Piller og vitaminer mot hårtap: Virker det?


Det viser seg faktisk at 30 prosent av kvinner og menn under 30 år lider av hårtat. Du tenker sikkert på hva du selv kan gjøre for å bremse hårtapet, og om det finnes en langvarig kur? Få svaret her!

Hanne Nyborg

Skjønnhetsskribent

Hanne startet på sin frisørutdannelse, men valgte etter en stund å gå videre med journalistikk istedenfor Hun er nå utdannet journalist fra Universitetet i Bergen, og arbeider som freelance-journalist for HairLust og andre.Les mer om skribenten.

Selv om hårtap hos både kvinner og menn er alminnelig, kan du sikkert være enig med meg i at det er en irriterende lidelse. Og du er ikke alene! Det viser seg faktisk at 30 prosent av kvinner og menn under 30 år lider av hårtap. Du tenker sikkert på hva du selv kan gjøre for å bremse hårtapet, og om finnes det en langvarig kur?

I denne artikkelen garanterer jeg deg at du vil bli klokere på hva årsakene kan være, og om piller og vitaminer mot hårtap kan være en løsning.

Hva er årsaken til håravfall hos men og kvinner

På et eller annet tidspunkt i livet vil de fleste av oss se at vi mister hår og at håret vårt har blitt tynnere. Noen ganger kan det være for en kort periode i livet hvor man kan virkelig mister hår og ser at håret har blitt tynnere, mens andre ganger kan det kanskje strekke seg utover en lengre periode. Derfor er det viktig å finne riktig diagnose og kur. Før du begynner å ty til behandlinger, kurer eller piller for hårtap, er det viktig å finne ut hvorfor du begynte å miste håret. De fleste gangene vil du se at håravfall og vitaminmangel har en sammenheng.

hairlust trustpilot

For både kvinner og menn kan hårtap være arvelig eller et resultat av endringer i hormonelle nivåer. Andre årsaker til hårtap kan være av sunnhetsmessig karakter, som dårlig kost eller reaksjoner på medisinske behandlinger og sykdomsforløp, eller graviditet og stress.

En annen årsak til håravfall hos menn og kvinner kan skyldes av feil vedlikehold av håret. Hårfarging, stramme frisyrer, voks, børste håret feil, bruk av rettetang, hårføner, eller andre varmebaserte stylingverktøy er eksempler på hva vi daglig utsetter håret vårt for. Disse dårlige vanene kan føre til alvorlig håravfall hos menn og kvinner, det er derfor ganske vanlig for både unge og gamle å være på jakt etter en kur mot hårtap. Det kan også være at vi ikke får i oss nok vitaminer - håravfall og vitaminmangel kan ha en sammenheng.

Finnes det en behandling mot hårtap?

Hvis du mistenker at årsaken til at du mister hår skyldes helsemessige årsaker er det viktig at du går til legen din først. Få den riktige diagnosen og deretter kan du finne den riktige kuren, eventuelt medisiner og vitaminer mot hårtap.

Hvis hårtapet ditt er et resultat av dårlige vaner, er det beste rådet å stoppe med disse dårlige vanene og begynne å ta godt vare på håret ditt. Et godt tips kan være å begynne å ta vitaminer for hår, fordi hårtap og vitaminmangel ofte kan gå hånd i hånd.

Kan vitaminer mot hårtap hjelpe?

Undersøkelser har bevist at spesifikke vitaminer, mineraler og proteiner kan ha en postitiv effekt på håravfall, og styrke håret. Håravfall og vitaminmangel har en sammenheng; hvis du mangler f.eks. biotin eller sink, kan dette ha en negativ påvirkning på håret. Dette betyr at det er svært viktig å få i seg disse næringsstoffene, og et daglig inntak av vitaminer kan hjelpe deg å vedlikeholde et normalt hår. Jeg opplevde også at dette førte til at jeg fikk langt hår fortere.

Det finnes visse vitaminer, mineraler og næringsstoffer deriblant sink og biotin, som forskning og studier viser har en effekt på håret

Maria Hansen

Kostholdsveileder og ernæringsekspert

Vitaminer mot hårtap - bevist effekt!

En undersøkelse fra september 2018 foretatt av en klinisk og kosmetisk undersøkelsesdermatologi ved navn Dovepress, har ved hjelp av kliniske og medisinske forskere funnet frem til effekter ved bruk av vitaminer mot hårtap. I undersøkelsen tok 120 kvinner i alderen 18-60 år vitaminer mot hårtap i en periode på 180 dager. Undersøkelsen viste at spesifikke vitaminer som sink, biotin, jern, vitamin A, C, E, og B-kompleks i perioden førte til at over 87 % av testpersonene opplevde å minske hårtap. Samtidig opplevde over 70 % av testpersonene en forbedring i hårkvalitet.

 

Kilde: Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology

Hva med kosten, har den betydning for hårtap hos menn og kvinner?

Som med alle andre celler og deler av kroppen, kan et sunt kosthold gjøre mye. Sukker og fet mat basert på umettet fett bør du prøve å holde deg unna. Samme med høyt forbruk av alkohol og tobakk, dette er heller ikke bra for verken håret, huden eller neglene.

Kvinner og menn som har suksess med å minske hårtap gjør spesielt to ting riktig:

  • For det første tenker de over hvordan de pleier håret gjennom kost og produkter.
  • For det andre bruker de daglig et kosttilskudd for hår, som for eksempel vitaminer mot hårtap.

Hvilket produkt kan hjelpe mot hårtap?

HairLust Men en er en unik diett av vitaminer spesielt for håravfall hos menn, som inneholder klinisk beviste vitaminer og mineraler som fremmer en sunn hårvekst. Disse vitaminer mot hårtap finnes også til kvinner, HairLust Hair Vitamins, i en form som er utviklet spesielt for håravfall hos kvinner. Når HairLust brukes daglig kan de gjenopprette hårveksten og stoppe at du mister mye hår. Det smarte trikset er å begynne med vitaminer mot hårtap så snart du ser symptomer på at håravfallet ditt er større enn normalt. Kosttilskuddet kan bidra til å holde en optimal mengde med vitaminer og mineraler som kroppen trenger for at håret skal holde seg sunt.

FØR- OG ETTERBILDER VED BRUK AV HAIRLUST KOSTTILSKUD

hairlust hair vitamins før efter billede

Venstre: Etter 1 måneds bruk av HairLust Hair Growth Formula Capsules. Høyre: Etter 3 måneders bruk av HairLust Hair Growth Formula Gummies. Resultatet varierer fra person til person.

hairlust hair vitamins for Men før efter billede

Etter 5 ukers bruk av Hair Growth Formula Capsules Men. Resultatet varierer fra person til person.

Hva er fremtiden for hårtap?

Håravfall hos menn og kvinner er et område som stadig blir forsket på og produktene som er på markedet blir hele tiden forbedret. Forskningen er stadig på utkikk etter nye potensielle legemidler og vitaminer mot hårtap som kan øke hårvekst og sette en brems for at du mister hår. Produktene fra HairLust er formulert på grunnlag av kliniske studier av ledende farmasøyter og ernæringseksperter i Storbritannia og Danmark. Ingrediensene i våre kosttilskudd for hår er trygge å bruke. Det finnes ingen mirakelkur mot håravfall hos menn og kvinner, men en kombinasjon av gode hårpleierutiner, vitaminer mot hårtap og kosttilskudd for hår er testet for å kunne gi effekt på hårvekst og dermed behandling av hårtap.

 

Kundeanmeldelser av HairLust

 

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


1 kommentar


  • Kristian

    Jeg har brukt kosttilskuddet fra HairLust i ett års tid nå, og jeg er kjempefornøyd! Tørr ikke gå én dag uten, da jeg synes resultatet har vært så bra. Anbefaler det om du merker at du begynner å bli litt tynn i håret ;-)


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres