Brynserum: Få fyldige & fine bryn med øyenbrynsserum


De fleste av oss drømmer om tykke, fyldige og fine bryn, som man ikke alltid er nødt til å fylle inn med sminke. Men brynenes vekst kan være vanskelig å påvirke og veien til naturlig fyldige bryn kan være vanskelig å gjennomskue. Heldigvis finnes det brynserum! Men kan et øyenbrynsserum faktisk hjelpe? Hvilket skal man velge, og er det noe man må være oppmerksom på før man investerer i et brynserum? Ja, hvordan få fyldigere bryn rett og slett? Her får du svar på alt du lurer på!

Sofie Tidemand

Medgründer, HairLust

Sofie er medgründer av HairLust. Hun er en hår-nerd med stor H og elsker å kunne formidle sin erfaring i faget til andre. Hun har en stor interesse for å lære om og teste de nyeste trendene rundt naturlig hårpleie, stylingtips og ingredienser. De siste årene har hun sørget for å holde seg oppdatert med alt som beveger seg innen feltet. Noe av det beste hun vet er å kunne gjøre en forskjell for mennesker.Les mer om skribenten.

Tykke, fyldige og fine bryn pryder nå motebildet som aldri før, og vi er gått langt vekk fra de tynne og overnappede brynene fra 90-tallet. Selv er jeg ikke født med de tykkeste og fyldigste bryn, i tillegg til at jeg var litt overivrig med pinsetten i tenårene…. Jeg visste rett og slett ikke bedre! Jeg har derfor testet litt av hvert innenfor sjangeren for å prøve å finne noe som kunne få brynene til å bli synlig tykkere. Løsningen som har fungert best for meg har uten tvil vært et brynserum!

Men hvordan fungerer et øyenbrynsserum? Kan det være skadelig? Og hva må man se etter når man er på leting etter det riktige brynserum?

I denne artikkelen gjør jeg det litt enklere for deg å navigere i jungelen av øyenbrynsserum, forklarer hvordan du kan få fyldigere og fine bryn med et brynserum, hvordan det fungerer, og hva du må være oppmerksom på.

Les videre her og lær mer om øyenbrynsserum. Kanskje dette kan være løsningen for deg, så du endelig kan få fyldige og fine bryn?

Hvorfor bruke et brynserum?

Det kan være mange ulike grunner til at et brynserum kan være en god idé. Men hvis du gjenkjenner noe av det jeg nevner nedenfor, så kan du kanskje overveie å investere i et øyenbrynsserum:

 • Du har nappet brynene for mye (eller helt feil) i en periode og drømmer nå om tykke, fyldige og fine bryn?
 • Du foretrekker en naturlig look?
 • Du er lei av å alltid måtte farge brynene eller sminke dem hver eneste dag?
 • Du vil helst unngå dyre besøk hos kosmetologen, og har ikke lyst til å investere i permanent pigmentering eller lignende.
 • Du er en smule sjalu på venninnene dine når de flasher deres fyldige, fine bryn og omtrent ser ut som de nettopp er kommer fra en photoshoot?
 • Eller har du opplevd at brynene er blitt tynnere eller vokser mindre f.eks. etter graviditet, stressede perioder eller kanskje større sykdomsforløp og lignende?

Da er et brynserum et godt valg til å få sparket hårveksten i gang igjen, så du kan få fyldige, fine bryn som du alltid har drømt om (eller i hvert fall siden de ble populære igjen...).

Det finnes mange forskjellige måter å få fine bryn, som både går fortere og er dyrere enn å bruke et øyenbrynsserum. 3D-øyenbryn, også kalt mikropigmentering, kosmetiske tatoveringer, farging og sminke, for å nevne noen. Men når man konstant utsetter brynene for sterke kjemikalier, gjør man hvert fall ikke noe godt for ens naturlige øyenbryn - snarere tvert imot.

Om du ønsker et holdbart og naturlig resultat er det derfor mye bedre å bruke et godt brynserum med effektive og naturlige ingredienser, som kan gi deg vedvarende fyldige og fine bryn.

Å bruke øyenbrynsserum krever en smule tålmodighet, men resultatene er sjeldent til å ta feil av! Utover det er et brynserum et naturlig valg som støtter brynenes naturlige vekst, spesielt hvis man velger et øyenbrynsserum uten skadelige innholdsstoffer. Det er selvsagt også velegnet til både kvinner og menn, da de er meget diskrete og ikke inneholder farge.

Hvis du har naturlig tynne øyenbryn, har nappe de litt for mye tidligere eller bare helst vil ha tykke, fyldige og fine bryn, anbefaler jeg at du leser videre for å lære mer om brynserum, og hva du bør se etter når du skal finne et godt brynserum. Men først og fremst skal vi se litt nærmere på hvordan en øyenbrynsserum virker:

Slik påvirker et øyenbrynsserum brynenes vekstfaser

Kan man virkelig få fyldige og fine bryn bare ved å bruke et serum?

Før man kan forstå hvordan et brynserum virker, hvordan det påvirker hårvekst, og hvordan man velger riktig serum, må man ha en forståelse av hvordan øyenbrynene vokser og vekstsyklusen de gjennomgår. Det går vi i dybden på her:

Øyenbrynenes vekst

Hårene i brynene, og på resten av kroppen, gror fra hårsekken som ligger et lite stykke under hudens overflate. Håret får næring fra blodårer som sitter fast i hårroten og gir håret den næringen det trenger for å gro. Akkurat som hårveksten på hodet og veksten av vippene, gjennomgår hårene i brynene også en livssyklus inndelt i 3 faser; den anagene fase (vekstfasen), den katagene fase (overgangsfasen) og den telogene fase (hvilefasen). Alle hårene i brynene har deres egen, individuelle vekstsyklus og befinner seg derfor i ulike stadier, hvilket betyr at du ikke plutselig vil miste alle øyenbrynshårene på én og samme tid, men i stedet vil du hele tiden ha hår i brynene. Dermed er det også veldig normalt å miste et par hår løpende, akkurat som man også mister et par vipper og noen hårstrå hver dag.

Hele brynets vekstsyklus tar normalt 12-15 uker fra et hår produseres til det faller ut, og et nytt hår begynner å gro.

Den anagene fase: Slik påvirkes brynene av et brynserum:

Den anagene fasen er den fasen brynene er i når hårene vokser og hårsekkene produserer hår. Denne vekstfasen starter når hårsekken begynner å produsere et nytt hår, og slutter når håret har nådd sin fulle, naturlige lengde. Vekstfasen tar gjerne rundt 30-45 dager.

Med alderen blir lengden av den anagene fasen gradvis mindre i takt med at hårsekkene eldes, og hårene kan bli en smule tynnere og svakere etter hver vekstsyklus. Derfor er det viktig at man sørger for å få i seg de vitaminene og mineralene som kroppen har bruk for til å vedlikeholde håret og hårsekkene eller å bruke et brynserum til å styrke brynene.

Et brynserum fungerer litt som gjødsel til brynene. Ingrediensene vil nemlig både pleie og fukte huden rundt brynene, slik at hudcellene ikke dehydreres og at blodsirkulasjonen økes, og både hårsekker og hår får mer næring via blodet. I tillegg inneholder et godt øyenbrynsserum ingredienser som kan styrke og beskytte hår og celler mot vind, vær og daglig slitasje, samt mot overproduksjon av DHT. DHT er dihydrotestosteron, et hormon som kan tvinge hårsekkene i dvale før tiden.

Et brynserum vil altså kunne styrke og forlenge brynenes vekstsyklus, slik at hårene ikke faller ut før de skal, men i stedet vokser seg lengre og flere hår vokser på samme tid. Bruker du et godt øyenbrynsserum vil du med andre ord kunne få noen veldig fine bryn, som er mer motstandsdyktige, fyldigere og vokser i lengre tid.

Den katagene fase: Slik virker et brynserum:

Den katagene fasen er hårets overgang fra vekst til dvale. Denne overgangsfasen varer i ca. et par uker, og er den korteste fasen i brynenes vekstsyklus. Øyenbrynshårene slutter å vokse, og hårrøttene river seg fri fra hårsekkene og beveger seg opp mot hudbarrieren. Her vil håret forbli i dvale, fastgjort rett under huden, mens hårsekkene i den telogene fase klargjør seg til å produsere nye hår igjen. Når håret kommer i den katagene fasen begynner hårsekkene å skrumpe, mens blodsirkulasjonen til håret stopper og håret får ikke lenger næring fra blodet.

Når brynene kommer i den katagene fasen, vil håret lettere kunne falle ut, da det ikke sitter fast til hårsekken og blodtilførselen lenger. Her vil et brynserum kunne hjelpe ved å styrke og pleie brynene, slik at de ikke faller ut før vekstsyklusen er helt gjennomført.

Den telogene fasen: Slik kan et øyenbrynsserum sette igang veksten igjen:

Øyenbrynenes telogene hvilefase varer i ca. 2-4 måneder og rund 14% av hårene befinner seg i denne fasen på samme tid. Her hviler håret rett under huden, mens hårsekken hviler og så smått gjenoppbygges. Til slutt faller håret naturlig ut mens hårsekken begynner å produsere et nytt hår igjen og en ny vekstsyklus starter.

Bruker du et øyenbrynsserum vil du, utover å kunne minske risikoen for at hårene faller ut før tiden, også kunne optimere gjenoppbyggingen av hårsekkene slik at de nye hårene vil kunne vokse ut fortere enn før. Med et brynserum vil du altså kunne få fine bryn som både er sterkere og synlig fyldigere enn før.

Hvordan virker et øyenbrynsserum?

Akkurat som med håret på hodet, har øyenbrynene også bruk for en god porsjon næringsstoffer for å kunne vokse seg fyldige og sterke. Hver dag blir brynene utsatt for slit, når vi f.eks. napper og farger brynene eller fyller inn med sminke for å skape mer fylde. Utover det er brynene også ekstra utsatte for uttørking og eksterne faktorer som vind, vær og sterke UV-stråler.

Et brynserum stimulerer brynenes vekstsyklus på en naturlig måte ved å tilføre de riktige næringsstoffene til hårsekkene. Når brynene får en ekstra mengde næring, økes hårveksten, og brynene får ekstra volum og tykkere hårstrå.

En øyenbrynserum virker altså ved at den gir brynene, huden rundt dem og hårsekkene et boost av ekstra pleie og næring som kan styrke brynene. Dette gjør at de ikke faller ut før tiden, og at de vokser i lengre tid og dermed blir både lengre og fyldigere. Dette skjer ved at øyenbrynsserumet optimerer hårsekkenes funksjon, størrelse og regenerering, slik at de fortere starter å produsere hår igjen. I tillegg vil vekstfasen forlenges, og brynene blir derfor lengre og sterkere før de naturlig faller ut og gir plass til et nytt hår i en ny livssyklus.

Hvilket øyenbrynsserum bør man gå for?

Når man skal i gang med prosjektet med å få fyldige og fine bryn, er det ett viktig spørsmål som melder seg: Hvordan velger jeg det riktige øyenbrynsserumet? Som med andre kosmetikk- og skjønnhetsprodukter, kan det være stor forskjell på ulike brynserum. Noen lover resultater innenfor kun et par uker, mens andre nevner at det tar lengre tid, men legger heller fokus på naturlige ingredienser og formula. Men hvordan vet man hvilket brynserum man skal velge, og hvorfor lover noen øyenbrynsserum raskere resultater enn andre?

Hvis målet ditt er å få fyldige og fine bryn, undersøker du nok først og fremst hvordan et øyenbrynsserum virker, og hvor fort det vil gi resultater. Vi tenker sjeldent over hva produktene vi bruker hver eneste dag egentlig inneholder. Men hvem forstår egentlig de der innviklede ingredienslistene? Det er dessverre de færreste normale mennesker som gjør det.

Derfor har jeg laget en lett og oversiktlig liste til deg, slik at du fort kan forstå ingrediensene i øyenbrynsserumet du bruker (hvilke du bør se etter, og hvilke du bør unngå!). Så slipper du å sløse masse tid på Google-søk. Bare les her:

Først og fremst: Gå etter et dermatologisk testet brynserum:

Jeg vil sterkt anbefale deg å gå etter et øyenbrynsserum som er dermatologisk testet. Huden i ansiktet og rundt øynene er veldig følsom og sensitiv, og derfor må du alltid sørge for at de produktene du bruker er trygge og testet.

Hvis man kunne få fine bryn på ingen tid, uten å utsette seg selv for skadelige kjemiske stoffer og hormonforstyrrende ingredienser, ville det slettes ikke vært noen etterspørsel etter et slikt produkt. Men slik er dessverre ikke realiteten... Det tar nemlig både tid og tålmodighet å få fine bryn, spesielt hvis det skal gjøres ordentlig og uten at du utsetter deg selv for ingredienser som kan være skadelige.

Forstå ingrediensene i brynserumet ditt

Det er en rekke ingredienser som ofte brukes i øyenbrynsserum på grunn av deres egenskaper for huden, hårsekkene eller håret. For å forstå dem bedre og forstå hvilke man bør gå for, og hvilke man bør unngå, gjennomgår jeg nå de aktive ingrediensene du oftest kan støte på:

Når man kigger på ingredienslisten på en øjenbrynsserum, så finder man oftest indholdsstoffer som: Peptider, Prostaglandiner, Hyaluronsyre, Koffein, aminosyrer som Arginine, eller en plejende olie som Arganolie eller Kokosolie. Man kan også finde vitaminer som Biotin (vitamin B7) eller Panthenol (provitamin B5, som i kontakt med huden omdannes til vitamin B5).

Men hvorfor er akkurat disse ingrediensene man finner i et øyenbrynsserum? Hva er de og hvordan gjør de at du kan få fyldige og fine bryn? Jo, det skal jeg fortelle deg:

Peptider er korte kjeder av aminosyrer som er viktige byggesteiner i proteinene kollagen, elastin og keratin, som både huden og håret består av. Proteiner som danner grunnlaget for hudens og hårenes elastisitet og styrke. Derfor vil peptider i et brynserum kunne styrke og fremme vekstsyklusen og optimere veksten av brynene.

Prostaglandiner er signalstoffer, som enten fremmer eller hemmer virkningen som en lang rekke av hormoner har på kroppens vev. Det betyr at prostaglandiner er hormonforstyrrende stoffer, som enten hemmer eller fremmer hormonenes funksjoner. I et øyenbrynsserum vil de kunne påvirke hormonene til å forlenge brynenes vekstsyklus og gi deg tykkere, lengre og fyldigere bryn. Man bør dog tenke seg godt om før man velger et brynserum med slike prostaglandiner i, da det er hormonforstyrrende stoffer som både kan gi allergiske reaksjoner som kløe, svie og rødme, og som forstyrrer din normale hormonbalanse. Utover det brukes mange prostaglandiner også til å fremkalle medisinske aborter eller igangsatte fødsler, og derfor er det veldig viktig at man ikke bruker et øyenbrynserum med disse stoffene under f.eks. graviditet eller amming!

Vitaminer som Biotin & Panthenol er vitaminer som bla. Inngår stoffskiftereaksjoner og i kroppens omsetning av f.eks. aminosyrer, som hårsekkene har bruk for slik at bryn og vipper kan vokse. I et brynserum hjelper de altså med å stimulere hårveksten naturlig samt fremme en sunn blodsirkulasjon, slik at oksygen og næringsstoffer lettere transporteres til hårsekkene.

Arginine er en aminosyre, som er en viktig byggestein i proteinene som hud og øyenbryn består av. Derfor kan det styrke brynene og bidra til å optimere vekstsyklusen.

Arganolje eller en lignende olje, som kan pleie og virke fuktgivende på hud og hår, er alltid bra å se etter i et øyenbrynsserum. Jo mer fuktet huden og hårrøttene er, jo bedre vil hårproduksjonen i brynene være. Utover dette inneholder en god, fuktgivende olje masse vitaminer, fettsyrer og antioksidanter, som er gode for hud, hår og hårsekker.

Hyaluronsyre er ofte noe man finner i hudpleieprodukter. Det er en god fuktbinder, som finnes naturlig i huden og motvirker tap av elastisitet og dehydrering i hudcellene.

Koffein er også noe du ofte finner i et brynserum eller i produkter mot hårtap. Koffein virker nemlig stimulerende på hårsekkene og blodsirkulasjonen til hårsekkene. Dermed kan koffein hjelpe med å forlenge hårets vekstsyklus. Et annet pluss med koffein er at det er kjent for sin evne til å blokkere overproduksjon av DHT (dihydrotestosteron) i hårsekkene i øyenbrynene, som ellers kan være en typisk årsak til hårtap.

Kort sagt: Disse ingrediensene bør du se etter når du skal velge et øyenbrynsserum:

Hvis du ønsker naturlig fine bryn, og gjerne vil unngå hormonforstyrrende stoffer i et øyenbrynsserum, bør du alltid gå etter de mest naturlige ingrediensene:

 • Peptider
 • Vitaminer som biotin og panthenol
 • Arginine
 • Arganolje eller andre fuktgivende vegetabilske oljer
 • Hyaluronsyre
 • Koffein

I et godt øyenbrynsserum skal peptider gjerne stå i stedet for prostaglandiner, og biotin må gjerne være en hovedingrediens. Biotin er et superviktig vitamin for håret, som du kan lese mer om i denne artikkelen om biotin og dets mange gode egenskaper for håret.

Med disse ingredienser i et øyenbrynsserum er du sikret god, sikker pleie av brynene, og en optimering av din naturlige hårvekst i dette området.

Men… Hvis du vil ha tykkere og fyldigere bryn og ikke er så opptatt av hvilke kjemiske stoffer du utsetter deg selv for, vil du med et serum som inneholder prostaglandiner, være sikret resultater. Jeg vil likevel ikke anbefale å gå for denne typen serum, da de ikke bare kan gi deg allergiske reaksjoner, men simpelthen fordi det kan være en lang rekke andre bivirkninger forbundet med å utsette seg selv for hormonforstyrrende stoffer i hverdagen.

Kort sagt: Disse ingrediensene bør du unngå når du skal finne riktig brynserum:

Som du nok allerede har forstått, vil jeg anbefale deg å unngå hormonforstyrrende stoffer og andre skadelige kjemiske stoffer i et øyenbrynsserum, som du tross alt skal bruke hver eneste dag. Er du gravid eller ammende er dette enda viktigere!

Når du skal spotte og unngå hormonforstyrrende prostaglandiner, bør du holde deg langt unna disse stoffene på ingredienslisten av et brynserum:

 • Bimatoprost
 • Norbimatoprost eller MDN
 • Decloro Dihydroxy Difluoro Ethycloprostenolamide
 • Kloprostenol
 • Andre prostaglandin-lignende stoffer som brukes i øyenbrynsserum: Methylamino Dihydro Noralfaprostal, Latanoprost, Isopropyl Cloprostenate, Prostaglandin I.C. & Travoprost.

En fellesbetegnelse for disse stoffene er at navnene ofte inneholder “prost”, så når du sjekker ingredienslisten på ditt brynserum. Unngå gjerne serum som har ord med “prost” i.

Utover dette kan mineralske oljer også være et problem, da de kan være kreftfremkallende og hope seg opp i noen av kroppens viktige organer, bla. leveren og milten. Man kan finne mineralske oljer i en del leppepomader og også i matvarer. Hold deg derfor unna disse oljene når du skal finne et godt øyenbrynsserum:

 • Petrolatum
 • Paraffinum liquidum
 • Paraffin
 • Cera microcristallina/microcrystalline wax
 • Ceresin
 • Mineral oil
 • Ozokerite
 • Synthetic wax

Det er ofte en sammenheng mellom pris og kvalitet, men når det handler om hud, hår og helse, så anbefaler jeg at man ikke går på kompromiss - men alltid velger kvalitet og gjennomsiktighet fremfor lave priser. Ta derfor en grundig titt på varedeklarasjonen på produktet før du kjøper det, og velg kun brynserum fra merker som tydelig skildrer innholdet i deres produkter, og hvor du enkelt kan se at serumet ikke inneholder prostaglandiner, mineralske oljer eller andre skadelige stoffer. Når jeg kjøper nye produkter leker jeg alltid litt detektiv først, for å finne frem til nøyaktig hva jeg utsetter kroppen min for - og det kan anbefales, for man lærer veldig mye ved å gå litt i dybden på ingrediensene.

Vi har skrevet mer om hva serumer bør og ikke bør inneholde i vår artkikel om vippeserum her.

Nå som vi vet litt mer om brynserum, hvordan det påvirker veksten av dine øyenbryn, og hva de bør og ikke bør inneholde - la oss dykke dypere ned i hvordan du bruker det:

Hvordan bruker man et øyenbrynsserum?

Å få fyldige og fine bryn kan være en tidkrevende prosess, og man vil ikke oppleve at resultatene kommer over natten. Men har man en smule tålmodighet, vil kontinuerlig pleie med et brynserum kunne gi gode resultater etter rundt 8-12 uker. Slik gjør du:

Finn en rutine som passer for deg

Øyenbrynsserum skal ofte brukes regelmessig hvis man har forventninger om å ende opp med fyldigere og fine bryn.

For å få best mulig effekt med et øyenbrynsserum, er det viktig at man bruker det etter anvisningene som er opplyst av produsenten. Du finner dem ofte bakpå emballasjen eller på produsentens nettside.

Vanligvis skal et brynserum påføres to ganger om dagen, men for de med litt sterkere ingredienser i, vil det kun være anbefalt å påføre dem én gang om dagen. Dette avhenger av hvilket øyenbrynsserum du har, så sjekk alltid anbefalinger som er gjeldende for det produkter du bruker.

Dersom du har det travelt om morgenen, kan det kanskje være litt vanskelig å alltid huske å påføre brynserum, og superlange skjønnhetsrutiner er det bare ikke alltid tid til i en hektisk hverdag. Derfor er det viktig å finne en rutine som passer til deg, slik at du husker å få påført øyenbrynsserum hver eneste dag. (Ta det rolig: Hvis du glemmer å bruke brynserum en sjelden gang innimellom, vil det ikke gjøre noen forskjell, så lenge du for det meste husker å bruke den regelmessig).

Jeg anbefaler deg å alltid bruke din brynserum rett etter at du har renset ansiktet, både morgen og kveld - hvis serumet skal brukes 2 ganger om dagen. Det skal påføres på rene øyenbryn. Om morgenen er det en god idé å la det virke litt før du tar på sminke, så den får lov til å trenge godt inn i huden og hårsekkene. Når man på denne måten får serum innført som en fast del av hudpleierutinen, blir den vanskeligere å glemme i hverdagen, og er jo absolutt ikke dårlig for resultatene.

[Video] Slik bruker du et øyenbrynsserum:

Helt kort og enkelt; slik bruker du et brynserum:

For de fleste serumer, inkludert HairLust Eyebrow Enhancing Serum, som jeg går mer i dybden på litt lengre nede, så anbefaler man at de skal påføres 2 ganger daglig - morgen og kveld. Sørg for at brynene er rene og tørre, og jobb produktet godt inn i huden under brynene. La øyenbrynsserumet trenge inn før du f.eks. sminker deg. Deretter er det bare å ha tålmodighet. Det tar gjerne 8-12 uker før hårveksten tar skikkelig fart, og du begynner å se gode resultater.

Det er superenkelt! Se selv i denne videoen her:

Kan man bruke sminke når man har påført øyenbrynsserum?

Ja, det kan du absolutt. Det er bare viktig at du bruker serumet på rene og tørre bryn, for at det får best mulighet for å kunne trenge inn. Bruk den derfor om morgenen før du sminker deg, og om kvelden når sminken er fjernet og huden er ren.

Jeg påfører øyenbrynsserum som noe av det første om morgenen etter ansiktsrens og dagkrem. Så spiser jeg frokost og gjør meg klar, før jeg sminker meg som siste steg i rutinen. Da får serumet god tid til å trenge inn. Om kvelden gjør jeg det rett etter ansiktsrens og nattkrem, og så får brynserumet god tid til å trenge inn hele natten.

Hva skjer når jeg stopper med øyenbrynsserum?

Dessverre kan brynene ofte gå tilbake til deres opprinnelige tilstand når man slutter å bruke brynserum, da de ikke lenger får tilført de gode fuktbevarende ingrediensene og næringsstoffene regelmessig. Og hvis du har brukt et serum med hormonforstyrrende stoffer som prostaglandiner, vil brynene ofte miste en del hår når du slutter. Men hvis du bruger et mer naturlig øyenbrynsserum uten disse sterke ingrediensene, og heller et som er basert på bla. peptider, vitaminer og gode planteoljer, vil ikke forskjellen være så stor når du velger å slutte å bruke det.

Kan et brynserum være skadelig?

Både ja og nei. Det kommer helt an på hvilket øyenbrynsserum du velger. Hvis du bruker et naturlig brynserum uten hormonforstyrrende eller andre skadelige ingredienser, kan det være et helt sikkert middel for å få naturlig fyldige og fine bryn. Men! Som jeg har nevnt tidligere, kan man få mange forskjellige former for øyenbrynsserum - noen er mer naturlige enn andre. Derfor kan det å velge er serum med hormonforstyrrende ingredienser gi deg en rekke bivirkninger som bla. allergiske reaksjoner. Jeg anbefaler deg derfor å tenke over innholdet før du investerer i et brynserum. På samme måte er det rett og slett ikke verdt risikoen ved å bruke et øyenbrynserum med hormonforstyrrende stoffer i, hvis du er gravid eller ammende.

Selv om vi alle er kjent med ordtaket “man må lide for skjønnheten”, er dette ikke lenger en realitet når vi nå kan få så mange naturlige alternativer på markedet. Mitt råd til deg er derfor: Husk å sjekke ingredienslisten før du kjøper noe, og hold deg langt unna merker og produkter som ikke tydelig viser innholder i produktene!

Noen har mer sensitiv hud enn andre, og kan derfor lett reagere på sterke kosmetiske produkter. Har du, som meg, en mer sensitiv hudtype, er det en god idé å gå for de mest naturlige produktene på markedet, også når det kommer til brynserum.

Men hvor noen kan reagere sterkt på visse ingredienser, kan andre være helt upåvirket av dem. I tillegg til å sjekke ingredienslisten, er det derfor også lurt å prøve kosmetiske produkter på innsiden av håndleddet før du kjøper dem, eller påfører dem i ansiktet og rundt øynene. Dette gjelder både for brynserum, men også for alle andre former for kosmetikk, parfyme og hudpleieprodukter.

hairlust trustpilot

Naturlig brynserum fra HairLust

HairLust Eyebrow Enhancing Serum er et naturlig, men effektivt øyenbrynsserum som er basert på aktive peptider, aminosyrer, biotin, Vitamin B5, hyaluronsyre, koffein og arganolje. Alle disse ingrediensene pleier og nærer både hud, hår og hårsekker i dybden, slik at øyenbrynene får de beste betingelsene for å vokse seg sterke, sunne og fyldige. Komplekset av peptider som brukes i HairLust øyenbrynsserum, kalles Widelash™. Det er en innovativ sammensetning av peptider, som jobber effektivt for å sikre en optimal vekstsyklus for brynene, og som faktisk har dokumentert effekt på kun 30 dager (ifølge studier som er foretatt av Sederma). De aktive ingrediensene virker derfor stimulerende på øyenbrynenes naturlige vekstsyklus, samtidig som de gir styrke og smidighet til hårene.

HairLust øyenbrynsserum er dermatologisk testet og inneholder ingen skadelige prostaglandiner eller mineralske oljer. Den er altså både et naturlig og sikkert valg hvis du ønsker et brynserum som kan gi deg naturlig fine bryn uten samme risiko for alle bivirkninger man kan få ved bruk av andre produkter på markedet.

Hvorfor skal du velge et øyenbrynsserum fra HairLust?

Jo, det skal jeg fortelle deg! Fordi det virker. Her har jeg listet opp 5 av mine beste grunner til hvorfor et øyenbrynsserum fra HairLust er et godt og fornuftig valg:

 • Du slipper å bruke masse penger på dyre, kosmetiske behandlinger som ikke styrker dine naturlige bryn

 • Det er helt naturlig, dermatologisk testet og fri for skadelige kjemikalier som f.eks. prostaglandiner og mineralske oljer

 • Du slipper å måtte bruke masse tid og sminke på å fylle inn brynene hver eneste dag

 • Du får et naturlig og langvarig resultat

 • Produktet er drøyt i bruk og holder i flere måneder, hvis det brukes etter anvisningene

Før- og etterbilder ved bruk av HairLust øyenbrynsserum:

Under har jeg lagt ved et før- og etterbilde fra en kunde som har brukt HairLust Eyebrow Enhancing Serum.

før og efter øjenbrynsserum

Resultatene varierer fra person til person, men mange kunder melder om resultater innenfor 8-12 ukers bruk.

Brynserum vs. vippeserum

Jeg blir ofte stilt spørsmålet; kan man bruke samme serum til både øyevipper og øyenbryn. Det korte svaret er dessverre nei, og her har du grunnen:

Et brynserum inneholder noen kraftigere ingredienser som ikke bør brukes på vippene og tett på øyet. Omvendt inneholder et vippeserum ingredienser som er litt for svake til å kunne gjøre den store forskjell for hårveksten på øyenbrynene. Utover dette bør produktets børste også være utviklet til formålet, da det selvfølgelig er lettest å påføre et vippeserum med en liten, tynn børste fremfor en tykkere børste som er laget til øyenbryn (og omvendt).

Hvis du i tillegg til fine bryn også drømmer om flotte, lange, forførende vipper, er det en god idé at man investerer i både et brynserum og et vippeserum. Hos HairLust kan du få begge deler, og du sparer til og med penger hvis du kjøper begge på samme tid - et lite tips fra meg til deg. Du kan finne produktene samlet her.

Flere tips til hvordan du får fine bryn

I min egen jakt på fyldige og naturligt fine bryn, har jeg prøvd en hel del forskjellig, og jeg synes at du skal ta nytte av mine erfaringer! Her får du mine beste tips og triks:

Tips 1: Hold igjen med pinsetten og slutt å overnappe brynene dine!

En av de største feilene man kan begå når det handler om øyenbryn er å overnappe dem. Tro meg! Jeg har selv gjort det, og det er jeg absolutt ikke stolt av. Når man konstant napper brynene og kanskje til og med farger dem med kjemiske behandlinger, kan man fort skade hårene og forhindre dem i å vokse naturlig. Akkurat som med håret på hodet, er det viktig å ikke utsette brynene for unaturlige kjemikalier og andre sterke behandlinger som kan skade hårene og hårsekkene.

Man kan selvfølgelig nappe dem til en viss grad for å vedlikeholde formen man ønsker, men prøv gjerne å gjøre dette uten å redusere tilveksten av hårene. Et tips her er å ha ordentlig belysning når du napper brynene, og så sørge for å kun ta de hårene som vokser utenfor øyenbrynenes naturlige form. Og husk på: Your eyebrows are sisters, not twins! Så de trenger ikke å være en fullkommen klone av hverandre, i hvert fall ikke hvis de ikke er det fra naturens side.

Et annet tips til nappingen er å gi brynene en pause i f.eks. noen måneder eller et halvt år, hvor du kun tar de hårene som stikker helt utenfor, og lar resten være. Så vil brynene få tid og ro til å kunne vokse ut i deres naturlige form, og deretter kan du nappe dem i den formen du ønsker. Her vil jeg anbefale deg å få en kosmetolog til å stå for napping og forming den første gangen, så du sikrer at du ikke napper for mye.

Tips 2: Tegn brynene med riktige sminkeprodukter

Selv om det endelige målet selvfølgelig er å få store, naturlig fyldige og fine bryn, så tar det tid hvis det skal gjøres ordentlig. I mellomtiden kan du enkelt jukse litt med en naturlig sminkelook, som innrammer øyenbryn og øyne på en naturlig måte, mens du venter på at brynene skal vokse seg fyldigere med et brynserum.

Slik gjør du:

Du trenger en brynsgelé i samme farge som dine bryn, en kost, et brynspudder eller -skygge i en mer grålig-brun tone, som passer til dine bryn (ikke en rødlig tone), en ren børste og en highligter-penn.

Sjekk først hvor du vil at brynene skal starte og slutte, og hvor du vil ha det øverste punktet på brynene. Børst deretter brynene godt igjennom med en brynsgelé, så alle hårene får farge og hårene legger seg i den riktige retningen. Pass på du ikke får brynsgeleen på huden, men kun på hårene, så det ser mer naturlig ut.

Påfør deretter din brynspudder eller -skygge med en pensel. Start ved den nederste kant, hvor du ønsker at brynet skal starte ved neseroten og fyll så brynet med penslen (helt lette bevegelser!). Stopp i brynets spiss hvor det skal ende, og sørg for å børste lidt av her, så det ender usynlig og ikke i en skarp strek. Hvis du får for mye på, børster du det bare forsiktig igjennom med din rene brynsbørste.

Trikset for å få brynet til å se naturlig ut er, at man ikke tegner det for kraftig inne ved neseroten.

Avslutt med å legge en lett highlighter under brynet ca. fra midten og ut til den tynne enden, så du gir brynet et ekstra løft til sist.

Tips 3: Skift ut pinsetten med en trimmer

Mens du venter på at øyenbrynsserumet skal virke, kan du skifte ut pinsetten med en trimmer. Så kan du fremdeles style brynene, og fjerne uønskede hår, men uten at du forstyrrer og ødelegger hårrøttene.

Slik gjør du:

Børst først brynene godt, og trim dem deretter veldig forsiktig. Pass på så du ikke trimmer for mye. Hvis du er nervøs for dette, kan du alltid få hjelp fra en kosmetolog - de plejier nemlig å ha en rolig og sikker hånd når det kommer til øyenbryn.

Tips 4: Sørg for at huden er godt fuktet

Selv om du bruker et brynserum, kan huden likevel bli tørr. Spesielt om vinteren eller midt på sommeren, hvor enten den kalde vinden eller den brennende solen utfordrer hudens kvalitet og fuktbalanse. Her kan det være en god idé å påføre litt vaseline eller en smule kokosolje eller arganolje en gang imellom, så huden ikke tørker ut.

Oppsummering: Kort sagt om øyenbrynsserum

Helt kort sagt; det krever tålmodighed å få fyldige og fine bryn med et brynserum, men velger du et naturlig serum basert på bla. peptider, aminosyrer, vitaminer, koffein, hyaluronsyre og gode vegetabilske oljer, så får du også et naturlig og langvarig resultat. Gå alltid etter et øyenbrynsserum som er dermatologisk testet. Om du vil unngå allergiske reaksjoner og hormonforstyrrende stoffer, så velg de uten f.eks. prostaglandiner og mineralske oljer.

Jeg håper at du har fått svar på de spørsmålene du måtte ha om øyenbrynsserum, og hvordan man kan styrke sine naturlige øyenbryn og få fyldige og fine bryn. Hvis du vil lese mer om gode, skånsomme hårpleierutiner og kosttilskudd til håret, så ta en titt på våre andre populære bloggartikler her!

Og sist, men ikke minst: Hvis du selv sitter inne med noen gode tips til hvordan man får de perfekte øyenbryn, så må du gjerne dele dem i kommentarfeltet nedenfor! Spørsmål er også hjertelig velkomne… Vi kan jo aldri få nok av gode tips og vi kan alltid lære av andres erfaringer - og sharing is caring!

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


1 kommentar


 • Linda J

  Visste ikke at det fantes serum til øyenbryn engang, jeg har kun prøvd vippeserum før. Jeg har virkelig overnappet brynene mine da jeg var yngre, så dette høres absolutt ut som noe for meg! Det skal definitivt prøves 😊


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres