• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 399,-

 • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

 • INGEN TOLL OG SKJULTE AVGIFTER

Shampoo for tørt hår – derfor er en fuktighetsgivende shampoo viktig


Valg av shampoo er det første og ikke minst det enkleste å revurdere, hvis du har problemer med tørre lokker. Bli klokere på shampoo til tørt hår i denne artikkelen.

Christine Jensen

Skjønnhetsskribent

Christine er utdannet journalist fra Høyskolen i Christiania i Oslo. Hun har lang erfaring fra skjønnhetsbrasjen og har arbeidet i en helsekostforretning i Bærum, hvor hennes primære ansvar var kjøp og salg av hårpleieprodukter. Les mer om skribenten.

Som de fleste kvinner bruker også du sannsynligvis shampoo, hårføner eller rettetang daglig i et forsøk på å få håret til å se bra ut. Senere lærte jeg at dette daglige ritualet gradvis bryter ned hårets naturlige oljer og gjør det tørt og slitt. Hvis du også sliter med tørt og slitt hår, anbefaler jeg deg å skifte ut den harde shampooen med en mildere og mer fuktighetsgivende shampoo for tørt hår. Her er mine beste råd til gode og naturlige produkter mot tørt hår, som er godkjent av eksperter og anerkjent av forbrukere. Les videre i artikkelen for flere råd og tips til en god shampoo for tørt hår.

En fugtighetsgivende shampoo er grunnlaget

Hvis håret ditt er tørt, er det også gode muligheter for at det er krusete og vanskelig å håndtere. Heldigvis finnes det hjelp! En enkel investering i en god shampoo for tørt hår kan forandre det krusete utseende mens du forbedrer hårstrukturen. Ditt valg av shampoo er det første du bør se på hvis du har problemer med tørt hår. For å skape et sterkt grunnlag for håret ditt, bør du velge en fuktighetsgivende shampoo for tørt hår fylt med næringsrike oljer som argan, kokos eller avokado. En shampoo for tørt hår er det grunnleggende forsvaret til håret, og først og fremst andre hårpleieprodukter (som også er veldig fordelaktige).

Vil du gjerne vite mer om andre gode håroljer? Da bør du lese vår test av gode håroljer og finne den som matcher ditt hår.

Shampoo uten parabener og SL-sulfater

Når du velger en shampoo for tørt hår, kan det være lurt å se på produktets bakside og produktinnhold. Hold deg unna shampooer som inneholder harde parabener eller SL-sulfater. Disse ingrediensene kan bygge seg opp over tid og etterlate rester i hår og hodebunn. Dessuten kan de fjerne hårets naturlige oljer, slik at du får et livløst og tørt hår.

Les vår artikkel om SL-sulfatfri shampoo her.

Vask håret mindre

Shampoo fjerner smuss og fett fra hårlokker og hodebunnen. Men hvis du vasker håret ditt for ofte kan det medføre tørrhet. Hår produserer en naturlig olje som kalles talg. Dette er hårets egen fuktighetskrem og fungerer som naturlig beskyttelse mot hår og hud. Men en overdreven bruk av shampoo kan føre til at denne naturlige oljen kommer ut av balanse. Finn en fuktighetsgivende shampoo for tørt hår og prøv å vaske håret litt mindre. Det er svært få mennesker som trenger å vaske håret daglig, og denne gruppen er vanligvis idrettsutøvere eller mennesker som lever i et fuktig klima. Vi andre kan godt venne håret vårt til å bli vasket annenhver dag eller hver tredje dag.

Hvilen shampoo for tørt hår skal jeg velge

I mange mange år har folk brukt eteriske oljer til en rekke kosmetiske formål. Noen av de beste oljene som finnes i shampoo for tørt hår er:

 • Kokosolje: mykner håret og trenger inn i håret og reparerer det skadede håret.
 • Marokkansk arganolje: fukter og gir næring til sterkt hår og hodebunn.
 • Søt mandelolje: beroliger og fukter hodebunnen.
 • Kamilleolje: tilfører glans, myker håret og beroliger hodebunnen.
 • Druefrøolje: fuktighetskrem, tilsetter næringsstoffer og stimulerer hodebunnen.
 • Olivenolje: fuktighetskrem, gir håret en fin naturlig glans og eliminerer problemer med hårtap, flass og tørrhet.
 • Olivenolje finnes i HairLusts fuktighetsgivende shampoo for tørt hår.
 • Rosemari olje: stimulerer hårrøtter og øker sirkulasjonen i hodebunnen.
 • Sandeltreolje: hjelper tørre tupper og gir en fin duft til håret.

Hva er neste skritt?

Å bruke en god balsam og hårmaske er også et godt verktøy for kvinner med tørt og krusete hår. Ikke bare gir en god balsam og hårmaske håret en sunn fuktighetsbalanse, men det har også en mykende effekt på håret og holder krusete hår i sjakk. Hovedformålet med en shampoo er å vaske håret rent, mens hovedmålet med hårmasken er å trenge inn i håret og påføre det fukt og pleie. Med balsam er det nesten det samme, det gir hårstråene en forseglende og lukkende effekt, slik at det beskyttes mot brudd og skade. Disse er alle viktige faktorer for å unngå tørt og livløst hår: shampoo for tørt hår, en god balsam og en fuktighetsgivende hårmaske!

hairlust trustpilot

Et godt alternativ til deg med tørt hår er å bruke en hårkur til tørt hår! - Les her og få vår anbefaling på de beste oljer til en hårkur for tørt hår.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


1 kommentar


 • Ann-Helen

  Tusen takk for supre tips!! Jeg har allerede bestilt hårmasken, og håper den vil gjøre underverker for mitt tørre hår.


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres