Hårkur til tørt hår: De 5 beste ingredienser!


Lei av trist og tørt hår? I denne artikkelen kan du lese anmeldelsen min av naturlige oljer, og finne ut hvilke oljer du bør anvende i hårmasken din til tørt hår.

Hanne Nyborg

Skjønnhetsskribent

Hanne startet på sin frisørutdannelse, men valgte etter en stund å gå videre med journalistikk istedenfor Hun er nå utdannet journalist fra Universitetet i Bergen, og arbeider som freelance-journalist for HairLust og andre.Les mer om skribenten.

Jeg er sikker på at du også har opplevd perioder med tørt hår. Spesielt i de kalde vintermånedene er det enda større behov for å pleie håret med en fettholdig hårkur for et tørt hår. Når det kalde været etterlater håret tørt, krusete og livløst, kan en hårkur basert på vegetabilske fettstoffer være en magisk kilde til sunt og gjennomfuktet hår - året rundt.

Jeg har i denne artikkelen kombinert noen av de mest fantastiske vegetabilske kildene for å overvinne tørt og skadet hår. Les videre i artikkelen for å finne ut hvilke ingredienser du bør se etter i en hårkur for tørt hår.

Hårkur til tørt hår - vår anbefaling

Jeg har samlet de 5 oljene som vi har konkludert med å være de beste i en hårmaske eller hårkur til tørt hår, men det er likevel noen ting du skal være oppmerksom på ved hver enkelt. Fortsett å lese for å bli litt klokere!

Utover hårkur til tørt hår, er det flere vaner som du kanskje bør overveie å tillegge deg, for å enkelt og hurtigere forbedre styrken og sunnheten av ditt hår.

Kokosolje

Det er lite som slår kokosolje når det kommer til å bekjempe skadet og tørt hår. Kokosolje er den beste naturlige kilde til mellomlange fettsyrer, som er fettsyrer med antibakterielle og antimikrobielle egenskaper. Kokosolje er meget nærende for hele kroppen, og ikke kun som en hårkur til tørt hår. Kokosolje inneholder laurinsyre, som understøtter produksjonen av protein i håret og kan trenge dypere inn i håret sammenlignet med andre oljer og fettstoffer på markedet. Nettopp derfor vil du fort kunne merke og se forbedringer ved bruk av kokosolje i en hårkur til tørt hår.

På grunn av kokosoljens utrolige og fuktgivende egenskaper på tørt hår er basert på kokosolje. Denne håroljen kan både brukes som et daglig fukt-boost til tørre tupper. Den kan også brukes som en hårkur til tørt hår, hvis man lar den virke i håret over natten, viklet inn i et skånsomt håndkle til håret som HairLust Bamboo Turban Hair Towel.

Når du velger en kokosolje til håret, skal du være oppmerksom på at du finner en som er laget til håret, særlig hvis du fra naturens side har en tendens til å ha fett hår og hodebunn. Er du fremdeles nysgjerrig? Les vår store guide om kokosolje til håret.

Arganolje

Denne oljen er et svært populært valg når man velger en hårmaske eller hårkur til tørt hår og derfor trenger den ikke en veldig stor introduksjon. Araganolje kommer fra marokkansk argentin og brukes i hårprodukter og hårmasker som er til tørt hår, i tillegg kan kan du finne den i fuktighetskremer til huden. Arganoljen inneholder store mengder gunstige næringsstoffer, vitaminer og fettsyrer. Det høye innholdet av blant annet vitamin E i araganoljen kan fremme sunn hårvekst, da den inneholder antitoksinene som bidrar til å stimulere blodsirkulasjonen og hårcellene og påvirke dem for å produsere friskt og sunt hår. I tillegg kan en god aroma av arganolje virke som fuktighetskrem til hodebunnen og redusere flass og andre problemer med tørt hår og tørr hodebunn.

Under ser du HairLusts to innovative hårkurer, som gir tørt hår den ekstra pleie og kjærlighet det har bruk for. HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask er en effektiv hårkur som effektivt pleier og beskytter både tørt hår og splitte tupper. HairLust Protein Reconstructor Hair Mask er en dyptgående og gjenoppbyggende hårkur med et høyt innhold av proteiner til et meget skadet og tørt hår. Begge er sertifisert økologisk og vegansk, og proppfulle av fuktgivende næringsstoffer og vitaminer, som håret ditt vil elske.

Avokadoolje

Avokadooljen er en tykk og deilig olje som er laget av avokadokjøttet. Denne frukten er rik på antitoksinene, mineraler, biotin og essensielle fettsyrer, og er derfor veldig nyttig når det kommer til å overvinne skadet og tørt hår som vokser sakte. I tillegg til å være en god ingrediens i hårkurer til tørt hår og hud kan avokadoen også bidra til næring av hårsekkene og dermed fremme hårveksten. Om du har tørt hår, er avokadoolje en ingrediens du må se etter når du kjøper hårpleieprodukter.

Olivenolje

Hvis du opplever problemer med splitte tupper eller krusete krøller, så kan olivenolje hjelpe med at mykgjøre håret og gjøre det mer elastisk. Olivenolje er rik på vitamin A og E samt antioksidanter, som hjelper med å vedlikeholde en sunn produksjon av hårets naturlige byggestein, keratin. Olivenolje anvendes i hårprodukter og hårkurer til tørt hår, for å fjerne opphoping av talg, som forhindrer dannelsen av nye hårsekker og sunn hårvekst.

Hos HairLust er vi digger vi olivenolje og alle dens fantastiske egenskaper for håret, og derfor inneholder mange av våre produkter også olivenolje - alltid økologisk selvfølgelig. Du kan bla. finne olivenolje på ingredienslisten for begge våre to hårmasker, men også i HairLust Hair Growth & Repair Conditioner, hvor det med sine mange næringsstoffer og antioksidanter hjelper til å styrke og beskytte håret fra rot til spiss, mens den beskytter mot frie radikaler og tidlig aldring av hår og hårsekker.

Aloe vera olje

Aloe vera inneholder noe som heter proteolytiske enzymer, som reparerer døde hudceller i hodebunnen. Aloe vera er proppfullt med enzymer, mineraler, aminosyrer, næringsstoffer og vitaminer, som bidrar til å opprettholde hodebunnens naturlige pH-nivå og understøtter en sunn hårvekst. Et høyt innhold av antioksidanter bekjemper frie radikaler og beskytter cellene i både hud og hår, slik at fukt og næring kan trenge dypt inn. En hårkur til tørt hår basert på aloe vera-olje kan etterlate håret gjennomfuktet og skinnende. Aloe vera-olje sies å kunne fremme hårvekst, forhindre kløe i hodebunnen og til og med redusere flass og typiske hodebunnsproblemer. På grunn av alle disse skjønne egenskapene inneholder de fleste av våre produkter også aloe vera, og du kan bla. finne den effektive oljen i begge HairLust hårmasker og i både Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner.

Hårpleie utover hårkur til tørt hår

Om du ønsker å lese mer om hvordan du kan pleie håret ditt på best mulig måte, kan du dra nytte av vår artikkel om hvilke vitaminer som er bra for håret ditt.

Kundeanmeldelser av HairLust

4,8

4,8 av 5 stjerner

41 anmeldelser


2 kommentarer


  • Henriette

    Kjøpte hårmasken etter at jeg hadde lest denne artikkelen, og nå er jeg helt avhengig! Håret blir silkemykt og enkelt å gre :) Bruker den 1-2 ganger i uken, og det har gjort underverker for håret mitt!


  • Wenche

    Takk for god artikkel! Jeg har nå brukt håroljen deres i en måned, og er SÅ godt fornøyd :) Bruker den både som varmebeskyttende og for å gi fukt.


Legg igjen en kommentarVær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres