Krøllekrem eller krølleskum? Her er de 5 beste fordelene


Er du en av de som er så heldig og ha naturlige krøller vet du kanskje også hvor vanskelig det er å finne produkter som faktisk hjelper til å fremheve krøllene dine. De rette produktene kan nemlig gi deg de perfekte krøllene, men feil produkter kan etterlate håret tørt og krusete. Det er derfor viktig å bruke produkter som er spesielt laget for nettopp ditt problemområde.

Mariell Bråten

HairLust

Mariell har en master innen markedsføringsledelse og jobber for HairLust med det norske markedet. Hun er opptatt av naturlig hårpleie, da hun selv har slitt med sensitiv hud i mange år og mener at vi vil se mye mer til naturlige pleieprodukter i fremtiden. Hun er stadig på jakt etter nye produkter og metoder som fremhever sine naturlige krøller og deler gjerne sine erfaringer.Les mer om skribenten.

I tillegg til en god shampoo og balsam kan en god krøllekrem eller et krølleskum hjelpe til å gi deg drømmekrøllene!

Det kan være vanskelig å vite om det er krøllekrem eller krølleskum som passer best for ditt hår - derfor har vi laget denne artikkelen for å hjelpe deg på veien. Vi har prøvd å svare på spørsmålene du måtte ha, som hva den beste krøllekremen er for hår med mye tekstur, og om du kan bruke krøllekrem for rett hår.

Hva er krøllekrem?

En krøllekrem hjelper deg med å forbedre og definer teksturen i håret. En krem for krøllete hår er ofte laget med en blanding av fuktighetsgivende naturlige oljer, vann og andre hår-elskende ingredienser som aloe vera. Kremen virker ved at den dekker håret med et tynt lag. Dette laget hjelper til å glatte hårstråene. Dette forhindrer at krøllene floker seg og skaper en jevn overflate på hårstrået, noe som gjør krøllene mer bevegelig og definerte. Den beste krem for å få krøller gir også god fuktighet og beskytter håret mot skade.

Hvem kan bruke en krem for krøllete hår?

Alle med tekstur i håret kan bruke en krøllekrem. Enten du har myke bølger eller masse krøller kan en god krøllekrem hjelpe til å forbedre kvaliteten på krøllene uten å tynge ned håret. De beste krøllekremene bidrar også til å styrke og tilføre fuktighet til håret. Du kan enkelt kjenne kvaliteten på produktet du bruker, ettersom et produkt med dårlig kvalitet tynger ned og tørker ut krøllene dine.

Men kan du bruke krøllekrem for rett hår? I utgangspunktet ikke, men vi kommer mer tilbake til dette om litt. Først skal vi snakke om forskjellen mellom en krøllekrem og et krølleskum.

Krøllekrem eller krølleskum?

De høres kanskje like ut i navnet, men det er et par viktige forskjeller mellom en krøllekrem og et krølleskum. I tillegg til en forskjell på teksturen i produktene er det også en forskjell på hva produktet faktisk kan gjøre for håret ditt.

Både krøllekrem og hårskum for krøller kan hjelpe til og definere og beskytte krøller mot krus. Forskjellen er at et hårskum for krøller også gir håret mer volum, spesielt ved røttene, og dersom du sliter med at fuktighet gjør krøllene krusete kan et krølleskum være redningen.

5 fordeler ved å bruke krøllekrem

La oss se nærmere på hva den beste krøllekremen kan gjøre for ditt hår.

1. En krøllekrem forbedrer hårets bølgemønster

En krøllekrem forbedrer hårets bølgemønster

Enten du har myke eller krusete krøller vil en krem for å få krøller forbedre og hjelpe til å definere det naturlige bølgemønsteret ditt. Dette kan være spesielt hjelpsomt hvis man ønsker å gi nytt liv til krøllene mellom hver hårvask. Du kan bruke krøllekremen i tørt eller lett fuktig hår ved å klemme kremen inn i håret fra midten av lengden og ned til tuppene. Enklere blir det ikke!

2. En krøllekrem forhindrer krus

En krøllekrem forhindrer krus

Det er vel ingen som liker et krusete hår? Den beste krøllekrem vil hjelpe deg med å forhindre krus slik at du slipper å tenke på og fikse håret gjennom dagen.

3. En krøllekrem tilfører fuktighet

En krøllekrem tilfører fuktighet

Takket være de naturlige oljer og andre fuktighetsgivende ingredienser i en krøllekrem, vil håret få masse fuktighet og føles mykt etter bruk. Det vil også hjelpe til å styrke håret og beskytte det mot skade. Hvis du føler at håret trenger ekstra fuktighet anbefaler vi deg å prøve vår Curl Activator Cream!

4. En krøllekrem gir ekstra glans

En krøllekrem gir ekstra glans

En krem for krøllete hår kan også gi ekstra glans til håret. Ettersom produktet vil hjelpe til å glatte hårstråene og vil dermed gjøre det lettere for fuktighet å trenge dypt inn i hårstråene. Dette vil gjøre håret mykt og glansfullt.

5. En krøllekrem gir et mykt resultat

En krøllekrem gir et mykt resultat

En av de beste tingene du vil merke når du bruker en god krøllekrem er at du får definerte krøller uten at håret blir sprøtt. Hvis du har brukt en hårgelé før har du kanskje lagt merke til at håret føles tørt og sprøtt. Dette er fordi geleen holder krøllene dine på plass ved å skape et stivt hold i håret. Du må bruke tid på å klemme ut de sprø krøllene for at det skal føles mykere dersom du bruker en gelé. Hvis du derimot bruker en god krem kommer håret til å føles mykt helt fra påføringen!

Kan jeg bruke en krøllekrem for rett hår?

Som vi nevnte tidligere finnes det ikke egentlig en krøllekrem for rett hår. En krem for å få krøller vil kun gjøre det den er ment til dersom håret har litt naturlige krøller eller fall i utgangspunktet, og vil ikke utgjøre en stor forskjell i rett hår.

Hvis du sliter med et veldig tynt eller fint hår kan likevel et krølleskum gi deg et godt volum. Hvis du i tillegg bruker en god shampoo og balsam til din hårtype kan det rette hårskummet hjelpe til å løfte håret fra røttene, så du trenger med andre ord ikke å være spesifikt på utkikk etter en krøllekrem for rett hår. Du kan med fordel bruke et krølleskum i stedet når det gjelder å få mer volum i håret.

5 fordeler ved å bruke krølleskum

1. Krølleskum fremhever bølgemønsteret i håret

Krølleskum fremhever bølgemønsteret i håret

I likhet med en krøllekrem kan hårskum for krøller hjelpe til å gi krøllete hår den ekstra boosten som mangler, slik at du får noen krøller som er vakkert definert.

2. Krølleskum løfter røttene og gir volum til håret

Krølleskum løfter røttene og gir volum til håret

En av de største fordelene med krølleskum, er at det tilfører ekstra volum i håret. Hvis du ønsker et godt hold på krøllene og et vakkert volum som varer gjennom dagen anbefaler vi at du prøver et hårskum for krøller.

3. Krølleskum forhindrer at fuktighet trekker inn i håret

Krølleskum forhindrer at fuktighet trekker inn i håret

I motsetning til en krem for krøllete hår kan et krølleskum hjelpe til å forhindre krus i håret, selv ved høy luftfuktighet.

4. Krølleskum fremhever glans og definisjon

Krølleskum fremhever glans og definisjon

Mange type krølleskum har ofte ekstra ingredienser for å fremheve glansen i håret, og får i tillegg håret til å se fyldigere ut og gjør håret mer sprettent enn om du bare bruker shampoo og balsam.

5. Krølleskum er et allsidig produkt

Krølleskum er et allsidig produkt

Et godt krølleskum kan egentlig sees på som en krøllekrem for rett hår. Et hårskum for krøller er svært allsidig og kan fint brukes til ekstra volum i håret selv når du ikke har mye tekstur å jobbe med i utgangspunktet.

Det er også vanlig å bruke både krøllekrem og krølleskum sammen for et mer fullstendig resultat av definisjon og fuktighet. Prøv deg gjerne frem for å se hva som funker best for ditt hår!

Tips for definerte krøller

Hvis du vil ha flere tips til hvordan du kan definere krøllene dine har vi satt sammen en liten liste til deg!

Fjern oppbygging

Selv de som bruker de beste produktene vil ikke få gode resultater dersom håret tynges ned av masse rester og oppbygging i hår og hodebunn. Pass på at du starter med et rent lerret ved å bruke Hair & Scalp Detox Scrub uten sulfater ukentlig. Det beste? Dette produktet er godkjent i Curly girl metoden!

For en ekstra lukseriøs behandling elsker vi å bruke skrubben med vår Scalp Massage Brush som hjelper til å stimulere blodtilførsel i hodebunn samtidig som den skånsomt fjerner døde hudceller og produktrester i hodebunn.

Jobb med vått hår

Når du bruker en krølleskum er det viktig å jobbe med produktet når håret er vått eller fuktig. Å jobbe produktet inn i fuktig hår vil bedre hjelpe til å aktivere krøllene og sette de på plass så de holder seg fine gjennom dagen.

Få bevegelige og luftige krøller

Den rette krøllekremen vil kapsle inn håret, noe som bidrar til å skape noen bevegelige og luftige krøller. For å oppnå riktig bevegelse i krøllene er det viktig å finne rett mengde produkt for ditt hår. Begynn med en liten mengde produkt fra midten av lengden og ned til tuppene og se hvordan håret reagerer. Hvis krøllene viser tegn på tørrhet eller krus betyr det at du trenger mer produkt i håret.

Lufttørk håret

For å hjelpe til å holde håret mykt og sunt anbefaler vi å bruke så lite varme som mulig. En enkel måte å gjøre dette på er ved å lufttørke håret, eller pakke inn håret i et håndkle av bambus så det kan tørke komfortabelt og raskt.

Bytt ut børsten din

I stedet for en tradisjonell hårbørste anbefaler vi å bruke en kam med vide tenner, eller til og med fingrene dine, til å gre ut floker. Børster kan skape mye krus i håret, så med mindre du vil se ut som prinsesse Mia Thermopolis fra En prinsesses dagbok (før makeoveren) foreslår vi at du unngår det!

Beskytt håret gjennom natten

Visste du at putetrekket ditt enten kan skade håret ditt eller faktisk bidra til å beskytte det? Det er helt sant. Et godt putetrekk i bambus kan hjelpe til å forhindre at håret floker seg og brekker når du sover.

Unngå disse ingrediensene

Hvis du leter etter den beste krøllekrem eller krølleskum må du passe på at du velger produkter som ikke inneholder visse ingredienser!

Silikon og mineraloljer

Teknisk sett er silikon trygt å bruke i håret, men det kan likevel svekke håret og gjøre det matt over tid. Silikon legger seg dessuten ofte som et lag i hodebunn og tynger ned håret. Å unngå disse ingrediensene er derfor veldig viktig, og dessuten en stor del av Curly Girl metoden!

Når det kommer til mineraloljer er det lurt å unngå dem om du ser dem på ingredienslista. Oljene er kjent for å forårsake irritasjon og allergisk reaksjon, spesielt hos de med sensitiv hud og hodebunn.

Uttørkende alkoholholdige tilsetningsstoffer

Alkohol, som tilsetningsstoff i hårpleie, som benzylalkohol, ethanol, isopropylalkohol eller etylalkohol er uttørkende for håret og kan fjerne den naturlige og viktige oljen hodebunn produserer – og er det noe vi med krøller trenger er det fuktighet! Disse ingrediensene høres kanskje bra ut for de som sliter med fett og oljete hår, men i krøllete hår skaper det bare problemer.

Pass på å sjekk hvilke ingredienser produktene du velger inneholder, og vær sikker på at de ikke er laget med uttørkende ingredienser. Men merk at de gode, naturlige fettsyrealkoholene fra planter er bra for håret. Disse, i motsetning til tørkealkoholene, ekstraheres naturlig fra f.eks. kokosnøtt eller soya, og brukes som en fuktighetsgivende ingrediens i hår- og hudpleie.

Sulfater

En annen ting du burde passe deg for hvis du vil ha en god krem for krøllete hår er sulfater. Denne ingrediensen finnes i mange hårprodukter, men sulfater kan føre til at håret tørker ut og brekker – to ting vi med krøller virkelig ikke ønsker! Sulfater kan i tillegg føre til rødhet og irritasjon i huden.

Heldigvis er det flere merker som begynner å styre unna sulfater i produktene sine nå som det begynner å bli kjent hvor skadelig ingrediensen kan være.

Her kan du lese mer om hvordan du finner den beste shampoo uten sulfater, silikon og parabener.

Det riktige produktet kan hjelpe deg å fremheve de vakre krøllene dine, og få håret til et nytt nivå. Fra ekstra glans til mer volum og definisjon, den beste krøllekrem eller det beste krølleskum vil hjelpe deg å få det beste ut av håret ditt uten at du trenger å bruke for mye tid på å style det. Hvilket produkt vil du prøve først?

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres