Har du problemer med tynt hår? Unngå disse uvanene


I denne artikkelen har vi funnet de 10 dårligste vanene som kan være med til å gi deg tynt hår. Les videre for å se hvordan du kan få et sunt og fyldig hår.

Christine Jensen

Skjønnhetsskribent

Christine er utdannet journalist fra Høyskolen i Christiania i Oslo. Hun har lang erfaring fra skjønnhetsbrasjen og har arbeidet i en helsekostforretning i Bærum, hvor hennes primære ansvar var kjøp og salg av hårpleieprodukter. Les mer om skribenten.

Det finnes mange grunner til at man opplever at håret blir tynt eller slitt – alt fra hva vi spiser til hvordan vi steller håret vårt - kan påvirke hårfibrenes styrke og helse. Men heldigvis finnes det gode nyheter: bare ved å gjennomføre små endringer i din livsstil, vil du kunne få et sunnere og tykkere hår. Les mer om de 10 uvanene som kan gi deg tynt hår:

1. Unngå veldig varmt vann

Varmt vann dehydrerer håret - akkurat som huden - og kan til slutt føre til permanent tørt og tynt hår som har lettere for å knekke. Varmtvannet kan skade hårets naturlige oljeproduksjon og skape ubalanse i hodebunnen.

Dette bør du gjøre: For å få et sunnere og tykkere hår, kan du justere temperaturen mens du skyller håret i dusjen. Prøv å skylle sjampo og andre hårpleieprodukter i så kaldt vann som du klarer.

2. Unngå å bruke varmeverktøy som hårføner og rettetang

Dette er en gjenganger, og du har sikkert hørt det mange ganger før. De varme stylingverktøyene, inkludert rettetang, hårføner og krølletang, ødelegger proteinet i håret og det beskyttende laget av håret. Når hårets ytre lag blir skadet, blir hårets fuktighetsbalanse ødelagt og etterlater håret tynt og ekstra sårbart.

Dette bør du gjøre: Hvis du ønsker at håret ditt skal bli sunnest mulig, bør unngå de varme stylingverktøyene eller kun bruke dem på laveste temperatur. Hvis du daglig føner håret er det lurt å bruke kaldinnstillingen på hårføneren din. Bruk alltid varmebeskyttende hårolje eller spray som hjelper håret med å tåle den høye varmen. Her kan du for eksempel bruke en god kokosnøttolje eller hårolje.

3. Unngå kjappe slankekurer

Unngå kjappe slankekurer som involverer å gå ned flere kilo ved å spise svært få kalorier over en kort periode. Denne typen slanking tvinger kroppen til å bruke all sin energi til å ta vare på kroppens viktigste funksjoner - for eksempel hjerte- og hjernefunksjon – og å gjøre disse funksjonene best mulig. Dette betyr at kroppen ikke har energi til å ta vare på hårets vekstfunksjoner. Faktisk er hårtap og tynt hår et av de første symptomene når man diagnostiserer folk med spiseforstyrrelser.

Dette bør du gjøre: Kostholdet er alfa og omega for å få tykkere hår. For å unngå tynt hår bør du spise et sunt og variert kosthold, rikt på protein, sink og B-vitaminer. Hår består hovedsakelig av protein, så det er derfor viktig at du får i deg nok av det. Du kan med fordel ta et kosttilskudd for håret som inneholder biotin, eller andre vitaminer og mineraler som er kjent for å fremme sunt hår og hårvekst.

Før- og etterbilder ved bruk av HairLust kosttilskudd

hairlust hair vitamins før efter billede

Etter bruk av HairLust Hair Growth Formula Gummies. Resultatet varierer fra person til person.

hairlust hair vitamins for Men før efter billede

Etter 5 ukers bruk av Hair Growth Formula Capsules Men. Resultatet varierer fra person til person.

4. Pass ekstra godt på håret ditt når det er vått

Dette bør du gjøre: Det kan være lurt å børste gjennom håret før du skyller det med vann. Ved å børste gjennom håret mens det fremdeles er tørt, vil du oppdage at flokene er mye lettere å gre ut. Du kan med fordel investere i en wet brush, som du kan bruke både i vått og tørt hår. HairLust Detangle Wet Brush har blitt fast inventar i min hårpleierutine! Du kan også bruke litt kokosolje eller en annen olje i håret etter en mild tørking med et mykt håndkle. Vi anbefaler å bruke et spesielt håndkle for håret laget av bambusmateriale. Velg alltid en hårolje som passer for din hårtype.

5. Unngå å sette opp håret for stramt

Hvis du vil unngå tynt og skadet hår bør du være forsiktig med å sette opp håret for stramt. Unngå stramme hestehaler og fletter. Ved å sette opp håret stramt spenner man hårsekkene. Dette kan føre til en permanent skade på hårsekkene kalt traksjonalopeci, som er en tilstand som permanent svekker hårsekkene. Denne tilstanden gjør det umulig for håret å vokse.

Dette bør du gjøre: For å fremme et sunnere og tykkere hår, sett opp håret i en løs hestehale, en løs flette eller la det henge løst. Dersom du merker at håret drar i hodebunnen er det for stramt.

6. P-piller kan være synderen til at du er tynn i håret

Hvis du er en av de mange norske kvinnene som reagerer med hårtap og tynt hår på grunn av hormonelle endringer, kan feil valg av prevensjonsmidler skade håret ditt. En p-pille som inneholder androgener kan forårsake hårtap hos en person som er ”androgen-sensitiv".

Dette bør du gjøre: Dersom du tror du kan være androgen-sensitiv bør du kontakte din fastlege.

Jeg anbefaler alltid mine kunder å huske både indre og ytre pleie av håret, hvis de ønsker å gro et langt hår

Helene Sørensen

Hårstylist og skjønnhetsekspert

7. Kløende hodebunn og flass

Flass og kløe i hodebunnen er ikke bare irriterende og ubehagelig, det kan også gjøre at du mister mer hår enn vanlig. Gjentatt kløe, skraping og riving i hodebunnen kan skade hårets fibre. Flass og kløende hodebunn kan i verste fall resultere i hårtap eller tynt hår.

Dette bør du gjøre: Kjøp en shampoo som inneholder selen, sinkpyrition, blåbærekstrakt, eller olivenoljeekstrakt. Se etter hårpleieprodukter som har gode ingredienser for en irritert hodebunn, og som kan hjelpe med å hindre kløe og flass. De fleste av HairLusts hårpleieprodukter er sertifisert økologisk fra ECOCERT og sertifisert vegansk fra Vegan Society. I tillegg er de fri for både parabener, silikon, SL-sulfater og ftalater. Jeg vil likevel påpeke at dersom problemene vedvarer, bør du kontakte legen din for å å få hjelp.

8. Unngå tørrsjampo

Det er sant at du bør unngå å vaske håret med sjampo hver dag - men det er en misforståelse at du bør erstatte den vanlige hårsjampoen med en tørrsjampo. Oppbyggingen av produkter i håret som skjer ved å bruke tørrshampoo, shampoo med SL-sulfater og parabener, kan med tiden tilstoppe hårsekkene og resultere i et tynt hår

Dette bør du gjøre: Det er ingenting galt med å vaske håret 2-3 ganger i uken. Hvis du bruker stylingprodukter i håret, kan produktrester, smuss og olje tette porene i hodebunnen. Derfor er det viktig at du vasker håret ditt godt, spesielt hvis du har tykt hår eller hvis du svetter mye eller bruker mye produkter i håret ditt. For å unngå tørt og tynt hår, bytt til en SL-sulfatfri sjampo som HairLust Hair Growth & Repair Shampoo.

9. Unngå å utsette håret ditt for sterkt og direkte sollys

Selv om du kanskje ikke er den som soler deg mest, er det gode sjanser for at håret ditt regelmessig blir utsatt for UV-stråler. Langvarig UV-eksponering forårsaker at hårlokkene svekkes og brytes ned, noe som resulterer i tørt og tynt hår.

Dette bør du gjøre: I de månedene hvor solen er sterkest, eller hvis du er på ferie i syden, bør du beskytte håret med enten en hatt eller et hårpleieprodukt med solfaktor. Dersom du har veldig tykt hår bør du sette opp håret i en løs knute som du kan samle under solhatten.

10. Bruk av visse legemidler

Enkelte legemidler eller hormonelle kosttilskudd kan forårsake hårtap. Disse kan forstyrre den normale hårsyklusen og resultere at du blir tynn i håret eller mister hår. Hormonforstyrrende medisiner eller stoffer kan være en viktig årsak til hårtap og tynt hår.

Dette bør du gjøre: Spør legen din om alternative medisiner som ikke har de samme bivirkningene på håret ditt.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


1 kommentar


  • Ulrikke

    Sliter mye med tynt og pistrete hår, så dette var en artikkel jeg fikk mye ut av! Skal prøve et kosttilskudd for å se om det kanskje kan hjelpe. Er så lei av dette tynne og slitte håret nå!


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres