• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 499,-

 • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

Kosttilskudd for hår med biotin - Hvordan virker det?


Hva er biotin?

Biotin er et koenzym, også kalt vitamin B7, som spiller en viktig rolle hos hud, negler, hår, nerver, fordøyelseskanal, celler og stoffskifte. Biotin er også kjent som vitamin H, som kommer fra det tyske ordet "haar" og "haut", som betyr nettopp hår og hud. Det finnes en uendelig mengde artikler om kosttilskudd for hår, som belyser de mange fordelene som finnes ved å ta biotin mot hårtap eller for å stimulere til raskere hårvekst.

Hva er de helsemessige fordelene med biotin?

Biotin spiller en viktig rolle i å holde oss unge, sunne og energiske. Biotin bidrar til å opprettholde sunne og pene negler, hud og hår. Biotin fungerer som et koenzym som hjelper kroppens evne til å absorbere de nødvendige næringsstoffene fra andre vitaminer, fettsyrer og aminosyrer. Hvis kroppen har problemer med å absorberte næringsstoffer på grunn av mangel på biotin, kan hårtap, skøre negler eller tidlig aldring av huden bli aktuelt.

Hvilke kilder har høyt innhold av biotin?

Selv om det finnes 8 forskjellige typer biotintilskudd, er det bare en av de som er naturlig og som finnes i matvarer. Denne typen kalles "D-biotin" eller "ren biotin" og antas å være den typen som har den beste effekten. Et problem med biotin fra mat er at det vanligvis bare finnes i små mengder.

Faktisk inneholder de fleste matvarer, som nevnt nedenfor, bare små mengder biotin. Så selv om man ofte blir oppfordret til å få i seg vitaminer og mineraler så lagt det er mulig gjennom naturlige matvarer, kan det lave nivået av biotin fra matvarer forhindre oss i å oppleve den optimale effekt for hår, hud og negler.

Flere studier viser gode resultater ved å bruke kosttilskudd for hår, hud og negler med høye doser biotin kombinert med andre vitaminer for hår og hårvekst. Det vil si, biotin mot håravfall og hårvekst fungerer best hvis det kombineres med andre vitaminer og aminosyrer for å skape en synergistisk effekt. Produktene fra HairLust er derfor blitt utviklet med denne kunnskapen og derfor formulert slik at næringsstoffene utfyller hverandre på best mulig måte.

Bortsett fra kosttilskudd for hår med biotin, finnes vitaminet i følgende matvarer:

 • Kjøtt
 • Egg
 • Avocado
 • Bær
 • Fisk
 • Sopp
 • Blomkål
 • Bananer
 • Nøtter
 • Meieriprodukter

Kosttilskudd for hår med biotin:

Selv om biotinmangel forekommer hos de aller færreste, er det en realitet for noen. Hos de som lever med biotinmangel kan dette føre til forstyrrelse av kroppens evne til å absorbere næringsstoffer, noe som kan resultere i flekkete hårtap eller generelt et økt hårtap hos både menn og kvinner. En fordel ved å supplere håret med kosttilskudd med biotin vil være å forhindre økt hårtap, og dermed gi kroppen et høyere inntak av biotin enn det man normalt får i seg gjennom matvarer.

Så dersom du opplever problemer med sprø negler, tynnere hår eller håravfall, kan biotin fra kosttilskudd være en effektiv måte å gjenopprette kroppens balansere og dermed gi kroppen de beste mulige forholdene. Når det gjelder biotintilskudd for hår, kan det bli funnet i B-komplekstilskudd eller et målrettet kosttilskudd for hår. Det beste med vitaminer som er målrettet håret er at de gir en synergistisk effekt, bare ved å kombinere flere vitaminer, mineraler og aminosyrer i en bestemt kombinasjon. Biotin er ikke det eneste næringsstoffet som bidrar til å gi et sunt hår og økt hårvekst. Biotin fungerer enda bedre hvis det blir kombinert med sink, selen eller vitamin D.

Biotin mot håravfall og sunn hårvekst

Håret vokser som proteinfibre som vokser fra folliklene som finnes i huden og spesielt i hodebunnen. Kroppene våre er dekket med follikler som produserer både tykt og fint hår.

Hår består av keratin og protein. Hårsekkene ligger i underhuden og spiller en viktig rolle i å opprettholde stamceller som bidrar til å få hårsekkene til å produsere nye hår så snart et hår faller av. Et hårtilskudd hjelper med å optimalisere akkurat denne prosessen.

Håret følger en bestemt vekstsyklus som bestemmer hårets levetid. De tre forskjellige vekstsyklusene har også stor betydning på hårtap og hårvekst.

Hårets vekstsyklus er kjent som:

Den Anagene fasen: Anagenfasen er den første så vel som den aktive vekstfasen i hårsekkene. For menn varer denne fasen i 2-4 år og for kvinner i 3-7 år.

Den Katagene fasen: Denne fasen er hårets overgangsfase. Den signaliserer slutten av den tidligere veksten fra anagenfasen. Her slipper håret taket i hårroten ved å fjerne blodstrømmen av folliklen til håret.

Den Telogene fasen: Den telogene fasen er hårsekkens hvilefase.

Kosttilskudd for hår kan være effektive av mange grunner, men først og fremst for evnen til å forlenge anagenfasen slik at håret vokser lengere. På samme måte kan kosttilskudd for hår også forkorte hvilefasen, slik at nye hår vokser ut raskere.

Andre viktige vitaminer og kosttilskudd for hår:

Vitamin C er et annet viktig vitamin for hårvekst og mot hårtap. I motsetning til biotin kan vitamin C-kosttilskudd virke som en sterk antioksidant. Vitamin C er et viktig vitamin for å opprettholde kroppens produksjon av kollagen, som er et essensielt protein for å opprettholde sunn hud, hår og leddbånd.

Vitamin C er også et viktig vitamin for hårvekst på grunn av sin antioksidanteffekt, som bidrar til å beskytte mot frie radikaler, noe som kan forårsake alvorlig skade på hår, hud og negler. Tørt hår, splittede tupper og hårtap kan være som med biotinmangel, på grunn av mangel på vitamin C.

Andre næringsstoffer som niacin, selen og sink har også vist seg å være effektive for å gjenopprette sunn hårvekst. Du kan kombinere et kosttilskudd for hår basert på disse vitaminene, uansett om du er mann eller kvinne.

Biotin mot håravfall i kombinasjon med vitamin C, niacin, selen og sink sies å være noen av de beste vitaminene for sunnere hårvekst på grunn av deres evne til å påvirke et bredt spekter av årsaker til håravfall hos kvinner og menn.