inn i håret og påføre det fukt og omsorg. Med balsam er det nesten det samme, det gir hårstråene en forseglende og lukkende effekt, slik at det beskyttes mot brudd og skade.