• GRATIS LEVERING VED KJØP OVER 499,-

  • KUNDESERVICE ER ÅPEN 10-16 PÅ HVERDAGER

5 fantastiske (naturlige) oljer som brukes i hårkurer for tørt hår


En hårkur basert på vegetabilsk fett er en magisk kilde for et vakkert og fuktet hår hele året. Spesielt i de kalde vintermånedene da det er enda større behov for å ta vare på håret med fettholdige hårkurer for tørt hår. Det kalde været gjør håret tørt og livløst, hårkurer kan gjøre underverk. I denne artikkelen har vi kombinert noen av de mest fantastiske vegetabilske kildene for å vinne over skadet og tørt hår.

Kokosolje

Ingenting er bedre enn kokosnøtt olje når det kommer til å bekjempe skadet og tørt hår. Kokosolje er en av de beste naturlige kildene til middels kjede fettsyrer, som er fettsyrer med antibakterielle og antimikrobielle egenskaper. Kokosolje er veldig næringsrik for hele kroppen og ikke bare til å hjelpe tørt og skadet hår. Kokosolje inneholder laurinsyre, som støtter produksjonen av protein i håret og kan trenge dypere inn i håret sammenlignet med andre oljer og fettstoffer du kan finne på markedet. Det er derfor du veldig snart vil se og kjenne en forbedring om du bruker kokosnøtt olje basert hårkur. Når du velger en kokosnøtt olje til håret ditt vær oppmerksom på at du velger en som er laget for å brukes direkte på håret ditt, spesielt om du har fett hår og hodebunn.

Arganolje

Denne oljen er et svært populært valg når man velger hårkur til tørt hår og derfor trenger den ikke en veldig stor introduksjon. Araganolje kommer fra marokkansk argentin og brukes i hårprodukter og hårkurer som er til tørt hår, samt du kan finne den i fuktighets kremer til huden. Arganoljen inneholder store mengder gunstige næringsstoffer, vitaminer og fettsyrer. Det høye innholdet av blant annet vitamin E i araganoljen kan fremme sunn hårvekst, da den inneholder antitoksinene som bidrar til å stimulere blodsirkulasjonen og hårcellene og påvirke dem for å produsere friskt og sunt hår. I tillegg kan en god aroma av arganolje virke som fuktighetskrem til hodebunnen og redusere flass og andre problemer med tørt hår og tørr hodebunn.

Avokado olje

Avokado oljen er en tykk og deilig olje som er laget av avokado kjøttet. Denne frukten er rik på antitoksinene, mineraler, biotin og essensielle fettsyrer, og er derfor veldig nyttig når det kommer til å overvinne skadet og tørt hår som vokser sakte. I tillegg til å være en god ingrediens i hårkurer til tørt hår og hud kan avokadoen også bidra til næring av hårsekkene og dermed fremme hårveksten. Vi bruker avokado olje i vår HairLust Hair Growth & Repair Conditioner på grunn av dens raske evne til å trenge inn i håret. Om du har tørt hår, er avokado olje en ingrediens du må se etter når du kjøper hårpleieprodukter.

Olivenolje

Om du har problemer med slitte typer eller krusete krøller, kan olivenoljen hjelpe deg å få mykere hår. Olivenoljen er rik på vitaminene A og E samt antioksidanter som bidrar til å opprettholde en sunn produksjon av hårets naturlige byggestein, keratin. Olivenolje brukes i hårprodukter og hårbehandlinger for å fjerne oppbyggingen av talg som forhindrer dannelsen av nye hårsekker og sunn hårvekst.

Aloe vera olje

Aloe Vera inneholder noe som kalles prototypiske enzymer som reparerer døde hudceller i hodebunnen. Hårkurer som brukes til tørt hår er normalt sett basert på Aloe Vera olje vil forlate håret fuktet og skinnende. Aloe Vera oljen sies å fremme hårveksten, og hindre at hodebunnen din klør, reduserer flass og typiske hodebunnsproblemer.

 

Om du ønsker å lese mer om hvordan du kan pleie håret ditt på den beste mulige måten kan du dra nytte av våre artikkel om hvilke vitaminer som er bra for håret ditt.