Våre verdier for valg av ingredienser


Vi er stolte av våre produkter og alt de inneholder, fra de naturlige og økologiske ingrediensene til emballasjen som blir brukt. Alt er nemlig laget av rene ingredienser og i den høyest mulige kvalitet. Derfor er vi også svært opptatt av hva som skjer med produktene våre, etter at de er nytt og tømt. I denne forbindelse har vi laget noen inspirerende upcycling-guides, hvor vi viser hvordan man enkelt kan gjenbruke emballasjen.
Våre hårpleieprodukter er utviklet med et spesifikt fokus på innovasjon, bærekraft og åpenhet. De naturlige ingrediensene er nøye valgt ut av hensyn til deres renhet og effektive egenskaper på hårets helse og miljøet.
Forestill deg et jordbær som har vokst vilt i naturen eller på en økologisk mark, fullstendig upåvirket av alle sprøytemidler som anvendes i konvensjonelt landbruk. Et lykkelig lite jordbær, som kanskje ser litt rart ut, fordi det ikke er blitt genmodifisert for å ligne på alle de andre jordbærene, men som i stedet har fått lov og ro til å vokse seg sunt, sterkt og proppet med vitaminer og mineraler. Det gir både en fantastisk smaksopplevelse, men er også betydelig bedre for kroppen på grunn av sitt rene og naturlige innhold.

Med HairLust kan du gjøre en forskjell!

Du blir hva du spiser, sier man. På samme måte blir du også hva du smører inn kroppen med eller bruker i håret ditt.
Økologi utgjør en forskjell - det er vi overbevist om! Derfor bruker vi økologiske og naturlige ingredienser hver gang det er mulig, og størstedelen av produktene våre er både sertifisert økologiske og veganske. HairLust kosttilskudd er fri for tilsetningsstoffer, konserveringsmidler, smaksstoffer, søtningsmidler, stivelse, gjær, laktose og gelatin – men rike på næringsstoffer, slik at du kan få den hårmanken du drømmer om. HairLust hårpleieprodukter er også fri for hormonforstyrrende stoffer som parabener, ftalater og prostaglandiner samt SL-sulfater. De fleste produktene er sertifisert økologiske og veganske.

Hvorfor økologisk?

En stor del av produktene våre er sertifisert økologiske og basert på naturlige ingredienser og rene råvarer. Dette er fordi vi tror at det utgjør en forskjell! Både for kvaliteten på produktene og for helsen din.
Å bruke ingredienser man kan gjenkjenne, som man vet hva er, som man kan plukke i naturen og spise uten å måtte frykte for egen helse, er noe vi alle foretrekker når vi skal lage mat. Men det vi inntar gjennom kosttilskudd, smører i hodebunnen eller bruker til å vaske håret med, trenger også inn i kroppen og påvirker helsen vår. Derfor tror vi på at rene, økologiske ingredienser er nøkkelen til gode produkter, og vi bruker økologiske og naturlige ingredienser hver gang det er mulig.
De fleste produktene våre er sertifisert økologiske av Ecocert Greenlife og merket med COSMOS Organic, som er en anerkjent europeisk sertifisering for kosmetiske produkter. Når et produkt har en COSMOS Organic sertifisering, kan du alltid se nøyaktig hvor stor prosentandel av ingrediensene som er av naturlig opprinnelse, og hvor stor del som er økologisk.
For at et kosmetikkprodukt kan få denne sertifiseringen skal minimum 95% av alle ingredienser i produktet være naturlige, og minimum 95% av de naturlige oljene i produktet skal være økologiske. Samtidig skal minst 10% av de ingrediensene som kan vaskes og minst 20% av de ingrediensene som ikke kan vaskes, være økologiske.
COSMOS Organic sikrer at ingrediensene er produsert ansvarlig og med respekt for miljøet. Derfor kan du være sikker på at et produkt med denne sertifiseringen er produsert under forhold som tar hensyn til både miljø og medarbeidere, og at emballasjen er ansvarlig utviklet i henhold til alle gjeldende regler
Du kan læse mere om COSMOS Organic Standard her.

Hvorfor vegansk?

Størstedelen av produktene våre er sertifisert veganske, og de som ikke er sertifisert er fortsatt produsert etter 100% veganske forhold helt uten bruk av animalske ingredienser eller dyreforsøk. Det er fordi vi mener at verken dyr eller mennesker bør lide for skjønnheten!
Vi har tatt et standpunkt, og her blir vi stående. Vi streber etter å gjøre en forskjell for dyrs livskvalitet, for miljøet, for helsen din og håret ditt, og det gjør vi best ved å gå hele veien.
De veganske verdiene stikker dypt, og derfor er en stor del av våre produkter sertifisert veganske av The Vegan Society og merket med The Vegan Trademark, som er en anerkjent internasjonal sertifisering for autentiske veganske produkter, og brukes i hele verden.
For å få sertifiseringen, The Vegan Trademark, skal ikke produktet inneholde noen animalske ingredienser, og i fremstillingen av både produkter og ingredienser skal det ikke være anvendt noen form for testing på dyr. Utover det skal det fremgå tydelig om produktet inneholder genmodifiserende organismer (GMO), og gjør de det, skal det ikke være anvendt animalske gener eller substanser. Sist, men ikke minst, skal produktet fremstilles helt uden risiko for kontakt med animalske ingredienser eller produkter.

Si NEI til:

Mange hud- og hårpleieprodukter inneholder dessverre ingredienser som gjør mer skade enn godt. Disse har vi valgt å unngå helt i alle våre produkter. Skjønnhet skal nemlig ikke gå på bekostning av helsen!Hvis du mener det samme, bør du si nei til
Parabener: Butylparaben, isobutylparaben, propylparaben, methylparaben og ethylparaben
Parabener brukes som konserveringsmidler i kosmetiske produkter for å forhindre bakterier og soppvekst. Parabener er kjent som hormonforstyrrende stoffer som kan forstyrre din naturlige hormonbalanse og gi gener som ikke ses med det samme, men som kan ha stor innflytelse på f.eks. fertilitet. Har man allergi for parabener vises bivirkningene gjerne som rødme, kløen og utslett på huden.
Ftalater: Dibutyl phthalate (DBP), benzyl butyl phthalate (BBP), diethyl phthalate (DEP), diethylhexyl og diethyl hexyl phthalate (DEHP)
Ftalater brukes som mykgjørende stoffer i både både farge-, lakk-, plast- og kosmetikkprodukter. De er under alvorlig mistanke for å ha hormonelt forstyrrende virkninger på både mennesker og dyr.
Syntetiske SL-sulfater: Sodium/natrium/ammonium lauryl sulfate (SLS), sodium/natrium /ammonium laureth sulfate (SLES) og sodium/natrium /ammonium lauryl ether sulfate (SLES)
SL-sulfater er syntetiske overflateaktive stoffer, som gir en skummende effekt og har rengjørende egenskaper. SL-sulfater brukt i f.eks. shampoo eller såpe har en tendens til å sette seg som en uttørkende hinne på hår, hud og hodebunn, som er svært vanskelig å vaske ut og kan derfor skape irritasjon, rødme og kløe. Utover dette er SL-sulfater under mistanke for å virke kreftfremkallende.