Wet Brush: En effektiv og god hårbørste som ikke sliter på håret


Hva er en wet brush? Hvorfor er det så viktig å bruke en god hårbørste som ikke sliter på håret? Her finner du de beste tipsene & rådene for hvordan du kan bruke en wet brush for å få et lengre, sunnere og vakrere hår.

Hanne Nyborg

Skjønnhetsskribent

Hanne startet på sin frisørutdannelse, men valgte etter en stund å gå videre med journalistikk istedenfor Hun er nå utdannet journalist fra Universitetet i Bergen, og arbeider som freelance-journalist for HairLust og andre.Les mer om skribenten.

Vi har vel alle hørt at frisørens største no-go er å børste håret når det er vått? Til tross for dette er jeg ganske sikker på at både du og majoriteten av oss gjør det hver gang etter at vi har dusjet. I dag tør jeg likevel påstå at dette rådet er litt utdatert, for i dag kan vi nemlig bruke en wet brush, en optimal og god hårbørste som ikke tærer på håret i det hele tatt.

Jeg lover deg at den absolutt beste (og mest prisvennlige) investeringen du kan gjøre for å unngå knekte hårstrå og slitt hår er å kjøpe en wet brush. Jeg lette lenge før jeg fant den beste hårbørsten til mitt hår, men vil gjerne gjøre det enklere for deg! Les videre og lær deg hvordan du anvender en hårbørste som wet brush på best mulig vis, og hvorfor det er så viktig for deg å anvende en hårbørste som er snill mot håret.

Hvorfor er det viktig å anvende en god hårbørste?

For å forstå hvorfor det er så viktig å anvende en god hårbørste som ikke sliter på håret, må vi forstå hvordan håret er oppbygd. Håret består av to ulike lag og det er det ytterste laget som gir håret sin glans og mykhet. Dette laget består av celler som overlapper hverandre for å beskytte hårets indre del mot ytre faktorer som vær, varmeverktøy og stylingprodukter. Jeg synes at den beste hårbørste er en wet brush. Denne sørger nemlig for at det ytterste laget ikke tar skade når du grer håret.

Ved å anvende en god hårbørste som ikke sliter på håret, unngår du å ødelegge det ytterste laget. Hårets øverste lag kan ikke gjenoppbygges, og det er utrolig vanskelig å få et allerede skadet hår for å bli friskt igjen. Om du skader de øverste cellene blir håret tørt, tynt og matt. Det blir også mye mer mottakelig for skitt og fett. I verste fall kan håret begynne å falle av.

Å børste håret er noe som sliter veldig mye på hårstråene om man gjør det ikke gjør det riktig eller om man bruker feil hårbørste. For å opprettholde et sunt og vakkert hår er det derfor ekstremt viktig at du bruker en god hårbørste som ikke sliter på håret. Det gjelder å finne riktig type og lære seg å bruke den på rett måte. Kanskje en wet brush er den beste hårbørste for ditt hår også?

Hvorfor bruke en hårbørste i vått hår?

Ikke nok med at håret er sensitivt som det er, det blir nemlig enda mer sensitivt når det er vått. Det er her vår kjære wet brush kommer inn i bildet.

Vi har alle hørt at man ikke bør børste gjennom håret når det er vått, og det ligger absolutt noe i det. Vått hår er mer elastisk, hvilket gjør at det strekker seg mer og blir utrolig skjørt. Tørt hår er dessuten dobbelt så sterkt og motstandskraftig sammenlignet med når det er vått. Om du f.eks. ikke bruker en wet brush, tørker håret for hardt med håndkleet eller børster feil, er dessverre stor risiko for at håret kan falle av. Utenom å anvende en god hårbørste anbefaler jeg også å skifte ut de tradisjonelle hårstrikkene med noen mer skånsomme hårstrikker, som HairLust Hair Rings.

hairlust trustpilot

Fordeler ved å bruke en wet brush

En wet brush er tilpasset for å anvendes i både vått og tørt hår, og er en god hårbørste som er snill mot håret. HairLust Detangle Wet Brush består av elastiske tenner som skånsomt grer ut floker uten å slite på håret. Tennene sitter tett og nært for å på best mulig måte gre ut floker uten at man behøver å ”rykke” eller dra i håret. Denne hårbørsten er laget av plast for at kunne brukes både før, under og etter dusjen. Det spesielle designet på en wet brush er laget for å kunne øke blodsirkulasjonen i hodebunnen og hårsekkene, hvilket fremmer hårveksten og gir næring til håret.

Fordelene med en wet brush er mange, og jeg er fremdeles overrasket over hvilken forskjell det ble på mitt eget hår etter at jeg begynte å bruke en wet brush. For meg er dette definitivt den beste hårbørste! Nedenfor har jeg listet opp mine absolutt beste tips om hvorfor du bør anvende en god hårbørste som ikke sliter på håret og hva det kan gjøre for deg og ditt hår:

 • En wet brush grer ut floker uten å slite eller skade håret

 • Enkel å rengjøre, og samler ikke bakterier eller skitt

 • Passer alle ulike håryper

 • Tennene er myke og masserer hodebunnen for bedre blodsirkulasjon

 • HairLust Detangle Wet Brush er perfekt utformet til hånden

 • Gjør håret mye sunnere, lengre og mer glansfullt enn en vanlig hårbørste

 • Perfekt å bruke i kombinasjon med hårkur for enda bedre resultat

 • Prisen på en wet brush er ofte lavere sammenlignet med andre dyre hårbørster på markedet, og varer utrolig lenge

 • En god hårbørste som man kan anvende i både vått og tørt hår

Hvordan bruke en god hårbørste som wet brush?

Jeg håper at vi alle nå er med på hvor viktig det er med en god hårbørste som ikke sliter på håret, og på hvordan en wet brush kan hjelpe deg på veien til ditt drømmehår. Det er derimot ytterst viktig å bruke den på riktig måte. Fordelen med en wet brush er at den kan anvendes i alle ulike situasjoner, men for å behandle ditt hår på best mulig måte, anbefaler jeg å bruke den på følgende måte:

 • Børst håret med din wet brush rett før du går i dusjen. Dette gjør det enklere for deg når du påfører shampoo og balsam, og du unngår å gni inn floker og slite på det ytterste laget av håret. Avløpet ditt kommer også til å takke deg, da mindre hårstrå havner ned i rørene og du unngår at det tetter seg.

 • Når du påfører din hårkur i håret kan du bruke du en god hårbørste for å fordele produktet jevnt, slik at hele håret dekkes. Anvender du en wet brush trenger produktet helt ned i hårstråene, samtidig som tennene gir en deilig massasje for hodebunnen. Massasjen setter igang blodsirkulasjonen og håret blir sunnere. HairLust Detangle Wet brush er perfekt utformet for å anvendes i kombinasjon med HairLust Growth & Repair Hair Mask og HairLust Protein Reconstructor Hair Mask.

 • Samme rutine kan du gjøre med både shampoo og balsam. Tenk på at du bør anvende en shampoo uten SL-sulfater og parabener. Jeg anbefaler HairLust Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner.

 • Etter dusjen kan du anvende din wet brush for å gre ut håret, og du behøver ikke å vente til det har tørket. Du kommer også til å merke hvor lett og smidig den glir gjennom håret, ettersom du anvendt den både før og under dusjen.

Anvender du din wet brush på følgende måte, kommer det til å utgjøre en stor forskjell på håret ditt. Du unngår tørt, slitt og tynt hår med en enkel investering i en god hårbørste. Det unike designet gjør at du optimerer sjansene for å få et sunnere, vakrere og fyldigere hår som vokser fort!

HairLust Detangle wet brush er laget for å brukes i kombinasjon med HairLust Growth & Protection shampoo og balsam, HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask og HairLust Protein Reconstructor Hair Mask. Det er en nyttig hårbørste for alle tilfeller og hårtyper, og en optimal hårbørste som ikke sliter på håret.

Tips & råd utover å anvende en wet brush

Jeg håper at du fikk svar på dine spørsmål angående en god hårbørste. Det finnes mye man kan gjøre for å forbedre hårkvaliteten, og en wet brush er bare en (men en veldig god) måte å gjøre det på. Men selv den beste hårbørste kan ikke redde hår som er skadet fra innsiden. Det kan derfor være en god idé å komplementere din ytre hårpleie med et kosttilskudd for hår, som bygger opp og beskytter håret innenfra. Jeg anbefaler også at du tar en titt på hvilket håndkle du bruker til å tørke håret, og kanskje vurderer å investere i et som er mer skånsomt. Her kan du lese mer om hvordan du velger det riktige håndkleet til håret .

Før- og etterbilder ved bruk av HairLust kosttilskudd

hairlust hair vitamins før efter billede

Etter bruk av HairLust Hair Growth Formula Gummies. Resultatet varierer fra person til person.

hairlust hair vitamins for Men før efter billede

Etter 5 ukers bruk av Hair Growth Formula Capsules Men. Resultatet varierer fra person til person.

Vil du ha fler tips & råd oppfordrer jeg deg til å ta en titt på våre andre nyttige artikler, hvor du kan lese om hvordan få håret til å vokse fortere eller om 10 viktige vitaminer for håret.

Kundeanbefalinger av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


2 kommentarer


 • Lotte

  Jeg føler jeg mister utrolig mye hår hver gang jeg grer håret når det er vått!! Har blitt anbefalt wet brush av flere venninner, og kan jo se alle fordelene her i artikkelen. Tror det er på tide at jeg prøver det, og ser om det kanskje kan hjelpe 😊


 • Paula

  Jeg er så glad for at jeg byttet over til en wet brush! Synes den er mye ‘snillere’ mot håret, og den grer ut flokene superlett. Jeg har relativt krusete hår som fort floker seg. Derfor er denne perfekt for meg <3


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres