Tynt hår? 10 uvaner du skal droppe hvis du er tynn i håret


Uansett hvor overfladisk det kanskje høres ut, så spiller hår og frisyre en utrolig stor rolle i hvordan vi føles oss. Om man derfor har fint og tynt hår, kan dette være avgjørende for om man har en god eller dårlig dag (ref. bad hairday). Er du begynt å bli tynn i håret, og søker alle råd og tips du kan for å motvirke det? Da foreslår jeg at du leser videre for å finne ut hvordan du, ved noen relativt enkle steg, kan få et sunnere og fyldigere hår.

Ulrikke Larsen

Frisør og stylist

Ulrikke har jobbet med flere ulike salonger og brands, og har i løpet av sin lange karriere opparbeidet seg litt av en portofølje. I dag er hun freelance skribent innenfor skjønnhet, samtidig som hun jobber som frisør og stylist for ulike kunder og brands.Les mer om skribenten.

Det finnes mange grunner til at man opplever fint eller tynt hår – alt fra hva man spiser til hvordan man steller håret kan påvirke hårfibrenes styrke og helse. Men heldigvis finnes det gode nyheter: bare ved å gjennomføre små endringer i din livsstil, vil et sunnere og tykkere hår absolutt være innenfor rekkevidde. Først vil jeg hjelpe deg å kategorisere ditt eget hår; har du fint eller tynt hår? Jeg gir deg de beste tipsene, enten du er “fin” eller tynn i håret. Til slutt tar vi for oss 10 uvaner som kan gjøre deg tynn i håret, og hva du kan gjøre for å unngå dette, samt mine beste produktanbefalinger Så heng med videre, når vi dykker dypere ned i dette temaet!

Fint eller tynt hår - hva er forskjellen?

Okay - før jeg gir deg alle mine beste råd mot tynt hår, og hjelper deg som en tynn i håret, må vi innom et annet tema. Det store spørsmålet er om det faktisk er tynt hår du har - ja for, det er nemlig ikke sikkert! Har du fint hår, eller er du rett og slett bare tynn i håret? Tynt hår og fint hår blir veldig ofte omtalt som det samme. Men det er det altså absolutt ikke! Er du en av de som sliter med å få volum i håret, eller bare generelt føler at du er tynn i håret? For å finne den beste behandlingen for ditt hår, kan være en god idé å finne ut om du har fint eller tynt hår. Nedenfor gir jeg en god innføring i hva som er forskjellen, samt hva som er den beste behandlingen for begge deler - både fint og tynt hår!

Hva er fint hår?

Dersom du tar en titt på ett av hårstråene dine, kan du allerede her avgjøre om du har fint hår. Dersom hårstrået er tynt, kan du konkludere med at du har fint hår. Men du kan faktisk ha tykt hår, som likevel er fint. Og du kan ha tynt hår som ikke er fint. Litt av en jungel, ikke sant?

Hva er tynt hår?

Om du har tynt hår, kommer rett og slett an på hvor mange hårstrå du har på hodet. Dersom du har tynt hår har du færre hårstrå, ofte på grunn av genetikk, hårtap eller slitasje. Om du tar et grep rundt hele hårmanken din, vil du fort kjenne du har tykt eller tynt hår. Her går det på hvor mange hårstrå du har, altså tettheten.

Før- og etterbilder fra kunder som bruker HairLust Hair Growth Formula kosttilskudd:

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

Resultater varierer fra person til person, men synlige resultater vises som oftest etter 2-4 måneders bruk.

Jeg har fint hår - hva bør jeg unngå?

1. Ikke overvask

Dersom du har fint hår er det et par ting du skal være oppmerksom på når det kommer til behandling og styling. For det første har fint hår en tendens til å bli fett mye fortere, da de tynne hårstråene ofte er glattere enn de tykke, og dermed legger oljer og skitt seg lettere på toppen av hårstråene. Så generelt sett kan man gjerne vaske håret litt oftere om man har fint hår enn om man har tynt hår.

Dette bør du gjøre: Peil deg inn på å vaske håret minst mulig i løpet av uken. Det er gjerne litt vanskelig i starten, men tro meg - håret ditt vil takke deg! Klarer du å kutte ned hårvasken til kun et par ganger i uken, vil du også merke at håret ikke ser like tynt ut.

2. Pass på balsamen

En annen ting du skal være ekstra oppmerksom på om du har fint hår, er at du absolutt ikke bør ha balsam i noe annet enn tuppene! Dersom du påfører balsam lenger opp mot hodebunnen, risikerer du at håret både blir fortere fett, men også at det blir enda mer flatt. Og dette er jo selvsagt noe man ikke ønsker når man allerede i forveien har fint hår, vel?

Dette bør du gjøre: En tommelfingerregel her er å tenke: jo mer shampoo - jo mer volum får du, jo mer balsam - jo mer flatt blir det. Vask gjerne håret med shampoo i to omganger, men hold tilbake på balsamen, og sørg for at den kun påføres i tuppene.

3. Unngå oljebaserte stylingprodukter

Prøv også å unngå å bruke for mange stylingprodukter som er oljebaserte, og fokuser heller på å bruke mer “hold”-produkter Oljebaserte produkter har en tendens til å tynge på håret og gi det et flatt utseende, som også kan føre til tynt hår (eller hvert fall følelsen av det..).

Dette bør du gjøre: Bruk stylingprodukter som saltvannsspray, mousse og teksturprodukter. Da unngår du også at håret blir så fort fett, og du kan heller kjøre på med tørrshampoo de siste dagene før hårvask. Du kan selvsagt bruke oljebaserte produkter, men alt med måte her. Unn deg gjerne en deilig oljebasert behandling én gang i uken.

Nå håper jeg at du har blitt litt klokere på hvordan du kan avgjøre om du har fint hår eller om du er tynn i håret, samt hvordan du skal behandle håret dersom det er fint. I neste del går vi over til selve hovedtemaet i denne artikkelen - nemlig tynt hår. Så om du føler at du er tynn i håret, bør du følge ekstra godt med nå.

Jeg har tynt hår - hva bør jeg unngå?

Dersom du sliter med tynt hår er du kommet til rett sted! Jeg har laget en oversiktlig liste over alle uvaner du må stoppe med, samt inkludert mine beste tips og produktanbefalinger. Sjekk listen nedenfor, og se om det kanskje er noen uvaner du bør droppe!

1. Unngå veldig varmt vann

Varmt vann dehydrerer håret - akkurat som huden - og kan til slutt føre til permanent tørt og tynt hår som har lettere for å knekke. Varmtvannet kan skade hårets naturlige oljeproduksjon og skape ubalanse i hodebunnen.

Dette bør du gjøre: For å motvirke tynt hår eller å bli tynn i håret, og samtidig få et sunnere og tykkere hår, kan du justere temperaturen mens du skyller håret i dusjen. Prøv å skylle ut shampoo og andre hårpleieprodukter i så kaldt vann som du klarer.

2. Unngå å bruke varmeverktøy som hårføner og rettetang

Dette er en gjenganger, og du har sikkert hørt det mange ganger før. De varme stylingverktøyene, inkludert rettetang, hårføner og krølltang, ødelegger proteinet i håret og det beskyttende laget av håret. Når hårets ytre lag blir skadet, blir hårets fuktighetsbalanse ødelagt og dette kan gi skjørt og tynt hår.

Dette bør du gjøre: Hvis du ønsker å unngå å bli tynn i håret og at håret ditt skal bli sunnest mulig, bør unngå de varme stylingverktøyene eller kun bruke dem på laveste temperatur. Hvis du daglig føner håret er det lurt å bruke den kalde innstillingen på hårføneren din. Bruk alltid varmebeskyttende hårolje eller spray som hjelper håret å tåle den høye varmen. Her kan du for eksempel bruke en god kokosnøttolje eller hårolje.

3. Unngå kjappe slankekurer

Unngå kjappe slankekurer som involverer å gå ned flere kilo ved å spise svært få kalorier over en kort periode. Denne typen slanking tvinger kroppen til å bruke all sin energi til å ta vare på kroppens viktigste funksjoner - for eksempel hjerte- og hjernefunksjon – og å gjøre disse funksjonene best mulig. Dette betyr at kroppen ikke har energi til å ta vare på hårets vekstfunksjoner. Faktisk er hårtap og tynt hår på toppen av hodet et av de første symptomene når man diagnostiserer folk med spiseforstyrrelser.

Dette bør du gjøre: Kostholdet er alfa og omega for å få tykkere hår. For å unngå tynt hår bør du spise et sunt og variert kosthold, rikt på protein, sink og B-vitaminer. Hår består hovedsakelig av protein, så det er derfor viktig at du får i deg nok av det, slik at du ikke risikerer å bli tynn i håret. Du kan med fordel ta et kosttilskudd for håret som inneholder biotin, eller andre vitaminer og mineraler som er kjent for å fremme sunt hår og hårvekst, og unngå tynt og skjørt hår

4. Pass ekstra godt på håret ditt når det er vått

Håret er veldig skjørt når det er vått. Uansett om du har tykt eller tynt hår, er hårets beskyttende lag mindre motstandsdyktig når det er vått, spesielt mot høy varme. Derfor skal du passe ekstra på når du børster håret eller tørker det med håndkle eller varmevektøy.

Det bør du gjøre: Du kan med fordel børste håret før du skyller det med vann. Ved å børste gjennom håret først, vil du oppleve at det flokete håret er langt enklere å gre ut. Du kan også tilføye litt kokosolje i håret etter at du har tørker håret forsiktig med et mykt håndkle. Vi anbefaler å bruke et spesiallaget håndkle til håret i bambusmateriale. Når du velger hårolje, bør du velg en som er egnet til din hårtype. Det er spesielt viktig å tilføre en næringsrik og fuktighetsgivende hårolje til skjørt og tynt hår.

Dette bør du gjøre: Det kan være lurt å børste gjennom håret før du skyller det med vann. Ved å børste gjennom håret mens det fremdeles er tørt, vil du oppdage at flokene er mye lettere å gre ut. Du kan med fordel investere i en wet brush, som du kan bruke både i vått og tørt hår. HairLust Detangle Wet Brush har blitt fast inventar i min hårpleierutine! Du kan også bruke litt kokosolje eller en annen olje i håret etter en mild tørking med et mykt håndkle. Vi anbefaler å bruke et spesielt håndkle for håret laget av bambusmateriale. Velg alltid en hårolje som passer din hårtype, slik at du får pleiet lokkene ordentlig. Dette gjelder faktisk enten du er tykk eller tynn i håret, men er selvsagt viktigst om du har skjørt og tynt hår.

5. Unngå å sette opp håret for stramt

Hvis du vil unngå skadet og tynt hår bør du være forsiktig med å sette opp håret for stramt. Unngå stramme hestehaler og fletter. Ved å sette opp håret stramt spenner man hårsekkene. Dette kan føre til en permanent skade på hårsekkene kalt traksjonalopeci, som er en tilstand som permanent svekker hårsekkene. Denne tilstanden gjør det umulig for håret å vokse, og du kan i verste fall oppleve å bli tynn i håret.

Dette bør du gjøre: For å fremme et sunnere og tykkere hår, sett opp håret i en løs hestehale, en løs flette eller la det henge løst. Dersom du merker at håret drar i hodebunnen er det for stramt.

6. P-piller kan være synderen til at du er tynn i håret

Hvis du er en av de mange norske kvinnene som reagerer med hårtap og tynt hår på grunn av hormonelle endringer, kan feil valg av prevensjonsmidler skade håret ditt. En p-pille som inneholder androgener kan forårsake tynt hår hos en person som er ”androgen-sensitiv".

Dette bør du gjøre: Dersom du tror du kan være androgen-sensitiv bør du kontakte din fastlege.

Jeg anbefaler alltid mine kunder å huske både indre og ytre pleie av håret, hvis de ønsker å gro et langt hår

Helene Sørensen

Hårstylist og skjønnhetsekspert

 

7. Kløende hodebunn og flass

Flass og kløe i hodebunnen er ikke bare irriterende og ubehagelig, det kan også gjøre at du mister mer hår enn vanlig. Gjentatt kløe, skraping og riving i hodebunnen kan skade hårets fibre. Flass og kløende hodebunn kan i verste fall resultere i hårtap eller tynt hår på toppen av hodet.

Dette bør du gjøre: Kjøp en shampoo som er fri for silikon, SL-sulfater og parabener. Se etter hårpleieprodukter som har gode ingredienser for en irritert hodebunn, og som kan hjelpe med å hindre kløe og flass. De fleste av HairLusts hårpleieprodukter er sertifisert økologisk fra ECOCERT og sertifisert vegansk fra Vegan Society. I tillegg er de fri for både parabener, silikon, SL-sulfater og ftalater. Jeg vil likevel påpeke at dersom du opplever at du fortsetter å bli tynn i håret og at det tynne håret vedvarer, bør du kontakte legen din for å å få hjelp. Du kan lese mer om tørr hodebunn, og hvordan du kan unngå tørr og kløende hodebunn med noen enkle knep.

8. Prøv å unngå tørrsjampo

Det er sant at du bør unngå å vaske håret med sjampo hver dag - men det er en misforståelse at du bør erstatte den vanlige shampooen med en tørrshampoo. Oppbyggingen av produkter i håret som skjer ved å bruke tørrshampoo, shampoo med SL-sulfater og parabener, kan med tiden tilstoppe hårsekkene og resultere i tynt hår

Dette bør du gjøre: Det er ingenting galt med å vaske håret 2-3 ganger i uken. Hvis du bruker stylingprodukter i håret, kan produktrester, smuss og olje tette porene i hodebunnen. Derfor er det viktig at du vasker håret ditt godt, spesielt hvis du har tykt hår eller hvis du svetter mye eller bruker mye produkter i håret ditt. For å unngå tørt og tynt hår, bytt til en SL-sulfatfri sjampo som HairLust Hair Growth & Repair Shampoo. Riktig valg av shampoo kan faktisk være avgjørende dersom du er tynn i håret, og ønsker å få mer fylde.

hairlust trustpilot

9. Unngå å utsette håret ditt for sterkt og direkte sollys

Selv om du kanskje ikke er den som soler deg mest, er det gode sjanser for at håret ditt regelmessig blir utsatt for UV-stråler. Langvarig UV-eksponering forårsaker at hårlokkene svekkes og brytes ned, noe som resulterer i tørt og tynt hår.

Dette bør du gjøre: I de månedene hvor solen er sterkest, eller hvis du er på ferie i varmere strøk, bør du beskytte håret med enten en hatt eller et hårpleieprodukt med solfaktor. Sett gjerne håret opp i en løs knute som du kan samle under solhatten, spesielt om du er tynn i håret, for å beskytte det ekstra godt.

10. Bruk av visse legemidler

Enkelte legemidler eller hormonelle kosttilskudd kan forårsake tynt hår og hårtap. Disse kan forstyrre hårets normale vekstsyklus og resultere at du blir tynn i håret eller mister hår. Hormonforstyrrende medisiner eller stoffer kan være en viktig årsak til hårtap og tynt hår på toppen av hodet.

Dette bør du gjøre: Spør legen din om alternative medisiner som ikke har bivirkninger som tynt hår og hårtap.

 

Hvilken frisyre bør du gå for dersom du har tynt hår?

Det kan være vanskelig å finne en frisyre som både passer stilen din, og samtidig legger skjul på at du er tynn i håret. Heldigvis finnes det noen endringer du kan gjøre for å få frisyren til å se mer volumniøs og fyldig ut. Jeg har selv testet noen av disse frisyrene, og må si at min favoritt er en bølgete lob (lang bob) eller en drøy sideskill. Se om du finner en frisyre som kan passe for deg, så kanskje du glemmer at du har tynt hår (eller i det minste ikke trenger å tenke like mye over det)!

Asymmetrisk bob: En vanlig bob kan fort gi en illusjon av at du ser eldre ut enn du egentlig er - en asymmetrisk bob derimot, kan skape mer volum i håret. En asymmetrisk bob vil si at håret er klippet klippet litt kortere på den ene side, og dermed er lenger på den andre siden. Du kan også skape enda mer volum ved å lage en dypere sideskill.

Bølgete lob: Lob er rett og slett slang for “lang bob”, og er blitt en utrolig populær frisyre, fordi den kler nesten hvem som helst. Den er dog perfekt for de med tynt hår, da den akkurat er kort nok til at håret ikke blir veldig flatt. I tillegg gir den bølgete effekten en illusjon av mer volum og fylde.

Dyp sideskill: Om du sliter med tynt hår på toppen av hodet bør du, under alle omstendigheter, unngå midtskill! Denne frisyren gjør at håret ser totalt flatt og kjedelig ut. Istedenfor bør du prøve deg på en sideskill. Du velger selvsagt hvor dyp du ønsker at den skal være, så her kan du gjerne prøve deg frem. Det gir mye mer volum til håret, og skaper en følelse av tykt og fyldig hår. Det er garantert litt uvant i starten, men etterhvert vil du aldri ville gå tilbake til den kjedelige midtskillen.

Rufsete pannelugg: Dersom du er tynn i håret og ønsker å klippe pannelugg, skal du være oppmerksom på hvilken type pannelugg du bør gå for. For de med tynt hår er det absolutt best å teste ut en litt mer ujevn og “tilfeldig” lugg, istedenfor den tradisjonelle bene. Dette gjør at du enkelt kan velge å enten dele panneluggen to, eller å ha den hengende ned foran. Superenkelt tips som gjør at håret ikke ser like tynt ut!

Hestehale med en vri: Her kan du prøve deg litt frem, det viktigste er at du finner en metode som gjør at du føler at håret får mer volum. Jeg pleier vanligvis å tuppere håret bittelitt, gre alt sammen bakover, og deretter samle det i en mellomhøy hestehale som treffer ca. midt bak på hodet. Deretter bruker jeg enten en hårstrikk i samme fargenyanse som håret mitt, eller så lar jeg en liten stripe av håret være igjen, og binder det rundt hestehalen. Da kan du gjerne bruke en fliseklemme til å feste med. Voliá!

Prøv deg gjerne frem, og rådfør deg med frisøren din, slik at du finner den beste frisyren til nettopp deg. På denne måten kan du unngå å se ut som du er like tynn i håret, og kanskje til og med oppnå en mer voluminøs look!

Kan et kosttilskudd gi volum og fylde til fint og tynt hår?

Fint og tynt hår kan være rimelig irriterende, ikke sant? Om du føler at du har prøvd alle mulige kjerringråd for å unngå å bli tynn i håret, men simpelthen ikke får til å gro en ordentlig manke, er det kanskje på tide å prøve et kosttilskudd for håret?

Hva skiller et kosttilskudd for hår fra andre vitamintilskudd?

I et hav av ulike kosttilskudd, til alle mulige formål, kan man enkelt gå seg litt vill. La meg hjelpe guide deg litt gjennom det! Ethvert kosttilskudd inneholder en rekke ulike vitaminer og mineraler, alt etter hvilket behov det skal dekke. Et kosttilskudd for håret er dog skreddersydd for å stimulere hårets vekstsyklus med en nøye dose av de riktige vitaminene og mineralene som et fint og tynt hår har bruk for. Nedenfor får du en enkel oversikt over hvilke ingredienser du bør se etter når du kjøper et kosttilskudd til fint eller tynt hår.

Hvilke ingredienser bør du se etter?

Det finnes mange gode ingredienser som er essensielle for å danne det best mulig grunnlaget for å gro et sunt og sterkt hår. Derfor skal du være litt ekstra oppmerksom når du velger et kosttilskudd for håret. Se etter ingredienser som biotin, sink, vitamin A, B12 og D. Dette er viktige ingredienser for å unngå å bli tynn i håret, eller dersom du allerede sliter med tynt hår på toppen av hodet.

Biotin: Biotin er et koenzym, også kalt vitamin B7, som spiller en viktig rolle hos hud, negler, hår, nerver, fordøyelseskanal, celler og stoffskifte.

Sink: Bidrar til å vedlikeholde en fungerende omsetning av makronæringsstoffer og det bidrar også til å vedlikeholde normalt hår.

Vitamin A: Fremmer celleveksten og og bidrar til å opprettholde immunsystemets funksjon.

Vitamin B12: Viktig for dannelsen av hemoglobinet i de røde blodcellene. Det er dette som tilfører oksygen til alle kroppens celler, og uten hemoglobinet vil cellene produsere skadet hår. Det kan også resultere i hårtap og tregere gjenvekst av håret.

Vitamin D: Et viktig vitamin for absorpsjon av næringsstoffer, som er gunstig for en sunn hårvekst.

Du kan lese mer om alle disse ingrediensene, samt hvilke andre som er viktige for tynt hår, i artikkelen vår om de 10 viktigste vitaminer for håret.

Kan hvem som helst bruke et kosttilskudd for håret?

Selv om det kanskje er mest vanlig å bruke et kosttilskudd for håret dersom man er tynn i håret eller opplever tynt hår, er det absolutt ingenting i veien for at hvem som helst kan bruke det. Det som er viktig å huske på er at du ikke får i deg en for høy dose av visse fettløselige vitaminer, som vitamin A, D, E og K over en lengre periode, da dette kan gi milde bivirkninger. Derfor bør du være litt obs på hvilke vitaminer du tar i forkant, og tilpasse dette til hårvitaminene. Om du er tynn i håret har du selvsagt godt av å få i deg de riktige vitaminene, men pass på så du ikke får en overdose av de nevnte vitaminene. Om du opplever vedvarende fint og tynt hår, kan du selvsagt også henvende deg til legen din for råd angående dette.

Hvor fort kan jeg forvente å se resultater?

Et vitaminrikt kosttilskudd er midt i blinken dersom du ønsker å bli kvitt tynt hår! Men husk at kroppene våre reagerer ulikt på denne typen endringer, og at resultatene derfor også vil variere. Hos de fleste vises resultatene etter 3 måneder, men alt er relativt - noen opplever det tidligere, mens for andre går det lenger tid. Begge deler er helt normalt, men du bør derfor gi kosttilskuddet nok tid til å virke. Jeg foreslår at du tester ut kosttilskuddet i minimum 3-4 måneder, slik at du ser om du blir kvitt tynt hår eller kanskje unngår å bli tynn i håret i forveien.

HairLust anmeldelse

Hvordan kan jeg få mest mulig ut av fordelene med HairLust?

HairLust tilbyr to ulike typer kosttilskudd; tyggevitaminer for håret og kapsler for håret. Disse finnes både til kvinner og menn, og er spesielt utviklet for å motvirke tynt hår og gi hårveksten en boost om du er blitt litt tynn i håret. For å få mest mulig ut av produktene fra HairLust anbefaler jeg å, i tillegg til å ta kosttilskudd mot tynt hår, investere i gode og naturlige hårpleieprodukter. Det er tross alt viktig å ta vare på håret både fra innsiden og utsiden, for å unngå å bli tynn i håret. Dette vil også si at du bør tenke over kosthold, søvnkvalitet og generelle hårpleierutiner, da dette kan være avgjørende for om du er tynn i håret eller ikke.

Som sagt, anbefaler jeg deg å ha litt ekstra fokus på hvilke produkter du bruker - spesielt om du har tynt hår på toppen av hodet. Gå for en mild men effektiv shampoo og balsam, og prøv å unngå å vaske håret mer enn 3 ganger i uken. Invester i en god hårkur, som gir masse fuktighet og pleie til fint og tynt hår. Her kan du gjerne se etter ingredienser som veganske mikro-proteiner og effektive økologiske planteekstrakter, da disse har en dokumentert effekt på hårets generelle kvalitet og tilstand*.

Behandling av tynt hår - dette gjør jeg:

Hvis du for alvor ønsker å gjøre en innsats mot tynt hår, så kan disse tre tingene være gode å huske på:

Husk å pleie håret fra innsiden

Tenker du over hva du spiser? Kosten er alfa og omega for både hår og hud. Kostholdet ditt har betydning for at håret dannes og utvikles. Hvis du har problemer med at få de vesentlige vitaminenene til håret fra kosten, så tilbyr HairLust to typer kosttilskudd, som begge er utviklet til håret. Disse finnes enten som tyggevitamin (gode hvis du har vanskelig for å svelge piller) eller som kapsel, og begge varianter fås til både kvinner og menn. De er spesifikt utviklet for å opprettholde et sunt hår fra innsiden, og kan være et supplement til deg som ønsker å forebygge tynt hår innenfra.

Fukt, fukt, fukt

En forebyggende behandling av tynt hår, er å ha fokus på å pleie håret med både proteiner og masse fukt! Tynt hår er ofte en følge av tørt hår og mangelfull hårpleie. Et godt tips er å gå etter produkter med proteiner og planteekstrakter, som kan trenge inn i håret og gi næring i dybden. Selv bruker jeg en fuktgivende maske, Hair Growth & Protection Hair Mask fra HairLust, som kan brukes på ukentlig basis, og Protein Reconstructor et par ganger i måneden, når håret trenger en proteinboost. Begge produktene indeholder mikro-proteiner, som jobber med å gjenoppbygge håret i dybden og har dokumentert effekt på hårets styrke og kvalitet*.

Ikke glem hodebunnen:

Hodebunnens kvalitet er avgjørende for kvaliteten av håret ditt, og bør derfor være en prioritet hvis du ønsker å finne en behandling av tynt hår. Du vil derfor gjøre håret ditt en stor tjeneste ved å pleie hodebunnen bedre. Tilføy en ukentlig hodebunnsskrubb til din hårpleierutine. På den måten stimulerer du effektivt blodsirkulasjonen i hodebunnen, mens hår og hodebunn renses for skitt, sebum og produktrester. HairLust Hair & Scalp Detox Scrub pleier hodebunnen effektivt med gode, økologiske planteekstrakter, fra bla. blåbær og acaí. I tillegg inneholder den aktive, veganske mikro-proteiner, havrekjernemel og mynteolje, som virker beroligende, antiinflammatorisk og lindrende på en sart, tørr, irritert eller kløende hodebunn, og etterlater håret mykt og hodebunnen frisk og tilfreds.

Jeg mener at forebyggelse og behandling av tynt hår finnes ved å kombinere god pleie av håret, fra innsiden og ut.

Hvis du har blitt tynn i håret eller har kjempet med tynt hår over lengre tid, og har noen gode tips du ønsker å dele med andre, må du endelig gi rådene videre i kommentarfeltet! La oss ta opp kampen mot tynt hår og dele vår erfaringer med behandling av tynt hår.

*Disse studier er foretatt av BASF og Ashland. For mer informasjon om undersøkelsene kan du besøke www.personal-care.basf.com, www.carecreations.basf.com, www.ashland.com.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


2 kommentarer


  • Sanna

    Jeg pleier å bruke hårbånd eller bøyler for å skule at jeg har tynt hår ;-) Men jeg har faktisk akkurat kjøpt meg 3 måneders forbruk av Hair Gummies herfra, så jeg er spent på om det kanskje hjelper!


  • Trine J

    Så morsomt! Jeg har supertynt hår, og har nettopp valgt å klippe meg en kortere “lob” – og jeg elsker det. Følger jeg fikk mer volum i håret med det samme :-)


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres