• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 499,-

  • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

Hvordan få håret til å vokse fortere?


Det viktigste utgangspunktet er å huske på at håret ikke vokser over natten. Det tar tid og krever tålmodighet for å få et langt hår. Håret vokser i gjennemsnitt 1 cm per måned, så å få et langt hår krever i hovedsak en god porsjon tålmodighet. Men du kan hjelpe det litt på vei. Les mer her, og finn gode tips til hvordan få håret til å vokse fortere.

1. Saksen er din venn

Ironisk nok er saks og klipping dine venner. Naturligvis er det ikke den regelmessige klipping i seg selv som kan få håret til å vokse fortere. Nei, det er ved å forebygge og unngå at håret splittes og knekker, at en regelmessig klipping kan være et godt råd til et sunt og langt hår. Splittet hår vil arbeide seg opp i floker, og vil i verste fall resultere i mange unødvendige centimeter knekt hår. Derfor vil dit hår faktisk være kortere, enn hvis du får en konsekvent kort trimming hos frisøren regelmessig. Alt avhengig av hår og tilstand, kan en klipping hver 2.-4. måned være en god investering i det lange løp. Husk på å be frisøren om kun å ta de slitte tuppene.

2. Bruk balsam hvergang

Bruk balsam HVER gang du vasker håret med shampoo. Det kan ikke understrekes nok. En god balsam kan hjelpe med å erstatte lipider og proteiner inne i håret, samt forsegle håret med et ytre skall av beskyttelse. Ved å forhindre håret i å ta skade, kan en balsam hjelpe deg godt på veien til å få håret til å vokse fortere. I det korte løp kan du imidlertid også nyte et mer strålende og mye mer bearbeidelig hår, som vil være lettere å gre ut.

3. Spar litt på shampooen

Bruk ikke shampoo hver gang du går i dusjen. Sett håret opp i en knute, så du unngår å væte det hver gang du er under dusjhodet. For mye hårvask med shampoo er en av de viktigste årsakene til ødelagt og brukket hår. Så hvis du ønsker å få langt hår raskt, så ta gjerne en pause med shampooen. Her er grunnen til at for mye hårvask med shampoo kan ødelegge håret: Formålet med shampoo er å vaske skitt og bakterier vekk, men det mange ikke er klar over er at samme shampoo også vasker naturlige oljer vekk, som holder håret mykt og sunt. Så enda et tips i vår ”hvordan får håret til å vokse fortere” to-do-liste er å holde litt igjen med shampooen.

Når du virkelig har bruk for å vaske håret med shampoo, så start i hodebunnen, altså der hvor håret er mest fett. Masser så såpen skummer godt opp. Når såpen har skummet opp, kan du med fordel la det gli ned over resten af hårstråene. Skyl deretter med vann.

4. Bruk hårolje- eller maske-behandling

Et annet godt råd for å få et langt hår raskt, er å benytte en god hårolje- eller maske- behandling en gang i uken. Ditt lange hår, som jevnlig blir utsatt for slitasje, og som har flere år på baken, har høyst sannsynlig et større pleiebehov enn hva en regulær balsam kan hjelpe med. Særlig hvis du ønsker et langt hår, kan en god fuktkur være behjelpelig. Vi anbefaler en kokosolje-kur, og den kan du lage selv; Du skal bruke 1 kopp uraffinert kokosolje blandet med 1 spiseskje med mandel, macadamia og jojobaolje. Fordi oljer kan etterlate en rest på håret, bør du bruke den i et fuktig hår og la den sitte i 10 minutter. Etter 10 minutter skylles de overflødige oljene i håret med shampoo og balsam. Disse fantastiske oljene er i stand til å fylle håret opp med fettsyrer, og når de skylles ut med en alminnelig shampoo, blir oljen igjen i håret og vil nære og beskytte det. Hvis du ikke ønsker å kaste deg ut i en hjemmekur, kan du prøve en oljebasert hårbehandling i stedet, som du kan få anbefalt fra din frisør.

5. HairLust - ta et vitamin-kosttilskud

Har du overveid å støtte ditt hår med et vitamin-kosttilskud? Hvis du er på jakt etter en overkommelig løsning for å få ditt hår til å vokse seg raskere, så kan det være en god løsning. Din kropp krever mange viktige næringsstoffer og vitaminer for hårvekst. Alt fra rikelig protein til en masse viktige vitaminer og mineraler. Det kan være vanskelig å få den riktige mengden av alle disse hårvekst-næringsstoffer, som kan hjelpe med å få et langt hår raskt, i den regelmessige alminnelige hverdagskost. HairLust hårvekst-vitaminer kan hjelpe deg med å få alle de vitaminer som håret krever for å vokse seg langt og motstå ytre skader.

6. Endre din børsterutine

Børst ditt hår som om det var spunnet av gull. For mye børsting kan forårsake skade på ditt hår. Når du børster langt, vått hår, så sørg for å starte fra bunnen og jobb deg oppover. Instinktivt går vi ofte fra hodebunnen og ned, men dette gjør det dessverre lettere for håret å floke seg, og dermed ta skade. Forsøk derfor å få denne rutinen inn i din hårpleie, siden det er veien frem til et vakkert og langt hår.  

7. Skift putetrekk

Dropp ditt bomull-putetrekk. Vi anbefaler å skifte til et satinstoff, fordi det har en bløtere overflate, som ikke vil skape de samme gnissninger som vevet bomull kan ha på ditt hår.

8. Dropp håndkleet

Aldri, aldri, aldri tving ditt hår opp i en knute i håndkleet etter en dusj. Ja, hva er egentlig så ille med det? En hel del, faktisk - særlig hvis du ønsker et langt hår raskt. Det forårsaker så mye brudd og slitasje på håret, når ditt hår blir fanget i alle de vevede fibre, og da de fleste kvinner nesten alltid pakker det for stramt rundt sitt ansikt, vil alle de små, skrøpelige hårene rundt ansiktet bli mer tilbøyelige til å knekke. Invester i et bløtt mikrofiber-håndkle i stedet. Disse kan du kjøpe i de fleste store supermarkeder, hos Matas eller liknende kropspleie-butikker.

9. Ta en kald dusj

Ta en kald dusj på slutten av hvert bad. Dette er virkelig med på å få håret til å vokse fortere langt, men også med på å holde det sunt og smidig. Kaldt vann gjør at det ytterste lag av håret blir mer smidig, som hjelper til å forhindre fukttap, knekt hår og varmeskader - du behøver kun å gi det kaldt vann til sist i badet, i omtrent 10 sekunder, men det kan gjøre en enorm forskjell.

10. Pass på håroppsatsen

Vårt siste råd i denne ”hvordan får man langt hår raskt” listen, men ikke desto mindre et viktig et. Håroppsatser og frisyrer. Sørg for å bruke de riktige redskaper og la være med å stramme eller hive for mye i håret. En ganske alminnelig hestehale oppsatt med en hårstrikk kan ødelegge håret ditt. Vi anbefaler en strikk uten metall, siden disse er mer skånsomme mot håret. Hvis du benytter en god strikk skal du ikke bekymre deg for ødelagt hår.