Hvordan få håret til å vokse fortere?


Drømmer du, som alle andre, om et sunt og langt hår? I denne artikkelen gir jeg deg mine 10 beste råd for å gjøre det enklere å få langt og flott hår raskt, i tillegg til noen supre produktanbefalinger. Drømmehåret kan faktisk være nærmere enn du tror...

Hanne Nyborg

Skjønnhetsskribent

Hanne startet på sin frisørutdannelse, men valgte etter en stund å gå videre med journalistikk istedenfor Hun er nå utdannet journalist fra Universitetet i Bergen, og arbeider som freelance-journalist for HairLust og andre.Les mer om skribenten.

Jeg har alltid vært den jenta som lengtet etter å få lengre hår – men ga opp da jeg tenkte at jeg helt enkelt ikke har genene som kreves for å få "drømmehåret". For ett par år siden tok jeg derimot tak i saken en siste gang og bestemte meg for å finne den beste løsningen. Jeg innså fort at de mest effektive måtene å få håret til å vokse fortere på ikke er så dyre og kompliserte som man skulle tro.

Det viktigste utgangspunktet er å huske på at håret ikke vokser over natten. Det tar tid og krever tålmodighet å gro langt hår. Håret vokser i gjennomsnitt 1 cm i måneden, så å få et langt hår krever i hovedsak en god porsjon tålmodighet. Men du kan hjelpe det litt på vei. Les mer her, og få gode tips til hvordan få håret til å vokse fortere

1. Saksen er din venn

Hvordan få lengre hår? Ironisk nok er saks og klipping dine beste venner. Naturligvis er det ikke den regelmessige klippingen i seg selv som kan få håret til å vokse fortere. Nei - det er ved å forebygge og unngå at håret splittes og knekker, at en regelmessig klipping er et godt råd å legge til på min "hvordan få langt hår"-liste. Splittede tupper i håret vil arbeide seg opp i floker, og vil i verste fall resultere i mange unødvendige centimeter knekt hår. Derfor vil håret ditt faktisk være kortere enn hvis du får en konsekvent trimming hos frisøren regelmessig. Alt avhengig av hår og tilstand, kan en klipping hver 2.-4. måned være en god investering i det lange løp. Husk å be frisøren om å kun ta de slitte tuppene, så du ikke ender opp misfornøyd!

2. Bruk balsam hver gang

Et annet godt tips til hvordan få lengre hår, er å bruke balsam HVER gang du vasker håret med shampoo. Det kan ikke understrekes nok. En god balsam kan hjelpe med å erstatte lipider og proteiner i håret, samt forsegle håret med et ytre skall av beskyttelse. Ved å forhindre håret i å ta skade, kan en balsam hjelpe deg godt på veien til å få håret til å vokse fortere. Dersom du implementerer balsam i din hårpleierutine er det er godt tips til hvordan få håret til å vokse fortere. I det korte løp kan du imidlertid også nyte et mer strålende og mye mer bearbeidelig hår, som vil være enklere å gre ut.

HairLust selger en kjempegod balsam, som er laget på naturlige ingredienser som økologisk aloe vera, som er kjent for sine fuktgivende og reparerende egenskaper, og nærende økologisk kakaosmør utvunnet av frøene fra kakaoplanten Theobroma. Den inneholder også risprotein, planteprotein og hveteprotein, som gir styrke til håret og hjelper det å gro. Det er en balsam helt uten skadelige parabener, SL-sulfater, ftalater og silikon, og om man bruker den i kombinasjon med HairLust shampoo, oppnår man det absolutt beste resultatet.

Les om andre typiske dårlige vaner som kan gi ødelagt og tynt hår i vår andre artikkel.

3. Spar litt på shampooen

Lurer du fremdeles på hvordan du kan få håret til å vokse fortere? Ikke vask håret hver gang du dusjer. Sett håret opp i en knute, så unngår du å væte det hver gang du er under dusjhodet. For mye hårvask med shampoo er en av de viktigste årsakene til ødelagt og brukket hår. Hvis du ønsker å få langt hår fort - ta gjerne en pause med shampooen. Her er grunnen til at for mye hårvask med shampoo kan ødelegge håret: Formålet med shampoo er å vaske skitt og bakterier vekk. Men det mange ikke er klar over er at samme shampoo også vasker vekk naturlige oljer, som holder håret mykt og sunt. Så enda et tips på min ”hvordan få langt hår” to-do-liste er å holde litt igjen med shampooen.

Når du virkelig har bruk for å vaske håret med shampoo, så start i hodebunnen, altså der hvor håret er mest fett. Masser slik at såpen skummer godt opp. Når såpen har skummet opp, kan du med fordel la det gli ned over resten av hårstråene. Skyll deretter ut med vann! Du kan lese mer om shampoo mot hårtap i min kollegas artikkel, hvor du får gode råd og tips rundt dette.

Et annet godt råd til hvordan få langt hår fort, er å anvende en god hårolje eller hårmaske ca. en gang i uken. Håret ditt, som jevnlig blir utsatt for slitasje og som har flere år på baken, har høyst sannsynlig et større pleiebehov enn hva en vanlig balsam kan hjelpe med. Spesielt om du ønsker et sunt, sterkt og langt hår kan en god hårkur hjelpe deg godt på vei. Jeg anbefaler en kur basert på kokosolje eller arganolje. Mange undersøkelser viser at kokosolje kan hjelpe med å gjenopprette hårets fuktbalanse ved å trenge dypere inn i hårstrået sammenlignet med andre lignende oljer, som typisk blir brukt i hårpleieprodukter.

Som hårkur bruker jeg ca. 10 pump med HairLust Hair Oil, og lar den sitte i over natten eller i minst 10 minutter. Siden oljer kan etterlate en rest på håret, er det viktig at den overflødige oljen vaskes ut morgenen etterpå med shampoo og balsam - ikke la den sitte i for mange dager. Håroljen fra HairLust er i stand til å fylle opp håret med sunne fettsyrer og næringsstoffer, og når den skylles ut med en vanlig shampoo, blir håroljen inne i håret og fortsetter med å nære og beskytte det.

HairLust Hair Oil er en naturlig hårolje, som kan gi deg den beste forutsetning for å få et langt og sterkt hår. Håroljen inneholder bla. kokosolje og vindruekjerneolje og er spesielt sammensatt for å pleie håret.

Om man ikke har lyst til å sove med olje i håret over natten, så kan man istedenfor bruke HairLust Hair Mask, som kun skal sitte i nyvasket og håndkletørt hår i 10-20 minutter.

5. HairLust - ta et vitamin-kosttilskud

Har du overveid å støtte håret ditt med et kosttilskudd? Hvis du er på jakt etter en overkommelig løsning for å få håret til å vokse fortere, kan dette være en god løsning. Kroppen trenger mange viktige næringsstoffer og vitaminer for å få langt og sunt hår. Dette kan være et godt råd til hvordan få håret til å vokse fortere! Jeg har laget en komplett liste med de 10 viktigste vitaminene for håret som kan hjelpe deg med å få alle de vitaminer håret trenger for å vokse fortere og motstå ytre skader.

hairlust trustpilot

Det kan være vanskelig å få den rette mengden av alle næringsstoffene som kan hjelpe håret til å vokse fortere, i den regelmessige alminnelige hverdagskosten. Særlig vitaminet biotin har hjulpet meg, i kombinasjon med en god hårpleierutine, for å gro et sunt og langt hår. Vi kommer mer inn på gode og effektive kosttilskudd med biotin og produktanbefalinger i vår artikkel dedikert til biotin.

FØR- OG ETTERBILDER VED BRUK AV HAIRLUST KOSTTILSKUD

hairlust hair vitamins før efter billede

Etter bruk af HairLust Hair Growth Formula Gummies. Resultatet varierer fra person til person.

hairlust hair vitamins før efter billede

Etter 5 ukers bruk av Hair Growth Formula Capsules Men. Resultatet varierer fra person til person.

6. Endre din børsterutine

Lurer du fremdeles på hvordan få langt hår? Bare fortsett å les! Neste tips er at du skal børste håret ditt som om det var spunnet av gull. For mye børsting kan forårsake skade på ditt hår. Når du børster langt, vått hår, så sørg for å starte fra bunnen og jobb deg oppover. Instinktivt går vi ofte fra hodebunnen og ned, men dette gjør det dessverre lettere for håret å floke seg, og dermed ta skade. Forsøk derfor å få denne rutinen inn i din hårpleie - det er et viktig skritt på veien mot et sunt og vakkert hår. Et annet supert tips er å investere i en god wet brush som man kan bruke i både vått og tørt hår. Da slipper man å bekymre seg for å skade håret når man børster det! Min personlige favoritt er Detangle Wet Brush fra HairLust.

7. Skift putevar

De færreste tenker nok over dette, men jeg har funnet ut av at det faktisk er sunt å droppe putevaret i bomull. Jeg anbefaler å skifte til et med myke og tette fibre, som bambusfibre, fordi det har en mykere overflate. Dette skaper ikke de samme gnisningene, som vevd bomull kan påføre på håret ditt. Jeg bruker HairLust putevar i bambus på min hodepute, hvilket er særlig godt for hår og hud, samtidig som det er en drøm å ligge på. HairLust putevar i bambus er dessuten cruelty-free, da bambus er et vegansk materiale i motsetning til f.eks. silke eller ull. Et putevar i bambus er dessuten et mer miljøvennlig alternativ til et tradisjonelt putevar. Tenk at en så enkel ting som å skifte ut putetrekket, kan være med på å hjelpe håret til å vokse fortere!

Før- og etterbilde ved bruk av HairLust putevar i bambus:

HairLust putevar i bambus

8. Dropp håndkleet

Aldri, aldri, aldri tving håret ditt opp i en knute i håndkleet etter en dusj. Ja, hva er egentlig så ille med det? En hel del, faktisk - særlig hvis du ønsker å få langt hår fort. Når håret ditt blir fanget i alle de vevde fibrene kan dette forårsake mye brudd og slitasje på håret. Og da de fleste kvinner nesten alltid pakker det for stramt rundt ansiktet, vil alle de små, skrøpelige hårene rundt ansiktet bli mer tilbøyelige til å knekke. Invester i stedet i et mykt bambushåndkle som er laget av et utrolig mildt materiale og er særlig egnet til følsomt, tørt og slitt hår. Fibrene fra bambus er ekstremt absorberende sammenlignet med andre fibre og virker samtidig antibakterielt.

9. Ta en kald dusj

Ta en kald dusj på slutten av hver dusj. Dette er virkelig med på å få håret til å vokse fortere, men også med på å holde det sunt og smidig. Kaldt vann gjør at det ytterste laget av håret blir mer smidig, som hjelper med å forhindre fukttap, knekt hår og varmeskader - du behøver kun å gi det kaldt vann til sist i dusjen - i omtrent 10 sekunder - men det kan gjøre en enorm forskjell. En frisk avslutning på enhver dusj!

Jeg anbefaler alltid mine kunder å huske både indre og ytre pleie av håret, hvis de ønsker å gro et langt hår

Helene Sørensen

Hårstylist og skjønnhetsekspert

10. Pass på håroppsatsen

Mitt siste råd i denne ”hvordan få langt hår”-listen, men ikke desto mindre viktig et: Håroppsatser og frisyrer. Sørg for å bruke de riktige redskapene og la være å stramme eller rive for mye i håret. En ganske alminnelig hestehale oppsatt med en hårstrikk kan faktisk ødelegge håret ditt. Jeg anbefaler en strikk uten metall, siden disse er mer skånsomme mot håret. Hvis du benytter en god hårstrikk, trenger du ikke bekymre deg for ødelagt hår. Hårstrikkene fra HairLust er skånsomme for håret, og gir heller ingen merker i håret etter bruk.

Hårtap hos kvinner - gode råd

Jeg har et par ekstra gode råd til alle kvinnelige lesere. Opplever du hårtap, tynt hår eller mister du mer hår enn normalt? Vi har listet opp alle våre gode råd om årsaker til hårtap hos kvinner i vår andre artikkel. Hvis du er blant de mange ammende kvinner som opplever ammehår og hårtap etter graviditet, så har jeg også skrevet om alt du skal være oppmerksom på i denne artikkelen.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


4 kommentarer


 • Tuva

  Har prøvd i evigheter å spare til langt hår, men synes alltid at det blir så slitt når det begynner å få litt lengde, så da klipper jeg det igjen… Har hørt at det finnes visse vitaminer som skal være bra for hårvekst. Spørs om jeg ikke skulle gått til innkjøp av det 😉


 • Evelyn

  Har brukt Hair Gummies i godt over et halvt år, og er superfornøyd med resultatet! Har nettopp bestilt både håroljen og hårmasken, og er spent på resultatet <3


 • Vilde-Marie

  Har skaffet meg både tyggevitaminene og hårmasken nå, og jeg er kjempefornøyd så langt! Takk for god artikkel :)


 • Thilde

  Sykt mange gode tips her! Jeg er frisør, og dette er akkurat de tipsene jeg gir til mine kunder som ønsker langt hår. Jeg har imidlertid ikke tenkt på at man faktisk kan anvende kosttilskudd spesielt for håret, men dette skal jeg definitivt ta med meg videre :)


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres