Hvordan får man langt hår fort? 9 metoder til hvordan få lengre hår


Drømmer du om et langt og fyldig hår? Det krever som regel en god del tålmodighet. Men det er faktisk noe kan gjøre for at prosessen med hvordan å spare til langt hår kan gå litt raskere…

Mariell Bråten

HairLust

Mariell har en master innen markedsføringsledelse og jobber for HairLust med det norske markedet. Hun er opptatt av naturlig hårpleie, da hun selv har slitt med sensitiv hud i mange år og mener at vi vil se mye mer til naturlige pleieprodukter i fremtiden. Hun er stadig på jakt etter nye produkter og metoder som fremhever sine naturlige krøller og deler gjerne sine erfaringer.Les mer om skribenten.

Lurer du på hvordan du kan få langt hår fort? Da har du kommet til riktig sted. Vi kan kanskje ikke si hvordan du kan få lengre hår over natten (selv om vi skulle ønske det!), men vi skal fortelle deg om kjente metoder som hjelper til å fremme en sunn hårvekst. Så hvis du vil vite hemmeligheten bak hvordan du kan få et langt hår er det bare å fortsette og lese!

Vil du vite hvordan du kan få langt hår fort? Fortsett å lese!

Det grunnleggende om hårets vekstsyklus

Før vi kan snakke om hvordan du kan få et langt hår er det viktig for deg å vite det grunnleggende om hvordan håret faktisk vokser.

Hvordan vokser håret?

Håret vokser fra hårsekkene som ligger under hodebunn. Vi har rundt 100,000 hårsekker i hodebunn, og hver av hårsekkene gror ut ett hårstrå.

Hårets fire vekstfaser:

 • Den anagene fasen/vekstfasen, som varer mellom to til syv år
 • Den katagene fasen/overgangsfasen, som varer noen uker
 • Den telogene fasen/hvilefasen, som varer i rundt tre måneder
 • Den eksogene fasen, også kjent som fasen hvor du mister mye hår
sofie

Hvis du vil vite hvordan du kan få langt hår, er nøkkelen å klare og forlenge vekstfasen til håret, og i tillegg forhindre at håret brekker

Sofie Tidemand - COO HairLust

 

Hvor fort vokser håret?

Håret vokser gjennomsnittlig 0,5 cm til 1,7 cm per måned, og hvor mye det faktisk vokser avhenger av faktorer som alder, gener og kjønn.

Hvorfor stopper håret å vokse?

Forskjellige type hårtap (som androgen alopeci) kan sakte ned eller stoppe hårveksten helt.

Hvis håret ditt vokser sakte kan det være et resultat av dårlig hår- og hodebunnspleie. Hvis du ikke tar vare på hodebunnen din er ikke hårsekkene i stand til å opprettholde optimal vekst! På lik måte kan du oppleve at håret brekker av om du ikke tar vare på håret ditt. Dette vil forhindre at du får lengre hår, til tross for at håret egentlig vokser i normal fart.

Hvis du vil vite hvordan du kan få langt hår på kort tid er altså nøkkelen å forlenge vekstfasen til håret, og samtidig forhindre at håret brekker. En bedre forståelse av hårets livssyklus og god, nærende hårpleie, både fra innsiden og utsiden, samt ekstra kjærlighet til hodebunnen vil kunne hjelpe deg med å få langt hår på kort tid. 

Les videre hvis du vil vite hemmeligheten bak hvordan du kan få langt hår fort!

Hairlust anmeldelse

Hvordan få langt hår fort: De viktigste ingrediensene

For å gi håret den beste pleien og øke sannsynligheten for å få langt hår på kort tid må du vite litt om hvilke ingredienser som faktisk hjelper til å fremme hårveksten. Hvis du vil lære hvordan du kan spare til langt hår fort anbefaler vi å se etter produkter som inneholder disse ingrediensene:

Hvordan få langt hår: Påfør mynteolje i hodebunn

Hvis du påfører mynteolje på huden øker blodsirkulasjonen i området. Dette er gode nyheter for alle som vil få langt hår på kort tid, ettersom økt blodsirkulasjon rundt hårsekkene hjelper med hårvekst. Dette er fordi blod inneholder viktige næringsstoffer og oksygen som håret trenger for å opprettholde en sunn hårvekst. Det betyr at jo mer blod som sirkulerer rundt hårsekkene, jo bedre er det!

Vil du prøve det selv? Vi anbefaler Scalp Follicle Treatment & Volumizer som kombinerer økologisk mynteolje med andre botaniske ingredienser som styrker, gir fuktighet og reparerer både hår og hodebunn. Dette hjelper til å skape et optimalt miljø som gjør at du kan få langt hår på kort tid.

Hvordan få langt hår: Vekk hårsekkene dine med koffein

Tro det eller ei, men det samme koffeinet som finnes i teen din kan også hjelpe til å øke hårveksten. Koffein hjelper til med hårvekst ved å blokkere DHT, et hormon som bidrar til hårtap. I likhet med mynteolje øker også koffein blodsirkulasjonen rundt hårsekkene.

Hvordan få langt hår: Gi næring til hårstråene med proteiner

Hvis håret ikke blir lengre fordi det brekker av kan proteiner være redningen. Håret ditt er tross alt laget av proteiner! Hvis du tilfører proteiner til håret kan det hjelpe til å gjenoppbygge en sunn og sterk struktur i hårstråene så de ikke brekker. Men, det finnes mange typer protein som ikke kan hjelpe håret ditt fordi molekylene er for store for å klarer å trenge gjennom hårskaftet. Hemmeligheten er å bruke mikro-proteiner fra plantebaserte kilder så du kan få langt hår på kort tid. Fordi mikro-proteinene er så små kan de enkelt nå den delen av hårstrået som trenger det mest.

Hvis du skal kjøpe nye produkter anbefaler vi deg å se etter produkter som for eksempel Hair Growth & Repair Shampoo and Conditioner eller Protein Reconstructor Hair Mask, som inneholder Protectagen™, Dynagen™, og Gluadin® Kera-P LM i ingredienslisten. Disse mikro-proteinene er spesielt satt sammen for å styrke håret, så du kan få et sterkt og langt hår på kort tid uten å knekke. Studier viser at mikroproteiner kan redusere splittede tupper og ødelagt hår med opptil 20%, samtidig som hårets generelle helse forbedres med opptil 60%!

Hvordan få langt hår: Reduser hårtap med ekstrakt fra basilikum

Ekstrakt fra basilikum, også kjent som RootBioTec™, er utvunnet fra basilikumplanten. Bortsett fra å være god på smak er basilikum en potent plante med mye antioksidanter og næringsstoffer. Å påføre RootBioTec™ i hodebunn har vist seg å redusere håravfall med opptil 31% etter kun to måneders bruk!

Hvordan få langt hår: Forleng vekstfasen med ekstrakt fra ertespirer

Hvis du vil få langt hår på kort tid er AnaGain™, utvunnet fra ertespirer, en annen nøkkelingrediens du burde se etter. AnaGain™ fungerer ved å øke antall hårstrå som befinner seg i vekstfasen, som gjør at du mister mindre hår og får et lengre og tykkere hår. Det kan bety så mye som en 78% økning i hårvekst på kun tre måneder!

Hvordan få langt hår: 9 beviste metoder

Nå som du vet hvilke ingredienser du kan bruke for å få langt hår fort er det på tide å snakke om hårpleie! Hårpleierutinen du har spiller også en viktig rolle i hvordan du kan få langt hår fort.

1. Hvordan få lengre hår: Rens håret

Rens håret

Det første du må gjøre hvis du vil spare til langt hår fort er å se på hvordan du vasker håret ditt. Hvordan du vasker håret har overraskende mye å si på forskjellen mellom et skinnende, sterkt hår og et flatt og livløst hår.

Hvordan få lengre hår som er sunt og sterkt? Det er viktig å bruke en sjampo og balsam som støtter en normal hårvekst. Vi anbefaler HairLust Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner som inneholder gjenoppbyggende, veganske mikro-proteiner som trenger dypt inn i hårfibrene for intens næring, og samtidig beskytter og reparerer hårstråene.

Så er det på tide å ta en titt på hvor ofte du vasker håret. Hvis du vasker for ofte kan du ende opp med å tørke ut håret ditt, som gjør at det brekker lettere. Hvis du på den andre siden vasker håret for lite kan det bygge seg opp rester og overflødig olje som tetter hårsekkene og gjør at håret vokser saktere.

Hvis målet er å få langt hår på kort tid anbefaler vi å vaske håret to til tre ganger i uken, avhengig av hva håret trenger.

Når du vasker håret anbefaler vi at du skyller det med kaldt vann (varmt vann kan tørke ut håret og gjøre det sprøtt, som fører til at det brekker lettere). Og aldri hopp over balsamen!

2. Hvordan få lenger hår: Tørk smart

Tørk smart

Hvis du vil vite hvordan du kan få langt hår fort har det mye å si hvordan du behandler håret når det er vått. Håret er mest sårbart når det er vått, så det er for eksempel smart å tørke det med et håndkle i bambus, som bamboo hair towel, i stedet for ett håndkle i bomull. Bambus har mykere fibre enn bomull, og er i tillegg mer absorberende. Det betyr mindre krus i håret, og færre brekte hårstrå.

Når du skal gre ut floker av håret burde du bruke en kam med store mellomrom mellom tennene, eller HairLust Detangle Wet Brush, som er spesielt laget for å gre ut floker i vått hår uten å skade det.

3. Hvordan få lengre hår: Ta vare på hodebunn

Ta vare på hodebunn

Alle som vil få langt hår på kort tid burde legge ekstra godt merke til dette steget! Som vi har nevnt tidligere vokser håret fra hårsekkene, som ligger under hodebunnen. Dessverre gjør de færreste av oss noe for å faktisk pleie hodebunnen vår.

En ting du burde gjøre er å legge til en hodebunnskrubb i hårpleierutinen din, som HairLust Hair & Scalp Detox Scrub. Denne skrubben eksfolierer forsiktig bort produktrester, overflødig sebum og døde hudceller som kan tette hårsekkene og forhindre hårvekst. Den inneholder i tillegg ingredienser som fremmer hårvekst, som mynte (som øker blodsirkulasjonen på samme måte som peppermynte) og Gluadin® Kera-P LM. For å maksimere resultatet burde du bruke detox skrubben sammen med Scalp Massage Brush, som har myke og fleksible silikontupper som hjelper til å både eksfoliere og stimulere hodebunn.

Et ekstra tips til hvordan du kan spare til langt hår fort er å prøve Scalp Follicle Treatment & Volumizer. Dette unike produktet støtter en sunn hodebunn ved å tilføre mynteolje, aloe vera juice og mikro-proteiner. Dette hjelper til å berolige og gi næring til hodebunn, og vil også hjelpe til å øke den generelle helsen til håret over tid. Du vil også merke at håret ser tykkere ut med en gang, ettersom den øker volumet i håret ved røttene!

4. Hvordan få lengre hår: Unngå varme stylingverktøy

Unngå varme stylingverktøy

Hvis du ønsker å få langt hår fort, bør du minske (les: stoppe) bruken av varme stylingverktøy til håret. Det gjelder både rettetang, hårføner, krølltang osv... Hvis du absolutt må føne håret, så sørg for at du bruker en hårføner som er innstilt på lav til kald temperatur og at bruker varmebeskyttende spray - ellers risikerer du å skade håret, hvilket fører til ødelagte tupper og krusete hår.

Hvis du oppholder deg i direkte sol, bør du beskytte håret med en solhatt, eller bruke UV-beskyttende produkter i håret.

5. Hvordan få lengre hår: Næring fra innsiden og ut

Næring fra innsiden og ut

Hvis du vil vite hvordan du kan få langt hår fort er det greit å være klar over at å øke blodstrømmen til hodebunn ikke kommer til å hjelpe dersom du ikke får i deg riktig næring i utgangspunktet! Det er derfor viktig å spise et hårvennlig kosthold som inkluderer:

 • Magre proteiner (f.eks. kyllingbryst, bønner og linser)
 • Masse frukt og grønt (spesielt grønne bladgrønnsaker!)
 • Sunne fettsyrer (f.eks. avocado, laks og nøtter)

For å være sikker på at du får i deg all næringen du trenger for en sunn hårvekst kan det vært lurt å vurdere et kosttilskudd, som HairLust Hair Growth Formula Gummies. Disse deilige hårvitaminene inneholder biotin, silica, folsyre, vitamin C og sink – ting som er nødvendig for en sunn hårvekst. De er i tillegg veganske og laget med helt naturlige ingredienser, så du kan være sikker på at det er godt for deg. Hvis du ikke liker vingummi kan du også prøve tablettene våre med ekstra styrke. (Ikke overbevist? Les innlegget vårt “Vitaminer for håret: virker det i det hele tatt?”)

6. Hvordan få lengre hår: Fuktighet, fuktighet, fuktighet!

Fuktighet, fuktighet, fuktighet

Hvordan spare til langt hår fort? Fuktighet! Jeg sier det igjen: Fuktighet! Et hår med mye fuktighet er et sterkt hår. Og som du så klart vet er du avhengig av at håret ikke brekker hvis du vil få langt hår på kort tid. Vår anbefaling er Hair Growth & Protection Mask en til to ganger i uken. Den økologiske sertifiserte behandlingen gir fuktighet og beskytter hårstråene fra utsiden, med en kombinasjon av veganske mikro-proteiner og fuktighetsgivende planteekstrakter.

7. Hvordan få lengre hår: Få deg gode kveldsrutiner

Få deg gode kveldsrutiner

Har virkelig søvn og kveldsrutiner noe å gjøre med hvordan du kan spare til langt hår fort? Det vil kanskje overraske deg hvor mye det faktisk har å si. Akkurat som de daglige rutinene kan påvirke hårveksten er det også viktig å tenke på håret om natten dersom målet er å få langt hår på kort tid. Her er noen steg du burde følge:

 • Begynn med å børste gjennom håret for å stimulere blodstrømmen til hodebunn, og spre de naturlige oljene fra hodebunn gjennom håret.
 • Neste steg er å style håret i en beskyttende frisyre, som for eksempel løse fletter eller en løs dott. Tips: Bruk Hair Rings i stedet for vanlige hårstrikk for å forhindre at hårstrå brekker av når du sover.
 • Tilslutt burde du bytte ut putetrekket ditt med et Bamboo Pillowcase. De myke fibrene til bambus forhindrer at krus og floker former seg over natten, så du kan våkne med et mykt og sunt hår! Som en bonus tørker ikke bambus ut håret på samme måte bomull gjør. Ha det bra tørt og skadet hår!

8. Hvordan få lengre hår: Klipp håret oftere

Klipp håret oftere

Ironisk nok er frisørsaksen og en hårklipp dine beste venner når du gjerne vil få lengre hår. Naturligvis er det ikke den regelmessige klippen i seg selv som får håret til å vokse fortere. Det er for å forebygge at håret splittes. Splittet hår vil jobbe seg oppover, og kan i verste fall resultere i at du må få klippet flere centimeter av ved neste frisørbesøk. Kort sagt vil et utsatt besøk hos frisøren som regel resultere i at håret knekker, men det kommer selvfølgelig an på hvilken tilstand og hårtype du har. Vi anbefaler at du snakker med din frisør, slik at dere sammen kan finne den rytmen som passer best for din hårtype.

9. Hvordan få lengre hår: Unngå stramme håroppsetninger

Unngå stramme håroppsetninger

Det siste rådet på min ”hvordan få langt hår fort”-liste, er absolutt ikke et mindre viktig punkt, da det omhandler daglige håroppsatser og frisyrer. Sørg for å bruke riktige redskaper når du setter opp håret, og unngå å stramme eller rive for mye i håret.

Visste du at håret faktisk kan knekke av stramme hestehaler? Dette skjer når håret når sitt bristepunkt og knekker av der hårstrikken sitter. Men ta det med ro, det betyr selvfølgelig ikke at du har forbud mot å noensinne sette håret opp igjen. Det handler om å velge vekk de strammeste frisyrene og unngå å benytte en hårstrikk eller hårklemme med samlinger av metall. Vi anbefaler å bruke skånsomme Hair Rings, som er lette og behagelige for håret, og forårsaker minimal skade på hårlokkene.

Vi håper vi har svart på alle spørsmålene du har om hvordan man kan få langt hår fort! Men hvis du har flere spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar nedenfor eller kontakte oss i sosiale medier!

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


6 kommentarer


 • Josefine

  Jeg vil ha lengre hår og jeg fikk noen gode tips av og lese dette


 • Tone

  Mange av disse rådene har jeg heldigvis tatt i bruk allerede, og det har i hvert fall hjulpet meg! :-) Nå har jeg også fått kjøpt et putetrekk i bambus som jeg gleder meg til å prøve.


 • Hege

  Må gå til innkjøp av disse tyggevitaminene kjenner jeg! Ble helt inspirert nå :-D


 • Evelyn

  Har brukt Hair Gummies i godt over et halvt år, og er superfornøyd med resultatet! Har nettopp bestilt både håroljen og hårmasken, og er spent på resultatet <3


 • Vilde-Marie

  Har skaffet meg både tyggevitaminene og hårmasken nå, og jeg er kjempefornøyd så langt! Takk for god artikkel :)


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres