Hårtap hos menn: Slik kommer du tynt hår i forkjøpet!


Det kan være veldig stressende, men håravfall hos menn og tynt hår hos menn er bare en av flere utfordringer livet har å by på. Faktisk vil over halvparten av alle menn oppleve håravfall hos menn innen de har fylt 50, og rundt en tredjedel av alle mennene vil oppleve hårtap hos menn innen de har fylt 30. Selv om tynt hår hos menn er helt naturlig, og er realiteten for millioner av menn, så kan være veldig vanskelig for de som opplever det.

Christine Jensen

Skjønnhetsskribent

Christine er utdannet journalist fra Høyskolen i Christiania i Oslo. Hun har lang erfaring fra skjønnhetsbrasjen og har arbeidet i en helsekostforretning i Bærum, hvor hennes primære ansvar var kjøp og salg av hårpleieprodukter. Les mer om skribenten.

Før du mister håpet helt, skal du vite at det finnes mange forskjellige naturlige metoder for å hjelpe med håravfall hos menn (uten at du må bruke masse tid og penger). For å hjelpe deg med å forstå hvilke tips og triks som kan hjelpe med tynt hår hos menn, har vi laget denne guiden som vil gi svare på alle de spørsmålene som du måtte ha, og gi deg de beste behandlingene mot hårtap for menn.

Men før vi begynner med alt det, la oss ta en nærmere titt på hva som forårsaker hårtap hos menn og tynt hår hos menn.

Hvordan vet jeg om jeg mister for mye hår?

Det virker kanskje som et veldig enkelt spørsmål - “er jeg i ferd med å bli skallet, eller ikke?!”. Det å miste litt hår her og der, er absolutt ikke det samme som å bli skallet. Hvis bare håravfall hos menn var så enkelt...

Skallethet hos menn er som regel knyttet til gener, men håravfall hos menn kan skje av forskjellige grunner.

Om du ser at du mister hår i store områder, kan det hende at du har alopecia – dette er en genetisk tilstand som gir hårtap hos menn. På den andre siden, skallethet hos menn er veldig sjeldent og starter som regel fra tinningene eller kronen på hodet. Den gode nyheten er at tynt hår hos menn er veldig vanlig, og det er ikke noe å være verken flau over eller redd for. Du kan lese mer om høyt hårfeste og høye viker i en av våre andre artikler for menn.

Å vite forskjellen på vanlig hårtap hos menn, og mer seriøse tilstander som alopecia, kan være til hjelp når man skal finne riktig behandling. Det er nemlig ikke sikkert at den beste behandlingen for hårtap hos menn er den beste for menn med alopecia.

Før- og etterbilder fra kunder som bruker HairLust kosttilskudd:

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

Resultater varierer fra person til person, men synlige resultater vises som oftest etter 2-4 måneders bruk.

5 kjappe fakta om hårtap hos menn:

1. Hårtap hos menn er vanlig før man er 30 år

Vi har alle en tendens til å tenke at håravfall hos menn er noe som skjer når man blir eldre, men tynt hår hos menn er faktisk vanlig hos yngre menn også. Det kan ta opp til 5-10 år å bli helt skallet, men det kommer helt ann på personen.

2. Håravfall hos menn kan begynne i tenårene

Ja, du leste riktig. Det er ikke veldig vanlig, men hårtap hos menn kan begynne så tidlig som i slutten av tenårene dine. Kroniske sykdommer og stress kan blant annet føre til tynt hår hos menn og tenåringer.

3. Hårtap hos menn kommer ikke fra mors side

Selv om det er mange rykter om akkurat dette, kan jeg med dette avkrefte at hårtap hos menn stammer fra mors side. Akkurat som mye annet, er skallethet noe du kan arve fra hvilken som helst side av familien din. Med andre ord; ikke tro på alle kjerringrådene du hører!

4. Du blir ikke skallet av hatter/hodeplagg

Jeg kan forsikre deg om at hodeplagg ikke er årsaken bak hårtap hos menn. Dette er bare et av mange andre rykter om hårtap hos menn. Du trenger med andre ord absolutt ikke å legge favorittcapsen din på hyllen for godt, men du trenger selvsagt ikke gå bananas og bruke den hver eneste dag heller.

5. Hårtap hos menn kan føre til psykiske problemer

I samfunnet i dag er utseende veldig viktig, og det kan være veldig vanskelig for mange å forholde seg til dette idealet. Slike ting, som tynt hår hos menn og skallethet, kan være ting som er veldig vanskelig. Flere som har mistet håret eller blitt skallet, sier at de har gått gjennom stress, lav selvtillit, mindre sexlyst og depresjon. Mye av dette kan være på grunn av påkjenningene ved hårtap hos menn.

Hovedårsakene for håravfall hos menn:

Hva er det som er hovedårsaken for hårtap hos menn? Det finnes faktisk flere årsaker til hvorfor man opplever håravfall og tynt hår hos menn.

Hårtap hos menn årsak #1: Gener

Som nevnt før, stammer håravfall hos menn nesten alltid fra ens gener. Hvordan det går fra generasjon til generasjon er enda ikke kjent, men vi vet at tynt hår hos menn har en tendens til å gå i familien. Om en del av mennene i din familie har opplevd skallethet, er sjansene veldig høye for at du også kommer til å oppleve dette. Avhengig av familiehistorien din, kan du begynne å miste hår veldig tidlig eller kanskje ikke før du er mye eldre.

Hårtap hos menn årsak #2: Stress

Stress kan være en stor årsak for mange sykdommer, men visste du at det også kan være en årsak til hårtap hos menn? Håravfall hos menn, samt vektsvingninger og andre symptomer som kommer av sjokk og stress, kommer ofte fra andre sykdommer som influensa og lungebetennelse.

Hårtap hos menn årsak #3: Sykdom

Vi har snakket om alopecia, men andre sykdommer som problemer med skjoldbrusk eller anemi kan også forårsake tynt hår hos menn og hårtap hos menn.

Hårtap hos menn årsak #4: Medisiner

Om du har hatt kreft eller andre sykdommer som krever medisinsk behandling, vil du nok oppleve at noen typer av de sterke medisinene kan føre til skallethet eller hårtap hos menn. Heldigvis er håravfall som en følge av medisiner bare midlertidig, og de aller fleste får håret tilbake etter at behandlingen er over.

Hårtap hos menn årsak #5: Noen frisyrer

Har du ofte håret i stramme hestehale, fletter eller annet? Hvis ja, kan du faktisk skade både håret og hodebunnen din. Noen stramme frisyrer kan forårsake håravfall hos menn fordi hodebunnen blir dratt for stramt. Ikke glem at hår og hodebunn må få puste!

Hva du kan gjøre for å forhindre hårtap hos menn

Ok, la oss nå begynne å se på det som virkelig kan hjelpe. Nå som vi har sett på hva som kan forårsake håravfall hos menn, samt tynt hår hos menn, så kan vi begynne å se på hva du kan gjøre for å forhindre dette.

1. Pass på hva du spiser

Hva er den aller beste behandlingen for hårtap hos menn? En sunn diett! Det å holde seg i form og spise sunt kan hjelpe for tynt hår hos menn.

Når du drar på butikken for å handle, anbefaler jeg at du er litt oppmerksom på hva du tar med deg. Sørg for at handlekurven er full av masse av frukt, grønnsaker, fullkorn og proteinrik mat. Det er også en god idé å la søtsakene bli igjen på butikken, og ikke spise/drikke for mye melkeprodukter, da dette også kan være en årsak til hårtap hos menn.

Det finnes også forskjellige typer av vitaminer og mineraler som kan hjelpe mot hårtap hos menn, som biotin, omega 3-fettsyrer og jern.

2. Hold deg hydrert

En hydrert hodebunn er et av de beste rådene mine for å forhindre tynt hår hos menn. En tommelfingerregel er å være sikker på at du i alle fall drikker halvparten av vekten din i vann hver eneste dag. Så husk at vann er veldig bra for å forhindre hårtap hos menn!

3. Ta vitaminene dine

Du burde vurdere å balansere et sunt kosthold med et kosttilskudd for håret Hair Growth Formula Gummies er laget spesielt for å forhindre tynt hår hos menn. Vår unike formula inneholder en god dose biotin, folsyre og sink for å opprettholde sunt hår. I tillegg inneholder de selen, som kan forhindre håravfall hos menn.

4. Snakk med legen din

Noen ganger er den aller beste behandlingen faktisk bare en god samtale med legen din. Om du har prøvd alt annet, men ikke føler at noe fungerer, så kan det tenkes at en lege kan hjelpe deg å finne den riktige veien til en behandling som du ikke har tenkt på før.

5. Unngå disse frisyrene

Prøv å unngå å sette opp håret så mye som mulig – det er ikke til fordel for håret eller hodebunnen din. Dessuten tror jeg vi alle kan være enige om at hestehaler på menn ikke er spesielt moteriktig lenger...

6. Hold stresset under kontroll

Som jeg har nevnt før, kan stress faktisk føre til hårtap hos menn. Om du føler deg stresset, anbefaler jeg deg å ta en snakk med lege eller en annen profesjonell. Du kan også eventuelt prøve med medisin og andre metoder for å holde deg rolig, men det kan være lurt å forhøre deg med en ekspert først.

7. Begrens alkohol og røyk

Vi vet alle at røyking og mye alkohol ikke er bra for deg uansett, men disse dårlige vanene kan også føre til håravfall hos menn. Prøv derfor så godt du kan å holde både alkoholinntaket og røykingen til et minimum, og kanskje kun til spesielle anledninger hvis du absolutt må.

8. Tren regelmessig

Selv om det å trene ikke vil forhindre hårtap hos menn, iallfall ikke direkte, så vil trening hjelpe deg med å holde stress under kontroll og du vil generelt føle deg bedre. Kom inn i en god rutine, så skal du se at det kan gjøre underverker for både stress og dårlig selvfølelse!

Kan håravfall hos menn påvirke andre deler av kroppen?

Det korte svaret er nei. Skallethet og tynt hår hos menn skjer i hodebunnen. Om du opplever andre typer av hårtap hos menn, som at du mister hårene på øyenbrynene, armhulene eller armene dine, bør du kanskje ta en prat med legen din.

5 tips for å forhindre hårtap hos menn

1. Prøv hodebunnsmassasje

Et annet råd for å forhindre hårtap hos menn er hodebunnsmassasje. Når du bruker sjampo, som f.eks vår Hair Growth & Repair Shampoo for Men, masserer du den forsiktig inn i hodebunnen med fingrene (dette gir bedre blodsirkulasjon!).

Du kan også bruke en form for hodebunnsscrub en gang uken for å fjerne skitt og produktrester. Det kan også hjelpe med å forhindre flass og hårtap hos menn.

2. Ikke bruk varme på håret

For mye varme fra hårfønere og lignende kan skade og tørke ut håret ditt, noe som kan føre til skallethet og tynt hår hos menn.

3. Unngå kjemikalier

Produkter med natriumlaurylsulfat bør du unngå som pesten. Kjemikalier som dette vil virkelig ødelegge håret og hodebunnen din, og er en stor årsak for tynt hår hos menn.

4. Vær forsiktig

Noen ganger er den aller beste behandlingen helt enkelt å være forsiktig med både hår og hodebunn. Ikke bruk dårlige hårprodukter, ikke sett opp håret for stramt og ikke bruk for mye varme. Dette kan hjelpe med hårtap hos menn, og om ikke annet hvert fall forsinke det litt.

5. Hold hodebunnen hydrert

En hodebunnsbehandling som f.eks. Follicle Treatment & Volumizer kan hjelpe med å holde hodebunnen din hydrert og beskyttet. Dessuten kan en peppermynteolje hjelpe med hårvekst, og forhindre håravfall hos menn og tynt hår hos menn.

Nå som du vet alt om hårtap hos menn og tynt hår for menn, samt alle de beste måtene å behandle og forhindre det på, må du gjerne dele din historie med oss! Vis oss før- og etterbilder på Instagram, og ikke glem å tagge oss @TheHairLust!

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres