• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 399,-

  • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

  • INGEN TOLL OG SKJULTE AVGIFTER

Hvordan få håret til å vokse fortere?


Drømmer du, som alle andre, om et sunt og langt hår? I denne artikkelen gir jeg deg mine 10 beste råd for å gjøre det enklere å få langt og flott hår raskt, i tillegg til noen supre produktanbefalinger. Drømmehåret kan faktisk være nærmere enn du tror...

Hanne Nyborg

Skjønnhetsskribent

Hanne startet på sin frisørutdannelse, men valgte etter en stund å gå videre med journalistikk istedenfor Hun er nå utdannet journalist fra Universitetet i Bergen, og arbeider som freelance-journalist for HairLust og andre.Les mer om skribenten.

Jeg har alltid vært den jenta som lengtet etter å få lengre hår – men ga opp da jeg tenkte at jeg helt enkelt ikke har genene som kreves for å få "drømmehåret". For ett par år siden tok jeg derimot tak i saken en siste gang og bestemte meg for å finne den beste løsningen. Jeg innså fort at de mest effektive måtene å få håret til å vokse fortere på ikke er så dyre og kompliserte som man skulle tro.

Det viktigste utgangspunktet er å huske på at håret ikke vokser over natten. Det tar tid og krever tålmodighet å gro langt hår. Håret vokser i gjennomsnitt 1 cm i måneden, så å få et langt hår krever i hovedsak en god porsjon tålmodighet. Men du kan hjelpe det litt på vei. Les mer her, og få gode tips til hvordan få håret til å vokse fortere

1. Saksen er din venn

Ironisk nok er saks og klipping dine beste venner. Naturligvis er det ikke den regelmessige klippingen i seg selv som kan få håret til å vokse fortere. Nei - det er ved å forebygge og unngå at håret splittes og knekker, at en regelmessig klipping er et godt råd å legge til på min "hvordan få langt hår"-liste. Splittede tupper i håret vil arbeide seg opp i floker, og vil i verste fall resultere i mange unødvendige centimeter knekt hår. Derfor vil håret ditt faktisk være kortere enn hvis du får en konsekvent trimming hos frisøren regelmessig. Alt avhengig av hår og tilstand, kan en klipping hver 2.-4. måned være en god investering i det lange løp. Husk å be frisøren om å kun ta de slitte tuppene, så du ikke ender opp misfornøyd!

2. Bruk balsam hver gang

Bruk balsam HVER gang du vasker håret med shampoo. Det kan ikke understrekes nok. En god balsam kan hjelpe med å erstatte lipider og proteiner i håret, samt forsegle håret med et ytre skall av beskyttelse. Ved å forhindre håret i å ta skade, kan en balsam hjelpe deg godt på veien til å få håret til å vokse fortere. Dersom du implementerer balsam i din hårpleierutine er det er godt tips til hvordan få håret til å vokse fortere. I det korte løp kan du imidlertid også nyte et mer strålende og mye mer bearbeidelig hår, som vil være enklere å gre ut.

Les om andre typiske dårlige vaner som kan gi ødelagt og tynt hår i vår andre artikkel.

3. Spar litt på shampooen

Ikke bruk shampoo hver gang du dusjer. Sett håret opp i en knute, så unngår du å væte det hver gang du er under dusjhodet. For mye hårvask med shampoo er en av de viktigste årsakene til ødelagt og brukket hår. Hvis du ønsker å få langt hår fort - ta gjerne en pause med shampooen. Her er grunnen til at for mye hårvask med shampoo kan ødelegge håret: Formålet med shampoo er å vaske skitt og bakterier vekk. Men det mange ikke er klar over er at samme shampoo også vasker vekk naturlige oljer, som holder håret mykt og sunt. Så enda et tips på min ”hvordan få langt hår” to-do-liste er å holde litt igjen med shampooen.

Når du virkelig har bruk for å vaske håret med shampoo, så start i hodebunnen, altså der hvor håret er mest fett. Masser slik at såpen skummer godt opp. Når såpen har skummet opp, kan du med fordel la det gli ned over resten av hårstråene. Skyll deretter ut med vann!

4. Bruk hårolje- eller maskebehandling

Et annet godt råd for å få langt hår fort, er å benytte en god hårolje- eller maskebehandling 1-2 ganger i uken. Håret ditt, som jevnlig blir utsatt for slitasje og som har flere år på baken, har høyst sannsynlig et større pleiebehov enn hva en vanlig balsam kan hjelpe med. Spesielt hvis du ønsker langt hår, kan en god fuktkur være svært behjelpelig. Vi anbefaler en kokosolje-kur, og den kan du lage selv; Du skal bruke 1 kopp uraffinert kokosolje blandet med 1 spiseskje med mandel-, macadamia- og jojobaolje. Fordi oljer kan etterlate en rest på håret, bør du bruke den i et fuktig hår og la den sitte i 10 minutter. Etter 10 minutter skylles de overflødige oljene grundig ut av håret med shampoo og balsam. Disse fantastiske oljene er i stand til å fylle håret opp med fettsyrer, og når de skylles ut med en alminnelig shampoo, blir oljen igjen i håret og vil nære og beskytte det. Hvis du ikke ønsker å kaste deg ut i en hjemmekur, kan du prøve en oljebasert hårmaske i stedet, som du kan få anbefalt fra din frisør. Med andre ord; Hvordan få håret til å vokse fortere? - ukentlig kuring av håret!

5. HairLust - ta et vitamin-kosttilskud

Har du overveid å støtte håret ditt med et kosttilskudd? Hvis du er på jakt etter en overkommelig løsning for å få håret til å vokse fortere, kan dette være en god løsning. Kroppen trenger mange viktige næringsstoffer og vitaminer for å få langt og sunt hår. Dette kan være et godt råd til hvordan få håret til å vokse fortere! Jeg har laget en komplett liste med de 10 viktigste vitaminene for håret som kan hjelpe deg med å få alle de vitaminer håret trenger for å vokse fortere og motstå ytre skader.

hairlust trustpilot

Det kan være vanskelig å få den rette mengden av alle næringsstoffene som kan hjelpe med å få et langt hår fort, i den regelmessige alminnelige hverdagskosten. Særlig vitaminet biotin har hjulpet meg, i kombinasjon med en god hårpleierutine, for å gro et sunt og langt hår. Vi kommer mer inn på gode og effektive kosttilskudd med biotin og produktanbefalinger i vår artikkel dedikert til biotin.

Lurer du fremdeles på hvordan få langt hår? Bare fortsett å les! Neste tips er at du skal børste håret ditt som om det var spunnet av gull. For mye børsting kan forårsake skade på ditt hår. Når du børster langt, vått hår, så sørg for å starte fra bunnen og jobb deg oppover. Instinktivt går vi ofte fra hodebunnen og ned, men dette gjør det dessverre lettere for håret å floke seg, og dermed ta skade. Forsøk derfor å få denne rutinen inn i din hårpleie - det er et viktig skritt på veien mot et sunt og vakkert hår. Et annet supert tips er å investere i en god wet brush som man kan bruke i både vått og tørt hår. Da slipper man å bekymre seg for å skade håret når man børster det! Min personlige favoritt er Detangle Wet Brush fra HairLust.

7. Skift putevar

De færreste tenker nok over dette, men jeg har funnet ut av at det faktisk er sunt å droppe putevaret i bomull. Jeg anbefaler å skifte til et med myke og tette fibre, som bambusfibre, fordi det har en mykere overflate. Dette skaper ikke de samme gnisningene, som vevd bomull kan påføre på håret ditt. Jeg bruker HairLust putevar i bambus på min hodepute, hvilket er særlig godt for hår og hud, samtidig som det er en drøm å ligge på. HairLust putevar i bambus er dessuten cruelty-free, da bambus er et vegansk materiale i motsetning til f.eks. silke eller ull. Et putevar i bambus er dessuten et mer miljøvennlig alternativ til et tradisjonelt putevar.

Før- og etterbilde ved bruk av HairLust putevar i bambus:

HairLust putevar i bambus

8. Dropp håndkleet

Aldri, aldri, aldri tving håret ditt opp i en knute i håndkleet etter en dusj. Ja, hva er egentlig så ille med det? En hel del, faktisk - særlig hvis du ønsker langt hår fort. Når håret ditt blir fanget i alle de vevde fibrene kan dette forårsake mye brudd og slitasje på håret. Og da de fleste kvinner nesten alltid pakker det for stramt rundt ansiktet, vil alle de små, skrøpelige hårene rundt ansiktet bli mer tilbøyelige til å knekke. Invester i stedet i et mykt mikrofiber-håndkle som er laget av et utrolig mildt materiale og er særlig egnet til følsomt, tørt og slitt hår. Mikrofibre fra bambus er ekstremt absorberende sammenlignet med andre fibre og virker samtidig antibakterielt.

9. Ta en kald dusj

Ta en kald dusj på slutten av hver dusj. Dette er virkelig med på å få håret til å vokse fortere, men også med på å holde det sunt og smidig. Kaldt vann gjør at det ytterste laget av håret blir mer smidig, som hjelper med å forhindre fukttap, knekt hår og varmeskader - du behøver kun å gi det kaldt vann til sist i dusjen - i omtrent 10 sekunder - men det kan gjøre en enorm forskjell. En frisk avslutning på enhver dusj!

Jeg anbefaler alltid mine kunder å huske både indre og ytre pleie av håret, hvis de ønsker å gro et langt hår

Helene Sørensen

Hårstylist og skjønnhetsekspert

10. Pass på håroppsatsen

Mitt siste råd i denne ”hvordan få langt hår”-listen, men ikke desto mindre et viktig et: Håroppsatser og frisyrer. Sørg for å bruke de riktige redskapene og la være å stramme eller rive for mye i håret. En ganske alminnelig hestehale oppsatt med en hårstrikk kan faktisk ødelegge håret ditt. Jeg anbefaler en strikk uten metall, siden disse er mer skånsomme mot håret. Hvis du benytter en god strikk, trenger du ikke bekymre deg for ødelagt hår.

Hårtap hos kvinner - gode råd

Jeg har et par ekstra gode råd til alle kvinnelige lesere. Opplever du hårtap, tynt hår eller mister du mer hår enn normalt? Vi har listet opp alle våre gode råd om årsaker til hårtap hos kvinner i vår andre artikkel. Hvis du er blant de mange ammende kvinner som opplever ammehår og hårtap etter graviditet, så har jeg også skrevet om alt du skal være oppmerksom på i denne artikkelen.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


2 kommentarer


  • Vilde-Marie

    Har skaffet meg både tyggevitaminene og hårmasken nå, og jeg er kjempefornøyd så langt! Takk for god artikkel :)


  • Thilde

    Sykt mange gode tips her! Jeg er frisør, og dette er akkurat de tipsene jeg gir til mine kunder som ønsker langt hår. Jeg har imidlertid ikke tenkt på at man faktisk kan anvende kosttilskudd spesielt for håret, men dette skal jeg definitivt ta med meg videre :)


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres