Hvordan få lengre vipper med vippeserum: Alt du må vite om øyevippeserum!


Hvordan få lengre vipper? Hvordan virker et vippeserum? Kan et øyevippeserum være skadelig? Og hva er viktig å vite før du kjøper et vippeserum? I denne artikkelen får du svar på alle dine spørsmål, og våre beste tips til hvordan du får sterkere, sunnere og lengre vipper uten skadelige kjemiske stoffer!

Sofie Tidemand

Medgründer, HairLust

Sofie er medgründer av HairLust. Hun er en hår-nerd med stor H og elsker å kunne formidle sin erfaring i faget til andre. Hun har en stor interesse for å lære om og teste de nyeste trendene rundt naturlig hårpleie, stylingtips og ingredienser. De siste årene har hun sørget for å holde seg oppdatert med alt som beveger seg innen feltet. Noe av det beste hun vet er å kunne gjøre en forskjell for mennesker.Les mer om skribenten.

Vi ønsker vel alle at vi hadde lange, fyldige og sterke vipper? Vi kjemper oss gjennom listen av “årets beste maskara” for å finne nettopp den formelen, som gir vippene våre mest lengde og volum uten å klumpe seg, og vi har vel alle slitt med falske vipper og vippeextensions bare for å finne ut at det virkelig ikke er en holdbar løsning?

Men! Hva hvis det nå var en annen, lettere og mer skånsom løsning til lengre vipper med naturlig fylde og volum?

I denne artikkelen går jeg i dybden på hvordan et vippeserum virker, hvorfor et vippeserum kan være din vei til lengre vipper, og jeg guider deg til alt du bør vite før du går ut og investerer i et øyevippeserum. Les videre og lær hvordan du får sunnere og lengre øyevipper uten skadelige kjemiske stoffer!

Hvorfor bruke et vippeserum?

I jakten på lengre vipper ender vi kvinner ofte med å skade vippene i det lange løp. Vi tester den ene maskaraen etter den andre, prøver den ene behandlingen med vippeextensions etter den andre, og vi limer på falske øyevipper hver gang vi skal ut på byen. Det har ikke noe å si at øyelokkene blir røde og irriterte, eller at vippene faller ut etter kort tid og aldri når å vokse seg fyldige og lange. Med all slitasje og kjemiske stoffer som vi utsetter vippene for hver eneste dag, er det jo ikke så merkelig.

Hvis du også er lei av alle de kortvarige, skadelige løsningene i kampen for lengre vipper, så kan et vippeserum være svaret:

Hvis du finner et godt øyevippeserum uten skadelige kjemiske stoffer, vil du kunne gi vippene og hårrøttene den næring, pleie og kjærlighet som skal til for at de styrkes, at vekstsyklusen forlenges, og at de som resultat vil bli naturlig lengre og fyldigere. Det høres jo ganske så bra ut, ikke sant? La oss dykke litt lenger ned i dette temaet og finne ut hvordan et vippeserum egentlig virker, og hvordan det kan gi deg lengre vipper. Les videre nedenfor.

4 fordeler ved å bruke et øyevippeserum:

Fordelene ved å bruke et vippeserum er mange, og kan altså være en god investering for deg som ønsker både fyldigere og lengre vipper! I motsetning til mange andre produkter på markedet, er det en vesentlig fordel at et vippeserum kan gi deg et langvarig resultat uten å skade vippene eller øynene. Nedenfor har jeg listet opp mine 4 beste grunner til hvorfor du bør overveie å investere i et vippeserum, i jakten på lengre vipper:

 1. Du oppnår et naturlig resultat! Et øyevippeserum virker ved at det forlenger dine egne øyevippers vekstsyklus, og velger du det riktige vippeserumet, kan du få naturlig lengre øyevipper uten skadelige kjemiske ingredienser og hormonforstyrrende stoffer.

 2. Du sparer tid og slipper for å anvende maskara hele tiden, for å vise at du har lengre øyevipper enn du faktisk har.

 3. På lang sikt får du, ved bruk av et vippeserum, et mer økonomisk alternativ i forhold til andre produkter på markedet.

