Hair volume: En guide for deg som vil ha ekstra volum i håretSe alle artikler

Hair volume: En guide for deg som vil ha ekstra volum i håret

Å få et stort, flott volum i håret kan være vanskelig å oppnå for mange, spesielt dersom du har et tynnere hår i utgangspunktet. Tynt hår blir raskt flatt og livløst uansett hvor mye volumspray man bruker for å prøve og oppnå hair volume. Hvordan kan man da oppnå volum i håret? I denne artikkelen skal vi gi deg alle tips og råd vi kan rundt gode kosttilskudd og volumspray, samt generelle triks du kan bruke i hverdagen for å få volum i håret. 

Det finnes en rekke forskjellige produkter og styling triks du kan bruke for å få volum i håret ditt, og som gir nytt liv og fylde til tynt hår. Det finnes som regel en løsning for ethvert hår, enten det er å prøve ut en ny volumspray eller å endre hårpleierutinene dine. Dersom du vil lære deg noen raske og enkle metoder for ekstra hair volume er det bare å fortsette og lese.

Ettersom vi kommer til å ta for oss flere produkter for volum i håret, som volumspray og serumer, kan det være nyttig for deg å vite et par ting om hvordan produktene faktisk virker. Hvordan skal man få fylde i et flatt og kjedelig hår? Vi skal lære deg det vi kan om hair volume produkter i denne artikkelen.

Innholdsfortegnelse

Hvordan virker egentlig hair volume produkter?

Det finnes utallige produkter som lover fantastisk hair volume på markedet i dag, men hvordan gir det deg faktisk det volum i håret som du ønsker? Dersom du er glad i kjemi, og kan noe om hvordan forskjellige ingredienser virker sammen, vet du kanskje hva som skal til for å skape en reaksjon som faktisk gir volum i håret.

De fleste produkter for hair volume skaper en type hinne med næring rundt hvert hårstrå. Denne hinnen gjør at håret ser og føles tykkere ut, og tar for seg problemene som ofte kommer med et flatt og fint hår. Når olje og produkter bygger seg opp i håret ditt, blir håret tørt og svakt ved hårrøttene.

Så, hvordan få volum i håret? Hair volume produkter, som volumspray, skaper et ekstra hold i håret som løfter hårrøttene dine fra hodebunn. Dette skaper effekten av et større volum i håret. Det finnes også spesielle volumsprayer som inneholder ingredienser som gir håret en kationisk ladning. Dette høres kanskje komplisert ut, men det betyr enkelt forklart at håret får et større løft, og føles vektløst.

Hva burde en god volumspray inneholde?

Volumspray kommer i mange former, men de er generelt delt inn i to forskjellige typer:

 • Uten aerosol - hårspray basert på naturlige komponenter med større partikler som gir et medium hold i håret. En hårspray uten aerosol er i væskeform, ofte i en pumpesprayflaske.
 • Med aerosol - hårspray basert på syntetiske polymer eller dispergeringsmidler som utgir mindre partikler og gir et sterkere hold. En hårspray med aerosol er tettpakket i en pressbeholder, og trykket sprayer misten, eller gassen, ut i luften.

Hårspray med aerosol var standarden i flere år, men de siste årene har hårspray uten aerosol blitt mer populært. Hårspray uten aerosol er mindre skadelig for miljøet, ettersom tradisjonell hårspray med aerosol inneholder klorfluorkarbon.

Hvis du virkelig bryr deg om kvaliteten på håret ditt burde du holde deg unna hårspray med aerosol. Dette vil garantert håret ditt takke deg for, og er en god regel å følge. 

HairLust - Hair Finishing Spray HairLust - Hair Finishing Spray

Hair Finishing Spray

Non-aerosol hårspray som gir håret middels hold, struktur og glans.

229 kr

Les mer
HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur mot kløende, tørr hodebunn, beriket med RootBioTec™ for hårtap.

299 kr

Les mer

Når du ser etter en god hair volume spray (eller et hvilket som helst produkt for hair volume), burde du holde et øye med listen over ingredienser. Når du tenker på hvordan du kan oppnå hair volume, tenk «jo bedre blanding av ingredienser, jo mer volum i håret».

La oss ta en titt på hvilke viktige ingredienser en god volumspray burde inneholde:

1. Fuktighetsgivende ingredienser

Forskjellige ingredienser som faller under denne kategorien, slik som xylitylglucoside, anhydroxylitol, glukose, glyserin, betain og hydrolyserte vegetabilske proteiner, kan være nyttige tilskudd i en volumspray.

Grunnen til at fuktighetsgivende ingredienser er viktige er at de hjelper håret å holde på fuktighet, noe som hjelper til å øke volum i håret. De kan ha en sukker-base, slik som glukose eller glyserin, eller være plantebasert. Fuktighetsgivende ingredienser lar håret absorbere mer fuktighet, noe som hjelper mot tørt, krusete hår og knekte tupper. Dette burde være en av de første ingrediensene på lista i en volumspray.

2. Kopolymer og polymer

Kopolymer og andre polymer, slik som VP/VA copolymer og xantangummi, er det som gir den spesifikke holden i en volumspray. Disse ingrediensene blokkerer faktisk håret fra å ta til seg ekstra fuktighet, og hjelper til å holde på formen av håret. Når det blir brukt riktig, fører det til å løfte håret fra hodebunn, og gir mer volum i håret.

Polymer er et syntetisk middel fremstilt fra petroleum, og det er derfor viktig at volumsprayen inneholder andre gode og naturlige ingredienser som tilføre håret ditt all den næringen det trenger for å holde seg sunt og sterkt. Det er stor forskjell på hvor mye polymer en hair volume spray inneholder. En vannbasert spray inneholder typisk mindre enn det en alkoholbasert spray gjør.

3. Ingredienser for hodebunnen

Ingredienser som aloe vera, açai og peppermynteolje spiller en viktig rolle i opprettholdelsen av en sunn hodebunn, som igjen vil gi et bedre volum i håret. Når du er på utkikk etter en volumspray burde du sjekke at ingredienslista inneholder naturlige ingredienser som açai og aloe vera, eller andre ting som er godt for hodebunnen din.

En sunn hodebunn er ikke bare viktig for den generelle helsen til håret ditt, men det vil også hjelpe deg å få et større naturlig volum i håret. Når du bruker mye produkter i håret bygger det seg opp mye avfallsstoffer i hodebunn, noe som tynger ned håret ditt. Å ta godt vare på hodebunnen reduserer avfallsstoffer som legger seg der, og du vil få et mer skinnende og voluminøst hår.

Hvilke andre produkter kan gi deg ekstra hair volume?

I tillegg til volumspray finnes det andre produkter du kan teste ut for ekstra volum i håret. Vi har satt opp en listet med de vanligste produktene for et større hair volume du gjerne kan teste ut:

Volumskum

Både skum og mousse er populære valg hos de som ønsker et ekstra vektløst hair volume. Du påfører en mengde skum eller mousse på størrelse med en femkroning i håndkletørt hår etter du har vasket det, og tørker håret opp-ned for et best mulig resultat.

Volumspray

Når en volumspray er brukt sammen med en mousse vil det gi et enda større løft til fint, flatt hår. Det er igjen viktig å huske på og velge en god volumspray som inneholder en blanding av gode ingredienser, for et best mulig resultat.

HairLust - Hair Finishing Spray HairLust - Hair Finishing Spray

Hair Finishing Spray

Non-aerosol hårspray som gir håret middels hold, struktur og glans.

229 kr

Les mer
HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur mot kløende, tørr hodebunn, beriket med RootBioTec™ for hårtap.

299 kr

Les mer

Håroljer

Det virker kanskje litt motstridende at oljer kan hjelpe til å løfte hårstråene for ekstra hair volume, men det virker faktisk! Hør oss ut. Håroljer med innhold av pleiende ingredienser, som aprikoskjerneolje og peppermynteolje, kan faktisk forbedre hårets generelle helse og tekstur, som igjen gir en sunnere hodebunn og mer volum i håret.

Når du påfører hårolje er trikset å fokusere på tuppene og opp til midten av håret ditt. For mye olje nær røttene til håret ditt kan tynge ned håret, og resultatet blir motsatt av det du ønsker. Altså, ikke noe hair volume.

Serum

I likhet med håroljer kan et serum hjelpe deg til å oppnå mer volum i håret på kort tid. Et serum sørger for en tilføring av effektive og spesialiserte ingredienser som trekkes inn i håret og hodebunnen, og kan gi store fordeler. Det finnes et hårserum der ute for alle typer problemer. Når du er på utkikk etter nye produkter for hair volume, se etter et serum som spesialiserer seg på fint og tynt hår. Prøv det sammen med din favoritt volumspray!

Hvordan oppnå volum i håret på kun 5 minutter eller mindre

Her er noen ekstra tips til hvordan få volum i håret. I tillegg til å bruke volumspray eller andre produkter for volum i håret, er det et par styling tips du kan prøve.

Løft hårrøttene dine

Om du tørker håret ditt fra toppen og nedover, ber du faktisk om et flatt hår. Når du har vasket håret ditt og påført favorittproduktene dine for ekstra hair volume bøyer du hodet fremover, tar i ekstra volumspray, og føner håret opp-ned. Når du tørker håret opp-ned skaper du et naturlig løft i hårrøttene dine, og du får et ekstra hair volume løft som varer hele dagen. Hvis du vil gå for en mer naturlig look lar du håret ditt lufttørke. Når du lar håret lufttørke vil du i tillegg spare håret for skaden det kan pådra seg under varmebehandling.

Hairlust før efter

Bytt på skillen din

Et annet tips for ekstra hair volume du kanskje ikke har tenkt over er å flytte på hvor du har skillen din. Om du er vant til å ha skillen på en spesiell side, prøv å legg den over på andre siden. Når du alltid har skillen på samme sted kan hårene legge seg flatere der, og det blir vanskeligere å opprettholde et naturlig hair volume. Ved å bytte på hvor du har skillen innimellom vil du gi nytt volum i håret, og røttene løftes. Vi anbefaler å prøver det!

Tupere håret

Å tupere håret er det eldste trikset i boka. Om du er alt for hardhendt med håret kan det likevel gjøre mer skade enn nytte, så vær forsiktig med håret ditt. Stryk tilbake håret ditt ved røttene, og bruk fingrene til å børste forsiktig gjennom håret for et lett og naturlig hair volume i håret.

Avslutt med hårspray

Når du har tørket håret ditt, enten med føner eller lufttørket det, og du har stylet det sånn du liker, avslutt med litt hårspray som hjelper deg å holde på volumet hele dagen. For ekstra hold og hair volume, ha håret opp-ned og spray fra røttene og ned mot tuppene av håret ditt.

Vil du ha et hair volume som varer lenger? Prøv disse tipsene:

1. Begynn med hodebunnen

Begynn med hodebunnen

Et sunt hår begynner med hodebunn. Pass på at hodebunn er i tipp topp stand ved å bruke produkter som er snille mot hodebunnen din, og gir næring fra røtter til tupper. Det er også en god idé å fjerne rester fra hodebunn rundt en gang i uken. Dette kan du gjøre ved å bruke en skånsom skrubb for hodebunnen til å fjerne død hud og olje som har bygget seg opp.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Forfriskende hodebunnskrubb for tørr, kløende eller fet hodebunn.

249 kr

Les mer
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush

Scalp Massage Brush

Hodebunnsbørste med myke silikontupper for skånsom eksfoliering og stimulering.

139 kr

Les mer

2. Dobbel sjampo

Dobbel sjampo

Ved å vaske håret to ganger med sjampo forebygger du at håret blir flatt og livløst på grunn av oljer og andre ting som tynger ned håret. Bruk sjampo to ganger når du dusjer (uten SLS sulfater, vær så snill!), og masser hodebunn med fingertuppene for å fjerne olje og rester som har satt seg godt fast.

3. Bruk riktig hårbørste

Bruk riktig hårbørste

Å bruke feil type hårbørste i vått hår kan faktisk føre til unødvendig skade på håret. Det kan også føre til et mer livløst og flatt hår, og det er derfor viktig å bruke riktig type hårbørste når håret er fuktig. Se etter en børste med myke tupper som ikke river og sliter på håret.

HairLust - Detangle Wet Brush, Fersken HairLust - Detangle Wet Brush, Fersken

Detangle Wet Brush, Fersken

Hårbørste, spesielt utviklet for bruk i flokete, vått hår, som reduserer risikoen for knekt hår.

89 kr

Les mer
HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa

Detangle Wet Brush, Rosa

Hårbørste, spesielt utviklet for bruk i flokete, vått hår, som reduserer risikoen for knekt hår.

89 kr

Les mer

4. Bytt ut putetrekket ditt

Bytt ut putetrekket ditt

Visste du at du faktisk kan skade håret når du sover? De fleste putetrekk er laget av bomull. Bomull trekker ut fukt av håret ditt, og skaper unødvendig friksjon i håret. Dette kan føre til et tørt hår som knekker lettere, og at håret blir oljete raskere. For å opprettholde et sunt hår når du sover burde du bytte ut putetrekket ditt med et putetrekk laget av bambus.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvit HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvit

Pure Bamboo Pillowcase, Hvit

Putetrekk av bambus, med en silkemyk, glatt overflate som beskytter hår og hud.

249 kr

Les mer
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Rosa HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Rosa

Pure Bamboo Pillowcase, Rosa

Putetrekk av bambus, med en silkemyk, glatt overflate som beskytter hår og hud.

249 kr

Les mer

4 gode produkter for å oppnå ønsket hair volume

Hos HairLust er vi opptatt av å lage naturlige veganske produkter som hjelper deg med alle hårproblemene dine. For deg som sliter med tynt og flatt hår har vi utviklet hårteknologier med naturlige ingredienser som bygger opp håret fra innsiden, hjelper deg å få et sunnere hår, og et mer naturlig volum i håret. Her har du noen av våre favoritter for hair volume.

Hair Finishing Spray: Denne anti-frizz hårsprayen uten aerosol gir håret middels hold og vektløs glans mens den glatter ut løse hår uten å virke klissete. Spray i fuktig hår for en frizz-fri hårføning med volum. Eller bruk i tørt hår for å låse frisyrene på plass.

HairLust - Hair Finishing Spray HairLust - Hair Finishing Spray

Hair Finishing Spray

Non-aerosol hårspray som gir håret middels hold, struktur og glans.

229 kr

Les mer
HairLust - Hair Finishing Stick HairLust - Hair Finishing Stick

Hair Finishing Stick

Innovativ hårspray stick, som holder flygende babyhår på plass og temmer krus.

139 kr

Les mer

Hair & Scalp Detox Scrub: Bruk den ukentlig for å forsiktig fjerne rester og holde hodebunnen i optimal tilstand.

Scalp Follicle Treatment & Volumizer: Denne volumsprayen skaper et umiddelbart hair volume når du påfører den i rent og fuktig hår. Brukes 1-3 ganger i uken.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Forfriskende hodebunnskrubb for tørr, kløende eller fet hodebunn.

249 kr

Les mer
HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Beroligende kur mot kløende, tørr hodebunn, beriket med RootBioTec™ for hårtap.

299 kr

Les mer

Hair Growth Formula Tablets: Forbedre helsen til håret ditt fra innsiden! Dette kosttilskuddet inneholder ingredienser som elsker håret ditt, som biotin og sink, noe som hjelper til å styrke og løfte flatt hår.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie tyggevitaminer med høyt innhold av biotin, som bidrar til å vedlikeholde normalt hår.

349 kr

Les mer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets

Hair Growth Formula Tablets

Hårtabletter for kvinner, basert på silika fra bambus, aminosyrer, vitaminer og mineraler.

349 kr

Les mer

Hvis du (som så mange av oss) ikke har blitt velsignet med et tykt og fyldig hår som du ofte ser på filmstjerner og modeller, ikke vær lei deg. Det er sant at man skal lære å være fornøyd med den man er, men innimellom kan det være godt å kjenne på litt ekstra hair volume. Selv om du kanskje har tynt hår finnes det som sagt flere måter du kan øke volumet i håret ditt på. Enten det er en volumspray som inneholder de rette ingrediensene, en ny hårrutine, eller en kombinasjon av begge, er det lettere enn noen gang å få et naturlig og flott hair volume.

Hvis du har spørsmål eller tips til hvordan man kan oppnå perfekt volum i håret, legg gjerne igjen en kommentar nedenfor. Vi elsker å høre fra leserne våre!

Våre kunder sier

Enestående

Relaterte artikler

Se alle artikler
 • Sjampo uten silikon: Her er alt du trenger å vite om silikonfri sjampo og balsam

  Sjampo uten silikon: Her er alt du trenger å vite om silikonfri sjampo og balsam

 • Klør hodebunnen? Finn den beste shampoo for tørr og kløende hodebunn

  Klør hodebunnen? Finn den beste shampoo for tørr og kløende hodebunn

 • De 7 beste vitaminer mot hårtap: Få svar på de mest stilte spørsmålene

  De 7 beste vitaminer mot hårtap: Få svar på de mest stilte spørsmålene

 • Ekstremt tørt og sprøtt hår? Velg riktig shampoo for tørt hår

  Ekstremt tørt og sprøtt hår? Velg riktig shampoo for tørt hår

 • Hvordan får man tykkere hår? 10 enkle tips for fyldig og tykt hår

  Hvordan får man tykkere hår? 10 enkle tips for fyldig og tykt hår

Se alle artikler