Lilla shampoo og -balsam: Den komplette guide for å unngå gult hår!


Hva er egentlig en lilla shampoo og lilla balsam? Og hvordan skal man bruke det? I denne artikkelen guider jeg deg gjennom alt du trenger å vite når det kommer til både silver shampoo og silver balsam, så følg med for å få mine beste tips og triks!

Hanne Nyborg

Skjønnhetsskribent

Hanne startet på sin frisørutdannelse, men valgte etter en stund å gå videre med journalistikk istedenfor Hun er nå utdannet journalist fra Universitetet i Bergen, og arbeider som freelance-journalist for HairLust og andre.Les mer om skribenten.

Du har helt sikkert hørt om både lilla shampoo og lilla balsam, enten du er blond eller ikke. Hva er denne “mirakelkuren” alle snakker om, og hva er egentlig så spesielt med den? Kanskje du har opplevd å få gult hår etter bleking? Eller hva med de gangene du bare vil friske opp fargen litt, men ikke ser deg syn på å booke en time hos frisøren? Her kan både lilla shampoo og balsam komme til nytte.

Hva er lilla shampoo og lilla balsam?

Det er en rekke ting som kan ødelegge hårfargen din; UV-stråler, klor, mineralforurensinger i vannet, og listen bare fortsetter. Har du, som blondine, noensinne opplevd å få oransje eller gult hår etter bleking eller farging? Både lilla shampoo og lilla balsam inneholder lilla pigmenter, som hjelper med å holde de gule og rødlige tonene på avstand. Lilla er nemlig motsatt av oransje på fargehjulet, noe som betyr at de lilla pigmentene i en lilla shampoo og lilla balsam eliminerer de uønskede gule fargene i håret. Med andre ord, hvis håret har en gulaktig tone, vil en shampo med lilla pigmenter hjelpe med å nøytralisere det varme. Dermed kan en silvershampoo og -balsam være ypperlig hvis du for eksempel opplever oransje eller gult hår, og ønsker å gi det en kaldere tone.

Hvem er en silver shampoo og silver balsam egnet til?

En lilla shampoo og lilla balsam er midt i blinken for både blondt, lyst og grått hår - enten det er bleket, farget eller helt naturlig! Om du for eksempel har oransje eller gult hår etter bleking, eller du bare er lei av den varme blondfargen din og ønsker å freshe den opp, er en silver shampoo og silver balsam er supergodt triks for å oppnå dette. En lilla shampoo og lilla balsam er også behjelpelig på både striper, ombre og balayage i lyse toner. Et perfekt verktøy mot en frisk og kald nyanse i håret ditt!

Før- og etterbilder

Nedenfor kan du se før- og etterbilder med bruk av HairLust Hair Growth & Repair For Blondes.

hairlust hair growth repair for blondes

Hvilke ingredienser bør man se etter?

Hvilke magiske ingredienser er egentlig hemmeligheten bak lilla shampoo og lilla balsam? La oss være ærlige - det er ikke alltid like enkelt å orientere seg i jungelen av ingredienser bakpå shampoo- eller balsamflasken.

Den viktigste ingrediensen for å effekt av en lilla shampoo og lilla balsam er uten tvil CI 60730. Enkelt forklart er dette lilla pigmenter, som nøytraliserer den gule fargen og fremhever sølvskjæret i grått eller blondt hår. Det er dette som er essensielt for å få ønsket effekt av en silver shampoo og silver balsam.

Men det er også viktig at en silver shampoo inneholder ingredienser som faktisk virker pleiende og beskyttende på hår og hodebunn. Jeg ser alltid etter ingredienser som mangoekstrakt, blåbærekstrakt og aloe vera, som virker både fuktighetsgivende, pleiende og lindrende. Mens kreatin virker stimulerende på hårets keratinproduksjon, fuktighetsgivende på skadet hår, pleiende på hårrøttene og hjelper med å øke hårets volum. Lakrisrotsekstrakt hjelper med å opprettholde hodebunnens naturlige balanse, da den med sine effektive egenskaper til å redusere betennelsestilstander virker beroligende på en irritert hodebunn. For meg er det også viktig å alltid sjekke at både lilla shampoo og lilla balsam - og forsåvidt alle andre produkter jeg bruker på huden og i håret - er veganske og inneholder en masse deilige økologiske ingredienser. Heldigvis har HairLust utviklet sin silver shampoo og silver balsam med dette i bakhodet, så her trenger jeg aldri være redd for å skade verken dyr eller natur når jeg bruker silver shampoo og -balsam fra dem! Du kan lese mer om økologisk og naturlig hårpleie i artikkelen min om nettopp dette.

hairlust trustpilot

Hvordan bruker man en lilla shampoo og lilla balsam?

Anvendelse kommer veldig an på hvilken lilla shampoo og lilla balsam man velger. Noen er såpass harde at man de kun brukes for å friske opp håret en gang i ny og ne, da de ellers kan gjøre skade håret med den sterke formulaen. Andre typer silver shampoo og silver balsam kan anvendes i din faste hårpleierutine, og er ikke mer skadelige enn en normal shampoo og balsam.

Tidligere pleide jeg å bruke førstnevnte, og gikk for en heftig behandling av mitt blonde hår ca. én gang i måneden. Dette førte til slutt at jeg endte opp med tørt hår og splittede tupper mye fortere enn jeg vanligvis ville. Jeg skiftet derfor over til en lilla shampoo og lilla balsam som jeg rett og slett bare byttet ut med min gamle shampoo og balsam. HairLust Hair Growth & Repair For Blondes er helt super for mine blonde lokker, og i tillegg er den både vegansk og inneholder mange gode økologiske ingredienser!

Nedenfor får du en enkel innføring i hvordan du enkelt kan anvende en lilla shampoo og lilla balsam, hver gang du vasker håret!

How to:

1. Vask håret med silver shampoo i to omganger. Start med å massere din den godt inn i hodebunnen og skyll ut med varmt vann. I første vask vil ikke shampooen skumme så mye.

2. I andre vask masserer du silver shampoo grundig fra hodebunnen og ut til tuppene, og skyller deretter ut med varmt vann. På denne måten fjernes skitt og produktrester mer effektivt, slik at hårrøttene kan få oksygen og håret kan bedre motta de sunne næringsstoffer i balsamen.

3. Avslutt med en silver balsam. Fordel den i håret fra rot til spiss, masser produktet forsiktig inn i håret og la det virke i 1-3 minutter.

4. Begrens gjerne antall hårvasker til 1-3 ganger i uken, etter behov. Hårvask er hardt for håret, som er ekstra skrøpelig når det er vått, og hodebunnen har godt av å ikke få vasket de naturlige oljene ut hver eneste dag.

5. Avslutt alltid hårvasken med balsam, da balsam hjelper med å forsegle hårstråene og klargjøre håret til dagens oppgaver.

6. Nå kan du nyte lekre kalde nyanser i ditt lyse hår - takket være silver shampoo og -balsam!

Nedenfor kan du se en forklarende video av hvordan du får mest mulig ut av hårvasken med lilla shampoo og -balsam fra HairLust.

 

Mine 3 beste tips & råd når man bruker silver shampoo og silver balsam

Jeg bruker lilla shampoo og lilla balsam titt og ofte, og har over tiden tilegnet meg noen gode trisk og tips. Disse vil jeg gjerne dele, slik at du også kan få mest mulig ut av dine hårpleieprodukter. Nedenfor finner du derfor mine tre beste råd når man bruker silver shampoo og silver balsam.

En pleiende hårkur er alltid en god idé - spesielt når du bruker silver shampoo og -balsam! Enten du er naturlig blond eller har bleket håret, vil jeg absolutt råde deg til å investere i en god hårkur som passer ditt behov. En god hårkur styrker håret innenfra, og etterlater det sunt og sterkt. Dette er virkelig et must dersom du bruker lilla shampoo og lilla balsam, da har håret ekstra behov for ordentlig og dyptgående pleie. Jeg bruker Hair Growth & Protection Hair Mask én gang i uken, og supplerer med Protein Reconstructor ca. 1-3 ganger i måneden. Sistnevnte er virkelig en lifesaver når man bruker silver shampoo og -balsam, og du kan lese mer om dette i vår artikkel om protein hårkur med proteiner, og hvorfor det bør bli en viktig del av hårpleierutinen din. Begge disse hårkurene gjør virkelig susen for alle hårtyper og -farger!

Sov godt på silkemyk bambus… En liten life-hack jeg har tilegnet med det siste året er å bytte ut det gamle putetrekket mitt i bomull med et mykt og deilig et i bambus. Bambus er utrolig skånsomt for både hud og hår, og er derfor perfekt om du ønsker å unne deg selv litt ekstra luksus i hverdagen. Putevar i bambus er helt klar blitt en favoritt hos meg, og jeg sverger til Pure Bamboo Pillowcase fra HairLust. Nå kan selv håret mitt få en god natts søvn, selv om jeg bruker både lilla shampoo og lilla balsam!

Gre håret med omhu! Vær litt kresen på hvilken hårbørste du velger til håret ditt! Noen hårbørster kan være ganske harde for håret, og faktisk gjøre mer skade enn nytte. Tidligere tenkte jeg ikke særlig mye over det, men nå anvender jeg alltid en wetbrush når håret er vått, og en hårbørste i bambus ellers. Både Detangle Wet Brush og Bamboo Hairbrushes er skånsomme for håret, og grer ut floker som en lek! Psst.. Jeg bruker min wet brush til å fordele både balsam og hårkur i håret, slik at jeg vet at det blir riktig fordelt.

What not to do

Tro meg - jeg har gått på ett par smeller når det kommer til lilla shampoo og lilla balsam. Det er fort gjort å bli litt for ivrig produktene, og jeg har derfor skrevet ned de viktigste “What Not To Dos” nedenfor. Følg godt med!

Mitt viktigste råd er at du ikke har i en silver shampoo for lenge i håret. Dette kan faktisk gjøre mer skade enn nytte! En lilla shampoo kan være truende til å tørke ut håret, og etterlate det tørt og krusete. Mange går på den smellen at de tenker jo lengre, jo bedre - men det er ikke alltid riktig. Jeg vil anbefale deg å heller investere i en lilla shampoo og lilla balsam som du kan bruke hver gang du vasker håret. Da opprettholder du den nyansen du ønsker, samtidig som du ikke går på kompromiss med pleien av håret.

Ellers vil jeg også oppfordre deg til å være oppmerksom på hvilke ingredienser som har lurt seg oppi den lilla shampoo og lilla balsam du bruker. Pass på så du ikke kun tenker på å bli kvitt gult hår, men også tenker på hvilke andre ingredienser du tilfører i håret. Jeg anbefaler selvsagt at du unngår både sulfater, parabener, silikon og ftalater, da disse ofte gjør mer skade enn nytte. Du kan lese mer om hvordan du kan finne en god sulfatfri shampoo i artikkelen min kollega, Christine, har skrevet.

Nå er det vel bare å si klar, ferdig, gå! Si farvel til gult hår og rødlige toner, og la de lyse lokkene dine skinne ved hjelp av en god lilla shampoo og lilla balsam. Og for all del - ikke glem de gode hårpleie rutinene dine! Husk at håret trenger ekstra pleie, så ikke vær redd for å skjemme det litt ut.

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


3 kommentarer


  • Julie

    Har nettopp bestilt time hos frisøren, og skal endelig få frisket opp fargen! Her var det mange gode råd som jeg må ta med meg :-) Har tidligere brukt en annen type silver shampoo, men den funket bare ikke for meg. Vurderer å bestille denne fra hair lust nå!! Noen som har prøvd?


  • Janne Gry

    Lillasjampo har virkelig vært redningen for mitt hår. Jeg gikk på en skikkelig smell for noen måneder siden, og endte opp med totalt gult hår! Etter at jeg begynte å bruke lillasjampo tok det ikke lang tid før håret fikk en fin og kald nyanse. Kan virkelig anbefale denne typen sjampo dersom man sliter med det samme!!


  • Ylva

    Gult hår er det verste jeg vet! Lillasjampo har virkelig vært redningen min, etter at jeg begynte å stripe håret lyst. Jeg pleier å bruke den ca. 2 ganger i uken, og har den heller i kortere tid. Synes det gir best resultat 👍🏼 Og jeg bruker alltid en god hårkur en gang i uken! Ellers blir håret mitt ganske tørt og stusselig… 😉


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres