Hvordan få håret til å vokse fortere? 13 gode tips for å få lengre hår!


Går du også og drømmer om å få lengre hår? Det å få lengre hår kan være en langsom og utålmodig prosess. Men det trenger det ikke å være! Jeg har samlet mine 13 beste råd til deg som lurer på hvordan du kan få håret til å vokse fortere.

Sofie Tidemand

Medgründer, HairLust

Sofie er medgründer av HairLust. Hun er en hår-nerd med stor H og elsker å kunne formidle sin erfaring i faget til andre. Hun har en stor interesse for å lære om og teste de nyeste trendene rundt naturlig hårpleie, stylingtips og ingredienser. De siste årene har hun sørget for å holde seg oppdatert med alt som beveger seg innen feltet. Noe av det beste hun vet er å kunne gjøre en forskjell for mennesker.Les mer om skribenten.

Er det bare et spørsmål om gode gener, eller finnes det noen gode hårpleierutiner som kan sette i gang prosessen mot det misunnelsesverdige fyldige, lange håret? Ja, faktisk kan du gjøre en hel del selv. Det er flere enkle trinn, alt fra hårbørsten du bruker og putetrekket du sover på, til kost, livsstil og vitaminer, og ikke minst hårproduktene du bruker, som kan hjelpe deg et godt stykke på vei!

Helt siden tenårene har jeg drømt om å få lengre hår, og her gjennomgår jeg alle tingene som har virket for meg, og også hva som absolutt ikke har gjort noe godt for håret mitt. Jeg har vært innom det meste, og kan nå med sikkerhet si at dette er min snarvei til hvordan du kan få lengre hår som er sunt og sterkt - på enklest mulig måte. Les videre her, og jeg garanterer at du blir litt klokere på hvordan du kan få langt hår fortere enn du tror.

La meg først understreke at den viktigste forutsetningen for å få lengre hår er å huske på at håret ikke blir langt over natten. Det tar tid, tålmodighet og gode beslutninger. Håret vokser i gjennomsnitt 0.5-1 cm i måneden, så å få lengre hår krever aller først at du har en god porsjon tålmodighet. Men hvor der er vilje, er der en vei. Les videre her:

1. Saksen er din venn

Ironisk nok er frisørsaksen og en hårklipp dine beste venner når du gjerne vil få lengre hår. Naturligvis er det ikke den regelmessige klippen i seg selv som får håret til å vokse fortere. Det er for å forebygge at håret splittes. Splittet hår vil jobbe seg oppover, og kan i verste fall resultere i at du må få klippet flere centimeter av ved neste frisørbesøk. Kort sagt vil et utsatt besøk hos frisøren kun resultere i at håret knekker. Det kommer selvfølgelig an på hvilken tilstand og hårtype du har, men jeg har oppnådd gode resultater med å få langt hår ved å få klippet håret ca. hver 3-4 måned. Ved hver klipp sørger jeg alltid for å minne frisøren på å kun ta de slitte tuppene - og helst ikke mer enn det.

2. Motstå trangen til å farge og bleke håret

For meg har det vanskeligste vært å si helt stopp med å bleke håret. Det sier seg nesten selv at beslutningen om å gå fra mørkeblond til platinablond ikke var den smarteste når jeg ønsket å få håret til å vokse fortere. Når håret blekes, skades den ytterste delen av hårets fibre, og denne skaden kan ikke gjenoppbygges igjen. Når hårets ytterste lag er skadet, vil det også resultere i en markant større risiko for brudd, splitte tupper og tap av fukt i håret. Så jo færre kjemiske behandlinger du utsetter håret for, jo fortere vil du oppnå å få lengre hår. Selv farger jeg aldri håret mer enn 1-2 nyanser lysere enn min naturlige hårfarge. Så neste gang du er hos frisøren, ville jeg hørt om håret ditt er egnet til en fargetoning istedenfor bleking - eller enda bedre, la være med å farge håret, og omfavn heller din naturlige hårfarge.

Visste du at du kan styrke håret ditt mens du sover? Ditt valg av putetrekk kan ha en innflytelse på sunnheten av håret ditt (se bilde lengre ned)

Louise - skjønnhetsskribent

3. Husk å børste håret

Går du i seng uten å børste håret først? Gjør deg selv en tjeneste, og begynn å børste håret før du hopper under dynen. Selv om det kan virke fristende å la være når du er trøtt og klar til å sove, så kan det uansett være en god idé å børste gjennom håret før sengetid. Det bidrar nemlig til at håret kruser og floker seg mindre når du sover, så du kan få håret til å vokse fortere. Begynn nede og jobb deg langsomt oppover, så du ikke river unødvendig i håret. Hvis håret ditt er veldig flokete bør du dele håret opp i mindre seksjoner, og jobbe deg gjennom én etter én. Avslutt med å gre gjennom hele håret, så hodebunnens naturlige oljer lettere fordeles jevnt i hele håret. Dette er en enkel måte som gjør at du motvirker fukttap og kanskje helt kan unngå de tørre hårlokker. Et ekstra tips: bruk hårbørsten til å massere og stimulere hodebunnen, så blodsirkulasjonen økes, og næringsstoffene lettere kan nå helt inn til hårrøttene og sette gang i hårets vekst. Gi det 2 uker, og opplev forskjellen på hårets kvalitet, glans og styrke!

anmeldelse ida

4. Unngå varme stylingverktøy

Hvis du ønsker å få langt hår fort, bør du minske (les: stoppe) bruken av varme stylingverktøy til håret. Det gjelder både rettetang, hårføner, krølltang osv... Hvis du absolutt må føne håret, så sørg for at du bruker en hårføner som er innstilt på lav til kald temperatur - ellers risikerer du å skade håret, hvilket fører til ødelagte tupper og krusete hår. Hvis du oppholder deg i direkte sol, bør du beskytte håret med en solhatt, eller bruke varmebeskyttende produkter i håret. Jeg bruker selv Hair Strengthening & Protection Hair Oil fra HairLust, som er naturlig UV- og varmebeskyttende.

5. Unngå å vaske håret hver dag

Hvis du drømmer om å få lengre hår, anbefaler jeg å unngå å bruke shampoo hver dag. For mye hårvask med shampoo kan påvirke hårets fuktbalanse og generelle kvalitet. Hvis du i stedet kun vasker håret 2-3 ganger i uken, så tillater du de naturlige oljene fra hodebunnen å trenge inn i håret og gi fukt og reparere svake hårstrå. Formålet med en shampoo er å vaske vekk skitt og produktrester, men det mange ikke er klar over er at shampoo også vasker vekk hodebunnens naturlige oljer, som er de som skal holde håret hydrert og beskyttet. I forlengelse av dette, er det også viktig å velge shampoo med omhu. Unngå shampoo med farlige kjemikalier, spesielt parabener, ftalater og skadelige, uttørrende SLS/SLES-sulfater. Et solid råd når du ønsker å få lengre hår, med andre ord!

Kort sagt, et enkelt råd på min ”hvordan få håret til å vokse fortere” to-do-liste er å holde igjen litt med shampooen, og sørge for å bruke en SLS/SLES sulfatfri shampoo, gjerne en som også er rik på proteiner. Da gir du deg selv de beste forutsetninger for å få håret til at vokse fortere!

6. Bruk balsam hver gang

Husker du å avslutte med balsam hver gang du har vasket håret med shampoo? Jeg kan ikke understreke nok, hvor viktig det er hvis du ønsker at få lengre hår. En god balsam kan hjelpe med å erstatte lipider og proteiner i håret, samt å forsegle håret med et ytre skall av beskyttelse. Ved å forhindre at håret tar skade, kan en balsam hjelpe deg godt på vei til at få håret til å vokse fortere. Men på kort sikt, kan du også nyte et mer skinnende og mye mer håndterbart hår, som vil være enklere å gre ut og ikke knekke så lett - og dermed få håret til å vokse fortere!

7. Ta et kosttilskudd til håret

Det som har hatt den største effekten på meg i forhold til å få håret til å vokse fortere, var at jeg startet på et kosttilskudd for håret. Hvis du har vanskeligheter med å få alle vitaminene til håret fra kosten, kan et kosttilskudd være en enkel og overkommelig måte å få håret til å vokse fortere. Selv bruker jeg et kosttilskudd fra HairLust som inneholder store mengder av biotin til håret, og som er spesielt sammensatt for å stimulere hårveksten. Bonus: Du får muligens også penere hud og sterkere negler i prosessen. Biotin, sink og selen er alle vitaminer som er gode både for å få lengre hår, men også for hud og negler!

Kroppen krever mange viktige næringsstoffer og vitaminer for at den kan skape de beste vilkårene for at du skal få lengre hår som er sunt og sterkt, og det kan være vanskelig å få alle i seg gjennom kosten i en mengde som er stor nok. Jeg har også laget en komplett liste med de 10 viktigste vitaminer for håret i en annen inspirerende artikkel, så du kan få et overblikk over hvordan man får langt hår innenfra - gjennom kosten. Anbefaler deg absolutt å lese denne, da det kan hjelpe deg å sjekke av noen punkter på “hvordan få håret til å vokse fortere”-lista!

Alt fra rikelige mengder protein og aminosyrer til mange viktige vitaminer og mineraler kan være med på å øke hårveksten og styrke håret innenfra. Det kan ofte være vanskelig å få riktig mengde av alle disse næringsstoffene utelukkende gjennom kosten, og spesielt vanskelig er det å få riktig mengde av biotin, som er viktig for å få håret til å vokser fortere.

8. Husk å gi håret fukt med en hårkur

Du vet det sikkert allerede: Det er mye enklere (og raskere) å forebygge et skadet hår, enn det er å reparere det. Så hvis du drømmer om å få lengre hår fort, bør du bruke en forebyggende hårkur, rik på fukt og proteiner, og gjerne så ofte som én gang i uken. Håret ditt, som jevnlig blir utsatt for slitasje, og som har flere år på baken, har bruk for masse fukt og næring for å ikke knekke. En hårkur kan, med sitt høye innhold av fukt, forbedre elastisiteten og styrken i håret over tid, hvilket betyr færre brudd og mer lengde for deg. Hvis du ønsker et sunt, sterkt og ikke minst få lengre hår, må du ikke glemme hårkuren! Om du ønsker å vite mer om hvilke ingredienser du bør se etter i en hårkur og hvilke du bør unngå, kan du klikke deg innom en annen artikkel jeg har skrevet, som forteller deg hvordan du finner den beste hårkur til ditt hår.

hairlust trustpilot

9. Pass på håret når det er vått

Når håret er vått, er det langt mer sensitivt og mottakelig for brudd, enn når det er tørt. Derfor skal du passe ekstra godt på håret når det er vått, spesielt hvis du gjerne vil få lengre hår. Vått hår er mye mer elastisk enn tørt hår, hvilket betyr at det kan strekke seg mer når du gre gjennom det. Så sørg for å bruke en wet brush, som er egnet til skjørt vått hår. Tørt hår er dobbelt så sterkt og motstandsdyktig, og derfor kan det også være en god idé å gre gjennom håret før du går i dusjen. På den måten minimerer du floker og knekt hår. Og dermed er du ett skritt nærmere å få lengre hår.

10. Skift putetrekk

Visste du at du kan øke sjansene for å få lengre hår, mens du sover? Det er helt sant - bare se bildet nedenfor. Putetrekket ditt har nemlig stor betydning for kvaliteten på håret. Et materiale som bambus er mye mykere, tettere vevet og mer pustende enn bomull eller sateng. Jo mindre du sliter på håret, også om natten når håret gnir mot puten, jo fortere vil du oppleve at håret vokser. Jeg har prøvd putetrekk i både silke og bambus, og min endelige vinner er bambus - det er i tillegg et vegansk og bærekraftig materiale. Bambus er både godt og antibakterielt for hår og hud, samtidig med at det er veldig behagelig og mykt å ligge på.

På før- og etterbildene nedenfor kan du se (til venstre) hvordan håret mitt så ut etter at jeg hadde sovet en hel natt på et vanlig putetrekk i bomull, og (til høyre) hvordan det så ut etter en natt på putetrekket av bambus fra HairLust - tenk da på hvordan det vil se ut etter flere måneder. Hvis ikke dette er et godt svar på spørsmålet “hvordan få langt hår?”, så vet ikke jeg!

HairLust bambus putetrekk

11. Dropp håndkle i bomull

Aldri, aldri, aldri gni håret ditt med et billig og grovt håndkle i bomull etter at du har vasket håret. Hva kan egentlig være så galt med det? En helt masse faktisk - spesielt hvis du ønsker å få håret til å vokse fortere. Som jeg nevnte tidligere, er vått hår utrolig skjørt. Når du da gnir håret i et grovt håndkle, kan det fort forårsake slitasje og skader på håret. Invester heller i et mykt håndkle i bambus, som er spesielt egnet til skjørt, vått hår. Mikrofibre av bambus er ekstremt absorberende sammenlignet med andre fibre, og virker samtidig antibakterielt.

12. Ta en kald dusj

Gjør noe godt for huden mens du samtidig kan få håret til å vokse fortere - kun ved å skylle hår og kropp i kaldt vann før du er ferdig i dusjen. Dampende varmt vann er ikke bare dårlig for huden - men det er også hardt for håret. Du bør venne deg selv til litt lavere temperaturer i dusjen, og sørge for å alltid avslutte hårvasken med en kjapp kald skyll. Kaldt vann gjør nemlig at det ytterste laget av håret blir forseglet, og dermed forhindrer du fukttap, knekt hår og varmeskader. Du trenger kun å skylle håret i kaldt vann helt til slutt, i ca. 10 sekunder. Det kan bidra til at du kan få lengre hår ved å holde håret sunt, smidig og mer motstandsdyktig i hverdagen.

Jeg anbefaler alltid kundene mine å huske både indre og ytre pleie av håret, hvis de ønsker å gro et langt hår

Helene Sørensen

Hårstylist og skjønnhetsekspert

13. Pass på håroppsetningen

Det siste rådet på min ”hvordan få langt hår fort”-liste, er absolutt ikke et mindre viktig punkt, da det omhandler daglige håroppsatser og frisyrer. Sørg for å bruke riktige redskaper når du setter opp håret, og unngå å stramme eller rive for mye i håret.

Visste du at håret faktisk kan knekke av stramme hestehaler? Dette skjer når håret når sitt bristepunkt og knekker av der hårstrikken sitter. Men ta det med ro, det betyr selvfølgelig ikke at du har forbud mot å noensinne sette håret opp igjen. Det handler om å velge vekk de strammeste frisyrene og unngå å benytte en hårstrikk eller hårklemme med samlinger av metall. Jeg bruker selv disse skånsomme Hair Rings fra HairLust, som er lette og behagelige for håret, og forårsaker minimal skade på hårlokkene.

Jeg håper at du får bruk for disse enkle (men effektive) rådene, som jeg selv har hatt stor suksess med i drømmen om å få håret til å vokse fortere. Hvis du har noen spørsmål eller andre gode forslag til hvordan man kan få håret til å vokse fortere, så legg gjerne en kommentar nedenfor i kommentarfeltet.

Før- og etterbilder ved bruk av HairLust

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

Resultatet varierer fra person til person, men synlige resultater ses som oftest etter 2-4 måneders bruk.

Hårtap hos kvinner - Hvorfor?

Opplever du hårtap eller mister du i perioder mer enn normalt? Det kan være mange årsaker til at kvinner mister hår. Blant annet kosthold, stress, graviditet, sykdomsforløp eller hormonelle ubalanser, for å nevne de mest hyppige. Hvis du ønsker å lese mer om årsakene til kvinnelig hårtap, i forlengelse av denne artikkelen "hvordan få håret til å vokse fortere", så går Christine mer i dybden med emnet hårtap hos kvinner her.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


5 kommentarer


 • Tone

  Mange av disse rådene har jeg heldigvis tatt i bruk allerede, og det har i hvert fall hjulpet meg! :-) Nå har jeg også fått kjøpt et putetrekk i bambus som jeg gleder meg til å prøve.


 • Hege

  Må gå til innkjøp av disse tyggevitaminene kjenner jeg! Ble helt inspirert nå :-D


 • Evelyn

  Har brukt Hair Gummies i godt over et halvt år, og er superfornøyd med resultatet! Har nettopp bestilt både håroljen og hårmasken, og er spent på resultatet <3


 • Vilde-Marie

  Har skaffet meg både tyggevitaminene og hårmasken nå, og jeg er kjempefornøyd så langt! Takk for god artikkel :)


 • Thilde

  Sykt mange gode tips her! Jeg er frisør, og dette er akkurat de tipsene jeg gir til mine kunder som ønsker langt hår. Jeg har imidlertid ikke tenkt på at man faktisk kan anvende kosttilskudd spesielt for håret, men dette skal jeg definitivt ta med meg videre :)


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres