Proteinkur for håret: De 5 beste behandlinger med protein til håret!


Hvis du tenker på hvor mye håret går gjennom i hverdagen, som føning, styling og farging, er det ikke rart håret kan bli slitt etter hvert. Hvis vi ikke tilfører riktig pleie til håret kan vi raskt ende opp med slitte tupper, svake hårstrå som brekker, og et generelt livløst hår.

Sofie Tidemand

Medgründer, HairLust

Sofie er medgründer av HairLust. Hun er en hår-nerd med stor H og elsker å kunne formidle sin erfaring i faget til andre. Hun har en stor interesse for å lære om og teste de nyeste trendene rundt naturlig hårpleie, stylingtips og ingredienser. De siste årene har hun sørget for å holde seg oppdatert med alt som beveger seg innen feltet. Noe av det beste hun vet er å kunne gjøre en forskjell for mennesker.Les mer om skribenten.

Hvis du merker at håret begynner å bli slitt og tørt kan det være lurt å ta et steg tilbake og tenke på hva du kan gjøre med hårpleierutinen din for å tilføre nytt liv i håret før det er for sent å snu. Hvis håret virkelig er i dårlig stand vil det ikke hjelpe med vanlige fuktgivende hårprodukter som balsam eller hårkur. Det håret virkelig trenger dersom det har kommet til dette punktet er en god proteinkur for håret.

Hvis du vil lære mer om hva proteiner kan gjøre for håret er det bare å fortsette og lese. I denne artikkelen skal vi gå over hvordan du kan bruke en proteinkur for skadet hår. Vi kommer også til å dele det vi mener er den beste protein hårkuren som virkelig kan redde et tørt, slitt og livløst hår.

Hvorfor er proteiner viktige for håret?

For å få en forståelse av hvorfor proteiner er så viktige for håret og hvorfor du bør vurdere å legge til en hårkur med proteiner i din vanlige hårpleierutine, er det først og fremst viktig å forstå hårets struktur. Vi går i dybden om det akkurat her.

Håret vårt er faktisk laget av proteiner, eller keratin for å være mer spesifikk. Mesteparten av hårstrået vårt er laget av keratin, noe som hjelper til å holde håret sunt og elastisk. Dette proteinet gir håret sin struktur, form og styrke. Uten protein blir håret ditt livløst, flatt og svakt og ikke i stand til å vokse. Proteiner holder også fuktigheten i håret og hjelper til med å opprettholde hårets fuktighetsbalanse, så et av de vanligste symptomene på mangel på protein i håret vil være tørrhet eller krusete hår.

Kroppen rasjonerer mengden av protein som er tilgjengelig til kroppens funksjon og overlevelse. Derfor vil kroppen nedprioritere hårvekst som funksjon ved proteinmangel. Dette kan resultere i at håret blir tørt og krusete. Proteinmangel kan også føre til hårtap. Hårets vekstsyklus går gjennom 3 faser; den anagene fasen, den katagene fasen og den telogene fase. 90% av håret ditt befinner seg i den anagene fasen eller vekstfasen, som varer i ca 3-5 år. Deretter går håret over i en overgangsfase kalt den katagene fasen, som gjerne varer i et par uker. Til slutt er håret over i den telogene fasen, hvor håret faller ut. Mangel på proteiner kan tvinge store deler av håret over i den telogene fasen, da håret ikke mottar nok næringsstoffer for å kunne fortsette å vokse.

Hva er en proteinkur for håret?

Vi skryter mye av fordelene med protein hårkurer for skadet hår, men hvorfor er proteiner til håret så viktig? Og hvordan fungerer det egentlig?

Hvis håret utsettes for blant annet varmeskade og forurensning vil keratinet i håret begynne å brytes ned, noe som fører til at håret blir tørt og livløst.

En proteinkur til håret er et gjenoppbyggende produkt som er proppfull av proteiner, som håret lett absorberer. Dette hjelper med å reparere skadene på hårstrået, noe som fører til et sterkere og sunnere hår i lengden.

Du kan enkelt lage din egen proteinkur for håret fra ingredienser du mest sannsynlig har tilgjengelig på ditt eget kjøkken, og vi kommer tilbake til den beste proteinkuren til håret litt lenger ned.

Hvordan fungerer en proteinkur til håret?

De beste proteinkurene fungerer ved å feste hydrolysert protein til kutikula, det ytterste laget av hårstrået, for å forsterke hårstrået. At et protein er hydrolysert betyr at proteinet er blitt brutt ned til mindre molekyler, som har lettere for å trenge gjennom hårets egne keratinlag og sørger dermed for at proteinene kan trenge dypere inn i håret. Dette hjelper til å reparere håret fra utsiden. Hvis det er noen rifter eller åpninger i kutikula vil en protein hårkur hjelpe til å fylle disse åpningene ved å lage en beskyttende barriere rundt hårstrået. Dette hjelper også til med å beskytte håret fra videre skade.

Det er med andre ord flere fordeler med en god proteinkur til håret!

Fordelene ved en protein hårkur for skadet hår

En god proteinkur til håret kan utgjøre en stor forskjell på hvordan håret føles og ser ut. Her er fordelene ved en protein hårkur for skadet hår:

 • Reparerer strukturen til hårsekken for å styrke hårstrået
 • Beskytter mot fremtidig skade
 • Forlenger tiden du trenger mellom hver hårklipp så håret vokser ut lengre og sterkere
 • Fjerner tegn på skade slik som slitte tupper og ekstrem tørrhet

Hairlust anmeldelse

Så ofte burde du bruke en protein hårkur for skadet hår

Fuktighetsgivende behandlinger, slik som balsam og hårmasker kan brukes flere ganger i uken, mens en hårkur med proteiner for skadet hår burde brukes sjeldnere.

Proteiner til håret gir kun en fordel opp til et visst nivå, men dersom du bruker en hårkur med proteiner for ofte kan det faktisk føre til en større skade i håret. Vi anbefaler ikke å bruke en proteinkur i håret mer enn tre ganger i måneden. Det er viktig å tenke på at slike behandlinger alltid burde følges opp med en fuktighetsgivende balsam.

Sjekk ut hvordan du kan bruke en proteinkur for håret nedenfor:

Forskjellige proteinbehandlinger for håret

Når det kommer til en proteinkur for håret eller andre proteinbehandlinger er det mange valgmuligheter der ute med forskjellig styrke og til forskjellige behov. Vi skal gå gjennom de mest grunnleggende.

Daglig pleie

Det finnes sjampoer og balsamer som er laget med proteiner for å hjelpe til å gjenoppbygge håret og forhindre skade på en daglig basis. Dette er produkter som er laget for daglig bruk. Vi har selvfølgelig våre favorittprodukter som vi kommer til å avsløre litt lenger ned i artikkelen, men disse produktene hjelper til å opprettholde et sunt hår som ikke er alt for skadet i utgangspunktet!

Lett gjennomtrengende behandlinger

Dette er proteinkurer til håret som gir nytt liv til middels skadet hår. Disse protein hårkurene er kjent for sine svært fuktighetsgivende egenskaper, men er likevel milde nok til å kunne brukes ukentlig.

Protein reconstructers

Hvis du har et ekstremt kjemisk eller fysisk skadet hår kan du i ytterste konsekvens oppleve håravfall. I slike tilfeller kan en dyptgående proteinbehandling være redningen for håret ditt. Som en type protein filler for håret er det en svært intensiv behandling, og burde ikke brukes mer enn 2-3 ganger i måneden.

Det er viktig å huske på å bruke en fuktighetsgivende balsam etter en proteinkur i håret for å forhindre tørrhet og at håret brekker. Hvis du tilfører for mye protein til håret kan det føles tørt og sprøtt om du ikke er forsiktig.

Tegn på at du trenger en proteinkur til håret

Føler du at håret trenger en god hårkur med proteiner? Her er noen av de vanligste tegnene på at du burde investere i en god proteinkur for håret:

Håret er mindre elastisk

Håret er mindre elastisk

Proteinet keratin er ansvarlig for den naturlige elastisiteten i håret og gjør håret mulig å style uten og brekke. Når keratin brytes ned grunnet skade kan det gå ut over elastisiteten i håret. For å finne ut om håret ditt mangler elastisitet strekker du i et hårstrå når det er vått. Hvis håret brekker uten at du trenger å ta i noe særlig kan det være på tide å prøve en protein hårkur for å få tilbake styrken i håret ditt.

Brekking og røyting

Brekking og røyting

Hvis du merker at du mister mye hår når du drar fingrene gjennom håret kan det være et tegn på at håret er skadet. Slitte tupper er også et stort tegn på tørrhet og skade i håret.

Krusete hår

Krusete hår

Hva er årsaken til et krusete hår? Når håret er tørt blir kutikula, det ytterste hårlaget, røft. Sammen med høy luftfuktighet er det en perfekt oppskriften til et krusete hår. Det ytterste hårlaget trekker til seg fuktighet fra luften, slik at håret eser ut og blir krusete.

Var du klar over at protein til håret kan hjelpe mot krus? Hvis du syns håret er mer krusete enn vanlig kan en hårkur med proteiner gjøre håret enklere å ha med å gjøre.

Test om håret ditt trenger protein

Som nevnt tidligere, kan visse hårtyper ha et større behov for protein enn andre. Spesielt hvis du bleker håret ofte eller gjennomfører andre kjemiske hårbehandlinger som kan svekke hårets skjellag, kutikula. På den andre side finnes det hårtyper som ikke har samme behov for en stor dose ekstra protein i deres daglige hårpleieprodukter.

Så hvordan vet du om håret ditt trenger protein? Prøv å gjøre denne enkle testen på håret ditt:
 • Fukt en del av håret med vann.
 • Påfør litt protein i den våte delen, enten i form av en proteinkur eller litt rå eggehvite.
 • La håret tørke og sammenlign det med resten av håret. Den delen med proteiner bør føles stivere enn resten av håret. Hvis den behandlede delen av håret føles knusktørt eller til og med brekker av, bør du holde tilbake på proteinene og i stedet supplere med fuktighet.

De 5 beste proteinkurene for håret

De beste proteinkurene til håret er de som som gjør noe godt for håret over tid, ikke de som lover å fikse problemet over natten. Her er noen av favorittproduktene våre som vil holde håret ditt sunt i lang tid fremover.

Protein Reconstructor Hair Mask

Protein Reconstructor Hair Mask

For å gi nok proteiner til håret har vi laget Protein Reconstructor Hair Mask, den beste proteinbehandlingen på markedet. Hvis du sliter med tørt, slitt eller skadet hår kan proteinmasken hjelpe til å gjenoppbygge håret fra utsiden så du kan få et sunt, sterkt og vakkert hår. Vår proteinrike blanding trenger dypt inn i både hårstrå og hårsekker for å øke og tilføre nøkkelproteiner som kollagen og keratin, og øker samtidig elastisiteten til håret.

Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Føler du at håret ditt aldri blir lenger? Å tilføre protein til håret i hårpleierutinen kan være løsningen. Denne Hair Growth & Protection Mask er nok en av de beste proteinbehandlingen du kan komme over, og passer perfekt til et hår som er lett skadet. Den næringsgivende masken inneholder veganske mikro-proteiner og effektive økologiske planteekstrakter som aloe vera, açai og havregryn som jobber sammen for å gi fuktighet og nytt liv til håret, samtidig som det styrker, gir næring og beskytter mot fremtidig skade. Dette produktet kan brukes ukentlig!

Hair Growth & Repair Shampoo + Conditioner

Hair Growth & Repair Shampoo + Conditioner

Et fantastisk hår begynner med de daglige rutinene dine. Vår sjampo og balsam er laget spesielt for en økt hårvekst og for å reparere skadet hår. Hver vask tilfører økologiske planteekstrakter til håret, som beroligende aloe vera, kjent for sine fuktighetsgivende og reparerende egenskaper. Vi har i tillegg tilført fettsyrer fra økologisk theobroma cacao som gir en ordentlig fuktighetsboost til håret.

(Pssst...vi har også satt sammen en spesiell blanding til menn og de med blondt hår!).

Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Et sunt hår starter med en sunn hodebunn. Hvis hodebunn ikke er i god stand kan du oppleve flass, stramhet, og kløe. Dette er selvfølgelig ukomfortabelt og kan påvirke den generelle helsen til håret ditt. Vår hodebunnsskrubb er laget med økologiske ingredienser fra Skandinavia som forsiktig fjerner rester fra produkter, vannmineraler, overflødig olje og døde hudceller fra hodebunn. Aprikoskjerneolje og havreekstrakt hjelper i tillegg til å forhindre at håret brekker og at tuppene blir slitte.

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

En annen måte du kan sørge for en sunn hodebunn, er å bruke vår Scalp Follicle Treatment. Dette er en unik leave-in spray med peppermynte som hjelper til å opprettholde et optimalt miljø ved å tilføre beroligende fuktighet til en tørr og kløende hodebunn. Du vil også oppleve en økt blodsirkulasjon i hodebunn som fører til sunnere hårsekker, og en raskere hårvekst! Produktet gir som et ekstra pluss umiddelbart volum til håret, så håret ser tykkere ut.

Ikke glem hårpleie fra innsiden!

Selv om du bruker de aller beste proteinkurene i håret starter reisen til et sunt hår fra innsiden. Et sunt kosthold med proteinrike matkilder som bønner, belgfrukt og fisk gir håret en naturlig boost med proteiner, og vil i tillegg hjelpe til å opprettholde en sunn hud og sterke negler.

I tillegg til et sunt kosthold kan det vært lurt å ta et daglig kosttilskudd for håret slik at du er sikker på at du får i deg alle vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer du trenger for å opprettholde et sunt, skinnende og sterkt hår. Hair Growth Formula Gummies er fullpakket med de vitaminene og mineralene håret ditt trenger for en optimal hårvekst, inkludert biotin, folsyre, vitamin C og sink. De inneholder heller ikke kunstige fargestoffer, smak eller gelatin.

Lag din egen proteinkur til håret

Hvis du trenger en proteinbehandling til håret akkurat nå finnes det flere varianter du selv kan lage hjemme. Selv om du ikke får alle fordelene som ved en konsentrert protein hårkur kan du likevel oppleve flere fordeler av en hårkur du mikser sammen hjemme.

Bland sammen eggeplommer, avokado eller gresk yoghurt som en base, og bland inn fuktighetsgivende ingredienser som kokosolje, kokosmelk, honning eller banan. Påfør blandingen i tørt hår og la det virke i 10-20 minutter før du vasker håret med sjampo og balsam. Vær gjerne kreativ når du blander sammen ingrediensene for å se hva som passer din unike hårtype best!

Hvis håret virkelig trenger hjelp kan du få store fordeler ved å tilføre proteiner til håret. Fra å styrke håret fra utsiden, til å fremme hårvekst, er en protein hårkur den beste måten du kan sørge for at håret alltid er på sitt sunneste!

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


3 kommentarer


 • Dina

  For det første, nesten alt av denne informasjonen var nytt for meg, selv om jeg kan ganske mye om hår. Så takk for det! :-D Også har jeg fått testet om håret mitt trenger mere proteiner med eggehvite, og det ser det ut som at det trenger, så da er det bare å bestille hjem en hårkur fra dere! :-D


 • Therese

  Dette er helt ny informasjon for meg! Men nå fikk jeg veldig lyst til å prøve en hårkur med proteiner 😉 Har veldig tynt og slitt hår, så kanskje det kan hjelpe for meg?…


 • Elise

  Har lenge vurdert å kjøpe en proteinmaske til håret, men egentlig vært litt i tvil i forhold til hva som egentlig skiller den fra en vanlig hårmaske. Nå har jeg endelig fått et ordentlig svar, og har allerede klikket hjem proteinmasken deres! Gleder meg til å prøve :)


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres