• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 499,-

 • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

Hvordan velger man en god sulfatfri shampoo?


Hvis du ser nærmere på ingredienslisten på baksiden av shampooen, kroppssåpen, ansiktsvasken eller på tannkremen, er det en sjanse for at du finner sulfat plassert høyt opp på listen.

Hva er sulfat?

Sulfat et rensemiddel som renser bort både olje og smuss. Sulfat er derfor ofte inkludert i hår - og hudrensingprodukter fordi hår og hud har en evne til å tiltrekke seg vann og olje. På grunn av dette kan sulfater enkelt rense bort smuss og olje fra hår, ansikt og kropp når det blandes med vann. I tillegg er sulfater også ansvarlige for å gi skummende såpe som mange forbinder med friskhet og renhet.

Hvorfor all denne snakken om sulfatfri shampoo?

Sulfater er i utgangspunktet trygge og effektive å bruke i et produkt. Derfor kan det også være forvirrende hvorfor det finnes så mange artikler om shampoo uten sulfat. Men tingen er at shampoo som inneholder sulfater, kan være litt for kraftig til å gjøre sitt arbeid. Selv om sulfater vasker smuss og olje bort fra hår og hud, kan det føre til fuktighetstap. Derfor betraktes en sulfatfri shampoo som en mildere og mindre uttørkende shampoo, som også virker som et mindre skummende alternativ til det sulfatholdige alternativet.

Så er en sulfatfri shampoo noe for deg og din hårtype?

For at vi skal vite om håret ditt kan ha nytte av en shampoo uten sulfat, må du svare på følgende spørsmål:

Har du krøller eller kruser håret ditt seg ofte?

Hvis svaret er ja, bør du definitivt vurdere en sulfatfri shampoo. Hvis du har krøllete hår, vet du sikkert at håret ditt trenger mye fuktighet. Å velge en shampoo uten sulfat hjelper håret og hodebunnen til å opprettholde naturlige oljer. Hvis du velger en shampoo med sulfater, vil håret ha større sjanse for å brekke på grunn av ubalanse i hårets naturlige oljebalanse. Det kan være lurt å avslutte med en god balsam, uansett om du bruker en shampoo med eller uten sulfater, for å gi håret optimal ernæring og fuktighet.

For de som har problemer med krusete hår, men ikke har krøller, kan du med fordel bruke en god hårolje som samler, reduserer og mykner krusete hår.

Har du farget håret?

Hvis ja, kan du ved å bruke sultanfri shampoo beholde den vakre hårfargen lengre. For at håret ditt skal se ut som du akkurat har kommet ut av frisørsalongen, trenger du noen hårprodukter som vil beskytte din nye hårfarge. Det er flere grunner til at en sulfatfri shampoo er best egnet til dette formålet. Av og til er disse årsakene blandet med at håret er mer følsomt og tørt etter hårfarging enn det normalt ville være. En shampoo uten sulfat tørker ikke ut håret. En annen god grunn til å velge en sulfatfri shampoo og balsam hvis du har farget håret ditt, er at produktene bidrar til å holde fargen og det er dermed mindre sannsynlig for å få misfarget hår eller at hårfargen blir vasket ut.

Er håret ditt tørt og kjedelig?

Hvis håret ditt føles tørt, grovt og kjedelig, og ikke glatt og mykt når du kjører fingrene mellom hårlokkene, har du sannsynligvis et krusete og tørt hår. Denne hårtypen kan også ha nytte av en shampoo uten sulfat, da en sulfatfri shampoo ikke fjerner hårets naturlige oljer og fuktighet, noe som bidrar til et sunt, glatt og mykt hår.

Er håret ditt skadet eller knekker det lett?

Hvis ja, bruk ikke shampoo som inneholder sulfater. Hvis håret ditt er fint, skjørt eller typisk skandinavisk, vil en sulfatfri shampoo være ideell for ikke å gjøre situasjonen verre enn den allerede er, men ganske effektiv til å motvirke disse symptomene. En shampoo uten sulfat kan også holde på hårets fuktighet, og siden tørrhet ofte er synderen til et skadet og ødelagt hår, kan dette være til stor nytte for deg med skadet, splittet og ødelagt hår. For å styrke og reparere håret i dybden, bør du vurdere å bruke en hårmaske for tørt hår en gang i uken. Dette vil være med på å fremme proteinproduksjonen i håret.

Har du problemer med tørr og kløende hodebunn?

Hvis ja, bør du absolutt begynne å bruke en sulfatfri shampoo. Ulempen med sulfater er at de også vasker bort de naturlige oljene fra hodebunnen og håret. Hvis hodebunnen er følsom, kan sulfater forårsake irritasjon som rødhet, tørrhet og kløe. Så dersom du ofte opplever å klø i hodebunnen, er det en god grunn til å sjekke shampooen din for hva den inneholder.

Hvordan velge en sulfatfri shampoo?

Gode sulfatfrie shampooer har naturlige, men effektive ingredienser, som for eksempel kokosnøttolje. Disse gir deg en trygg og mild renhet. Nedenfor finnes en liste over noen ingredienser hos shampoo uten sulfat. Disse er trygge, og du bør se etter disse dersom du vil ha et hårpleieprodukt uten sulfater.

 • Coco glucosid
 • Lauryl glucosid
 • Decylglucosid
 • Kaprylycaprylglucosid
 • Natriumcocoylglutamat
 • Dinatriumcocoylglutamat
 • Natriumcocoamphoacetat
 • Dinatrium laureth sulfosuccinat
 • Natriummethylcocoyltaurat
 • Natriummethyl oleoyl taurat
 • Natriumcocoylisethionat
 • Ammoniumcocoylisethionat
 • Natriumlaurylglucosecarboxylat
 • Natriumlauroyllactylat
 • Cocamidopropylbetain

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

HairLust hair Growth & Repair Shampoo er en sulfatfri shampoo, som kan brukes av alle hårtyper, og den har en naturlig duft, konsistens og aktive ingredienser. Produktet er laget og produsert i Danmark og vil hjelpe deg med å få et sundt, langt og mykt hår. shampooen er lett å bruke og fordels lett i håret.