Retningslinjer for data og personvern

Ved å benytte thehairlust.no aksepterer du at vi behandler dine personopplysninger i henhold til vår personvernpolicy, som fremgår av nedenstående betingelser. Vi er oppmerksomme på behovet for hensiktsmessig beskyttelse.

Personlig informasjon dekker all informasjon som kan brukes til å identifisere en person, inkludert, men ikke begrenset til, for- og etternavn, alder, kjønn, hjemmeadresse eller annen fysisk adresse, e-postadresse eller annen kontaktinformasjon, uansett om det er knyttet til vedkommendes private bolig eller arbeidsplass. Hvilken personlig informasjon samler og prosesserer vi? Som hovedregel kan du få tilgang til nettstedet uten å fortelle oss hvem du er eller gi personlig informasjon om deg selv. HairLust trenger imidlertid litt personlig informasjon for å kunne handle med deg og levere nyheter og andre tjenester til deg via e-post, SMS og andre tjenester. Selskapet samler kun inn de nødvendige personopplysningene.

Vår personvernpolicy sier at for at du skal inngå en avtale med oss, trenger vi følgende informasjon: Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.

Selskapet samler ikke personlig identifiserbar informasjon om deg fra tredjepart og lagrer ikke informasjon om betalingsmidler, for eksempel kortnumre på betalingskort, bankkontonummer eller lignende. Datakontroller kan kontaktes via vår kundeservice.

Hvem har tilgang til dine personopplysninger?

Personlig informasjon levert ved HairLust er kun tilgjengelig for:

  • Virksomhetens interne avdelinger. Vi har klare retningslinjer for hvem som har tilgang til disse. Kun nettbutikkansvarlig og pakkeansvarlige.
    I tillegg kan de ansvarlige for kundeservice få tilgang til informasjonen for å hjelpe kundene med spørsmål om levering, produkt, etc.
  • Utvalgte og pålitelige tredjeparter som kan bruke din personlige informasjon for å levere varer eller tjenester du har bestilt.
  • Forretningspartnere med hensikt å registrere og vedlikeholde brukerkontoen din.

For å videreutvikle og forbedre thehairlust.no holder vi statistikk over hvordan du bruker nettstedet. Den personlige informasjonen er registrert hos HairLust og lagres i fem år, deretter slettes informasjonen.

Vi samarbeider kun med databehandlere i EU eller i land som kan gi informasjonen din med tilstrekkelig beskyttelse. Som registrert hos HairLust har du alltid rett til å sende oss dine innvendinger mot registreringen. Du har også rett til å vite hvilken informasjon som er registrert om deg. Du har disse rettighetene i henhold til personopplysningsloven. Ta kontakt med oss på: info@thehairlust.no.

For å kunne tilby deg Klarnas betalingsmetoder, kan det være at vi ved checkout sender dine personlige opplysninger i form av kontakt- og bestillingsinformasjon til Klarna, slik at Klarna kan vurdere om du er kvalifisert for deres betalingsmetoder og for å skreddersy disse betalingsmetodene til deg. Dine personopplysninger som overføres behandles i henhold til Klarnas egen personvernerklæring.

Cookies

Nettstedet bruker "cookies", som er en tekstfil som er lagret på datamaskinen, mobilen eller lignende med formål om å gjenkjenne den, huske innstillinger, utføre statistikk og målrette annonser. Cookies inneholder ingen skadelig kode, for eksempel virus.

Retten til at trekke tilbake samtykke

Du har alltid muligheten til å vite hvilken informasjon vi har registrert om deg, og du kan når som helst velge å trekke tilbake samtykket ditt. Hvis du ønsker å motta disse/ trekke samtykket ditt, vennligst kontakt oss på info@thehairlust.no. Hvis du velger å trekke samtykket ditt, vil det ikke påvirke lovligheten av behandlingen av personopplysningene dine basert på ditt tidligere innvilget samtykke og fram til tidspunktet for tilbaketrekningen. Hvis du trekker samtykket ditt, har det bare virkning fra den datoen. Du kan alltid få rettet ukorrekte opplysninger.

Dine rettigheter

I følge databeskyttelsesreglene har en registrert bruker en rekke rettigheter i forhold til selskapets behandling av personopplysninger. Hvis du vil utøve dine rettigheter, vennligst kontakt oss.

Rett til å se opplysninger (innsynsrett)
Du har rett til å få innblikk i informasjonen vi behandler om deg og en rekke andre opplysninger.

Rett til utbedring
Du har rett til å få uriktig informasjon om deg rettet.

Rett til å slette
I spesielle tilfeller har du rett til å få slettet opplysninger om deg før tidspunktet for vår alminnelige generelle sletting inntreffer.

Rett til begrensing av behandling
Du har i visse tilfeller rett til å få begrenset behandlingen av dine opplysninger. Hvis du har rett til å få begrenset behandlingen – kan vi fremover kun behandle opplysningene – bortsett fra oppbevaring – med ditt samtykke eller med det formål å opprette juridiske krav, håndheves eller forsvare seg, eller for å beskytte en person eller viktig samfunnsinteresse.

Rett til innvendinger
I noen tilfeller har du rett til å gjøre innvendinger mot vår ellers lovlige behandling av dine personlige opplysninger. Du kan også gjøre innvendinger mot behandling av dine opplysninger til direkte markedsføring.

Rett til å transmittere
Du har i visse tilfeller rett til å motta dine personopplysninger i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format samt å få overført disse personopplysninger fra en dataansvarlig til en annen uten hindring.

Du kan lese mer om dine rettigheter i Datatilsynets veiledning om de registrertes rettigheter, som du finner på www.datatilsynet.no.

Klage til Datatilsynet

Du har rett til å sende inn din klage til Datatilsynet hvis du er utilfreds med den måten vi behandler dine personopplysninger på. Du finner Datatilsynets kontaktopplysninger på www.datatilsynet.no.

Kjøpsvilkårene ble sist oppdatert 30. mars 2021.