Hårtap hos menn: Slik kommer du tynt hår i forkjøpet!


Hårtap hos menn kan ha mange årsaker og det finnes derfor også et hav av behandlinger på markedet både for tynt hår og håravfall hos menn. Les videre her og lær mer om årsakene bak hårtap, samt enkle og billige behandlingsmetoder.

Christine Jensen

Skjønnhetsskribent

Christine er utdannet journalist fra Høyskolen i Christiania i Oslo. Hun har lang erfaring fra skjønnhetsbrasjen og har arbeidet i en helsekostforretning i Bærum, hvor hennes primære ansvar var kjøp og salg av hårpleieprodukter. Les mer om skribenten.

Du vet sikkert allerede at hårtap hos menn er særlig utbredt. Faktisk økes mannlig hårtap vanligvis med 10 % hvert tiende år, og gjennom livet vil 75 % av alle menn oppleve hårtap i større eller mindre grad. Særlig menn i begynnelsen av 20-årene er spesielt sårbare overfor håravfall, da det i den alder ligger mye personlighet i å ha hår på hodet og det samtidig skjer mange hormonelle forandringer i den mannlige kroppen som påvirker håravfall hos menn.

Som frisør opplever man at mange mannlige kunder kommer inn og er frustrert over at de plutselig får tynt hår med alderen. Oftest har de prøvd forskjellige dyre behandlinger og er fremdeles ikke tilfredse med resultatet.

Er du blant de 75%, som opplever å få tynt hår? Les videre her, hvor jeg har samlet 5 ting som vil gjøre deg litt klokere på de viktigste årsakene til hårtap hos menn, samt noen enkle behandlingsmetoder.

Tynt hår hos menn: Hvordan vet jeg om jeg får tynt hår?

Dette er ikke et så dumt spørsmål som man skulle tro. Det å lide av hårtap som mann er nemlig ikke det samme som å bli skallet. Mannlig skallethet er en genetisk tilstand, mens det å få tynt hår som mann kan skyldes en masse andre faktorer.

Menn som opplever store deler av hårtap i et tilsynelatende tilfeldig omfang, kan lide av det som blir kaldt alopeci. En tilstand, hvor særlig menn mister større flekker av hår forskjellige steder på kroppen. Hvis hårtap hos menn dog skjer i et mer regulært mønster er du høyst sannsynlig blant de 75% av menn som opplever gradvis, men ganske normalt hårtap.

Hvor fort vil jeg få tynt hår?

Menn som opplever de første tegnene på håravfall er typisk i 20-årene, men det tar normalt 15-25 år før hår hos menn er blitt så betydelig mye tynnere at det betegnes som skallethet. Likevel er det nesten umulig å sette en finger på hvor lang prosessen er, da noen menn får riktig tynt hår på bare 5 år, mens andre menn slett ikke lider av hårtap før de blir eldre.

Hårtap hos menn: Hvorfor lider jeg av hårtap?

Den typiske grunnen til hårtap hos menn er å finne i kroppens sensitivitet overfor de mannlige kjønnshormonene, kalt androgener. I hvilket omfang din hodebunn er påvirket av denne prosessen, er arvelig. Andre grunnen til at menn opplever å få tynt hår er bla. sykdom, kirurgiske prosedyrer, stress og endringer i mannlige hormonelle nivåer.

Overdreven styling kan også påvirke hårtap hos menn. Les med her og bli klok på 6 årsaker til hårtap og gode produktanbefalinger.

Hårtap hos menn og stress - henger det sammen?

Utover den genetiske eller arvelige typen av håravfall hos menn, er stress den nest største grunnen til hårtap hos menn. Hvis du som mann har korte perioder hvor du får tynt hår i større mengder og på uberegnelige tidspunkter, kan det være en indikator på at ditt hårtap skyldes stress. Utover å vedlikeholde din hårvekst med de riktige vitaminer og mineraler, anbefaler jeg alltid at man konsulterer sin lege, for å være sikker på ens hårtap som mann ikke skyldes andre helserelaterte årsaker.

Er du interessert i å vite hvilke vitaminer som kan hjelpe mot hårtap hos menn? Les vårt innlegg om sunne og viktige vitaminer til håret

Hva kan jeg som mann gjøre for å unngå hårtap?

Både menn og kvinner vil på et tidspunkt i livet oppleve en eller annen form for hårtap. Det er helt naturlig at håret blir tynt med alderen og i mange tilfeller er hårtap hos menn en genetisk tilstand, som ikke kan stoppes totalt.

men men men..

Det betyr selvsagt ikke at du bare skal stå og se på at alt håret ditt blir tynt. Der er flere lett tilgjengelige og budsjettvennlige behandlingsmetoder der ute, som kan gjøre at du som mann kan komme ditt hårtap i forkjøpet. Flere eksperter peker bla. på at simple vaner som for eksempel daglig mosjon kan bremse håravfall, fordi endorfiner er med på å minske stress. Utover dette kan det være en god idé å ta et daglig kosttilskudd for å opprettholde et sunt hår og dermed minske hårtapet ditt.

Utover dette kan faktisk noe så simpelt som dine daglige hårpleoerutiner gjøre en vesentlig forskjell. Bruk derfor en proteinholdig, økologisk shampoo mot hårtap, som ikke inneholder skadelige stoffer som SL-sulfater, silikon, parabener eller ftalater, og sørg for å bruke en god hårbørste til at gi hodebunnen en stimulerende massasje, så blodsirkulasjonen til hårrøttene økes.

Sink, biotin, vitamin D, og jern er bare noen av de vitaminene og mineralene som er blitt omtalt i diskusjonen om behandling av mange former for hårtap hos menn. Disse vitaminer og mineraler er alle involvert i viktige funksjonelle aktiviteter i hårsekkene og hjelper med å fremskynde hormonell balanse hos menn. Vitaminene styrker håret innenfra, ved å gjenoppbygge trette hårsekker for å danne det beste næringsmessige grunnlag for å gro et langt og tykt hår.

Produktene fra HairLust er formulert på bakgrunn av kliniske forsøk av ledende farmasøyter og ernæringseksperter i England og Danmark. Produktene inneholder vitaminer som kroppen din har bruk for, for å danne det beste næringsmessige grunnlaget for å gro et langt og tykt hår. Ingrediensene i produktene er basert på den nyeste forskning slik at du kan være sikker på at du får et gjennomtenkt grunnlag fra eksperter, med utsikt på tynt hår og hårtap hos menn.

Menn som har suksess med å minske tynt hår og hårtap gjør disse 3 ting:

  • De tenker over hvordan de pleier håret gjennom kost og produkter.
  • De bruker daglig et kosttilskudd som vitaminer eller piller mot hårtap.
  • De mosjonerer daglig og sørger for ikke å være for stresset.

I de aller fleste tilfeller av hårtap hos menn er behandlingen simpel og uten store omkostninger. Gode kostvaner, mosjon, et kosttilskudd mot håravfall og god hårpleie, er mine beste råd til deg som gjerne vil komme ditt hårtap i forkjøpet.

Er du litt i tvil om hvordan piller mot hårtap kan hjelpe deg? Les gjerne vårt innlegg, hvor vi dykker mer spesifikt ned i hvordan piller mot hårtap virker, og hva de inneholder.

Før- og etterbilder ved bruk av HairLust kosttilskudd

hairlust hair vitamins for Men før etter bilde

Etter 5 uker bruk av Hair Growth Formula Capsules Men. Resultatet varierer fra person til person.

Det finnes visse vitaminer, mineraler og næringsstoffer blant annet sink og biotin, som forskning og studier viser har en positiv effekt på hårtap hos menn

Maria Hansen

Kostholdsveileder og ernæringsekspert

Kundeanbefalinger av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres