Tynt hår? 10 uvaner du skal droppe hvis du er tynn i håret


Uansett hvor overfladisk det kanskje høres ut, så spiller hår og frisyre en utrolig stor rolle i hvordan vi føler oss. Om man derfor har fint og tynt hår, kan dette være avgjørende for om man har en god eller dårlig dag (ref. bad hairday). Har du begynt å bli tynn i håret, og søker alle råd og tips du kan for å motvirke det? Da foreslår jeg at du leser videre for å finne ut hvordan du, ved noen relativt enkle steg, kan få et sunnere og fyldigere hår.

Sofie Tidemand

Medgründer, HairLust

Sofie er medgründer av HairLust. Hun er en hår-nerd med stor H og elsker å kunne formidle sin erfaring i faget til andre. Hun har en stor interesse for å lære om og teste de nyeste trendene rundt naturlig hårpleie, stylingtips og ingredienser. De siste årene har hun sørget for å holde seg oppdatert med alt som beveger seg innen feltet. Noe av det beste hun vet er å kunne gjøre en forskjell for mennesker.Les mer om skribenten.

Det finnes mange grunner til at man opplever fint eller tynt hår – alt fra hva man spiser til hvordan man steller håret kan påvirke hårfibrenes styrke og helse. Men heldigvis finnes det gode nyheter: bare ved å gjennomføre små endringer i din livsstil, vil et sunnere og tykkere hår absolutt være innenfor rekkevidde.

Først vil jeg hjelpe deg å kategorisere ditt eget hår; har du fint eller tynt hår? Jeg gir deg de beste tipsene, enten du har fint hår eller er tynn i håret. Til slutt tar vi for oss 10 uvaner som kan gjøre deg tynn i håret, og hva du kan gjøre for å unngå dette, samt mine beste produktanbefalinger. Så heng med videre, når vi dykker dypere ned i dette temaet!

Fint eller tynt hår - hva er forskjellen?

Før jeg gir deg alle mine beste råd mot tynt hår, og hjelper deg som er tynn i håret, må vi innom et annet tema. Det store spørsmålet er om det faktisk er tynt hår du har - ja for, det er nemlig ikke sikkert! Har du fint hår, eller er du rett og slett bare tynn i håret?

Tynt hår og fint hår blir veldig ofte omtalt som det samme. Men det er det altså absolutt ikke! Er du en av de som sliter med å få volum i håret, eller bare generelt føler at du er tynn i håret? For å finne den beste behandlingen for ditt hår, kan det være en god idé å finne ut om du har fint eller tynt hår. Nedenfor gir jeg en god innføring i hva som er forskjellen, samt hva som er den beste behandlingen for begge deler - både fint og tynt hår!

Før- og etterbilder ved bruk av HairLust

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

Resultater varierer fra person til person, men synlige resultater vises som oftest etter 2-4 måneders bruk.

Hva er fint hår?

Dersom du tar en titt på ett av hårstråene dine, kan du allerede her avgjøre om du har fint hår. Dersom hårstrået er tynt, kan du konkludere med at du har fint hår. Fint hår består av fine, tynnere hårstrå og er en veldig typisk hårtype hos mennesker i de nordiske og skandinaviske land. Fint hår ser ofte glatt og mykt ut, og selv om det virker tynt når du setter det i en hestehale, er det utrolig mange hår. Ofte er det flere hår enn hos folk med tykkere og grovere hårstrå, selv om det ikke virker tykt eller voluminøst. Fine hårstrå har altså en tynnere diameter og ofte en glattere overflate enn tykkere hårtyper, men hårtettheten er høy og det er mange hår. Så du kan faktisk ha masse hår, selvom du har fint hår, selv om det ikke føles slik. På samme måte kan du også ha tynt hår, selv om du har tykkere hårstrå. Dette er kanskje litt vanskelig? Les videre for å få en bedre forståelse:

Hva er tynt hår?

Om du har tynt hår kommer rett og slett an på hvor mange hårstrå du har på hodet. Dersom du har tynt hår har du færre hårstrå enn gjennomsnittet. Tynt hår kan skyldes en ubalanse i hårets vekstsyklus, eller hvis håret og hårrøttene har tatt skade av slitasje, dårlig hårpleie eller kjemiske behandlinger. Genetikk har også noe å si, derfor er det mulig at du kan være tynnhåret fra naturens side, fordi det har gått i arv fra dine foreldre.

Hvis du samler håret og føler at håret er tynnere enn det pleier, eller du kan merke at hårtettheten ikke er som den skal, kan det skyldes hårtap.

Jeg har fint hår - hva bør jeg unngå?

Fint hår krever en litt annen hårpleie enn tykt eller krøllete hår, ettersom fint hår lett kan tynges hvis det ikke pleies og styles riktig.

1. Ikke overvask

Dersom du har fint hår er det et par ting du skal være oppmerksom på når det kommer til behandling og styling. For det første har fint hår en tendens til å bli fett mye fortere, da de tynne hårstråene ofte er glattere enn de tykke, og dermed legger oljer og skitt seg lettere på toppen av hårstråene. Så generelt sett kan man gjerne vaske håret litt oftere om man har fint hår enn om man har tynt hår.

Dette bør du gjøre: Peil deg inn på å vaske håret minst mulig i løpet av uken. Det er gjerne litt vanskelig i starten, men tro meg - håret ditt vil takke deg! Klarer du å kutte ned hårvasken til kun 2-3 ganger i uken, vil du også merke at håret ikke ser like tynt ut.

2. Pass på balsamen

En annen ting du skal være ekstra oppmerksom på om du har fint hår, er at du absolutt ikke bør ha balsam i noe annet enn tuppene! Dersom du påfører balsam lenger opp mot hodebunnen, risikerer du at håret både blir fortere fett, men også at det blir enda mer flatt. Og dette er jo selvsagt noe man ikke ønsker når man allerede i forveien har fint hår, vel?

Dette bør du gjøre: En tommelfingerregel her er å tenke: jo mer shampoo - jo mer volum får du, jo mer balsam - jo mer flatt blir det. Vask gjerne håret med shampoo i to omganger, slik at skitt og døde hudceller fjernes mer effektivt fra hår og hodebunn og oppsamlede produktrester ikke tynger håret. Du kan holde tilbake på balsamen og sørge for at den kun påføres i lengdene av håret, slik at det kan pleie og beskytte håret. 

3. Unngå oljebaserte stylingprodukter

Hvis du har fint hår bør du prøve å unngå å bruke for mange stylingprodukter som er oljebaserte, og fokuser heller på å bruke mer “hold”-produkter. Oljebaserte produkter har en tendens til å tynge på håret og gi det et flatt utseende, som også kan føre til tynt hår (eller hvert fall følelsen av det..). Enda en viktig ting å huske om man har fint hår er å unngå silikon i dine produkter. Silikon bygger seg opp rundt håret og hodebunnen og tynger håret ekstra i tillegg til å gi en form for glansfull overflate, som kan få håret til å se mer fett ut. Et overforbruk av harde silikonprodukter kan også på sikt skade håret og i verste fall gi deg tynt hår.

Dette bør du gjøre: Bruk stylingprodukter som saltvannsspray, mousse og teksturprodukter. Da unngår du også at håret blir fort fett. Gå gjerne etter milde, økologiske utgaver hvis det er mulig, slik at du unngår å tynge hår og hodebunn med masse uttørrende kjemiske stoffer, som kan gjøre mer skade enn nytte. Og husk at selv fint og tynt hår skal ha masse kjærlighet, så en ukentlig, silikonfri hårmaske er en god idé. 

Nå håper jeg at du har blitt litt klokere på hvordan du kan avgjøre om du har fint hår eller om du er tynn i håret, samt hvordan du skal behandle håret dersom det er fint. I neste del går vi over til selve hovedtemaet i denne artikkelen - nemlig tynt hår. Så om du føler at du er tynn i håret, bør du følge ekstra godt med nå.

Jeg har tynt hår - hva bør jeg unngå?

Dersom du sliter med tynt hår er du kommet til rett sted! Jeg har laget en oversiktlig liste over alle uvaner du må stoppe med, samt inkludert mine beste tips og produktanbefalinger. Sjekk listen nedenfor, og se om det kanskje er noen uvaner du bør droppe!

1. Unngå veldig varmt vann

Varmt vann dehydrerer håret - akkurat som huden - og kan til slutt føre til permanent tørt og tynt hår som har lettere for å knekke. Varmtvannet kan skade hårets naturlige oljeproduksjon og skape ubalanse i porene i hodebunnen.

Dette bør du gjøre: For å motvirke tynt hår eller å bli tynn i håret, og samtidig få et sunnere og tykkere hår, kan du justere temperaturen mens du skyller håret i dusjen. Prøv å skylle ut shampoo og andre hårpleieprodukter i lunkent vann og avslutt med å dusje håret i så kaldt vann som du klarer. Dette fører til at hårstråene forsegles og både hår og hud etterlates mer motstandsdyktig etter dusjen.

2. Unngå å bruke varmeverktøy som hårføner og rettetang

Dette er en gjenganger, og du har sikkert hørt det mange ganger før. De varme stylingverktøyene, inkludert rettetang, hårføner og krølltang ødelegger proteinet i håret og det beskyttende laget av håret. Når hårets ytre lag blir skadet, blir hårets fuktighetsbalanse ødelagt og dette kan gi skjørt og tynt hår.

Dette bør du gjøre: Hvis du ønsker å unngå å bli tynn i håret og at håret ditt skal bli sunnest mulig, bør du unngå varme stylingverktøy eller kun bruke dem på laveste temperatur. Hvis du daglig føner håret er det lurt å bruke den kalde innstillingen på hårføneren din. Bruk alltid varmebeskyttende hårolje eller spray som hjelper håret å tåle den høye varmen. Her kan du for eksempel bruke en god kokosnøttolje eller hårolje.

3. Unngå kjappe slankekurer

Unngå kjappe slankekurer som involverer å gå ned flere kilo ved å spise svært få kalorier over en kort periode. Denne typen slanking tvinger kroppen til å bruke all sin energi til å ta vare på kroppens viktigste funksjoner - for eksempel hjerte- og hjernefunksjon – og å gjøre disse funksjonene best mulig. Dette betyr at kroppen ikke har energi til å ta vare på hårets vekstfunksjoner. Faktisk er hårtap og tynt hår et av de første symptomene når man diagnostiserer folk med spiseforstyrrelser.

Dette bør du gjøre: Kostholdet er alfa og omega for å få tykkere hår. For å unngå tynt hår bør du spise et sunt og variert kosthold, rikt på protein, sink og B-vitaminer. Hår består hovedsakelig av protein, så det er derfor viktig at du får i deg nok av det, slik at du ikke risikerer å bli tynn i håret. Du kan med fordel ta et kosttilskudd for håret som inneholder biotin, eller andre vitaminer og mineraler som er kjent for å fremme sunt hår og hårvekst, og unngå tynt og skjørt hår.

HairLust anmeldelse

4. Pass ekstra godt på håret ditt når det er vått

Håret er veldig skjørt når det er vått. Uansett om du har tykt eller tynt hår, er hårets beskyttende lag mindre motstandsdyktig når det er vått, spesielt mot høy varme. Derfor skal du passe ekstra på når du børster håret eller tørker det med håndkle eller varme stylingverktøy.

Dette bør du gjøre: Det kan være lurt å børste gjennom håret før du skyller det med vann. Ved å børste gjennom håret mens det fremdeles er tørt, vil du oppdage at flokene er mye lettere å gre ut. Etter dusj kan du tilføye en god hårolje med argan- og kokosolje i håret etter at du har tørket det lett med et mykt håndkle. Jeg vil anbefale å bruke et håndkle som er spesielt utviklet for håret, for å minske skade på håret. En håndkle laget av bambus tørker håret skånsomt uten å gni for mye i et allerede skjørt og tynt hår. 

5. Unngå å sette opp håret for stramt

Hvis du vil unngå skadet og tynt hår bør du være forsiktig med å sette opp håret for stramt. Unngå stramme hestehaler og fletter. Ved å sette opp håret stramt spenner man hårsekkene. Dette kan føre til en permanent skade på hårsekkene kalt traksjonalopeci, som er en tilstand som permanent svekker hårsekkene. Denne tilstanden gjør det umulig for håret å vokse, og du kan i verste fall oppleve å bli tynn i håret. Du bør også unngå å benytte en hårstrikk  med samlinger av metall. Vi anbefaler disse skånsomme Hair Rings fra HairLust, som er lette og behagelige for håret, og forårsaker minimal skade på hårlokkene

Dette bør du gjøre: For å fremme et sunnere og tykkere hår, sett opp håret i en løsere håroppsetting. Prøv å la håret være løst litt oftere eller sett det opp i en løs hestehale eller en løs flette. Dersom du merker at håret drar i hodebunnen er det for stramt.

6. P-piller kan være synderen til at du er tynn i håret

Hvis du er en av de mange norske kvinnene som reagerer med hårtap og tynt hår på grunn av hormonelle endringer, kan feil valg av prevensjonsmidler skade håret ditt. En p-pille som inneholder androgener kan forårsake tynt hår hos en person som er ”androgen-sensitiv".

Dette bør du gjøre: Dersom du tror du kan være androgen-sensitiv bør du kontakte din fastlege.

Jeg anbefaler alltid mine kunder å huske både indre og ytre pleie av håret, hvis de ønsker å gro et langt hår

Helene Sørensen

Hårstylist og skjønnhetsekspert

 

7. Unngå at produktrester bygger seg opp i hodebunnen

Flass, produktrester og kløe i hodebunnen er ikke bare irriterende og ubehagelig, det kan også gjøre at du mister mer hår enn vanlig. Visste du at noen ingredienser i produktene du bruker, som voks, tørrshampoo osv. kan bygge seg opp i håret ditt over tid? Det skyldes at noen typer ingredienser kan være svært vanskelig å få vasket ut av en vanlig shampoo. Resultatet er blokkerte porer og enda verre: en kløende hodebunn. Gjentatt kløe, skraping og riving i hodebunnen kan skade hårets fibre og skade hårrøttene. På samme tid kan det resultere i infeksjoner og sår i hodebunnen, noe som gjør tynt hår enda tynnere. Nøkkelen til tykt og voluminøst hår er og blir en sunn hodebunn i balanse.

Dette bør du gjøre: Kjøp en økologisk shampoo som er fri for silikon, SL-sulfater og parabener. En typisk shampoo mot flass fra dagligvarehandelen kan inneholde ganske sterke ingredienser som i lengden ikke vil gjøre noe godt for ditt tynne hår og din hodebunn. Se etter hårpleieprodukter som har gode ingredienser for en irritert hodebunn, og som kan hjelpe med å hindre kløe og flass.

De aller fleste av HairLust sine hårpleieprodukter er sertifisert økologisk og vegansk fra Vegan Society. I tillegg er de fri for både parabener, silikon, SL-sulfater og ftalater. Jeg vil likevel påpeke at dersom du opplever at du fortsetter å bli tynn i håret og at det tynne håret vedvarer, bør du kontakte legen din for å å få hjelp. Du kan lese mer om tørr hodebunn, og hvordan du kan unngå tørr og kløende hodebunn med noen enkle knep.

8. Prøv å unngå tørrsjampo

Det er sant at du bør unngå å vaske håret med sjampo hver dag - men det er en misforståelse at du bør erstatte den vanlige shampooen med en tørrshampoo. Oppbyggingen av produkter i håret som skjer ved å bruke tørrshampoo, shampoo med SL-sulfater og parabener, kan med tiden tilstoppe hårsekkene og resultere i tynt hår

Dette bør du gjøre: Det er ingenting galt med å vaske håret 2-3 ganger i uken. Hvis du bruker stylingprodukter i håret, kan produktrester, smuss og olje tette porene i hodebunnen. Derfor er det viktig at du vasker håret ditt godt, spesielt hvis du har tykt hår eller hvis du svetter mye eller bruker mye produkter i håret ditt. For å unngå tørt og tynt hår, bytt til en SL-sulfatfri sjampo som HairLust Hair Growth & Repair Shampoo. Riktig valg av shampoo kan faktisk være avgjørende dersom du er tynn i håret, og ønsker å få mer fylde.

9. Unngå å utsette håret ditt for sterkt og direkte sollys

Selv om du kanskje ikke er den som soler deg mest, er det gode sjanser for at håret ditt regelmessig blir utsatt for UV-stråler. Langvarig UV-eksponering forårsaker at hårlokkene svekkes og brytes ned, noe som resulterer i tørt og tynt hår.

Dette bør du gjøre: I de månedene hvor solen er sterkest, eller hvis du er på ferie i varmere strøk, bør du beskytte håret med enten en hatt eller et hårpleieprodukt med solfaktor. Dette er ikke bare viktig hvis du har tynt hår - alle typer hår kan bli skadet av solen.Sett gjerne håret opp i en løs knute som du kan samle under solhatten, spesielt om du er tynn i håret, for å beskytte det ekstra godt. Du kan også sørge for å bruke hårpleieprodukter med noen av disse antioksidant- og UV-beskyttende ingrediensene: Acai-ekstrakt, mikroproteiner fra blant annet ris, planter og gjær, mangoekstrakt, olivenbladekstrakt, granatepleekstrakt og multebærekstrakt.

10. Bruk av visse legemidler

Enkelte legemidler eller hormonelle kosttilskudd kan forårsake tynt hår og hårtap. Disse kan forstyrre hårets normale vekstsyklus og resultere at du blir tynn i håret eller mister hår. Hormonforstyrrende medisiner eller stoffer kan være en viktig årsak til hårtap og tynt hår og du kan ofte se på pakningsvedlegget til medisinen din om en av bivirkningene kan være hårtap.

Dette bør du gjøre: Spør legen din om alternative medisiner som ikke har bivirkninger som tynt hår og hårtap.

Hvilken frisyre bør du gå for dersom du har tynt hår?

Det kan være vanskelig å finne en frisyre som både passer stilen din, og samtidig skjuler at du er tynn i håret. Heldigvis finnes det noen endringer du kan gjøre for å få frisyren til å se mer voluminøs og fyldig ut. Jeg har selv testet noen av disse frisyrene, og må si at min favoritt er en bølgete lob (lang bob) eller en drøy sideskill. Se om du finner en frisyre som kan passe for deg, så kanskje du glemmer at du har tynt hår (eller i det minste ikke trenger å tenke like mye over det)!

Asymmetrisk bob: En vanlig bob kan fort gi en illusjon av at du ser eldre ut enn du egentlig er - en asymmetrisk bob derimot, kan skape mer volum i håret. En asymmetrisk bob vil si at håret er klippet klippet litt kortere på den ene side, og dermed er lenger på den andre siden. Du kan også skape enda mer volum ved å lage en dypere sideskill.

Bølgete lob: Lob er rett og slett slang for “lang bob”, og er blitt en utrolig populær frisyre, fordi den kler nesten hvem som helst. Den er perfekt for de med tynt hår, da den akkurat er kort nok til at håret ikke blir veldig flatt. I tillegg gir den bølgete effekten en illusjon av mer volum og fylde.

Dyp sideskill: Om du sliter med tynt hår på toppen av hodet bør du, under alle omstendigheter, unngå midtskill! Denne frisyren gjør at håret ser totalt flatt og kjedelig ut. Istedenfor bør du prøve deg på en sideskill. Du velger selvsagt hvor dyp du ønsker at den skal være, så her kan du gjerne prøve deg frem. Det gir mye mer volum til håret, og skaper en følelse av tykt og fyldig hår. Det er garantert litt uvant i starten, men etterhvert vil du aldri ville gå tilbake til den kjedelige midtskillen.

Rufsete pannelugg: Dersom du er tynn i håret og ønsker å klippe pannelugg, skal du være oppmerksom på hvilken type pannelugg du bør gå for. For de med tynt hår er det absolutt best å teste ut en litt mer ujevn og “tilfeldig” lugg, istedenfor den tradisjonelle bene. Dette gjør at du enkelt kan velge å enten dele panneluggen to, eller å ha den hengende ned foran. Superenkelt tips som gjør at håret ikke ser like tynt ut!

Hestehale med en vri: Her kan du prøve deg litt frem, det viktigste er at du finner en metode som gjør at du føler at håret får mer volum. Jeg pleier vanligvis å tupere håret bittelitt, gre alt sammen bakover, og deretter samle det i en mellomhøy hestehale som treffer ca. midt bak på hodet. Deretter bruker jeg enten en hårstrikk i samme fargenyanse som håret mitt, eller så lar jeg en liten stripe av håret være igjen, og binder det rundt hestehalen. Da kan du gjerne bruke en fliseklemme til å feste med. Voliá!

Den rette stylingen av håret kan være en enkel, billig og smart behandling av tynt hår. Prøv deg gjerne frem, og rådfør deg med frisøren din, slik at du finner den beste frisyren til nettopp deg. På denne måten kan du unngå å se ut som du er like tynn i håret, og kanskje til og med oppnå en mer voluminøs look!

Kan et kosttilskudd gi volum og fylde til fint og tynt hår?

Fint og tynt hår kan være rimelig irriterende, ikke sant? Om du føler at du har prøvd alle mulige kjerringråd for å unngå å bli tynn i håret, men simpelthen ikke får til å gro en ordentlig manke, er det kanskje på tide å prøve et kosttilskudd for håret?

Hva skiller et kosttilskudd for hår fra andre vitamintilskudd?

I et hav av ulike kosttilskudd, til alle mulige formål, kan man enkelt gå seg litt vill. La meg hjelpe guide deg litt gjennom det:

Ethvert kosttilskudd inneholder en rekke ulike vitaminer og mineraler, alt etter hvilket behov det skal dekke. Et kosttilskudd for håret er dog skreddersydd for å stimulere hårets vekstsyklus med en nøye dose av de riktige vitaminene og mineralene som et fint og tynt hår har bruk for. Nedenfor får du en enkel oversikt over hvilke ingredienser du bør se etter når du kjøper et kosttilskudd til fint eller tynt hår.

Hvilke ingredienser bør du se etter?

Det finnes mange gode ingredienser som er essensielle for å danne det best mulig grunnlaget for å gro et sunt og sterkt hår. Derfor skal du være litt ekstra oppmerksom når du velger et kosttilskudd for håret. Se etter ingredienser som biotin, sink, vitamin A, B12 og D. Dette er viktige ingredienser for å unngå å bli tynn i håret, eller dersom du allerede sliter med tynt hår på toppen av hodet.

Biotin: Biotin er et koenzym, også kalt vitamin B7, som spiller en viktig rolle hos hud, negler, hår, nerver, fordøyelseskanal, celler og stoffskifte.

Sink: Bidrar til å vedlikeholde en fungerende omsetning av makronæringsstoffer og det bidrar også til å vedlikeholde normalt hår.

Vitamin A: Fremmer celleveksten og og bidrar til å opprettholde immunsystemets funksjon.

Vitamin B12: Viktig for dannelsen av hemoglobinet i de røde blodcellene. Det er dette som tilfører oksygen til alle kroppens celler, og uten hemoglobinet vil cellene produsere skadet hår. Det kan også resultere i hårtap og tregere gjenvekst av håret.

Vitamin D: Et viktig vitamin for absorpsjon av næringsstoffer, som er gunstig for en sunn hårvekst.

Du kan lese mer om alle disse ingrediensene, samt hvilke andre som er viktige for tynt hår, i artikkelen vår om de 10 viktigste vitaminer for håret.

hairlust trustpilot

Kan hvem som helst bruke et kosttilskudd for håret?

Det korte svaret er: alle! Selv om det kanskje er mest vanlig å bruke et kosttilskudd for håret dersom man er tynn i håret eller opplever tynt hår, er det absolutt ingenting i veien for at hvem som helst kan bruke det. Essensielle vitaminer er viktig for å gjenoppbygge tynt hår, men også til å forebygge!

Det som er viktig å huske på er at du ikke får i deg en for høy dose av visse fettløselige vitaminer, som vitamin A, D, E og K over en lengre periode, da dette kan gi milde bivirkninger. Derfor bør du være litt obs på hvilke vitaminer du tar i forkant, og tilpasse dette til hårvitaminene. Det er også viktig at du ikke bare spiser vitaminer i stedet for et sunt og variert kosthold. Om du er tynn i håret har du selvsagt godt av å få i deg de riktige vitaminene, men pass på så du ikke får en overdose av de nevnte vitaminene. Om du opplever vedvarende fint og tynt hår, kan du selvsagt også henvende deg til legen din for råd angående dette.

Hvor fort kan jeg forvente å se resultater?

Et vitaminrikt kosttilskudd er midt i blinken dersom du ønsker å bli kvitt tynt hår! Men husk at kroppene våre reagerer ulikt på denne typen endringer, og at resultatene derfor også vil variere. Hos de fleste vises resultatene etter 3 måneder, men alt er relativt - noen opplever det tidligere, mens for andre går det lenger tid. Begge deler er helt normalt, men du bør derfor gi kosttilskuddet nok tid til å virke. Jeg foreslår at du tester ut kosttilskuddet i minimum 3-4 måneder, slik at du ser om du blir kvitt tynt hår eller kanskje unngår å bli tynn i håret i forveien.

Behandling av tynt hår - dette gjør jeg:

Hvis du for alvor ønsker å gjøre en innsats mot tynt hår, så kan disse tre tingene være gode å huske på:

Husk å pleie håret fra innsiden

Tenker du over hva du spiser? Kosten er alfa og omega for både hår og hud. Kostholdet ditt har betydning for at håret dannes og utvikles. Hvis du har problemer med at få de vesentlige vitaminenene til håret fra kosten, så tilbyr HairLust to typer kosttilskudd, som begge er utviklet til håret. Disse finnes enten som tyggevitamin (gode hvis du har vanskelig for å svelge piller) eller som kapsel, og begge varianter fås til både kvinner og menn. De er spesifikt utviklet for å opprettholde et sunt hår fra innsiden, og kan være et supplement til deg som ønsker å forebygge tynt hår innenfra.

Fukt, fukt, fukt

En forebyggende behandling av tynt hår, er å ha fokus på å pleie håret med både proteiner og masse fukt! Tynt hår er ofte en følge av tørt hår og mangelfull hårpleie. Et godt tips er å gå etter produkter med proteiner og planteekstrakter, som kan trenge inn i håret og gi næring i dybden. Selv bruker jeg en fuktgivende maske, Hair Growth & Protection Hair Mask fra HairLust, som kan brukes på ukentlig basis, og Protein Reconstructor Hair Mask et par ganger i måneden, når håret trenger en proteinboost. Begge produktene inneholder mikro-proteiner, som jobber med å gjenoppbygge håret i dybden og har dokumentert effekt på hårets styrke og kvalitet*.

Ikke glem hodebunnen:

Hodebunnens kvalitet er avgjørende for kvaliteten av håret ditt, og bør derfor være en prioritet hvis du ønsker å finne en behandling av tynt hår. Du vil derfor gjøre håret ditt en stor tjeneste ved å pleie hodebunnen bedre. Tilføy en ukentlig hodebunnsskrubb til din hårpleierutine. På den måten stimulerer du effektivt blodsirkulasjonen i hodebunnen, mens hår og hodebunn renses for skitt, sebum og produktrester. HairLust Hair & Scalp Detox Scrub pleier hodebunnen effektivt med gode, økologiske planteekstrakter, fra bla. blåbær og acaí. I tillegg inneholder den aktive, veganske mikro-proteiner, havrekjernemel og mynteolje, som virker beroligende, antiinflammatorisk og lindrende på en sart, tørr, irritert eller kløende hodebunn, og etterlater håret mykt og hodebunnen frisk og tilfreds.

Jeg mener at forebyggelse og behandling av tynt hår finnes ved å kombinere god pleie av håret, fra innsiden og ut.

Hvis du har blitt tynn i håret eller har kjempet med tynt hår over lengre tid, og har noen gode tips du ønsker å dele med andre, kan du gi rådene videre i kommentarfeltet! La oss ta opp kampen mot tynt hår og dele vår erfaringer med behandling av tynt hår.

*Disse studier er foretatt av BASF og Ashland. For mer informasjon om undersøkelsene kan du besøke www.personal-care.basf.com, www.carecreations.basf.com, www.ashland.com.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


2 kommentarer


  • Sanna

    Jeg pleier å bruke hårbånd eller bøyler for å skule at jeg har tynt hår ;-) Men jeg har faktisk akkurat kjøpt meg 3 måneders forbruk av Hair Gummies herfra, så jeg er spent på om det kanskje hjelper!


  • Trine J

    Så morsomt! Jeg har supertynt hår, og har nettopp valgt å klippe meg en kortere “lob” – og jeg elsker det. Følger jeg fikk mer volum i håret med det samme :-)


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres