• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 499,-

  • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

Kokosolje til tørt hår – hvorfor er det så bra? 


Vi har vært fan av kokosnøttolje i veldig lang tid. Kokosolje er en næringsrik olje med hundrevis av applikasjons metoder og fordeler til hår, hud og kropp. I denne artikkelen vil vi hovedsakelig fokusere på de fantastiske fordelene ved å bruke kokosnøttolje til håret og for å fremme hårvekst. 

Du kan lese om andre fantastiske plantefett som kan brukes i en hårkur for tørt hår i denne artikkelen. 

Før du begynner å smøre kokosnøttolje i håret ditt, må du forsikre deg om at du bruker den riktig for å få de beste resultatene av oljen. 

 

 

Hvorfor du skal bruke kokosolje til håret?

Kokosoljen er den rikeste naturlige kilden til intermediære fettsyrer som er avgjørende for god hårpleie, i motsetning til langkjedede fettsyrer, for eksempel smør inneholder primært. Mellomliggende fettsyrer bidrar til en mer effektiv absorpsjon av de viktige næringsstoffene i håret, noe som representerer en betydelig fordel. 

Denne fantastiske oljen er spesielt høy på Laurinsyre, noe som bidrar til sunt hår. Laurinsyre er naturlig i morsmelk og støtter hormonell helse og cellulær helse. Det naturlige middels kjede fettet i kokosolje gjør det mulig å trenge inn i håret på måter som oljer ikke kan. Derfor vil mange oppleve relativt hurtige resultater om de bruker kokosnøttolje til håret eller bruker kokosnøttolje til tørr hodebunn. 

Slik bruker du kokosolje i håret:

På grunn av de mange forskjellige måtene du kan bruke kokosnøttolje til håret, kan det være lurt å prøve ut litt for å se hva som er best for deg og håret ditt. Vi anbefaler følgende når du bruker kokosnøttolje til håret: 

Kokosolje til tørr hodebunn:

Selv om det kan være en fordel å bruke ren kokosnøttolje til tørr hodebunn eller til å bekjempe flass, kan den rene og ubehandlede oljen tynne håret, tette porene eller forårsake irritasjon for mange hudtyper. Så om du ønsker å bruke kokosnøttolje til tørr hodebunn, må du være klar over å bruke en som passer til dette formålet. Om du ønsker å bruke kokosolje til tørr hodebunnen, kan du prøve med en liten mengde. 

Start med små mengder:

Mer betyr ikke bedre. Begynn med små menger, du kan alltids tilsette mer olje om det er nødvendig. Inntil du vet hvordan håret ditt reagerer på kokosnøttoljen, bruk en liten mengde og arbeid den inn i tørt hår og sprukne tupper. 

Tillsett andre ingredienser:

Det kan være lurt å finne en kokosolje som inneholder andre vegetabilske fettstoffer eller oljer. Kokosolje til håret kan ha en bedre virkning om den blir kombinert med arganolje, drueolje, aloe vera eller til og med honning. HairLust Hair Oil med kokosnøttolje til hår har nettopp blitt utviklet slik at kokosolje kompletteres med andre viktige ingredienser for å få best effekt. 

Applikasjonsmetoder for kokosolje til håret

For å fukte og mykgjøre håret

Fordi kokosolje hovedsakelig består av middels kjede fettsyrer, trenger oljen dypere og raskere inn i håret sammenlignet med andre oljer på markedet. Bruk kokosnøttoljen til hår om du ønsker å behandle skadet hår og forhindre sprukne tupper, tillegge fuktighet til håret eller gi en glans til det. 

Slik gjør du: Vask håret med sjampo og balsam, deretter tørk det et håndkle. Legg til en liten mengde kokosnøttolje til håret og masser inn oljen. Skyll deretter ut med en kam og la det lufttørke. 

Som leave-in balsam

Om du har langt krøllete eller krussete hår, kan det være en kamp å rette ut håret etter hårvask. Her kan kokosolje være nyttig. 

Slik gjør du: Før du redder eller styler håret tillsett litt kokosnøttolje til håret ditt og bruk fingrene dine til å fordele oljen til tuppene av håret ditt og arbeid deretter mot tuppene. La oljen suge inn i håret og deretter børst håret ditt som vanlig. Det er ikke nødvendig å skylle ut kokosen av håret. 

Kokosolje til tørr hodebunn

Langvarig bruk av kjemiske sjampo, balsam, stylingprodukter eller hårfarger kan irritere hodebunnen og utvikle tørr hodebunn og kløe. En god kokosnøttolje til tørr hodebunn kan redusere og forhindre tørrhet og flass. 

Slik gjør du: Vask håret med lunket vann deretter tørk håret med et håndkle. Bruk fingrene til å forsiktig massere kokosoljen inn i den tørre hodebunnen. La oljen sitte i ca 30 minutter. Deretter vask håret med sjampo og balsam. 

For raskere hårvekst

Bruk kokosnøttoljen som en naturlig måte å hjelpe håret ditt til å vokse seg lengre og tykkere. Det høye innholdet av vitaminer og essensielle fettsyrer som fines naturlige kokos og hjelper med å fjerne sebu fra hårsekkene. Bruk 2-4 ganger i måneden: 

Slik gjør du: Du kan bruke denne metoden til å utvikle en rutine kort tid før leggetid. Vask håret med lunket vann deretter tørk håret med et håndkle. Legg til en liten mengde kokosolje til håret. Bruk fingrene til å forsiktig massere oljen inn i hodebunnen. Om du har langt hår kan det være letter å stå opp ned med hodet for å tilsette kokosoljen til hodebunnen. Gre igjennom håret forsiktig med en kam og plasser deretter håndkleet rundt håret. Neste morgen skyller du kokosen ut av håret med sjampo og balsam. Pass på at du bruker en kokosnøttolje som kan brukes til hodebunnen, slik at håret ikke sliter. 

Beskytt håret ditt mot solskader med kokosolje

Denne oljen kan gjøre underverk på tørt og solskadet hår. Du kan bruke kokosnøttolje på håret ditt om du ønsker å beskytte det mot solskader. 

Slik gjør du: Tillsett litt kokosolje til håret ditt, spesielt til tuppene. Du kan tilsette det til både håndkle tørket eller tørt hår. Masser det godt inn i lokkene og tuppene og la det sitte. Neste morgen skyll ut kokosolje med hjelp av sjampo og balsam.