• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 399,-

 • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

 • INGEN TOLL OG SKJULTE AVGIFTER

Hvordan velger man en god sulfatfri shampoo?


Jeg dykker ned i hvorfor sulfat kan være dårlig for deg og din hårpleie. Les videre, og bli klokere på hvorfor en shampoo uten sulfat kan være bra å bruke fremover. I tillegg får du også mine beste produktanbefalinger.

Christine Jensen

Skjønnhetsskribent

Christine er utdannet journalist fra Høyskolen i Christiania i Oslo. Hun har lang erfaring fra skjønnhetsbrasjen og har arbeidet i en helsekostforretning i Bærum, hvor hennes primære ansvar var kjøp og salg av hårpleieprodukter. Les mer om skribenten.

Det var ikke før jeg tok en nærmere titt på ingredienslisten bakpå shampooen, kroppssåpen, ansiktsrensen eller tannkremen som jeg bruker daglig, at jeg fant ut hvor hyppig sulfat inngår som en ingrediens i flere produkter. Dette var heldigvis for ett par år siden, og jeg er blitt en del klokere nå. Nå bruker jeg konsekvent alltid sulfatfri shampoo - og det med god grunn!

Les videre her, og jeg kan garantere deg for at du vil være ekstra observant på hvilken shampoo du kjøper neste gang – og at den, som dine andre hårpleieprodukter, gjerne er sulfatfri.

Hva er sulfat?

Kort sagt er sulfat et rensemiddel som renser vekk både olje og skitt. Det inngår ofte i renseprodukter til hår og hud, nemlig fordi sulfat har en evne til å tiltrekke vann og olje. Sulfatet gjør altså at fett og oljebasert skitt fra hodebunnen og håret blir løsnet, når det skummes opp med vann. Dessuten er sulfater også ansvarlige for å gi skummende såpe, som mange av oss forbinder med friskhet og renhet.

Hvorfor er det så mye snakk om sulfatfri shampoo?

For å sikre et produkts effektivitet anvendes sulfater ofte som utgangspunkt. Derfor kan det kanskje også være forvirrende hvorfor det er så mye snakk om shampoo uten sulfat. Men saken er at shampoo som inneholder sulfater ofte kan være litt for kraftige til å 'bare' rense håret. Selv om sulfater vasker skitt og olje vekk fra hår og hud, kan det faktisk også medføre tap av fukt. Jeg kan derfor anbefale sulfatfri shampoo som et mildere og mindre uttørrende alternativ.

Les om andre typiske dårlige vaner som kan gi ødelagt og tynt hår i vårt andre innlegg.

Stort sett alle undersøkelser viser at håret blir sterkere og sunnere i lengden, hvis man unngår sulfat i hårpleieprodukter

Helene Sørensen

Hårstylist og skjønnhetsekspert

Er en shampoo uten sulfat noe for ditt hår?

For å hjelpe deg med å avgjøre om håret ditt kan ha nytte av en sulfatfri shampoo, har jeg listet opp noen spørsmål som hjalp meg å velge:

Har du krøller og krusete hår?

Hvis svaret er ja, skal du virkelig overveie en sulfatfri shampoo. Hvis du har krøllete hår, så vet du nok at håret ditt har bruk for masse fukt. Hvis du velger en sulfatfri shampoo, hjelper du håret og hodebunnen med å bevare de naturlige oljene. Hvis du velger en shampoo med sulfater, vil håret ha en større tendens til å kruse på grunn av en ubalanse i den naturlige oljebalansen i håret. Det kan være en god idé å avslutte med en god balsam uansett om du bruker en shampoo med eller uten sulfater, slik at håret får optimalt med næring og fukt.

For oss som har problemer med kruset hår, men ikke har krøller, kan med fordel bruke en god hårolje, som samler, reduserer og mykner kruset hår.

Har du farget håret?

Hvis ja, kan du holde hårfargen fin med en sulfatfri shampoo. For å holde håret så fresht som da du gikk ut av salongen, har du bruk for noen hårprodukter som beskytter din nye hårfarge. Der er flere årsaker til hvorfor en shampoo uten sulfat er best egnet til dette formålet. En av årsakene er at håret er mer sensitivt og tørt etter hårfarging enn det normalt ville være. En sulfatfri shampoo vil ikke tørke ut håret på samme måte. En annen god grunn til at du bør velge en sulfatfri shampoo og balsam, hvis du har farget håret, at produktene kan hjelpe med å holde på fargen og er mindre tilbøyelige til å misfarge eller vaske fargen vekk.

Er håret ditt tørt og kjedelig?

Hvis håret føles tørt, grovt og kjedelig i istedenfor glatt og mykt, når du drar fingrene mellom hårlokkene, har du sannsynligvis kruset og tørt hår. Denne hårtype kan også ha godt av en shampoo uten sulfat, da en sulfatfri shampoo ikke fjerner hårets naturlige oljer og fukt – som nettopp bidrar til et sunt, glatt og mykt hår.

Er håret ditt skadet og knekker lett?

Hvis ja, så skal du endelig ikke bruke en shampoo med sulfater. Hvis håret ditt er fint, skrøpelig eller typisk skandinavisk, vil en sulfatfri shampoo faktisk være ideell for å motvirke disse symptomene. En shampoo uten sulfat kan også holde på fukten i håret. Og siden tørrhet ofte er en stor synder til skadet og knekt hår, kan dette være veldig gunstig for deg med skadet, splittet og knekt hår. For å styrke og reparere håret i dybden, bør du overveie å bruke en hårmaske til tørt hår ukentlig, som kan fremme proteinproduksjonen i håret.

Har du problemer med tørr og kløende hodebunn?

Hvis ja, så skal du virkelig overveie å bytte til en sulfatfri shampoo. Ulempen ved sulfater er, at de også vasker de naturlige oljer fra hodebunnen og håret vekk. Hvis din hodebunn er følsom, kan sulfater forårsake irritasjon som rødhet, tørrhet og kløe. Dersom hodebunnen din ikke spiller på lag, er det en riktig god grunn til å sjekke hva shampooen din inneholder, og gjerne bytte over til en shampoo uten sulfat.

Hvordan velger man en shampoo uten sulfat?

Gode sulfatfrie shampooer har naturlige, men fortsatt effektive, ingredienser som for eksempel kokosolje, og gir deg en sikker og mild renhet. Nedenfor har jeg listet opp noen ingredienser, som du kan finne i en shampoo uten sulfat. Disse er sikre og de skal du sjekke at dine hårpleieprodukter inneholder, hvis du ønsker produkter uten sulfater.

 • Coco glucosid
 • Lauryl glucosid
 • Decylglucosid
 • Kaprylycaprylglucosid
 • Natriumcocoylglutamat
 • Dinatriumcocoylglutamat
 • Natriumcocoamphoacetat
 • Dinatrium laureth sulfosuccinat
 • Natriummethylcocoyltaurat
 • Natriummethyl oleoyl taurat
 • Natriumcocoylisethionat
 • Ammoniumcocoylisethionat
 • Natriumlaurylglucosecarboxylat
 • Natriumlauroyllactylat
 • Cocamidopropylbetain

Når du har valgt en shampoo uten sulfat og hvis du vil pleie håret ditt ekstra godt etter et bad, bør du også overveie et bambus-håndklede til håret.

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo uten sulfater

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo er en sulfatfri shampoo som kan brukes til alle hårtyper, og har en naturlig duft, konsistens og flere aktive ingredienser. Den inneholder heller ikke parabener. Produktet er skandinavisk og kan hjelpe deg med å få et sunt, langt og mykt hår. Den er enkel å anvende og inneholder naturlige aktive ingredienser og effektive næringsstoffer mot tørt og kjedelig hår, som hjelper med å holde håret elastisk, sunt og langt.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres