• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 499,-

 • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

Kosttilskudd for hår med biotin - Hvordan virker det?


Biotin spiller en avgjørende rolle for å holde seg ung, sunn og energisk. Biotin er nemlig med på å opprettholde et sunt og ungt utseende både for hår, hud og negler. Jeg har samlet alle fordelene med biotin i denne artikkelen.

Christine Jensen

Skjønnhetsskribent

Christine er utdannet journalist fra Høyskolen i Christiania i Oslo. Hun har lang erfaring fra skjønnhetsbrasjen og har arbeidet i en helsekostforretning i Bærum, hvor hennes primære ansvar var kjøp og salg av hårpleieprodukter. Les mer om skribenten.

Jeg har lest et hav av artikler om kosttilskudd for håret, som belyser flere fordeler med inntaket av biotin mot hårtap eller til stimulering av hurtigere hårvekst. I tillegg har jeg også pratet med flere eksperter innenfor området, deriblant farmasøyter og ernæringseksperter, som har vært med å bidra til artikkelen og profesjonelt godkjent den.

Jeg har gjort det enkelt for deg ved å samle alle fordelene ved å bruke kosttilskudd til håret med biotin, slik at du enkelt kan bli litt klokere på nettopp dette.

Hva er biotin?

Du har sikkert allerede hørt at biotin er nøkkelen til et sunt og sterkt hår: Biotin er et koenzym, også kalt vitamin B7, som spiller en viktig rolle hos hud, negler, hår, nerver, fordøyelseskanal, celler og stoffskifte. Biotin er også kjent som vitamin H, som kommer fra det tyske ordet «haar» og «haut», som betyr nettopp hår og hud.

Hva er de helsemessige fordelene med biotin?

Biotin spiller en avgjørende rolle for å holde seg ung, sunn og energisk. Biotin er nemlig med på å opprettholde et sunt og ungt utseende for hud, hår og negler. Biotin som kosttilskudd virker som et koenzym, og bidrar til en normal omsetning av makronæringsstoffer som hjelper på kroppens evne til å absorbere de nødvendige næringsstoffer fra andre vitaminer, fettsyrer og aminosyrer. Hvis kroppen har problemer med å få absorbert næringsstoffer – grunnet mangel på biotin – kan dessverre hårtap, skjøre negler eller aldring av hud bli en realitet.

Hvilke kilder har høyt innhold av biotin?

Selv om det er åtte typer forskjellige typer av biotin-kosttilskudd, er det kun én av dem man finner i matvarer. Denne typen kalles «D-biotin» eller «pure biotin», og antas å være den typen som har best effekt. Problemet med biotin fra matvarer er at de normalt kun finnes i små mengder. Faktisk inneholder størstedelen av matvarene nevnt nedenfor, kun små mengder av biotin. Dette gjør at selv om du forsøker å ha en næringsrik og balansert kost, kan det være vanskelig å fylle kvoten av biotin vi trenger.

Flere studier viser gode resultater ved å bruke kosttilskudd for hår, hud og negler med høye doser biotin kombinert med andre vitaminer for hår. Dersom du bruker biotin mot håravfall og hårvekst, er det lurt å kombinere det med andre vitaminer og aminosyrer for å skape en synergieffekt. Produktene fra HairLust er derfor blitt utviklet med denne kunnskapen og derfor formulert slik at næringsstoffene utfyller hverandre på best mulig måte.

Bortsett fra kosttilskudd for hår med biotin, finnes vitaminet i følgende matvarer:

 • Kjøtt
 • Egg
 • Avocado
 • Bær
 • Fisk
 • Sopp
 • Blomkål
 • Banan
 • Nøtter
 • Meieriprodukter

Kosttilskudd for hår med biotin

Selv om mangel av biotin forekommer for de færreste, blir det faktisk realitet for noen. Mangel på biotin kan føre til en forstyrrelse av kroppens evne til å absorbere næringsstoffer, hvilket kan resultere i flekkete hårtap eller generelt mer hårtap hos både kvinner og menn. En fordel ved å supplere håret med et kosttilskudd med biotin vil være å forebygge økt hårtap, og derved gi kroppen et høyere inntak av biotin enn som normalt vil komme fra kosthold.

hairlust trustpilot

6) Overdreven styling

Hvis du har problemer med skjøre negler, uttynning av hår eller håravfall, kan et kosttilskudd med biotin være en effektiv måte å skape balanse og gi kroppen best mulig utgangspunkt. Biotin i kosttilskudd til hår kan finnes i B-komplekst tilskudd eller i et målrettet kosttilskudd for hår. Det som er best med vitaminer som faktisk er målrettet mot håret, er at de frembringer en synergieffekt – nettopp ved å sammensette flere vitaminer, mineraler og aminosyrer i en spesiell kombinasjon. Biotin er nemlig ikke det eneste næringsstoffet som hjelper med å bidra til et sunt hår og økt hårvekst. Biotin virker også enda bedre i kombinasjon med blant annet sink, selen eller D-vitamin.

Det finnes visse vitaminer, mineraler og næringsstoffer deriblant sink og biotin, som forskning og studier viser har en god effekt på håret

Maria Hansen

Kostholdsveileder og ernæringsekspert

Biotin mot håravfall og for sunn hårvekst

Håret vokser som proteinfibre som vokser fra folliklene, som finnes i huden og spesielt i hodebunnen. Kroppen vår er dekket med follikler som produserer både tykt og fint hår.

Hår består av keratin og protein. Hårsekkene ligger i underhuden og spiller en viktig rolle i å opprettholde stamceller som bidrar til å få hårsekkene til å produsere nye hår så snart et hår faller av. Et kosttilskudd til håret kan hjelpe med å optimalisere akkurat denne prosessen.

Håret følger en bestemt vekstsyklus som bestemmer hårets levetid. De tre forskjellige vekstsyklusene har også stor betydning for hårtap og hårvekst.

Hårets vekstsyklus er kjent som:

Den Anagene fasen: Anagenfasen er den første, så vel som den aktive vekstfasen i hårsekkene. For menn varer denne fasen i 2-4 år og for kvinner i 3-7 år.

Den Katagene fasen: Denne fasen er hårets overgangsfase. Den signaliserer slutten av den tidligere veksten fra anagenfasen. Her slipper håret taket i hårroten ved å fjerne blodstrømmen av folliklen til håret.

Den Telogene fasen: Den telogene fasen er hårsekkens hvilefase.

Kosttilskudd for hår kan være effektivt av mange grunner, men først og fremst for evnen til å forlenge anagenfasen slik at håret vokser lengere. På samme måte kan kosttilskudd for hår også forkorte hvilefasen, slik at nye hår vokser ut raskere.

Andre viktige vitaminer og kosttilskudd for hår:

Hår vokser som proteinfibre som vokser fra folliklerne, som finnes i huden og særlig i hodebunnen. Kroppen vår er totalt dekket av follikler, som både produserer tykke hår og fine hår.

Vitamin C er et annet viktig vitamin for hår og hud. I motsetning til biotin kan vitamin C-kosttilskudd virke som en sterk antioksidant. Vitamin C er et viktig vitamin for kroppen, og er et essensielt protein for å opprettholde sunn hud, hår og leddbånd.

Vitamin C bidrar til normaldannelse av kollagen, som har betydning for normalt fungerende hud og normal energiomsetning.

Andre næringsstoffer som niacin, selen og sink har også vist seg å være effektive for å gjenopprette sunn hårvekst. Du kan kombinere et kosttilskudd for hår basert på disse vitaminene, uansett om du er mann eller kvinne.

Biotin mot håravfall i kombinasjon med vitamin C, niacin, selen og sink sies å være noen av de beste vitaminene for sunnere hårvekst på grunn av deres evne til å påvirke et bredt spekter av årsaker til håravfall hos kvinner.

 

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres