Derfor velger vi miljøet


Upcyclede-HairLust-beholdere-krydderibeholdere

Valget er ditt, men verden er til for oss alle

Plast og plastemballasje er i dag en stor og viktig del av den globale økonomien, men det har en uhyggelig bakside. Når plast ikke blir gjenbrukt ordentlig, men i stedet ender i naturen, risikerer det å bli spist av dyr eller havne i havet. Rundt omkring i verdenshavene samles plastavfall i store plastsupper på størrelse med kontinenter, og man sier at hvis vi ikke gjør noe med problemet, vil det i 2050 er mer plast i havet enn fisk.


Hos HairLust bryr vi oss om både deg og planeten vår

Derfor er vi svært opptatt av hva som skjer med produktene våre etter du har nytt dem, brukt dem og tømt dem. Upcycling og kreativitet kan gi nytt liv til din brukte emballasje. Så hvis, du som oss, elsker å gi nytt liv til gamle ting og upcycle alt mellom himmel og jord, har vi noen gode tips og triks til deg. Du kan nemlig bruke emballasjen fra dine gamle HairLust-produkter til å pynte hjemmet. Følg våre upcycling-guides, hvor vi forteller og viser på video hvordan man kan bruke de ulike emballasjene igjen! 

Hvorfor bruker vi plast?

Plast er i dag et kritisert materiale, og konsekvensene av den stigende mengden plast i havet ses tydeligere enn noensinne før.

Men hvorfor bruker vi da bla. plast i vår emballasje? Det gjør vi fordi alternativene i dag ikke er særlig mye bedre. Det er f.eks. fremdeles ikke utviklet et ordentlig system til behandling av bioplast, som krever de helt rette forhold for å kunne brytes ned. Til gjengjeld kan ren plast i ordentlig kvalitet gjenvinnes til så mangt. Så hvis du hjelper oss med å kaste emballasjen ut på en forsvarlig måte, så kan vi sammen bidra til et sunnere miljø og mindre forurensing.

Gjenvinning - ikke bare for miljøet skyld

Er du ikke så fan av upcycling, eller har du allerede laget så mange nye krydderbokser og glassbrikker av dine brukte HairLust emballasjer at du ikke har plass til flere? Du kan likevel fortsatt kvitte seg med den brukte emballasjen på en god og sikker måte. All vår plast, papp- og glassemballasje kan nemlig gjenvinnes!

All emballasjen vår kan gjenvinnes hvis den kastes på forsvarlig vis

All emballasjen i produktene våre er 100% resirkulerbar, enten den består av plast, papp eller glass, og vi håper derfor at kundene våre vil hjelpe oss med å resirkulere emballasjen riktig. Les videre her og lær hvordan.

Gjenbruk av HairLust plastemballasje

Vår plastemballasje i alle våre kosttilskud, shampoo, balsam og hårkuret er i dag laget av plast som kan gjenvinnes, og derfor er det viktig at den ikke bare kastes ut med vanlig avfall, men i stedet gjenvinnes korrekt. Følg derfor følgende trinn for å gjenvinne emballasjen korrekt:

 • Nyt og tøm produktene, og rengjør deretter emballasjen grundig, så det ikke er noen rester igjen i kantene. Klipp eventuelt opp tuben med hårkur eller balsam og vask den godt innvendig. Ren plast er nemlig lettere å gjenvinne.
 • Følg anvisningene for gjenvinning som er gjeldende i ditt nærområde, og legg den rene emballasjen i den affaldscontaineren som er egnet til plast.
 • Voila! Du har nå gjort alt du kunne for å gjenvinne emballasjen korrekt, så den ikke ender i naturen og forurenser mijøet rundt oss.

Gjenvinning av HairLust glassemballasje

Glass lages av smeltet sand, og det krever 7 ganger så mye energi å produsere nytt glass istedenfor for å gjenvinne glass. Derfor er det viktig at vi gjenvinner all den glassemballasjen vi har. Emballasjen i våre håroljer er hovedsakelig laget av glass, så følg gjerne følgende trinn når den skal resirkuleres:

 • Nyt og tøm produktet. Skru lokket av flasken og rengjør emballasjen grundig, så der ikke er igjen noen rester i flasken.
 • Fjern pipetten fra lokket. Følg anvisningene for resirkulering som gjeldende i ditt nærområde, og legg det rene plastlokket i den containeren som er egnet til plast, mens glassemballasjen og fordeleren kastes i glasscontaineren.
 • Voila! Du har nå sørget for at det brukes mye mindre energi neste gang en glassbeholder skal fremstilles.

Mer om de forskjellige typer plast og deres resirkulerbarhet

De mest vanlige typer plast er merket med en liten trekant, et nummer fra 1-6 og noen bokstaver. Nedenfor kan du se hva disse merkene betyr, og hvordan du kan gjenvinne produktene best mulig:

 • PET PolyEthylen-Terephtalat er merket med et 1-tall. Hvis emballasjen tømmes og rengjøres kan den enkelt gjenbrukes. Skal kastes i en plastcontainer. Vennligst følg de lokalt gjeldende anvisninger.
 • PE-HD PolyEthylen-High Density er merket med et 2-tall. Hvis emballasjen tømmes og rengjøres kan den enkelt gjenbrukes. Skal kastes i en plastcontainer. Vennligst følg de lokalt gjeldende anvisninger.
 • PVC PolyVinylChlorid, som er merket med et 3-tall. Da PVC inneholder klor, er det viktig at det ikke sendes til forbrenning sammen med vanlig avfall. Ved forbrenning frigir PVC nemlig saltsyre, hvilket kan resultere i syreregn. Derfor skal PVC alltid avleveres på en gjenbruksstasjon.
 • PE-LD PolyEthylen-Low Density er merket med et 4-tall.Hvis emballasjen tømmes og rengjøres kan den enkelt gjenbrukes. Skal kastes i en plastcontainer. Vennligst følg de lokalt gjeldende anvisninger.
 • PP PolyPropylen, som er merket med et 5-tall. Hvis emballasjen tømmes og rengjøres kan den enkelt gjenbrukes. Skal kastes i en plastcontainer. Vennligst følg de lokalt gjeldende anvisninger.
 • PS PolyStyren, som er merket med et 6-tal. Kalles også EPS-plast eller mer vanlig; flamingo, jackopor, styrolit, sundolitt og styrpor. Ren eller rengjort EPS-plast kan gjenvinnes. Skal avleveres på en gjenbruksstasjon.