 4. Ved kun å anvende øyevippeserum 2 ganger daglig, kan du oppnå fyldigere og lengre vipper som du alltid har drømt om!

Hvordan virker et øyevippeserum?

Overalt på nettet kan du se kvinner som takker deres vippeserum for de forførende, fyldige og lengre vipper. Men mange (meg selv inkludert) er og forblir skeptikere, og hvis vi skal introdusere et sånt produkt til skjønnhetsrutinen, så skal vi helst vite helt nøyaktig hvordan et vippeserum virker, hva det gjør og om det faktisk er så sunt som det ser ut!

Men for å forstå hvordan et vippeserum virker, er man nødt til å først forstå hvordan øyevippene virker, hvordan de gror og hvorfor de ikke blir like lange som de fortryllende bambivippene man ser overalt på sosiale medier.

Akkurat som håret vi har på hodet, varierer både styrken og kvaliteten av vippene fra person til person, og hvor lange vipper vi kan få avhenger derfor bla. av gener, hormoner og skjønnhetsrutinene vi utsetter vippene for i hverdagen. Derfor er vi dessverre ikke alle genetisk bygget til å automatisk få superlange vipper uten å gjøre noe aktivt for det.

Men hvordan kan man da påvirke vippene til å gro lengre og sterkere? Det skal jeg fortelle deg - litt senere, når vi først har fått en forståelse for hvordan øyevippene gror:

Øyevippenes vekstfaser

Akkurat som håret gjennomgår vippene også en vekstsyklus, som deles opp i 3 faser:

Den anagene fase:

Den anagene fase er den fasen håret er i når det vokser, og hårsekkens funksjon er optimal. For vippene varer vekstfasen gjerne mellom 30 og 45 dager, og kun ca. 40% av alle vippene i den øverste vippekanten og 15% av vippene i den nederste befinner seg i denne fasen på samme tid. Hver vippe vil i løpet av denne perioden vokse ut til en genetisk bestemt lengde og deretter stoppe å vokse i takt med at de går videre til den neste fasen, den katagene overgangsfasen.

Slik påvirker vippeserumet øyevippenes vekst: Når du bruker et øyevippeserum, vil ingrediensene i formelen fungere litt som gjødsel for hårsekkene. Det vil kunne pleie og fukte huden rundt vippene, så hudcellene ikke blir dehydrert, det vil stimulere blodsirkulasjonen til hårsekkene og tilføre de næringsstoffene og vitaminene hårsekkene har bruk for for å kunne produsere hår. Utover det inneholder et vippeserum ofte ingredienser som blokkerer hårsekkenes produksjon av DHT, hvilket er et hormon som tvinger hårsekkene i dvale før tiden.

Dermed vil et øyevippeserum kunne styrke vippene så de ikke faller ut før tiden, og forlenge vippenes anagene fase, slik at de vokser i lengre tid og at flere vipper vokser på samme tid. Dette resulterer i både fyldigere og lengre vipper.

Den katagene fase:

Når vippene når den katagene fasen i deres vekstsyklus, stopper hårsekkene med å produsere hår og begynner i stedet å skrumpe. Når dette skjer, river hårroten seg fri fra roten av hårsekken og blodtilførselen til håret stopper. Håret begynner deretter langsomt å bevege seg opp mot hudbarrieren, så håret er klar til å gå i dvale og til slutt falle ut under neste fase. Denne katagene fasen er den korteste av hårets vekstfaser, og varer kun mellom 2-3 uker.

Slik virker et vippeserum: Hvis håret faller ut før tiden, fordi det enten er blitt svekket eller faller at under bruk av f.eks. sminke, vippetang, falske vipper eller lignende, så er det ikke slik at et nytt hår gror ut med det samme. Da skal hårsekken først gjennomgå hele livssyklusen, før den begynner å produsere hår igjen på ny. Derfor er det viktig at man pleier og passer vippene og unngår alt for mye slitasje, samt at man holder seg vekke fra produkter som falske vipper og lignende. Et øyevippeserum vil kunne styrke og pleie vippene, så de ikke faller ut før tiden eller rives ut så lett. Utover det vil et vippeserum kunne gi huden og hårsekkene den pleien og næringen det er bruk for, så hårsekkenes funkskjon optimeres, og de hurtigere kan produsere sunne, sterke og lengre øyenvipper igjen.

Den telogene fase:

Den siste fasen i vippenes vekstsyklus er den telogene fase, også kalt hvile- eller dvalefasen. Her begynner hårsekken å bygge seg selv opp igjen og forberede seg til en ny produksjon av hår. I denne fasen hviler håret rett under hudbarrieren en stund, før det naturlig faller ut. Dvalefasen kan vare i opptil 100 dager før øyevippen faller ut og hårsekken begynner å produsere et nytt hår, og det tar gjerne rundt 4-8 uker før denne vippen er erstattet, og et nytt hår har vokst ut.

Men slapp av, du vil ikke oppleve at alle vippene dine plutselig faller ut på én og samme tid, så du plutselig står helt uten øyevipper. Hver vippe har nemlig dens helt egen livssyklus, og det er derfor veldig normalt at en vippe eller to faller ut helt naturlig de fleste dager.

Slik kan et øyevippeserum sette gang på vippeveksten igjen: Hvis du bruker et godt vippeserum, så vil du til og med (utover å kunne forlenge vippenes vekstfase og få lengre vipper, og utover at du minsker risikoen for at vippene faller ut før tiden), kunne optimere regenereringen av hårsekkene, så nye hår vil kunne gro ut enda fortere enn før.

Dette betyr at et vippeserum vil få de resterende vippene til å vokse seg lengre og sterkere, mens færre hår vil falle ut før tid, og nye hår vil kunne vokse ut fortere enn normalt. Med et øyevippeserum vil du derfor ikke på samme måte merke at vippene faller av under den telogene fase, men i stedet føle at du har flere, fyldigere og lengre øyevipper.

Kort sagt: Slik virker et vippeserum

Et vippeserum virker slik at den tilfører vitaminer, antioksidanter og andre næringsstoffer til huden, vippene og hårsekkene, hvilket gjør at huden ikke tørker ut, at hårsekkenes funksjon, kvalitet og størrelse optimeres og hårene styrkes, så vekstsyklusen forlenges og vippene vokser seg lengre og fyldigere. Når hårsekkene stimuleres på denne måten med et øyevippeserum, betyr det at hårsekkene regenereres fortere, etter at et hår har falt av, og et nytt hår derfor vokser fortere ut igjen. På samme måte får hårsekkene den næringen det er behov for, slik at de kan produsere hår i lengre tid, og så hårene ikke faller så lett av før tiden.

Med et godt vippeserum vil du derfor kunne få både sterkere og lengre vipper, som ikke faller ut før de har gjennomgått hele deres livssyklus.

3 hurtige om serum til øjenvipper

Det er veldig mange fordeler ved å bruke et vippeserum til daglig pleie av øyevippene, men de tre fordelene jeg synes er viktigst å fremheve får du her:

 1. Et øyevippeserum er veldig enkelt å bruke som en fast del av den daglige skjønnhetsrutinen

 2. Med et ordentlig bra vippeserum kan du oppnå et lengerevarende, naturlig resultat med fyldigere og lengre øyevipper

 3. Det riktige vippeserumet skader verken øyne eller vipper, og velger du et mildt øyevippeserum uten skadelige eller hormonforstyrrende stoffer, er den velegnet til selv den sarteste hud

Kort sagt - et vippeserum er lett å bruke, effektiv i lengden og fungerer til selv den mest sensitive hud. Man hører godt at jeg er fan, for å si det slik...

Vis dette opslag på Instagram

How to use @thehairlust Eyelash enhancement serum 👌

Et opslag delt af HairLust (@thehairlust) den

Hvordan bruker jeg et vippeserum? [Video]

Det er ærlig talt veldig enkelt å bruke et vippeserum. Det er dog et par ting man bør være oppmerksom på når man bruker et øyevippeserum hver dag. Det gjennomgår jeg nå, og i tillegg får du et godt råd til hvordan du lett kan implementere et øyevippeserum i skjønnhetsrutinen her:

Hvordan et vippeserum skal brukes, kommer veldig an på hvilket du bruker. Mitt første tips er derfor at du følger instruksjonene på det vippeserumet du har kjøpt, så sikrer du nemlig at du får mest mulig ut av produktet.

Hvis du har kastet emballasjen eller ikke kan finne en god instruksjon, kan du følge disse rådene:

 1. Bruk vippeserum 1-2 ganger om dagen (dette avhenger av det serumet du har. Den jeg anbefaler deg senere i denne artikkelen skal påføres 2 ganger daglig, morgen og kveld).

 2. Sørg for at vippene er rene før du påfører øyevippeserumet. Rens derfor hud og vipper før bruk.

 3. Påfør vippeserum langs vippekanten (IKKE den våte kanten langs øyet, men ovenfor vippene - der du ville påført falske vipper hvis du brukte det). Ikke påfør for mye, ett strøk er nok, og pass på å ikke få den inn i selve øyet. Serum er til huden og hårrøttene, og det kan svi hvis det kommer direkte i øyet.

 4. La øyevippeserumet trenge inn før du enten påfører sminke om morgenen eller gnir deg i trette øyne om kvelden.

 5. Voilá - Vippene er nå klar for dagen eller for å få skjønnhetssøvn gjennom hele natten. Vanskeligere er det ikke!

Her får du en liten how-to video, som viser hvor simpelt det er å bruke et øyevippeserum:

Ved de fleste vippeserum, ser man gode resultater etter ca. 8-12 ukers bruk, det kommer litt an på hvilket vippeserum du har, og om du husker å bruke den hver dag og etter anvisningene.

Finn en rutine som passer deg

For å huske å påføre vippeserum hver eneste dag, er det viktig at du får den implementert som en fast del av din daglige skjønnhetsrutine. Jo mer du får øyevippeserumet til å bli en fast del av rutinen, jo færre ganger vil du glemme den, og jo mer nytte vil du i siste ende få av et vippeserum.

Mangler du inspirasjon til hvordan du kan strukturere morgen- og kveldsrutinen, slik at du kan huske øyevippeserum? Da kan du kanskje finne inspirasjon i mine rutiner her:

 • Min morgenrutine med vippeserum: Jeg bruker det hver morgen rett etter at jeg har renset ansiktet, og før jeg påfører min ansiktsserum og ansiktskrem, eller hva enn du bruker til ansiktet ditt. Så lar jeg det trenge inn mens jeg kler meg, brygger morgenkaffen og slapper av med frokosten. Det siste jeg gjør før jeg smutter ut av døren, er å sminke meg og fikse håret. Da har vippeserumet hatt god tid til å trenge inn, og jeg kan ta meg god tid til å sminke meg, med God Morgen Norge eller nyhetene i bakgrunnen.
 • Min kveldsrutine med vippeserum: Om kvelden påfører jeg et øyevippeserum rett etter at jeg har vasket dagen av ansiktet og fjernet skitt og sminkerester. Jeg gjør gjerne dette i litt god tid før jeg hopper i seng, så jeg ikke risikerer å gni for mye i øynene, før det har fått tid til å trenge inn. Når man er trøtt etter en lang dag, kan man automatisk komme til å gni seg i eller rundt øynene - og det er jo ikke meningen at et øyevippeserum skal direkte inn i øye, men i stedet på huden rundt vippene, så den kan trenge inn til hårrøttene og gjøre mest mulig nytte.

Kan jeg bruke vippeserum med sminke?

Ja, det kan du. Jeg vil anbefale deg å la øyevippeserumet trenge inn så lenge som mulig, og påføre sminke som noe av det siste om morgenen. Men… Det er selvfølgelig dager hvor man har det mer travelt enn andre, og hvor det ikke helt er tid til at vippeserumet kan trenge inn. Dager hvor sminken bare skal fikses så fort som mulig før man må storme ut av døren. Her kan man gjerne påføre sminken rett etter at man har påført serumet.

Et godt tips til slike travle morgener er; at man unngår eyeliner og lignende som påføres langs vippekanten, og at man i stedet for at påføre maskara helt ned til røttene kun fokuserer på lengdene av vippene. Det beste ville selvfølgelig være å gi vippene helt sminkefri på slike dager, men det er selvfølgelig også oftest disse travle dagene man har mest bruk for et litt fresh sminke, så man ikke ser helt stuptrøtt ut. Hold heller bare litt igjen på øyesminken og fokuser evt. mer på leppene eller huden disse dagene - det er intet som knallrøde lepper eller glødende hud.

Hvem kan bruke øyevippeserum?

Alle som ønsker fyldigere, sterkere og lengre vipper kan ha nytte av et vippeserum. Det er dog et par spørsmål som går igjen hver gang jeg snakker med folk om vippeserum, og hvem som bør bruke det. Derfor får du svarene her:

Kan jeg bruke vippeserum hvis jeg har extensions?

Ja! Det kan du absolutt, og det kan faktisk være en veldig god idé å bruke et vippeserum hvis du har extensions. Vippeextensions kan nemlig skade de naturlige vippene veldig mye, og derfor er det viktig at du styrker vippene med et øyevippeserum. Spesielt hvis du vil unngå å miste altfor mange av dine naturlige vipper i perioden. Men hvis du ønsker å bruke et vippeserum, mens du har extensions, er det vigtigt, at du er opmærksom på ingredienserne i din øyevippeserum. Det er nemlig noen ingredienser og oljer du må unngå:

En av hovedingrediensene i limen som brukes når vippeextensions skal påføres heter cyanoacrylat. Det er et hurtigtørkende lim, som kan oppløses eller påvirkes av noen spesifikke oljer og glykoler. Derfor skal man være veldig oppmerksom på om vippeserumet man bruker inneholder oljer som kan påvirke vippeextensions. Dersom man har brukt mye penger på å få satt på extensions, vil man vel også gjerne at de holder så lenge som mulig… Ikke sant? Hold deg derfor vekke fra disse ingrediensene, hvis du vil bruke vippeserum med extensions:

Du har extensions: Hold deg vekke fra disse ingredienser i et øyevippeserum:

 • Mineralske oljer
 • Kokosolje
 • Rapsolje
 • Propylene Glycol
 • Butylene Glycol

Enda en ting du bør holde deg vekke fra hvis du har vippeextensions, er for høy og intens varme og fuktighet. Hold deg derfor fra saunaer, lange boblebad og hot yoga, hvis du vil holde på de lange vippene - bare et lite ekstra tips.

Det er dog langt fra alle oljer som kan være problematiske i et vippeserum, når du bruger den med extensions. Man kan f.eks. bruke øyevippeserum som inneholder søt mandelolje eller ricinusolje.

Kan jeg bruke vippeserum hvis jeg er gravid?

Ja, det kan du absolutt, men det kommer veldig an på hvilket serum du velger! Noen øyevippeserum inneholder nemlig noen problematiske ingredienser som kan virke hormonforstyrrende, og som absolutt ikke er gode å bruke når man er gravid eller ammende. Jeg vil egentlig si at det bare generelt alltid er en god idé å unngå produkter med dårlige og skadelige ingredienser i. Men hvilke ingredienser bør du holde deg unna når du skal velge vippeserum? Du får en kjapp guide her:

Hold deg alltid unna øyevippeserum som inneholder prostaglandiner. Prostaglandiner er signalstoffer som modulerer virkningen en lang rekke av hormoner og andre signalstoffer har på all slags vev. Det vil si at prostaglandiner er hormonforstyrrende stoffer, som enten fremmer eller hemmer funksjonen til hormonene. I et vippeserum betyr det, at et evt. innhold av prostaglandiner kan påvirke hormonene våre til å forlenge vippenes vekstsyklus og endre den hormonelt bestemte lengden vippene kan få, så man som resultat får fyldigere eller lengre øyevipper. Men, som du nok har gjettet, skal man tenke seg om hvis man vil omgi seg med hormonforstyrrende stoffer i hverdagen, f.eks. i et vippeserum! Jeg anbefaler at man ALLTID unngår disse i produktene man bruker til hud, hår og andre ting i hverdagen. Noen former for prostaglandiner (PGE & PGF) brukes bla. til å fremkalle medisinsk abort eller igangsette fødsler, og derfor er det spesielt viktig at man under graviditet helt og holdent unngår disse stoffene - også i et vippeserum.

Hold deg unna hormonforstyrrende prostaglandiner eller prostaglandin-lignende stoffer i vippeserumet ditt, hvis du er gravid, ammende eller bare vil passe på deg selv! Her får du et hurtig overblikk over noen av de oftest brukte prostaglandiner i øyevippeserum på markedet:

 • Bimatoprost: Et prostaglandin som ble brukt i det originale Latisse vippeserumet, som kun kan fås på resept i USA og har en rekke bivirkninger. Det er et legemiddel som ikke er godkjent i Norge.
 • Norbimatoprost eller MDN: Et prostaglandin-lignende stoff som finnes i mange øyevippeserum på markedet, og som gir rødme og hudirritasjon ved bruk.
 • Decloro Dihydroxy Difluoro Ethycloprostenolamide: Et prostaglandin-lignende stoff som brukes i mange vippeserum på markedet og som gir rødme og hudirritasjon ved bruk.
 • Kloprostenol: Et prostaglandin som brukes som abortmiddel hos dyr og ble funnet i noen øyevippeserum i Norge, hvilket resulterte i en stor skandale.
 • Andre prostaglandin-lignende stoffer som brukes i vippeserum: Methylamino Dihydro Noralfaprostal, Latanoprost, Isopropyl Cloprostenate, Prostaglandin I.C. & Travoprost.

En fellesbetegnelse for disse stoffene er at navnene ofte inneholder “prost”. Så når du sjekker ingredienslisten på vippeserummet du overveier å investere i, bør du unngå de som har ord med “prost” i på ingredienslisten.

Hvis man derfor er gravid, bør man gå etter et vippeserum med aktive stoffer som peptider, proteiner eller gode planteekstrakter og lignende. De er nemlig sikre å bruke når man er gravid. Men husk alltid å konsultere med egen lege hvis du er i tvil.

Kan jeg bruke vippeserum hvis jeg har sensitiv hud eller allergi?

Ja, det kan du absolutt! Men igjen - det er viktig å velge det riktige serumet til øyevipper. For hvis du velger et øyevippeserum med irritasjonsfremkallende og hormonforstyrrende ingredienser som de jeg nettopp har beskrevet i forrige avsnitt, er irritasjon, kløe og rødme nærmest en garantert bivirkning. Har du i allergi eller sensitiv hud fra før, er dette altså ikke en godt match.

Du får mine beste anbefalinger til et godt vippeserum litt lengre nede - den inneholder verken hormonforstyrrende, allergifremkallende, kreftfremkallende eller miljøbelastende ingredienser!

Kan et vippeserum være skadelig?

Det korte svaret er både ja og nei. Et øyevippeserum fra det riktige merket og med de rette ingrediensene er ikke det minste farlig å bruke. Velger du er mildt vippeserum uten hormonforstyrrende, allergifremkallende, kreftfremkallende eller miljøbelastende ingredienser, kan du til og med bruke det til både sensitiv hud og øyne.

Men…

Det finnes dessverre mange utgaver av vippeserum på markedet, som inneholder ingredienser som kan gi en lang rekke bivirkninger, som allergiske reaksjoner som rødme, kløe og irritasjon. Derfor vil jeg anbefale deg å gjennomgå listen ovenfor, og dobbeltsjekke det vippeserumet du vurderer å kjøpe før du faktisk gjør det.

HairLust anmeldelse

Hva skjer hvis jeg slutter med vippeserum?

Hvis du slutter å bruke vippeserum, vil vippene dine så smått vende tilbake til deres normale vekstsyklus og lengde. Du vil altså ikke fortsette å kunne se den effekten som du oppnådde ved bruk av øyevippeserum.

Hvordan vippene reagerer kan dog også avhenge av hvilket serum man bruker:

Hvis det var en vippeserum med hormonforstyrrende prostaglandiner i, så kan man oppleve at man mister en del vipper kort tid etter at man slutter med øyevippeserum, da hårsekkene ikke lenger tvinges til å produsere hår på samme måte. Deretter vil det gå rundt 3 måneders tid, før vippenes vekst er tilbake til normalen.

Hvis man bruker et vippeserum med aktive stoffer som peptider, proteiner og planteekstrakter eller -oljer, vil man ikke oppleve samme drastiske overgang, men kun at vippene gradvis vender tilbake til normalen. Man vil derfor ikke miste masse vipper når man stopper med å bruke et vippeserum.

Min favoritt: Test av vippeserum

Nå til det jeg har gledet meg mest til å dele! Mitt absolutte favoritt øyevippeserum: HairLust Eyelash Enhancing Serum. De aktive ingredienser i dette serumet er:

 • Widelash™: Dette vippeserumet fra HairLust er basert på et aktivt peptid-kompleks kalt "Widelash™", som effektivt jobber med å sikre en optimal vekstsyklus for vippene. Ifølge studier foretatt av Sederma, gir dette peptid-komplekset dokumentert effekt på kun 30 dager.
 • Arginine: Utover dette inneholder arginine, en essensiell aminosyre, som direkte styrker hårsekkene og hjelper håret med å gro.
 • Vitamin B5 og B7: har en fast plass på ingredienslisten i dette øyevippeserumet. De inngår bla. i kroppens omsetning av f.eks. aminosyrer, som hårsekkene har bruk for slik at håret kan vokse, og du kan få lengre vipper.
 • Koffein: er også å finne i dette vippeserumet, da det virker stimulerende på hårsekkene og hjelper med å forlenge hårets vekstsyklus, samt fordi det er anerkjent for sin evne til å blokkere overproduksjon av DHT.
 • Hyaluronsyre: er en naturlig fuktbinder, som motvirker tap av elastisitet samt fukttap.

Under finner du et før- og etterbilde fra en kunde, som har brukt HairLust Eyelash Enhancing Serum. Dette er sånn cirka det du kan forvente av resultat ved bruk av produktet etter 8-12 uker:

HairLust øjenvippe serum før og etter

Flere tips til lengre vipper

Hvis du ikke er så fan av vippeserum eller bare vil gjøre enda flere gode ting for vippene dine i hverdagen, samtidig som du bruker et vippeserum, så får du her mine 7 beste tips til hvordan du får lengre vipper:

1. Livsstil

Sørg for å ha et sunt kosthold og en sunn livsstil med god mosjon og grønnsaker med masse vitaminer. Det er altså ikke en myte at man blir hva man spiser, og at den livsstilen man har har en stor innflytelse på hvordan både hår og vipper gror. Så pass godt på kroppen, helsen og vippene med en sunn kost og en aktiv livsstil.

2. Husk vitaminer

Ta et kosttilskudd til håret med biotin og andre gode næringsstoffer: Det kan hjelpe kroppen med å optimere og vedlikeholde hårets og vippenes vekst og kvalitet. HairLust Hair Growth Formula Gummies eller Capsules er et veldig godt råd - helt uten syntetiske tilsetningsstoffer!

3. Husk å pleie vippene i dybden

Hvis du vil ha lengre vipper på den helt naturlige måten, bør du sørge for å pleie dem godt. Prøv å enten bruke aloe vera: Press litt av saften fra aloe vera ut fra et stykke frisk aloe vera og påfør det langs vippekanten, før du skal sove. La det virke og trenge inn i hud og hårsekker over natten, og rens deretter ansiktet og vippene som normalt om morgenen. Dermed styrker og nærer du vippene i dybden over natten ved hjelp av ditt eget hjemmelagde vippeserum av ren aloe vera. Du kan også tilføye et par dråper ricinusolje, litt kokosolje eller ren jomfru olivenolje til din friske aloe vera saft, så øker du effekten med gode fettsyrer som pleier huden og hårsekkene i dybden. Oljene kan også brukes alene eller som en oljeblanding uten aloe vera, hvis du ikke er så heldig å ha en fin, frisk aloe vera plante. Fremgangsmåten er den samme.

4. Drikk grønn te:

Grønn te er proppet med gode antioksidanter og vitaminer, og dette er superbra for vippene. Lag derfor ditt eget lille vippeserum hjemme ved å brygge en kopp sterk grønn te hver morgen og kveld, og dypp øyne og vipper godt men skånsomt med en bomullspad/q-tips som er dyppet i den lunkne, grønne teen.

5. Massasje og børsting av vippene:

Akkurat som i hodebunnen kan massasje eller en stimulerende børsting også øke blodsirkulasjonen omkring hårrøttene i vippekanten, hvilket kan virke stimulerende på vippeveksten. Aller første trinn er å rengjøre øyne og vipper og fjerne evt. skitt og sminke. Hvis du foretrekker en mild massasje, bør du vask hendene grundig, tilføre et par dråper olivenolje eller kokosolje på fingertuppene og massere øyelokkene og området rundt vippene forsiktig i ca. 5 minutter. Gi vippene denne formen for massasje et par ganger i uken. Hvis du foretrekker å stimulere vippene ved børsting, bruker du enten en vippebørste eller en rengjort børste fra en tom maskara. Drypp et par dråper E-vitamin på vippekanten og børst vippene fra rot til spiss i ca. 5 minutter, gjenta dette ritualet et par ganger i uken, så gir du vippene din egen stimulerende øyevippeserum med noe så simpelt som dråper av E-vitamin og en vippebørste.

6. Fjern sminken før leggetid

Gi gjerne vippene en pause fra sminke en gang imellom. Sminke sliter utrolig mye på vippene, og mange former for sminke kan virke uttørkende på huden og vippene i lengden. Husk derfor å fjerne sminken og rense ansiktet godt hver eneste dag. Helger eller dagen derpå er gerne gode anledninger til å droppe sminken og gi vippene en velfortjent pause. Men en gang imellom kan du kanskje også fokusere på leppene på sminkefronten og dermed gi vippene en pause og et naturlig uttrykk - uten sminke.

7. Unngå å bøye, gni eller rive

Når du bøyer, river eller sliter i vippene, er det stor sannsynlighet for at du knekker dem eller river dem ut før de har gjennomgått deres naturlige vekstsyklus.

Kan man bruke et vippeserum til øyenbrynene?

Det kan være litt vanskelig å bruke et øyevippeserum til brynene, da et serum til øyenbryn skal påføres over et større område, og derfor er den fine penselen i vippeserumet ikke helt ideell til dette formålet. Men på samme måte som det finnes serum til øyevipper, finnes det også til brynene. Så hvis du ønsker å gå igang med et brynsserum, kan jeg anbefale HairLust Eyebrow Enhancing Serum, som akkurat som vippeserumet er et produkt utviklet med en aktiv formel av peptider, essensielle aminosyrer, vitamin B5 og B7, koffein, hyalyronsyre, og i tillegg er det også arganolje i. En effektiv, men naturlig formula til deg som ønsker fyldige og fine øyenbryn. Vi har faktisk skrevet en artikkel som går mer i dybden med øyenbrynsserum, og ingrediensene i et serum til bryn. Les mer om øyenbrynsserum her og lær mer om hvordan du enkelt og fort kan få flotte, naturlige bryn uten hormonforstyrrende kjemikalier.

Jeg håper at jeg har gitt deg svar på alle spørsmål du måtte ha om vippeserum, og hvordan du kan få lengre vipper helt uten skadelig kjemiske stoffer. Du må gjerne dele alle dine erfaringer med øyevippeserum i kommentarfeltet nedenfor, og har du spørsmål om alt fra vippeserum til diverse hårproblemer - så legg dem i kommentarfeltet. Så skal vi gjøre det vi kan for å svare!

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


2 kommentarer


 • Tanja E

  Har prøvd castorolje på vipper og bryn, men vurderer nå å gå i gang med et vippe- og brynsserum for å se om det funker bedre. Blir spennende å se!


 • Anette

  Nå skal jeg endelig gå til anskaffelse av et vippeserum! Har lenge hatt lyst til å prøve, men har vært litt redd ift. hvordan det fungerer med tanke på allergi osv. Nå har jeg rådført meg med legen min, og venter spent på at serumet skal komme i posten! Super artikkel :)


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres