• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 499,-

  • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

Test av gode håroljer – Finn den riktige til din hårtype


Hva er en hårolje?

Med en historie som går hundrevis av år tilbake er ikke bruk av oljer noe nytt, derimot har vår kunnskap om oljen blitt bedre de senere årene. Vi har blitt mye klokere om de ulike effektene som oljen kan ha. Oljer brukes ikke bare i matlaging, men de brukes også flittig i hud - og hårpleieprodukter. På grunn av oljens fuktighetsgivende, pleiende og beskyttende effekt på hår og hud, kan olje også brukes til å gi nytt liv i tørt og slitt hår og hodebunn.

En god hårolje er svært anvending og hvilken som passer akkurat deg best kommer ann på din hårtype og behov. Det kan være lurt å teste forskjellige oljer eller gå spesielt for en olje til ditt behov og hårtype, da det finnes mange forskjellige typer håroljer. Noen er egnet for fint og tynt hår, andre er bedre egnet for tykt og tørt hår. Det finnes også de som er egnet til alle slagt hårtyper som HairLust Hair Oil.

Hvorvidt håret ditt trenger en daglig behandling med en olje, eller hvis du bare trenger litt ekstra glans en gang imellom, er en god hårolje uunnværlig og kan gi store forskjeller på hårets utseende og tilstand. Det viktigste er å finne en som passer til din hårtype, og en som ikke får ditt hår til å se fett og tungt ut. Det kan være vanskelig å vite om håroljen er den rette for deg før du prøver den, men en god tommelfingerregel er å prøve en hårolje som ikke er av de aller billigste på markedet.

For å få oversikt over de håroljene som finnes, har vi delt dem inn i to kategorier:

Vegetabilske oljer

Vegetabilske oljer kommer vanligvis fra nøtter eller frø og er ofte luktfrie. Denne typen olje kan brukes alene eller den kan brukes til å fortynne essensielle oljer før den påføres huden eller brukes som hårolje. Fortynning av essensielle oljer kan bidra til å forhindre bivirkninger som hudirritasjon ved kontakt med ren olje. Flere studier viser at for eksempel vindruekjerneolje og kokosnøttolje fungerer godt sammen hvis formålet er å styrke og beskytte håret.

Essensielle oljer

Essensielle oljer, også kalt esteriske oljer, er konsentrerte og kraftige oljer som ikke skal brukes ufortynnet direkte på huden. Derfor bør de alltid blandes med, for eksempel, en vegetabilsk olje før de påføres huden eller brukes i en hårolje. Essensielle oljer er mye brukt i kosmetikk, mat, aromaterapi og farmasøytiske produkter på grunn av deres smak, duft og egenskaper. Essensielle oljer kan brukes som en pleiende ingrediens eller for å gi et produkt lukt og smak. Essensielle oljer finnes i planteceller og plantekjertler, ofte på toppen av planten eller i plantevevet. Avhengig av hvilken olje det er, blir den hentet fra blomster, blader, bær, kongler, strestubber, frukt, skall og andre deler av planter.

Se etter disse vegetabilske oljene når du ser etter en hårolje som passer til ditt behov:

Forskjellige typer vegetabilske håroljer:

Arganolje: God hårolje til styling og til å tilføre håret fuktighet

Denne oljen har en beskyttende effekt på håret og etterlater det glatt, mykt og mindre krusete. Arganolje er veldig god å bruke som stylingolje, og den kan brukes av de fleste hårtyper. Denne håroljen gir en god glans til håret, slik at håret ser sunt og mykt ut. I tillegg har arganolje en vakker, nøytral duft som faller i smak hos de fleste.

Kokosolje: Bra til skadet hår

Kokosolje er en lett olje som ikke tynger håret, og som du bør teste dersom du har problemer med splittede hårtupper og krusete hår. Kokosolje er en fantastisk hårolje og er en av de få oljene som faktisk kan trenge inn i håret, og dermed styrke og reparere håret fra innsiden, og ikke bare med et beskytte lag av olje. Denne oljen er veldig bra for tørt, skadet og ødelagt hår. Kokos har en karakteristisk duft som de fleste ikke kan få nok av. Les mer om HairLust Hair Oil naturlig kokosnøttolje for håret ditt her.

Olivenolje: God til å gjenopplive tørt hår

Olivenoljen er svært god til å gi håret elastitet og glans. Oljen er spesielt bra for tykt, langt og tørt hår da oljen har gode fuktighetsgivende egenskaper. Så dersom du sliter med tørt hår, kan det være lurt å teste en hårolje baseret på olivenolje. Vær oppmerksom på at den kan tynge litt, dersom du bruker den på tynt eller fint hår.

Mandelolje: Forbedrer hodebunnens helse

Blandingen av vitaminene A, B og E i denne oljen bidrar til å styrke hodebunnen. Det høye innholdet av vitamin E bidrar til å fremme hodebunnens fuktighetsbalanse, slik at mandelolje er et godt valg for deg med tørr og følsom hodebunn. Mandelolje er en lett hårolje som passer for alle hårtyper.

Vindruekjerneolje: Beskyttelse av håret

Vindruekjerneolje fungerer veldig bra for å beskytte mot varme og kan brukes hvis du ofte bruker varmeverktøy, for eksempel hårføner eller rettetang. Påfør litt gjennom hele håret i løpet av dagen eller før du bruker varmeverktøy for å gi håret både glans og beskyttelse. Denne håroljen er generelt god til å styrke håret, og reduserer i tillegg tørt hår og kløende hodebunn.

Avokadoolje: Reduserer faren for brukket hår

Avokadoolje er rik på aminosyrer, vitaminer og fettsyrer. Denne oljen styrker håret og gjør det mer motstandsdyktig mot å brekke. Håroljen er også god for tørt hår og er en hårolje du bør teste om du har fint eller tynt hår da den ikke tynger håret ditt.

Castor olje: Gir håret volum

Castor olje, også kjent som ricinusolje, er en tung hårolje som er fantastisk til å fukte håret. Flere har også brukt denne oljen for å gi håret mer volum. Denne oljen er imidlertid veldig tung og kan derfor ende med å tynge håret ditt.

Les vår andre artikkel hvis du vil lære mer om hvordan du bruker naturlige plantefettstoffer i en hårkur på denne lenken.