Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håretSe alle artikler

Tynt hår hos kvinner: 8 gode tips som gir mer fylde i håret

Det kan være mange grunner til at håret blir tynt - alt fra hva vi spiser til hvordan vi styler håret kan påvirke hårets styrke og sunnhet. Men heldigvis er det gode nyheter for kvinner med tynt hår: bare med noen få, enkle justeringer i livsstil og hårrutiner, kan sunnere og tykkere hår være innen rekkevidde.

Er du kvinne og opplever at håret begynner å bli tynnere på hodet? Det er du i så fall ikke alene om. Opp mot 40% av kvinner opplever faktisk en eller annen form for tynt hår på toppen av hodet innen de fyller 40 år. Hvis du vil vite hva som kan være årsakene til tynt hår hos kvinner og de beste behandlingene for det, er det bare å fortsette og lese.

Innholdsfortegnelse

Hva er symptomene på tynt hår hos damer?

Tynt hår hos kvinner oppleves ikke helt på samme måte som hos menn. Menn har en tendens til å miste håret i en hesteskoform som starter i hårfeste. Kvinner opplever ofte å bli tynn i håret jevnt over hele hodet.

Hvis du sliter med tynt hår på hodet kan det være du har lagt merke til disse symptomene:

 • Hestehalen er tynnere enn den pleide å være
 • Skillen din virker bredere enn normalt
 • Du opplever mer hår i børsten din
 • Det er flere hårstrå enn normalt på puten din
 • Det er mer hår som faller av i dusjen

Hvis du opplever noen av disse symptomene er det ingen grunn til panikk! Vi har flere forslag til hvordan du kan bekjempe uttynning av håret, og forskjellige styling teknikker som kan gi deg følelsen av å ha et tykkere hår (vi kommer tilbake til dette).

Hva er årsaken til tynt hår hos kvinner?

Det finnes mange årsaker til hvorfor tynt hår oppstår hos kvinner. Her har vi listet opp noen av de vanligste årsakene:

Genetikk

Genetikk er nok den største årsaken til tynt hår hos kvinner. Denne typen hårtap kalles androgen alopeci, eller kvinnelig skallethet. Hvis en eller begge foreldrene dine sliter med tynt hår på toppen av hodet er det større sannsynlighet at du også kommer til å oppleve tynt hår. Men det er likevel ingen grunn til bekymring. Det finnes behandlinger som kan være til god hjelp, som for eksempel rosmarinolje.

Kosthold

Ernæringsmessige mangler kan være en av årsakene til tynt hår hos kvinner. Kroppen trenger en viss mengde vitaminer og mineraler for å kunnde opprettholde en rekke nødvendige prosesser. Når du ikke får i deg riktig mengde av disse næringsstoffene vil kroppen prioritere å sende de næringsstoffene du får i deg til livsviktige organer, og hårsekkene dine står sist i køen. Over tid kan dette føre til at du blir tynn i håret.

Overbehandling eller feil styling av håret

Hvis du ofte setter opp håret i stramme frisyrer kan du oppleve en type hårtap kalt traction alopecia hvor håret sakte trekkes ut av hårsekken. Varme stylingverktøy kan også føre til stor skade på håret og føre til at håret brekker av, noe som resulterer i veldig tynt hår.

Flass, produktrester i hodebunnen kan resultere i hårtap eller tynt hår. Visste du at noen ingredienser i produktene du bruker, som voks, tørrshampoo osv. kan bygge seg opp i håret ditt over tid? Det skyldes at noen typer ingredienser kan være svært vanskelig å få vasket ut med en vanlig shampoo. Resultatet er blokkerte porer og enda verre: en kløende, tørr hodebunn. Gjentatt kløe, skraping og riving i hodebunnen kan skade hårets fibre og skade hårrøttene. På samme tid kan det resultere i infeksjoner og sår i hodebunnen, noe som gjør tynt hår enda tynnere.

Stress

Stressende livshendelser (som å slå opp med noen, miste jobben eller store operasjoner) kan være årsaken til en hårtap kalt telogen effluvium. Dette er en type tynt hår som oppstår rundt tre måneder etter den stressende hendelsen har skjedd. Denne tilstanden går som oftest over av seg selv etter en stund uten behandling.

Kronisk stress over tid har også blitt linket til hårtap. Hvis du opplever kronisk stress er det viktig at du finner aktiviteter som virker stressdempende i hverdagen, som for eksempel trening, meditasjon eller å skrive dagbok.

Graviditet

Graviditet kan også være årsaken til tynt hår hos damer, og er en type telogen effluvium kalt postpartum hårtap. Kvinner har en tendens til å røyte mindre under selve graviditeten, og etter fødselen faller ofte alt håret som har blitt samlet opp under graviditeten av samtidig, noen ganger i klumper. Hårtap etter graviditet kan kanskje virke ekstremt, og i noen tilfeller traumatiserende, men håret gror tilbake normalt etter 6-12 måneder.

Overgangsalderen

De fleste kvinner vil oppleve å bli tynn i håret når de kommer i overgangsalderen. I følge en rekke undersøkelser vil rundt halvparten av kvinner over 65 oppleve å få tynt hår på toppen av hodet.

Medisin

Enkelte medisiner eller hormonelle tilskudd som p-piller kan forårsake tynt hår og hårtap. Disse kan forstyrre hårets normale vekstsyklus og resultere at du blir tynn i håret. Hormonforstyrrende medisiner eller ledemidler kan være en viktig årsak til hårtap og tynt hår og du kan ofte se på pakningsvedlegget til medisinen din om en av bivirkningene kan være hårtap.

Hvis du opplever å bli tynn i håret kan det være lurt å snakke med legen din. Det er kun legen din som kan sette en riktig diagnose på tilstanden og gi råd om hvilke behandlinger som kan hjelpe situasjonen din.

Før og etter HairLust

Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløpig resultat

*Resultatene varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Behandlinger for tynt hår hos damer: Hva virker?

Hos HairLust har vi troen på en todelt tilnærming for å behandle tynt hår hos kvinner:

 1. Bruk av behandling for tynt hår som er bevist å redusere hårtap.
 2. Følg smarte hårpleierutiner som forhindrer at håret brekker, og som øker volumet i håret.

Først skal vi snakke om noen forskjellige behandlinger som kan hjelpe mot tynt hår hos damer. Det finnes enkle steg du kan endre i hverdagsrutinene dine som kan hjelpe til å fremme en sunn hårvekst fra hårsekkene dine.

Gi hårsekkene næring

Gi hårsekkene næring

Som nevnt kan ernæringsmessige mangler føre til tynt hår hos damer. For å få tilbake en sunn hårvekst er det viktig at du får i deg et velbalansert kosthold med magre proteiner (som kylling og belgfrukt), sunne fettsyrer (som laks og avokado) og masse frukt og grønt.

Prøv et kosttilskudd for hårvekst

Prøv et kosttilskudd for hårvekst

Å opprettholde et sunt kosthold kan ofte være lettere sagt enn gjort til tider. Dagene går, og livet har en tendens til å løpe fra oss som gjør det vanskelig å planlegge et sunt måltid hver gang du trenger å få i deg noe på farten.

Det er her et kosttilskudd kommer inn i bildet. Et godt kosttilskudd, som Hair Growth Formula Gummies, sørger for at du får i deg alle vitaminene og mineralene kroppen trenger for en sunn hårvekst. Tyggevitaminene er fullpakket med 5,000 mcg med biotin, en B vitamin assosiert med sunn hårvekst. For å få den samme mengden biotin fra vanlig kost må du faktisk spise rundt 500 egg!

Hair Growth Formula Gummies er veganske og inneholder kun naturlige farge- og smaksstoffer og de er dessuten sukkerfri! De smaker i tillegg supergodt, så du kommer aldri til å glemme å ta de. For å få en sunn hårvekst og få riktig hjelp for tynt hår, er stikkordet utholdenhet!

Hvis du ikke er fan av tyggevitaminer kan du heller prøve våre Hair Growth Formula Tablets med ekstra styrke.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie tyggevitaminer med høyt innhold av biotin, som bidrar til å vedlikeholde normalt hår.

349 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter for kvinner, basert på silika fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

349 kr

Les mer

Ta vare på hodebunn

Ta vare på hodebunn

Når du får i deg nok mineraler og vitaminer er det viktig å sørge for at de faktisk kommer til riktig sted i kroppen slik at du kan begynne å gro ut et nytt, sunt og sterkt hår.

Trikset er å øke blodsirkulasjonen til hodebunn. Blod fører næringsstoffer rundt i kroppen til alle cellene dine. Hvis du trenger mer næring til hårsekkene er det derfor viktig å øke blodsirkulasjonen i hodebunn. Det kan gjøres på to måter:

 1. Hair & Scalp Detox Scrub - Denne behandlingen for tynt hår inneholder økologisk mynteolje som naturlig øker sirkulasjonen i hodebunn.
 2. Scalp Massage Brush - Med denne smarte hodebunnsbørsten gir du seg selv enkelt en deilig hodebunnsmassasje hjemme helt selv. En hodebunnsmassasje er en fantastisk måte å øke sirkulasjonen på, slik at du ikke lenger trenger å bekymre seg for tynt hår på toppen av hodet.
HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Forfriskende hodebunnskrubb for tørr, kløende eller fet hodebunn.

249 kr

Les mer
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush

Scalp Massage Brush

Hodebunnsbørste med myke silikontupper for skånsom eksfoliering og stimulering.

139 kr

Les mer

Prøv minoksidil (eller rosmarinolje)

Prøv Minoksidil (eller rosmarinolje)

Minoksidil er et reseptfritt legemiddel som både stimulerer ny hårvekst og forebygger håravfall. Det er som regel brukt for å forebygge håravfall hos menn, men kan også bli brukt for å forebygge tynt hår hos kvinner. Dessverre virker ikke dette middel for alle, og dersom det virker for deg vil effekten dessverre avta når du slutter å bruke produktet.

I følge en studie fra 2015 kan rosmarinolje produsere lignende effekter for personer som er veldig tynne i håret, men uten så mye kløe i hodebunn (en normal bivirkning av minoksidil).

Prøv forskjellige naturlige løsninger

Prøv forskjellige naturlige løsninger

Det finnes visse essensielle oljer som kan hjelpe til å bekjempe tynt hår hos damer. I følge en studie fra 2014 kan blant annet mynteolje produsere en større hårvekst enn minoksidil!

Hvis du ønsker å prøve essensielle oljer som en behandling mot hårtap anbefaler vi å blande et par dråper med mynte- eller rosmarinolje sammen med en god, hårvennlig og vegetabilsk olje, som for eksempel jojobaolje. Massér blandingen inn i hodebunn og rens med en god shampoo og balsam.

Det finnes flere ekstrakter som kan hjelpe mot hårtap. Her er par det kan være verdt å vite om:

 • RootBioTec™ HW er et kraftig rotekstrakt fra basilikumplanten som er bevist å redusere hårtap med 31% etter kun 2 måneder.
 • AnaGain™ er basert på økologske ertespirer, og er vist å kunne øke hårveksten med 78% på kun tre måneder.

For å dra best mulig nytte av disse behandlingene for tynt hår må du se etter produkter som inneholder RootBioTec™ HW og AnaGain™ i ingredienslisten.

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur mot kløende, tørr hodebunn, beriket med RootBioTec™ for hårtap.

299 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum

Hair Growth Serum

Konsentrert hårvekstserum, utviklet med Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ og AnaGain™.

619 kr

Les mer

Hva er forskjellen på å være tynn i håret og at håret brekker?

Å være tynn i håret og å ha hår som brekker er to forskjellige ting. Tynt hår oppstår når unormale mengder med hår går inn i røytefasen av hårets vekstfaser (den telogene fasen), eller når noen av hårsekkene stopper å produsere nye hårstrå.

Når håret brekker skjer dette fordi hårstrået blir svakt på grunn av skade og brekker av. Dette kan også føre til at du blir tynn i håret.

Kvinner som opplever å bli tynn i håret kan derfor dra stor nytte av noen gode hårpleierutiner som hindrer at håret brekker. Hvis du sliter med et tynt hår i utgangspunktet vil du vel gjøre det du kan for å hindre at du mister mer hår enn nødvendig?

8 tips som kan gi mer fylde til håret

Vi har satt sammen en liste over smarte styling tips du kan benytte deg av for å hindre at håret brekker av, og som samtidig vil gi deg følelsen av et mer voluminøst hår:

1. Begynn med en sterk base

Begynn med en sterk base

Hvis du opplever at du begynner å få tynt hår på toppen av hodet kan det være lurt å bruke Hair Growth & Repair Shampoo and Conditioner. Denne styrkende duoen er laget med protectagen, en ingrediens som reduserer slitte tupper og hjelper til å styrke de individuelle hårstråene.

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set

Hair Growth & Repair Set

Gjenoppbyggende shampoo og balsam som skaper optimale forhold for sunn hårvekst.

458 kr

389 kr

Les mer
HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask

Protein Reconstructor Mask

Proteinkur for håret, som gjenoppbygger viktige proteiner og forbedrer elastisiteten.

299 kr

Les mer

2. Næring fra utsiden

Næring fra utsiden

Kvinner som sliter med veldig tynt hår kan også ha gode resultater med en god proteinrik hårmaske, som Protein Reconstructor Hair Mask. Protein Reconstructor Hair Mask er laget med hydrolyserte veganske proteiner som gjenoppbygger hårstrået, og hindrer at håret brekker og tuppene blir slitte.

3. Få mer volum i håret

Få mer volum i håret

For at håret skal se fyldigere og mer voluminøst ut er det viktig å begynne med røttene. Scalp Follicle Treatment & Volumizer inneholder mange gode ingredienser for håret, inkludert mynteolje for en bedre blodsirkulasjon i hodebunn. Denne behandlingen mot tynt hår hos damer bidrar til en sunnere hodebunn for en optimal hårvekst, og gir deg i tillegg volum ved røttene slik at håret ser fyldigere ut.

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur mot kløende, tørr hodebunn, beriket med RootBioTec™ for hårtap.

299 kr

Les mer

4. Vær forsiktig med vått hår

Vær forsiktig med vått hår

Håret er ekstra sårbart når det er vått, så det er viktig å behandle håret forsiktig. Når du skal gre ut floker av vått hår anbefaler vi å droppe den vanlige hårbørsten din og heller prøve Detangle Wet Brush. Vår Detangle Wet Brush er laget med myke silikontupper som enkelt løser opp flokene i håret uten å rive ut eller brekke unødvendig mange hårstrå.

HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa

Detangle Wet Brush, Rosa

Hårbørste, spesielt utviklet for bruk i flokete, vått hår, som reduserer risikoen for knekt hår.

89 kr

Les mer
HairLust - Detangle Wet Brush, Fersken HairLust - Detangle Wet Brush, Fersken

Detangle Wet Brush, Fersken

Hårbørste, spesielt utviklet for bruk i flokete, vått hår, som reduserer risikoen for knekt hår.

89 kr

Les mer

5. Alltid bruk varmebeskyttelse

Always Use Heat Protection

Repeter etter oss: alltid bruk varmebeskyttende spray når du påfører varme i håret ditt! Varmeapparater som rettetang, krølltang og hårføner tørker ut håret, og gjør at det lettere brekker.

Vi anbefaler å bruke Hair Strengthening and Protection Oil før du styler håret for å beskytte det mot varme. Denne behandlingen er full av antioksidanter og fuktighetsgivende ingredienser som kokosolje, arganolje og aprikoskjerneolje.

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Multifunksjonell hårolje som jevner ut krusete hår for en skinnende og myk finish.

189 kr

Les mer
HairLust - Hair Rings 6-Pack, Rosa/Lilla HairLust - Hair Rings 6-Pack, Rosa/Lilla

Hair Rings 6-Pack, Rosa/Lilla

Skånsomme hårstrikk som holder frisyren på plass uten å skade håret.

39 kr

Les mer

6. Riktig hårfrisyre

Riktig hårfrisyre

Det høres kanskje ut som en plan å droppe alt av varmeapparater og bare gå med håret i en hestehale for å unngå slitasje, men det er dessverre ikke fullt så enkelt. Normale hårstrikker med metalldeler kan også gjøre stor skade på håret ditt, og fører ofte til slitasje og brekking av hårstrå.

Vi anbefaler Hair Rings. Hair Rings er mye mer skånsomme mot håret en vanlige hårstrikker, og drar ikke eller strammer for mye på håret når du har de i.

7. Beskytt håret mot UV-stråler

Beskytt håret mot UV-stråler

Selv om du kanskje ikke er den som soler deg mest, er det gode sjanser for at håret ditt regelmessig blir utsatt for UV-stråler. Langvarig UV-eksponering forårsaker at hårlokkene svekkes og brytes ned, noe som resulterer i tørt og tynt hår. På samme måte som solen kan brenne huden, kan den også skade håret og få håret til å eldes raskere enn normalt. Så sørg for å beskytte håret ditt med en hatt eller et solbeskyttende hårprodukt når du er ute i direkte sollys.

HairLust - Hair Defence & Hydration Mist HairLust - Hair Defence & Hydration Mist

Hair Defence & Hydration Mist

Ekstra fuktighetsgivende hår-mist som også gir solbeskyttelse.

229 kr

Les mer
HairLust - Hair Finishing Spray HairLust - Hair Finishing Spray

Hair Finishing Spray

Non-aerosol hårspray som gir håret middels hold, struktur og glans.

229 kr

Les mer

8. Fullfør frisyren med en god hårspray

Fullfør frisyren med en god hårspray

Hvis du bruker en hårspray, så er det kanskje på tide å oppdatere ditt valg av hårspray. Enkelte typer inneholder sterke kjemikalier som kan være svært tørkende for håret, og kan være en stor årsak til tørt og skadet hår som fører til tynt hår hos damer.

Den gode nyheten er at du ikke trenger å fjerne hårspray fra samlingen din for godt. Gå i stedet for Hair Finishing Spray, en hårspray med medium hold utviklet ved hjelp av økologiske planteekstrakter, som for eksempel aloe vera juice og ekstrakt fra eple og acai. Her får du en hårspray som vil gi deg et sunnere hår samtidig som den holder på plass frisyren!

Hvilken frisyre bør du gå for dersom du har tynt hår?

Se om du finner en frisyre som kan passe for deg, så kanskje du glemmer at du har tynt hår (eller i det minste ikke trenger å tenke like mye over det)!

Asymmetrisk bob: En vanlig bob kan fort gi en illusjon av at du ser eldre ut enn du egentlig er - en asymmetrisk bob derimot, kan skape mer volum i håret. En asymmetrisk bob vil si at håret er klippet klippet litt kortere på den ene side, og dermed er lenger på den andre siden. Du kan også skape enda mer volum ved å lage en dypere sideskill.

Bølgete lob: Lob er rett og slett slang for “lang bob”, og er blitt en utrolig populær frisyre, fordi den kler nesten hvem som helst. Den er perfekt for de med tynt hår, da den akkurat er kort nok til at håret ikke blir veldig flatt. I tillegg gir den bølgete effekten en illusjon av mer volum og fylde.

Dyp sideskill: Om du sliter med tynt hår på toppen av hodet bør du, under alle omstendigheter, unngå midtskill! Denne frisyren gjør at håret ser totalt flatt og kjedelig ut. Istedenfor bør du prøve deg på en sideskill. Du velger selvsagt hvor dyp du ønsker at den skal være, så her kan du gjerne prøve deg frem. Det gir mye mer volum til håret, og skaper en følelse av tykt og fyldig hår. Det er garantert litt uvant i starten, men etterhvert vil du aldri ville gå tilbake til den kjedelige midtskillen.

Rufsete pannelugg: Dersom du er tynn i håret og ønsker å klippe pannelugg, skal du være oppmerksom på hvilken type pannelugg du bør gå for. For de med tynt hår er det absolutt best å teste ut en litt mer ujevn og “tilfeldig” lugg, istedenfor den tradisjonelle bene. Dette gjør at du enkelt kan velge å enten dele panneluggen to, eller å ha den hengende ned foran. Superenkelt tips som gjør at håret ikke ser like tynt ut!

Hestehale med en vri: Her kan du prøve deg litt frem, det viktigste er at du finner en metode som gjør at du føler at håret får mer volum. Prøv å tupere håret bittelitt, gre alt sammen bakover, og deretter samle det i en mellomhøy hestehale som treffer ca. midt bak på hodet. Bruk gjerne Hair Rings fra HairLust, som ikke skader håret, men som piffer opp frisyren med fine farger. Deretter kan du også bruke en god krølltang til å lage krøller eller bølger i hestehalen, som gir hestehalen litt ekstra volum. Voliá!

Vi håper dette innlegget har svart på alle spørsmålene dine om tynt hår hos kvinner! Hvis du er en kvinne som opplever å bli tynn i håret anbefaler vi først og fremst og kontakte legen din for å se hvilke muligheter du har. Ellers oppfordrer vi selvfølgelig til en sunn livsstil, og at du gjør det du kan for å ikke forverre hårtapet. Lykke til!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Sjampo uten silikon: Her er alt du trenger å vite om silikonfri sjampo og balsam

  Sjampo uten silikon: Her er alt du trenger å vite om silikonfri sjampo og balsam

 • Klør hodebunnen? Finn den beste shampoo for tørr og kløende hodebunn

  Klør hodebunnen? Finn den beste shampoo for tørr og kløende hodebunn

 • De 7 beste vitaminer mot hårtap: Få svar på de mest stilte spørsmålene

  De 7 beste vitaminer mot hårtap: Få svar på de mest stilte spørsmålene

 • Ekstremt tørt og sprøtt hår? Velg riktig shampoo for tørt hår

  Ekstremt tørt og sprøtt hår? Velg riktig shampoo for tørt hår

 • Hvordan får man tykkere hår? 10 enkle tips for fyldig og tykt hår

  Hvordan får man tykkere hår? 10 enkle tips for fyldig og tykt hår

Se alle artikler