Kokosolje til tørt hår: Hvorfor er det så bra? 


Kokosolje har mange bruksområder - flere enn man kanskje tror! I denne artikkelen vil jeg primært fokusere på de viktigste fordelene ved bruk av kokosolje til håret, nemlig sunnere hår og økt hårkvalitet.

Christine Jensen

Skjønnhetsskribent

Christine er utdannet journalist fra Høyskolen i Christiania i Oslo. Hun har lang erfaring fra skjønnhetsbrasjen og har arbeidet i en helsekostforretning i Bærum, hvor hennes primære ansvar var kjøp og salg av hårpleieprodukter. Les mer om skribenten.

Du er sikkert enig i at det er veldig vanskelig å finne den riktige kuren mot tørt hår i en jungel av forskjellige merker og produkter. Men frykt ikke! I denne artikkelen introduserer jeg deg for en simpel og effektiv løsning - nemlig kokosnøttolje i håret. Du har sikkert sett kokosolje bli brukt i for eksempel matlaging, men neppe tenkt "hvordan kan kokosolje gjøre håret sunnere?". Vel, dersom du er nysgjerrig på hvordan og hvorfor du kan (og bør) anvende kokosolje i håret, må du lese videre!

Jeg har lenge vært fan av å bruke kokosnøttolje i håret. Kokosolje er en veldig nærende olje med hundrevis av anvendelsesmetoder og fordeler, ikke kun for håret, men også hud og kropp. Hvis du ønsker å lese mer om gode oljer til håret, vil jeg anbefale deg å lese artikkelen min om håroljetest og anvendelsesmetoder her.

Hvorfor skal du bruke kokosolje i håret?

Før du går i gang med å smøre kokosnøttolje i håret, skal du sørge for å bruker den korrekt, så du oppnår best mulig resultat med oljen.

Kokosnøttolje er den rikeste, naturlige kilde til mellomkjedefettsyrer, som er helt essensielle i god hårpleie. Mellomkjedefettsyrer bidrar til en mer effektiv absorpsjon av de viktigste næringsstoffene i håret, hvilket kan utgjøre en vesentlig fordel og gi en effektiv virkning.

Kokosolje til håret er dessuten spesielt høy på laurinsyre, som bidrar til et sunt hår. Laurinsyre er naturlig forekommende i morsmelk og er understøttende for hormonell og cellulær helse. De naturlige mellomkjedefettsyrene i kokosnøttolje gjør det mulig å trenge inn i håret på måter som andre oljer ikke kan. Derfor vil mange mennesker oppleve relative hurtige resultater når de bruker kokosolje til håret eller bruker kokosolje til tørr hodebunn.

Det kan også være en god idé å supplere med et kosttilskudd til håret i tillegg, for å virkelig gi håret best mulig vekstforhold. Alle produktene fra HairLust er skreddersydd for å komplementere hverandre effektivt.

De to viktigste grunnene til å bruke kokosolje i håret:

  • Kokosolje er den rikeste, naturlige kilde til de fettsyrene som er essensielle i hårpleie.
  • De egenskapene kokosoljen besitter trenger dypt inn i hårstråene, sammenlignet med andre oljer.

Slik kan du bruke kokosolje i håret:

På grunn av de mange anvendelsesmetodene ved bruk av kokosolje i håret, kan det være en god idé å prøve deg litt frem for å se hva du og håret ditt foretrekker. Jeg anbefaler deg følgende fremgangsmåte når du bruker kokosolje til håret:

Kokosolje til tørr hodebunn:

Selv om det kan være gunstig å bruke ren kokosolje til tørr hodebunn eller til å bekjempe flass, kan en ren ubehandlet olje ha en tendens til å tynge håret eller tilstoppe porer og forårsake irritasjon for mange hudtyper. Hvis du ønsker å bruke kokosolje til tørr hodebunn skal du være oppmerksom på å benytte en som er egnet til riktig formål. Hvis du ønsker å bruke kokosolje til tørr hodebunn - prøv deg frem med en liten mengde til å starte med.

Start med små mengder:

Ved bruk av kokosnøttolje i håret, er det ikke slik at mer er lik bedre. Start med å tilføye litt. Du kan alltid tilføye mer kokosolje hvis det er behov for det. Inntil du vet hvordan håret ditt reagerer på kokosoljen, bør du bare bruke en liten mengde og arbeide det godt inn i det tørre håret og tuppene.

Tilføy andre ingredienser:

Det kan være en god idé å finne en kokosolje som inneholder andre plantefettstoffer eller oljer. Kokosolje til håret kan virke enda bedre hvis den kombineres sammen med oljer fra argan, aprikoskjerne, aloe vera eller honning. HairLust Hair Oil til håret er utviklet nettopp slik at kokosoljen blir komplementert av andre viktige ingredienser for optimal virkning. Et tips til ekstra tørt hår er å anvende en ukentlig hårkur til tørt hår.

Anvendelsesmetoder av kokosolje til håret

Til å fukte og mykne håret

Fordi kokosolje hovedsakelig består av mellomkjedefettsyrer, trenger oljen dypere og hurtigere inn i håret sammenlignet med de andre oljer på markedet. Bruk kokosolje i håret dersom du ønsker å reparere og forebygge splittede tupper, tilføye fukt eller gi glans til håret.

Slik gjør du: Vask håret med shampoo og balsam og tørk det deretter med et håndkle. Tilføy en liten mengde kokosnøttolje i håret og masser oljen inn. Jeg anbefaler å deretter gre gjennom det med en kam eller børste, og la det lufttørke.

hairlust trustpilot

Som leave-in balsam

Hvis du har langt, krøllete eller krusete hår kan det være en kamp å få håret rettet ut etter hårvask. Her kan kokosnøttoljen også være hjelpsom.

Slik gjør du: Før du retter eller styler håret, bør du tilføye en liten mengde kokosolje i håret og bruke fingrene til å fordele kokosoljen ut i endene av håret og deretter jobbe deg innover mot røttene. La kokosoljen trekke godt inn i håret og børst deretter håret som vanlig. Det er ingen grunn til å skylle kokosoljen ut av håret.

Kokosolje til tørr hodebunn

Langvarig bruk av kjemiske shampooer, balsam, stylingprodukter eller hårfarge kan etterlate hodebunnen tørr og kløende. En god kokosolje til tørr hodebunn kan redusere og forebygge tørrhet og flass.

Slik gjør du: Vask håret med lunkent vann og tørk håret med et håndkle laget av bambus, jeg bruker dette fra HairLust. Bruk fingrene til å forsiktig massere oljen inn i din tørre hodebunn. La oljen sitte i 30 minutter. Vask deretter håret med shampoo og balsam.

Til hurtigere hårvekst

Kokosolje i håret kan også brukes som en naturlig måte at hjelpe håret med å vokse seg lengre og tykkere. Det høye innholdet av vitaminer og essensielle fettsyrer, som naturlig finnes i kokos, nærer hodebunnen og hjelper med å fjerne såpe fra hårsekkene. Det er også viktig å huske på at hvis du bruker en god kokosolje til håret, spesielt i tuppene, vil du merke at håret ikke vil splittes eller knekke så lett. På den måten vil håret også lettere kunne vokse seg langt og sunt.

Slik gjør du: Du kan med fordel gjøre dette til en rutine kort før sengetid. Vask håret med lunkent vann og tørk deretter håret med et håndkle. Tilføy en liten mengde kokosolje i håret. Bruk fingrene til å forsiktig massere oljen inn i hodebunnen. Hvis du har langt hår, kan det være lettere at vende hodet ned for å påføre oljen til hele hodebunnen. Gre håret forsiktig ut med en god børste, jeg anbefaler Detangle Wet Brush fra HairLust. Pakk deretter håndkleet rundt håret. Morgenen etter skyller du kokosoljen ut av håret med shampoo og balsam. Jeg anbefaler å gjøre dette 2-4 ganger i måneden.

Beskytt håret mot solskader med kokosolje

Kokosnøttolje kan gjøre underverker på tørt og solskadet hår. Du kan med fordel påføre kokosolje i håret hvis du ønsker å beskytte det mot solskader.

Slik gjør du: Tilføy litt kokosolje i håret – særlig i tuppene. Du kan tilføye det både i håndkletørt eller tørt hår. Masser det inn i lokkene og tuppene og la det sitte i. Morgenen etter skyller du kokosoljen ut av håret med shampoo og balsam.

Fordeler med kokosolje i håret

Fordelene med kokosnøttolje i håret er mange, men det absolutt beste å gjøre er å bruke kokosolje for tørt hår. De aller fleste i Norden har på ett eller annet tidspunkt slitt med tørt hår, fordi det blir såpass påvirket av vind og vær.

Det er en felles oppfatning om man bør bruke en hårolje laget for håret - eller ren kokosnøttolje som den er. Ifølge meg er det mye bedre med en ekte hårolje som er basert på kokosnøttolje. Da får du alle de viktige og gode egenskapene som kokosolje har, men du unngår at håret blir for fett, klebrig eller det veier for mye. Det viktigste er at den inneholder naturlige ingredienser og er basert på kokosnøttolje, akkurat som HairLust Hair Oil.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


2 kommentarer


  • June

    Kokosolje er det beste! Har brukt det i mange år, men kanskje det er på tide at jeg prøver ut denne fra Hairlust? Har sett at den har mange gode anmeldelser 😍


  • Amalie

    Jeg har prøvd utallige håroljer fra ulike merker og produsenter, men jeg føler likevel ikke jeg har funnet en som er helt match til håret mitt. Jeg har hørt at kokosolje skal være veldig bra for håret, og ser her at det tydeligvis er svært mange fordeler ved det! Spørs om jeg ikke skal unne meg en kokosolje neste gang… ;)


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres