Test av gode håroljer: Finn den riktige oljen til ditt hår!


Olje brukes ikke kun i matlaging, men også i hudpleie- og hårpleieprodukter. Jeg har testet forskjellige typer oljer, og gir deg svar på hva som er den beste håroljen i denne artikkelen.

Hanne Nyborg

Skjønnhetsskribent

Hanne startet på sin frisørutdannelse, men valgte etter en stund å gå videre med journalistikk istedenfor Hun er nå utdannet journalist fra Universitetet i Bergen, og arbeider som freelance-journalist for HairLust og andre.Les mer om skribenten.

På grunn av oljens fuktgivende, pleiende og beskyttende virkning på hår og hud kan olje med fordel anvendes til å mykne og pleie både hår og hodebunn – MEN ikke alle oljer er like gunstige. Der er nemlig stor forskjell fra olje til olje, og spesielt når det kommer til håret. Nedenfor gjør jeg deg litt klokere på alle de beste håroljene jeg synes du bør kjenne til.

Hva er en god hårolje?

I nyere tid er vi blitt langt klokere på de forskjellige effekter olje kan ha i all slags ulike sammenhenger. Oljen anvendes ikke kun i matlaging, men brukes også flittig i hudpleie- og hårpleieprodukter. Det er dog blitt utrolig populært hos både menn og kvinner å bruke olje til håret. Det gjelder både til pleie av håret så vel som til styling av håret. Hårolje kan brukes på mange forskjellige måter. Du kan bruke en olje til håret som leave-in for å gi håret en dyptgående kur som tilfører gode vitaminer og næringsstoffer til håret. Man kan også bruke en hårolje til å pleie hårtuppene, hvis de har lett for å knekke eller splittes, som vil gjøre det enklere p gro et langt og vakkert hår. I min test av håroljer har jeg hatt fokus på de beste oljene til håret.

En god hårolje har mange anvendelsesmuligheter, alt avhengig av hårtype og behov. Det er nemlig veldig viktig å velge den riktige håroljen til din hårtype.Derfor vil jeg gjennomgå og forklare hvilken hårolje du bør bruke. Det kan også være en god idé å teste forskjellige oljer til hår og deretter gå spesifikt etter en hårolje til ditt behov og din hårtype. Noen er best egnet til fint og tynt hår, andre er bedre til kraftig og tørt hår, og noen er velegnet til alle hårtyper som for eksempel HairLust Hair Oil.

Uansett om håret ditt har bruk for en daglig behandling med en olje eller du bare har bruk for litt ekstra glans en gang imellom, så er en god olje til håret uunnværlig, og kan gjøre en stor forskjell for hårets utseende og tilstand. Det er derfor viktig å finne en som passer til din hårtype, og som ikke tynger håret eller gjør det fett. Det er vanskelig å vite om en hårolje tynger eller gjør håret fett før man har prøvd den, men det er god tommelfingerregel å gå etter en hårolje som ikke er alt for billig.

For å danne et overblikk i denne hårolje-testen, har jeg inndelt alle oljene i to kategorier:

Vegetabilske oljer

Vegetabilske oljer kommer typisk fra nøtter eller frø, og er oftest luktfri. Denne type olje kan brukes alene eller brukes til å fortynne eteriske oljer, før de påføres på huden eller brukes som hårolje. Fortynning av eteriske oljer kan hjelpe med å forhindre eventuelle bivirkninger ved kontakt med ren olje, som for eksempel hudirritasjon. Flere studier viser at for eksempel vindruekjerneolje og kokosolje fungerer svært godt sammen hvis formålet er å styrke og beskytte håret. I vår andre artikkel kan du lese spesifikt om kokosolje til håret og alle dens fordeler.

Eteriske oljer

Eteriske oljer er konsentrerte og kraftige oljer, som ikke bør anvendes direkte på huden ufortynnet. Derfor bør de alltid blandes ut, for eksempel med en vegetabilsk olje før de påføres på huden eller brukes i en olje til håret. Eteriske oljer anvendes i stor utstrekning i kosmetikk, matvarer og farmasøytiske produkter på grunn av dens smak, duft og egenskaper. Eteriske oljer kan brukes som en pleiende ingrediens, og gir ofte håroljen dens duft og smak. Eteriske oljer finnes i planteceller og plantekjertler, typisk på oversiden av planten eller i plantevevet.

Håroljetest

Nå skal vi altså til den store håroljetesten! Les videre når jeg nå skal anmelde hvilke oljeingredienser du bør gå etter når du skal finne en god hårolje til din hårtype:

HER er de 8 beste håroljene:

Arganolje: God hårolje til styling og for å mykne håret

Denne oljen har en beskyttende effekt på håret og etterlater det glatt, mykt og mindre kruset. Arganolje er svært god å bruke som stylingolje, og den kan brukes til de fleste hårtyper. Denne håroljen er gir fin glans, samt et sunt og mykt utseende. Dessuten har arganolje en herlig, nøytral duft, som faller i smak hos de fleste. Perfekt olje til håret!

Kokosolje: God til skadet hår

Kokosolje er en lys hårolje som ikke fetter eller tynger håret, som du bør teste hvis du har problemer med at håret knekker og splittes. Kokosolje er en fantastisk god olje til håret og er en av de få oljene som faktisk trenger inn i hårstrået og derved styrker og reparerer håret innenfra, og ikke bare beskytter håret med en hinne av olje. Denne oljen er svært god til tørt, skadet og ødelagt hår. Kokos har en karakteristisk duft, som de fleste ikke kan få nok av.

hairlust trustpilot

Olivenolje: God til å gjenopplive tørt hår

Olivenolje gir håret elastisitet og glans. Olivenolje er god for tykt og tørt hår, og kan faktisk øke fuktnivået i håret. Så hvis du har problemer med tørt hår, kan du teste en hårolje basert på olivenolje. Vær oppmerksom på at den kan tynge litt hvis du har tynt eller fint hår.

Aprikoskjerneolje: Forebygger fukttap i hår og hodebunn

Aprikoskjerneolje har et høyt innhold av beskyttende fettsyrer, som gjenoppbygger hud- og hårbarrieren og forebygger fukttap. Dette gjør at håret etterlates mykt, smidig og beskyttet. Aprikoskjerneolje inneholder vitamin K, som kan nære hodebunnen og forhindre håravfall ved å styrke hårsekkene.

Mandelolje: Forbedrer hodebunnens helse

Blandingen av vitamin A, B og E i denne oljen hjelper med å styrke hodebunnen. Vitamin E hjelper spesielt med å fremme hodebunnens fuktbalanse, og er derfor en god hårolje å bruke hvis du har tendens til tørr og sensitiv hodebunn. Mandelolje er en lett olje til håret, som er velegnet til alle hårtyper.

Vindruekjerneolje: Beskyttelse av håret

Vindruekjerneolje fungerer svært godt til å beskytte mot varme, og kan med fordel brukes hvis man ofte bruker varmeredskaper som rettetang eller hårføner. Påfør litt i hele håret i løpet av dagen eller før du påfører varme, for å gi håret glans og beskyttelse. Denne håroljen er generelt god til å styrke håret, og reduserer tørt hår og kløende hodebunn.

Synes du ikke helt at en hårolje er nok til at få vakkert og sunt hår? Da bør du overveie å lese om de viktigste vitaminene til håret.

Avokadoolje: Reduserer brudd

Avokadoolje er rik på aminosyrer, vitaminer og fettsyrer. Avokadoolje styrker håret og gjør det mer motstandsdyktig overfor brudd. Denne håroljen er også god til tørt hår, og er en olje til håret du bør teste hvis du har fint eller tynt hår, da den ikke tynger håret.

Ricinusolje: Gir volum til håret

Ricinusolje er en tyngre olje til håret som gir fantastisk fukt. Flere har også brukt denne oljen for å gi håret mere volum. Denne oljen er dog veldig tung og kan derfor tynge håret hos de fleste.

Ved bruk av hårolje: Husk å starte med små mengder

Ved bruk av håroljer som f.eks. kokosolje i håret, er det faktisk ikke alltid slik at jo mer jo bedre. Start alltid med å tilføye kun et par dråper. Du kan alltid tilføye mer olje hvis det er behov for det. Inntil du vet hvordan håret ditt reagerer på håroljen, bruker du kun en liten mengde, varm den lett opp i hendene og jobb den godt inn i det tørre håret, og spesielt i tuppene.

Jeg håper at du ble litt klokere av å lese denne håroljetesten, og at du vil få bruk for den. Dette er de beste håroljene du kan bruke, og håret ditt vil virkelig takke deg. Nå som du vet fordelene ved de ulike oljene til håret, er det bare å komme i gang med å bruke hårolje! Finn den som passer deg og ditt hår best. Når du først er kommet i gang med en god olje til håret, blir den fort fast inventar i din hårrutine. Dersom du ønsker å lese mer om hvordan du kan bruke naturlige plantefettstoffer i hårkur til tørt hår på dette link.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres